wat zijn de beste tens apparaten?

8x het beste tens apparaat getest. Welke koop jij?

Op zoek naar een oplossing om jouw spier- of gewrichtspijn te bestrijden, met een onmiddellijk effect? TENS-apparaten worden een steeds populairdere oplossing om pijn te helpen beheersen, zonder dat medicijnen of vervelende procedures nodig zijn. Maar met zoveel TENS-apparaten op de markt, hoe weet je dan zeker welke de beste is? In dit artikel vertellen we je precies welk apparaat in tests het meest betrouwbaar en effectief is bevonden.

We beantwoorden ook de meest gestelde vragen over TENS-apparaten, zoals hoe ze werken, bij welke soorten aandoeningen ze kunnen helpen en welke prijs acceptabel is. We willen dat onze lezers zich geïnformeerd en bevoegd voelen als het gaat om het nemen van beslissingen over hun gezondheidszorgopties.

Door dit artikel te lezen, beschik je over alle informatie die je nodig hebt om een zelfverzekerde beslissing te nemen over het kiezen van het beste TENS-apparaat voor jouw persoonlijke behoeften.

De 3 beste tens apparaten zijn:

 1. Axion Stim Pro X9+
 2. Bluetens classic
 3. Kluvaro KRES100B

Even kort: wat is een tens apparaat?

Op het eerste gezicht lijkt het een simpele machine met pads die je op je huid legt. Maar het TENS-apparaat is eigenlijk een klein elektronisch apparaatje dat elektrische impulsen door je zenuwen stuurt om pijn te verlichten. Het klinkt intimiderend, maar geloof me – het is niet zo eng als het lijkt.

Wat ik het leukste vind aan het TENS-apparaat, is dat het volledig niet-invasief is. In tegenstelling tot andere behandelingen waarvoor naalden of pillen nodig zijn, hecht dit kleine apparaatje eenvoudig aan je huid en doet het zijn werk zonder enig ongemak te veroorzaken. En omdat je zelf de intensiteit van de elektrische pulsen kunt aanpassen, heb je volledige controle over je pijnbestrijding.

Wat zijn de best geteste tens apparaten van dit moment? Top 8!

Hieronder vind je de tens apparaten die door ons en vele klanten verkozen zijn als de beste opties om te kopen. Wij hebben diverse apparaten getest en hebben daarnaast talloze reviews doorgelezen om tot deze conclusie te komen.

We hebben het beste tens apparaat voor elke situaties geselecteerd, zoals je bijvoorbeeld bij onze nummer 1 ziet: het beste tens apparaat in het algemeen en voor de rug. Zo hebben we dit met alle opties gedaan, zodat jullie een passend product kunnen kopen. Indien je vragen hebt, mag je ons altijd benaderen!

1. Beste Tens apparaat – Axion Stim Pro X9+ (Beste keuze algemeen en voor rug)

afbeelding van het Axion beste tens apparaat in het algemeen en voor de rug

Eigenschappen:

 • Beschikt over 37 verschillende programma’s
 • 8 individueel instelbare standen
 • Beste tens apparaat bij rugpijn
 • Complete set met contactspray en elektroden
 • Zeer hoog beoordeeld door klanten

Nadelen:

 • Voor echte kwaliteit betaal je iets meer

De Axion Stim Pro X9+ is het beste tens apparaat in het algemeen en voor het verlichten van rugpijn. Met maar liefst 8 plakkers kun je meerdere spiergroepen tegelijkertijd stimuleren, waardoor je pijnverlichting in meerdere delen van het lichaam realiseert. De plakkers zijn ontworpen in langere en ronde vormen om een groter oppervlak te bedekken, zodat je geen plekje zal missen en het resultaat beter zal zijn. Een extra handigheid is dat er ook contactspray wordt meegeleverd, waarmee de stroomsignalen goed geleid worden voor maximaal resultaat. Hoewel iets kostbaarder dan andere apparaten, is dit professionele tens apparaat je investering wel dubbel en dwars waard. Dit was voor ons persoonlijk het beste tens apparaat aangezien een proefpersoon daadwerkelijk verlichting van pijn in haar rug ervaarde en dit blijkt ook uit vele klant reviews die over dit product te vinden zijn.

2. Bluetens Classic Elektrostimulatie (Beste met bediening via app)

afbeelding van het bluetens beste tens apparaat met app bediening

Voordelen:

 • Klein, lichtgewicht gebruiksvriendelijk en compact tens apparaat, welke de pijn onmiddelijk verlicht
 • Gratis app via Bluetooth, eenvoudig te verbinden
 • Bluetens app beschikbaar voor Android- en iPhonetoestellen
 • 5 standen: wrijven, kloppen, drukken, kneden, samentrekken
 • App heeft meer dan 100 programma’s, geschikt voor 15 lichaamsdelen en gewrichten

Nadelen:

 • Kan slechts 1 lichaamsdeel tegelijk stimuleren

Een ander goed tens apparaat kopen? Kies dan dit apparaat. Naast TENS-behandelingen biedt dit apparaat EMS-therapieën via je smartphone applicatie aan om je spieren te herstellen. De smartphone applicatie biedt maar liefst 100 programma’s aan, welke geschikt zijn voor 15 verschillende lichaamsdelen. De therapie van dit tens apparaat stuurt effectieve elektrische stroompjes naar zenuwvezels waardoor de spieren samentrekken en biedt hiermee onmiddellijke pijnverlichting. Met dit tens apparaat zijn zowel TENS- als EMS-behandelingen mogelijk, met name geschikt voor: chronische spierpijn, spiertraining en herstel, menstruatiepijn vermindering, pijnvermindering bij zenuwpijnen en rugpijnverlichting. In onze ogen is dit een goede tweede keuze, hoewel hij kwalitatief dicht tegen de nummer 1 aan zit. De applicatie is gemakkelijk in gebruik en bewijst zich als een handige en moderne vervanger voor de afstandsbediening.

3. Kluvaro KRES100B Tens Apparaat (Beste prijs/kwaliteit)

afbeelding van het kluvaro goedkope tens apparaat

Voordelen:

 • Instelbare timer & Handige clip voor onderweg
 • Elektroden met verbeterde kleefkracht
 • 12 programma’s – incl. 8 Elektroden
 • Goed beoordeeld elektrostimulatie apparaat

Nadelen:

 • Geen koppeling met applicatie

Heb je regelmatig last van rugpijn, nekpijn, stijve of pijnlijk spieren en gewrichten? Dan is de Kluvaro KRES100B TENS Apparaat je ideale oplossing! Dit digitale tweekanaalsapparaat beschikt over een LCD-display waarmee je de timer en intensiteit kunt instellen. Plaats eenvoudig de elektroden pads op de plek van de pijn en kies het juiste programma voor verlichting. Met zijn compacte design kun je dit medicijnvrije apparaat bovendien gemakkelijk meenemen onderweg. Bij dit Kluvaro apparaat worden 8 extra elektroden geleverd afkomstig uit de vernieuwde productielijn: elektroden met verbeterde kleefkracht en betere geleiding voor een langere levensduur. Deze extra elektroden zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar bij Kluvaro, wat natuurlijk een mooi stukje service is.

4. Omron tens e3 intense – Tens apparaat (Ook een goede prijs/kwaliteit)

afbeelding van het omron tens e3 intense apparaat

Voordelen:

 • In staat om de pijnprikkel te blokkeren
 • Met 9 programma’s voor verschillende therapieën
 • Long Life wasbare elektrodes 150 x te gebruiken
 • Draagbaar tens apparaat door handige kledingclip

Nadelen:

 • Niet super veel vooringestelde programma’s

Het Omron TENS apparaat E3 Intense is een goede keuze als je op zoek bent naar een veilige en effectieve manier om jouw chronische pijn te beheersen of andere pijnklachten te verminderen. Dit apparaat helpt de afgifte van endorfines te stimuleren, die jouw ervaring van pijn helpen verminderen en blokkeren. Het Omron tens apparaat biedt meerdere therapeutische opties, waaronder negen programma’s die kunnen worden aangepast aan jouw individuele behoeften. Met zijn instelbare intensiteitsinstellingen kan het verlichting brengen in slechts 15 minuten. Daarnaast is dit een ideaal apparaat om erachter te komen of tens iets voor jou is. Door de prijs is het voor je portemonnee een aantrekkelijk product en ben je dus niet gelijk een hele smak met geld kwijt.

5. Nu-Tek TENS Combo (Beste voor fitness)

Voordelen:

 • Spierstimulatie, Interferentie stimulatie, Russische stimulatie, Microstroom stimulatie
 • Beste hulp bij fitness en revalidatie
 • Kan ook ingezet worden bij pijnbestrijding

Nadelen:

 • Iets hoger geprijsd dan sommige andere opties

Als fitnessliefhebber heb ik een groot aantal apparaten uitgeprobeerd die claimen de spiertraining te verbeteren en pijn te verlichten. Vrijwel geen enkel tens apparaat was echter vergelijkbaar met de Nu-Tek TENS Combo. Dit compacte apparaat is voor mij en vele andere klanten het ultieme hulpmiddel voor iedereen die zijn fitnessreis naar een hoger niveau wil tillen. Een van de opvallende kenmerken van de Nu-Tek TENS Combo zijn de 90 vooraf ingestelde programma’s. Of je je nu richt op specifieke spiergroepen of te maken heeft met chronische pijn, er is een programma dat is ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen. Wat ik persoonlijk nog fijn vond, is dat ik niet op hoefde te letten dat ik dit tens apparaat te lang zou gebruiken. Hij beschikt namelijk over een timer met automatische uitschakeling, waardoor je je niet op de tijd hoofd te focussen.

6. TENSem eco Basic – TENS-apparaat (Positief in de reviews)

Voordelen:

 • Gemakkelijk en veilig gebruik met AKS-schakeling
 • Bevat 16 programma’s, waarvan 4 vrij instelbaar
 • Snelle pijnverlichting en pijnbestrijding

Nadelen:

 • Kijk uit met sommige medische aandoeningen, net als bij andere tens apparaten

De TENSem eco Basic is een modern TENS-apparaat ontworpen voor pijnbehandeling en heeft zich hierin effectief bewezen. De reviews die op dit moment geschreven zijn over dit apparaat zijn uitsluitend positief. Het is een 2-kanaals elektrostimulatieapparaat dat met maximaal vier elektroden tegelijk kan worden gebruikt. De TENSem eco Basic bevat 16 programma’s, waarvan 4 vrij instelbaar, en alle 16 behandelprogramma’s hebben een bewerkings- en vergrendelfunctie voor individuele aanpassing. De programma’s zijn veelzijdig, waaronder hoogfrequente TENS-behandeling, laagfrequente TENS-behandeling, burst en modulatie, diepte-TENS en dynamische stimulatie. De TENSem eco Basic is eenvoudig en veilig in gebruik met AKS-schakeling, een therapietijdgeheugen, een duidelijk LCD-display en een ergonomische vorm. Dit tens apparaat heeft ook contactherkenning en een geïntegreerde uitgangskortsluitschakelaar (AKS) om het risico op huidirritaties te verminderen, waardoor het geschikt is voor langdurige toepassingen.

7. Sanitas SEM43 ems tens apparaat (Voordelige optie)

afbeelding van het beste medisana tens apparaat

Voordelen:

 • CE gecertificeerd en 2 jaar garantie
 • 44 voorgeprogrammeerde toepassingen (TENS / EMS / massage)
 • 6 aanpasbare programma’s (TENS / EMS)

Nadelen:

 • Iets minder kwalitatief en effectief als bovenstaande opties

Is dit het beste tens apparaat? Dat niet. Is dit een voordelige optie die de werking wel kan vervullen? Ja dat zeker! De Sanitas SEM43 is een 3-in-1 apparaat, dat gebruikmaakt van Pijn therapie (TENS), Spier stimulatie (EMS) en Relaxatie & massage. Eén set bestaat uit 1 Sanitas digital TENS/EMS apparaat, 2 verbindingskabels, 4 standaard plakelektroden (45×45 cm), 3 AAA batterijen en een Nederlandse gebruikershandleiding. Accessoires die apart los verkregen kunnen worden zijn de Elektrode Standaard 8st (45×45) & Elektrode Groot 4st (50×100). Belangrijke specificaties zijn onder andere 2 afzonderlijk instelbare kanalen met 4 zelfklevende elektroden, 44 voorgeprogrammeerde toepassingstrajecten (TENS / EMS / massage), 6 aanpasbare programma’s (TENS / EMS ), timer-functie tussen 5 & 100minuten, veiligheidsslot etc… Verkrijgbaar met 2 jaar garantie.

8. Medisana TT 200 EMS TENS apparaat (betrouwbaar merk)

Voordelen:

 • Dit tens apparaat werkt goed
 • Medisana is een betrouwbaar merk in de gezondheidsbranche
 • Laag in prijs

Nadelen:

 • Bovenstaande opties zijn beter beoordeeld
 • Geen tasje of hoesje inbegrepen

De Medisana TT 200 TENS Pijntherapie is een veelzijdig elektrotherapie-apparaat dat uitstekende pijnverlichting en spierstimulatie biedt. Het combineert TENS (Transcutane Elektrische Zenuwstimulatie), EMS (Elektrische Spierstimulatie) en massagefuncties in één toestel, met 22 voorgeprogrammeerde programma’s voor diverse behoeften. Dit ems tens apparaat is geschikt voor 10 verschillende lichaamsdelen, waaronder nek, schouder, en rug, en biedt specifieke EMS-therapie voor 9 lichaamsdelen. Je kunt uit maar liefst 40 intensiteitsniveaus kiezen en alles is gemakkelijk af te lezen vanaf een duidelijk- en grote display.

Tens apparaat kopen: welke factoren neem je mee in je overweging?

Als het gaat om het kopen van het beste tens apparaat gaat, zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

 1. Kwaliteit: Ten eerste staat de kwaliteit van het apparaat voorop en zou de hoogste prioriteit moeten hebben bij het doen van jouw aankoop. Is het apparaat CE gecertificeerd? De producten in dit artikel zijn dat wel en daarnaast kun je nog op het volgende letten. Controleer de kwaliteit en duurzaamheid van de elektrodepads. Sommige apparaten bieden langdurig gebruik en de mogelijkheid om pads apart bij te bestellen, wat handig is voor langdurig gebruik van het apparaat.
 2. Garantie van de verkoper: Bovendien is het belangrijk om te kijken naar eventuele garanties die bij het product worden geleverd; deze kunnen gemoedsrust bieden als er iets misgaat. Daarnaast geeft een garantie termijn vaak het vertrouwen van de verkoper in haar eigen producten aan.
 3. Functies apparaat: Zorg er bij het onderzoeken van jouw opties voor dat je een goed begrip krijgt van alle beschikbare functies op elk apparaat, zodat je er een kunt kiezen die perfect aan jouw behoeften voldoet. Heb je behoefte aan een applicatie ter bediening van je tens apparaat of wil je dat hij bluetooth verbinding heeft. Ook zit er een timer met automatische uitschakeling op sommige tens apparaten, wat handig kan zijn als je niet op de tijd wil letten.
 4. Intensiteit van het tens apparaat: Controleer de intensiteit van de impulsen en lees ervaringen van andere gebruikers om te beoordelen of deze geschikt zijn voor jouw pijnklachten. Het is belangrijk om een professioneel tens apparaat te vinden dat de juiste intensiteit biedt voor effectieve pijnverlichting.
 5. Aantal kanalen: Overweeg hoeveel kanalen je nodig hebt. Een apparaat met meer kanalen kan een groter pijngebied behandelen en biedt meer flexibiliteit bij het plaatsen van elektroden op verschillende delen van het lichaam.
 6. Bedraad of draadloos? Draadloze apparaten bieden meer gebruiksgemak en elimineren de wirwar van draden, waardoor je vrijer kunt bewegen tijdens de behandeling.
 7. Aantal modi: Let op het aantal modi of programma’s dat het apparaat biedt. Kies een apparaat dat voldoende variatie biedt in pulsduratie, frequentie en intensiteit, maar vermijd te veel complexiteit als je op zoek bent naar eenvoudige en gemakkelijke bediening.
 8. Is het nodig voor jou? Overweeg bovendien of een EMS (elektronische spierstimulator) voor jou nodig is – dit kan extra kosten met zich meebrengen, maar kan een gerichte behandeling voor bepaalde gebieden bieden. Sommige mensen halen hier meer voordelen uit. Soms kun je dit ook uitproberen bij een product, wanneer de verkoper ”niet goed geld terug” garantie aanbiedt. Maak hier dus gebruik van.
 9. Type batterijen: Kijk naar het type batterijen dat het apparaat vereist en de verwachte levensduur van de batterijen. Een oplaadbaar apparaat kan handig zijn om kosten voor vervangende batterijen te besparen.
 10. Het merk dat je aanschaft: Overweeg het merk en zoek naar betrouwbare fabrikanten met positieve beoordelingen en reputatie op het gebied van medische apparatuur. Een bekend merk biedt vaak betrouwbaarheid en kwaliteit.
 11. Vergelijk prijzen en accessoires: deze worden meegeleverd, zoals extra pads of draagtassen. Let op de totale waarde die je krijgt voor de prijs van het apparaat, inclusief eventuele extra’s die je nodig hebt voor een optimale ervaring.

Onthoud dat het kiezen van het juiste TENS-apparaat afhangt van je persoonlijke behoeften en pijnklachten. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een zorgprofessional voordat je een TENS-apparaat aanschaft.

Ervaringen van klanten met bovenstaande tens apparaten

Apparaat werkt super tegen spierpijn. Alles wordt meegeleverd om het direct dagelijks te gebruiken. Review door Thijsbv (30-39 jaar) uit Utrecht over Axion Stim Pro X9+.

Heb al eerder een professioneel tens apparaat gebruikt voor chronische rugpijn. Deze doet hetzelfde, maar is een stuk kleiner en dus handiger in gebruik. Review van Judith2019 over Bluetens Classic Elektrostimulatie.

Had echt niet verwacht dat het zo goed zou helpen bij spier- en gewrichtspijn. Gebruik dit professionele tens apparaat iedere dag. Plaksysteem werkt ook goed en prettig dat je kan kiezen hoeveel plakkers je tegelijk wil gebruiken. Wel even letten op de aansluiting als je extra wilt bestellen. Ik had eerst de verkeerde besteld, maar die moesten terug. Wel goede service bij Kluvaro, ze hebben ze snel omgeruild voor de goeie. Review van BrigittedJ (50-59 jaar) over Kluvaro KRES100B.

Handig in gebruik, eenvoudig draagbaar en toe te passen tijdens beweging in huis. Onmiddellijke verlichting van pijn. Geweldig alternatief voor pijnstillers of andersoortige interventies. Kennissen en familie inmiddels verslingerd aan dit Omron product. Recent ook Heated Tense van Omron erbij gekocht. Review door danipeis (40-49 jaar) uit amsterdam over Omron TENS E3 Intense.

Wat zijn de voordelen van een tens apparaat?

Gebaseerd op vele reviews, wetenschappelijk onderzoek en andere bronnen delen wij hieronder graag de voordelen van tens apparaten met jullie. Tens staat voor transcutane elektrische zenuwstimulatie, en het is een niet-invasieve methode van pijnbeheersing die kleine elektrische stroompjes gebruikt om de zenuwen te stimuleren, wat tevens ook ingezet kan worden om sportieve voordelen te behalen.

Eén van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een tens apparaat is het vermogen om verschillende soorten pijn te verlichten. Zo kunnen tens apparaten gebruikt worden bij:

Het beste tens apparaat werkt door de signalen te onderbreken die naar jouw hersenen worden gestuurd en die pijn registreren, waardoor het gevoel effectief wordt afgestompt en het ongemak wordt verminderd. Dit kan op meerdere gebieden in het lichaam toegepast worden; overleg hiervoor met je huisarts.

Verdere voordelen van Tens apparaten

 • Pijnvermindering zonder medicijnen: Een TENS apparaat biedt pijnverlichting zonder het gebruik van medicijnen, waardoor je bijwerkingen kunt vermijden en niet afhankelijk bent van medicatie.
 • Ontspanning en verbeterde bloedcirculatie: De elektrische impulsen van een TENS apparaat zorgen niet alleen voor pijnvermindering, maar ook voor ontspanning van ons lichaam en een betere bloedcirculatie. Dit kan helpen bij het verlichten van spanningshoofdpijn en het verminderen van gespannen spieren in de nek en schouders en meer.
 • Gemakkelijk thuisgebruik: Een TENS apparaat is klein, compact en gemakkelijk thuis te gebruiken, indien je de instructies op de juiste weijze opvolgt. Dit biedt het gemak van thuisbehandeling zonder de noodzaak van externe therapieën of dure behandelingen.
 • Betaalbaarheid: TENS apparaten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, waarbij de prijs vaak afhangt van de functies en accessoires die worden meegeleverd en het merk dat het tens apparaat verkoopt. Er zijn betaalbare opties beschikbaar die een redelijk geprijsde behandeling bieden en de mogelijkheid geven om te experimenteren of TENS bij jou past. Deze opties zijn in ons artikel ook te vinden.
 • Gebruiksgemak: TENS apparaten zijn over het algemeen eenvoudig te bedienen, vaak met voorgeprogrammeerde functies. Dit maakt ze gebruiksvriendelijk en gemakkelijk voor elke leek om te gebruiken.

Let op: Een zorgverlener is voor het inwinnen van medische informatie – zoals persoonlijk advies – altijd een goed idee voordat je een TENS apparaat gaat gebruiken, vooral als je specifieke medische aandoeningen hebt of medicijnen gebruikt.

afbeelding van een vrouw die een professioneel tens apparaat gebruikt
Naast dat een tens apparaat niet moeilijk te gebruiken is, zitten er vele voordelen aan het gebruik van deze apparaten.

Hoe gebruik je een tens apparaat?

Het is altijd verstandig om de instructies van het specifieke TENS apparaat dat je gebruikt zorgvuldig door te nemen voordat je het gaat gebruiken. Raadpleeg ook een medisch professional als je vragen of zorgen hebt over het gebruik van een TENS apparaat. Hieronder vind je een beknopt idee, van hoe je een tens apparaatr gebruikt:

 1. Begin met het schoonmaken van de huid op het gebied waar je de pads wilt plaatsen. Zorg ervoor dat de huid droog en vrij is van lotions of oliën.
 2. Neem de TENS pads en verwijder de beschermfolie van de plakzijde.
 3. Plaats de pads op de gewenste plek op je huid. Zorg ervoor dat ze goed vastzitten en dat de elektroden volledig contact maken met de huid.
 4. Zet het ems TENS apparaat aan door de aan/uit-knop in te schakelen, wanneer de pads goed op je huid bevestigd zijn en zorg dat de juiste intensiteit ingesteld staat. Naast de intensiteit kun je nog programma’s instellen op basis van je behoeften. Volg hiervoor de instructies van het door jou gekozen tens apparaat dat je in gebruik neemt.
 5. Begin met een lage intensiteit en verhoog deze geleidelijk totdat je een aangename, maar niet pijnlijke gewaarwording voelt. Iedereen heeft een andere gevoeligheid, dus pas de instellingen aan op wat voor jou het beste werkt en begin niet op een te hoog niveau.
 6. Laat het apparaat gedurende de aanbevolen tijd werken en zeker niet te lang. Dit kan variëren, dus raadpleeg de handleiding van het apparaat voor de aanbevolen duur van de sessie en probeer niet zomaar wat uit.
 7. Na de sessie schakel je het TENS apparaat uit en verwijder je voorzichtig de pads van je huid.
 8. Reinig de pads indien nodig volgens de instructies van de fabrikant en bewaar ze op een veilige plaats voor toekomstig gebruik.

Tip: Je zou de elektroden ook regelmatig kunnen vervangen als ze niet meer goed plakken; je kunt ze namelijk makkelijk online bestellen.

Meer weten? Lees ons artikel: TENS apparaat gebruiksaanwijzing.

Kennen Tens apparaten ook bijwerkingen?

Als het om bijwerkingen gaat zijn die er in sommige gevallen wel, maar is het goede nieuws dat de meeste mensen weinig tot geen problemen ervaren met tens apparaten. Sterker nog, in veel gevallen wegen de voordelen zwaarder dan de mogelijke risico’s. Je hebt hier ook het e.e.a. over kunnen lezen op onze pagina over tens apparaten en bijwerkingen

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele bijwerkingen die gebruikers kunnen ervaren bij het gebruik van een TENS-apparaat en zijn er ook enkele gebieden in het lichaam waarop je geen tens apparaat mag gebruiken.

Op welke gebieden zeker geen tens apparaat gebruiken?

Het is van groot belang om TENS-apparaten op een veilige manier te gebruiken om mogelijke schade te voorkomen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • TENS-apparaten mogen nooit worden gebruikt op het hoofd, de mond en in het gezicht.
 • Vermijd het gebruik van TENS-apparaten in de hals en nek, omdat dit spierspasmen kan veroorzaken.
 • Gebruik het apparaat niet in de buurt van het hart, aangezien dit mogelijke hartproblemen kan veroorzaken.
 • Plaats het apparaat niet aan beide kanten tegelijkertijd op de borstkas, noch voor en achter, omdat dit ook risico’s met zich meebrengt.
 • Vermijd het gelijktijdig gebruik van het apparaat op beide benen of voeten, omdat dit hartritmestoornissen kan veroorzaken.
 • Gebruik het apparaat niet op of in de buurt van wonden, huidirritaties of spataderen. Laat de huid eerst herstellen.
 • Let op bij een trombosebeen, een bloedprop die een ader in het been afsluit, en vermijd het gebruik van het apparaat op dit gebied.
 • Wees voorzichtig met het gebruik van TENS op gevoelloze huidgebieden, omdat deze extra gevoelig kunnen zijn voor elektrische prikkels.
 • Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant of overleg met een (huis)arts voordat je een TENS-apparaat gebruikt.

Het naleven van deze richtlijnen en het raadplegen van een professional kan ervoor zorgen dat je het TENS-apparaat veilig en effectief kunt gebruiken.

Er zijn nog wel een paar andere mogelijke bijwerkingen en medische situaties waarin je een tens apparaat niet moet gebruiken, lees er meer over op onze pagina over tens apparaten en bijwerkingen.

Veelgestelde vragen over tens apparaten

Welke prijs betaal je voor een tens apparaat?

Maar wat betaal je eigenlijk voor een professioneel tens apparaat? Het zal je misschien verbazen dat de kosten enorm kunnen variëren. Afhankelijk van het type model dat je aanschaft, kan jouw vergoeding variëren van ongeveer 60 euro tot enkele honderden en soms zelf meer dan duizend euro! Als je overweegt om voor jezelf een tens apparaat aan te schaffen, is het belangrijk om even de tijd te nemen om de verschillende beschikbare modellen te onderzoeken en te beslissen welk model het beste bij je past. Zorg ervoor dat je niet alleen het prijskaartje in overweging neemt, maar ook andere factoren zoals kwaliteit en gebruiksgemak voordat je jouw definitieve beslissing neemt.

Kun je afvallen met een Tens apparaat?

Ja, dat is mogelijk volgens brononderzoek. Door dagelijks het gebruik van een spierstimulatie apparaat in combinatie met elektrostimulatie kan je spieren intensief trainen, waardoor je lichaamsvet verliest. Een tens apparaat kopen om af te vallen, zouden we echter niet aanraden als ideale optie. Kijk eens of je wat aan kunt passen in je voeding om mee te beginnen!

Worden TENS apparaat vergoed door de zorgverzekering?

Vaak worden deze apparaten vergoed, maar het is belangrijk om te checken of jouw specifieke zorgverzekeraar deze technologie vergoed en welke modellen in aanmerking komen voor een vergoeding. Houdt hier dus rekening mee voor je een tens apparaat koopt.

Wat zijn jullie ervaringen met tens apparaten?

Onze persoonlijke ervaring met TENS-apparaten was een aangename verrassing, want het heeft verlichting geboden bij personen met pijn klachten. We hebben veel soorten tens apparaten getest en hadden om eerlijk te zijn een lage verwachting. Desondanks waren de resultaten overweldigend positief, want er bleek resultaat te zijn. Onze reis begon met het onderzoeken van verschillende soorten TENS-apparaten door reviews van klanten te lezen en product specificaties te onderzoeken. We wilden een betaalbaar apparaat vinden dat nog steeds effectief zou zijn in het verlichten van onze pijn en dus een beste prijs/kwaliteit verhouding voor jullie vinden. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om een van de meest populaire merken aan te schaffen en het eens te proberen. We waren verbaasd over hoe snel onze pijnniveaus afnamen! De beste tens apparaten in dit artikel waren over het algemeen gebruiksvriendelijk en ongelooflijk effectief in het beheersen van onze pijnsymptomen of het herstel na inspanning.

Hoe verzorg je een tens apparaat?

Voordat je begint met het verzorgen van je TENS apparaat, moet je eerst zorgen dat het uitgeschakeld is. De meeste toestellen schakelen automatisch uit na de programmaduur. Je kunt de stimulatie-eenheid ook uitschakelen met de ON / OFF-knop. Gebruik daarna een licht vochtige doek om de elektroden voorzichtig te reinigen, wat hun levensduur ten goede komt. Plak dan de gereinigde elektroden weer op de folie en bewaar ze in de beschermende verpakking van je toestel. Als de kleefkracht van de elektroden afneemt, kun je het oppervlak met een beetje water bevochtigen en bewaren op een koel plekje zoals bijvoorbeeld in diepvries tot volgende behandeling. Vervang alleen elektroden als er geen herstel via bovenstaande methode mogelijk is.

Helpen tens apparaten bij rugpijn?

Helpen TENS-apparaten echt bij rugpijn? Velen van ons hebben pijn in de onderrug, maar zou een eenvoudig apparaat het antwoord op onze gebeden kunnen zijn? Recente wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat TENS-apparaten inderdaad chronische rugpijn kunnen helpen verminderen. Ook lezen we in de reviews van klanten die een tens apparaat hebben gekocht dat zij minder rugpijn ervaren na het gerbuik van deze apparaten.

Hoe kan een tens apparaat helpen tijdens de bevalling?

Een professioneel TENS apparaat kan tijdens de bevalling helpen door het verminderen van pijn en het bieden van een vorm van controle over de bevallingspijn door elektrische impulsen die de pijnperceptie in de hersenen beïnvloeden.

Kan een tens apparaat helpen bij zenuwpijn?

TENS-apparaten kunnen effectief zijn bij zenuwpijn doordat ze elektrische stimulatie gebruiken om de zenuwsignalen die pijn veroorzaken te blokkeren, wat leidt tot verlichting van symptomen.

Kan een tens apparaat helpen bij de pijn bij artrose?

Bij artrose kan een TENS-apparaat pijnverlichting bieden door het stimuleren van de afgifte van endorfines, de natuurlijke pijnstillers van het lichaam, en door het verminderen van de pijngeleiding in de zenuwen. Het is echter niet de meest efficiente methode volgens experts die wij hebben gesproken. Je kunt het best je arts bezoeken indien je de pijn van artrose wil verlichten.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Het vinden van het beste tens apparaat kan voor verwarring zorgen met al die opties die er tegenwoordig beschikbaar zijn. Met zoveel opties is het moeilijk om te weten naar welke functies je moet zoeken en welk product het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften. Daarom zijn wij er om je hierin te ondersteunen. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar tens apparaten en ons team van experts heeft talloze reviews gelezen en producten van verschillende fabrikanten getest om de beste op de markt te vinden. We houden rekening met vele verschillende aspecten – inclusief prijs, effectiviteit, bruikbaarheid en duurzaamheid – om te bepalen welke apparaten de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Daarnaast houden we ook rekening met gebruikersfeedback en klanttevredenheidscijfers bij het nemen van onze beslissingen. Kortom, je kunt erop vertrouwen dat de keuzes van Mindsetking gebaseerd zijn op objectieve criteria, zodat je er zeker van kunt zijn dat jij een kwaliteitsproduct krijgt dat aan jouw behoeften voldoet zonder jouw budget onnodig te overschrijden!

Hoeveel tens apparaten hebben jullie getest?

Wij hebben in totaal 16 tens apparaten getest en er nog meer vergeleken in de reviews, in webshops en bij partners van ons in de winkel. We hebben dus eerst een goed beeld verschaft van alle opties voor we deze review voor jullie schreven.

Hey daar! Ik ben Asadullah, en mijn hart klopt voor de gezondheid van de mens. Deze passie bracht me ertoe om de studie Geneeskunde te volgen aan een vooraanstaande universiteit. Wanneer ik niet studeer, schrijf ik met veel plezier artikelen over gezondheidsthema's om iets bij te verdienen. Ik ben blij om deel uit te maken van het Mindsetking team, want hier kan ik mijn liefde voor gezondheid en schrijven combineren, en het is geweldig om te weten dat mijn bijdragen anderen kunnen helpen en inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *