in dit artikel lees je alles over tens apparaten en nekpijn

Is een TENS-apparaat effectief tegen nekpijn?

Als arts zie ik veel mensen komen met pijn in de nek- en schouderregio. Hoewel de oorzaak van nekpijn kan verschillen, zijn de pijn en pijn hetzelfde bij alle mensen die lijden.

Hoewel er onvoldoende gegevens zijn die suggereren dat een TENS-apparaat voor nekpijn effectief is, zijn mijn observatie en de feedback van de mensen veelbelovend over de effectiviteit ervan.

Laten we eens kijken hoe we een TENS-apparaat kunnen gebruiken voor nekpijn voor maximale resultaten.

TENS-apparaat voor nekpijn

Er kunnen veel redenen zijn voor nekpijn, maar onze belangrijkste zorg is om u snel verlichting te bieden. Voor mensen die niet graag pijnstillers nemen, is een TENS-apparaat voor nekpijn een veilige en betrouwbare optie. Je kunt dit artikel raadplegen voor andere remedies voor nekpijn.

Is een TENS-apparaat nuttig bij nekpijn?

TENS-apparaten zijn een effectief alternatief voor medicijnen en nuttig bij de behandeling van acute en chronische nekpijn. Hoewel er onvoldoende op onderzoek gebaseerd bewijs is, melden mensen die aan nekpijn lijden verlichting na een sessie van het TENS-apparaat voor nekpijn gedurende ongeveer 30 minuten. Het vermindert effectief nekpijn zonder bijwerkingen door de pijndragende zenuwuiteinden ongevoelig te maken.

Hoe vermindert een TENS-apparaat nekpijn?

Een TENS-apparaat stuurt elektrische stimulatie in de huid. Onze geest is ontworpen om zich te concentreren op de nieuwste prikkel, en een TENS-apparaat voor nekpijn profiteert van dit feit. Het blijft impulsen sturen en leidt de geest af van de oorspronkelijke plaats van pijn naar de nieuwe inkomende sensaties.

Op een lage frequentie stimuleert een TENS-apparaat de aanmaak van endorfine en enkefaline, de natuurlijke pijnstillers van het lichaam (B). Op hogere frequenties vult het de werking van pijnremmende neuronen aan en speelt het dus een rol bij het onderdrukken van het pijnpad.

Lees dit artikel om jouw vragen over hoe een TENS-apparaat werkt te verduidelijken.

Waar plaats je een TENS-eenheid voor nekpijn?

Je kunt de elektroden van het TENS apparaat voor nekpijn plaatsen aan weerszijden van het gebied met de meeste pijn in de nek. De meest voorkomende punten voor het plaatsen van elektroden zijn als volgt:

  • Je kunt twee elektroden aan weerszijden van uw wervelkolom plaatsen ter hoogte van het schouderblad (voor meer centrale pijn).
  • Je kunt twee elektroden elk bovenop een schouderblad (schouderblad) plaatsen voor meer distale pijn.

Er is hier geen vaste regel voor. Je hoeft alleen maar een pijnpunt te omringen met een elektrode erboven en eronder. Onthoud dat het geen spiercontractie mag veroorzaken of niet pijnlijk genoeg mag zijn. Als dit het geval is, verminder dan de intensiteit van de TENS-eenheid.

Neem het niet als vanzelfsprekend aan!

Aangezien de nek een aantal gevoelige gebieden heeft, waaronder de halsslagaders en baroreceptoren, wordt aangeraden extra voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van een TENS-apparaat voor nekpijn. Hoewel een TENS-apparaat zeer veilig is en geen noemenswaardige bijwerkingen heeft, is het belangrijk op bepaalde zaken letten om vervelende situaties te voorkomen:

  • Plaats de elektroden niet aan de zijkant of voorkant van de nek
  • Gebruik kleinere pads om het specifieke gebied beter te kunnen richten
  • Gebruik het TENS-apparaat op een lage of middenfrequentie
  • Plaats de elektroden niet hoger op uw nek, aangezien dit het natuurlijke elektrische systeem van de hersenen kan verstoren.

Omdat nek- en rugpijn soms door elkaar kunnen lopen, kun je ons artikel over TENS-apparaten en rugpijn lezen.

Laatste woord om mee naar huis te nemen

Een TENS-apparaat voor nekpijn is een efficiënte niet-medicamenteuze aanpak voor acute of chronische nekpijn. Van een verkeerde houding tot een psychisch probleem, wat de oorzaak van jouw nekpijn ook is, een sessie van 30 minuten met een TENS-apparaat kan deze aanzienlijk verminderen, de spieren ontspannen en je helpen je beter te voelen. Je kunt ook een nekmassage kussen proberen om jouw nekpijn te verzachten. Als je een TENS-apparaat voor nekpijn wilt kopen, raadpleeg dan deze geweldige gids over de beste TENS-apparaten om al je twijfels weg te nemen.

Hey daar! Ik ben Asadullah, en mijn hart klopt voor de gezondheid van de mens. Deze passie bracht me ertoe om de studie Geneeskunde te volgen aan een vooraanstaande universiteit. Wanneer ik niet studeer, schrijf ik met veel plezier artikelen over gezondheidsthema's om iets bij te verdienen. Ik ben blij om deel uit te maken van het Mindsetking team, want hier kan ik mijn liefde voor gezondheid en schrijven combineren, en het is geweldig om te weten dat mijn bijdragen anderen kunnen helpen en inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *