in dit artikel vind je alle informatie over de theragun pro

Theragun pro kopen in 2024? Goed idee of niet?

Welkom bij onze review over de Theragun pro (Gen 4 & Gen5)! Dit massage pistool is natuurlijk erg interessant, vanwege alle positieve verhalen en zijn hoge prijs. In deze review beoordelen wij de Theragun pro op meerdere aspecten, zoals: functies, materialen, kwaliteit, klantbeoordelingen, prestaties ten opzichte van concurrentie, prijs en meer.

Je leest er alles over en ook over onze ervaringen met dit product, evenals over de ervaringen van klanten. Wel zo leuk toch om een artikel te lezen van iemand die het product zelf gevoeld en ervaren heeft?

We gaan ervan uit dat je na het lezen van dit artikel een goed beeld hebt van de Theragun pro en dat je een juiste aankoopbeslissing kunt nemen.

Korte samenvatting: hoe is goed is de Theragun pro?

Als iemand die worstelt met pijnlijke spieren en pijnlijke knopen door de vele uren computerwerk en hier geregeld gek van wordt, stond ik te popelen om de Theragun Pro uit te proberen. En ik kan je vertellen, de Theragun PRO (zowel gen 5 als gen 4) stelde mij allerminst teleur.

Deze massage pistolen zijn is ongetwijfeld één van de beste op de markt en ik zal je even kort vertellen waarom: met een indrukwekkende hoeveelheid massagekracht en een breed scala aan functies onderscheid het zich van de concurrentie op de markt. Wist je dat de Theragun Pro maar liefst over 30kg massage kracht beschikt?

Met zoveel massagekracht aan vermogen, kan dit apparaat echt diep graven in zelfs de strakste knopen en spanningsplekken. Daarbij komt dat je dankzij z’n verstelbare arm, je gemakkelijk kunt richten op moeilijk bereikbare plekken zoals je schouders of onderrug.

Maar de Theragun Pro is niet alleen krachtig, hij is ook ongelooflijk veelzijdig, wat hem zeer aantrekkelijk maakt voor iedereen die het beste uit zijn massage ervaring wil halen. Bekijk hieronder welke functies dit krachtige apparaat allemaal bezit en wat de belangrijkste eigenschappen zijn.

1. Theragun pro gen5 review (Beste en nieuwste)

afbeelding van de Theragun PRO gen 5

Eigenschappen:

 • 30 kg massagekracht
 • Batterijduur: 150 minuten (Lange batterijduur, roterende arm)
 • Voorzien van OLED-scherm en krachtmeter
 • Gerenommeerd als de beste massage gun op de markt
 • 3 geïntegreerde, app-gestuurde, vooringestelde routines
 • 2 jaar garantie
 • Stiller als de 4 (zie voor verdere verglijking volgende paragrafen)
 • Gratis app Therabody beschikbaar in Google Play/Appstore

De Theragun PRO Gen5 is vandaag de dag de beste en meest geavanceerde massage gun op de markt die ideaal is voor professionele gebruikers en fanatieke sporters. Het apparaat wordt geleverd met 6 verschillende opzetstukken voor diverse drukpunten op de spieren en biedt 3 intensiteitsstanden voor een op maat gemaakte massage-ervaring. Ook is dit apparaat maar liefst 20% stiller dan zijn voorganger, de Pro Gen 4, maar levert dezelfde krachtige prestaties met een blokkeerkracht van 30 kilogram en 16 millimeter massage-amplitude. De krachtmeter en 4 massageprogramma’s met visuele instructies op het ingebouwde scherm zorgen voor een effectieve massage. Het apparaat is tevens te koppelen aan de Therabody-app voor extra begeleiding. Een potentieel nadeel is dat de massage soms als te krachtig en pijnlijk kan worden ervaren.

2. Theragun g4 pro review (Beste prijs / kwaliteit)

Eigenschappen:

 • Maar liefst 30 kg massagekracht
 • Levensduur batterij: 150 minuten (erg lang in vergelijking met concurrenten)
 • Voorzien van OLED scherm en krachtmeter
 • Beste massage gun op de markt en beste theragun
 • 3 geïntegreerde, app gestuurde, vooringestelde routines
 • Verstelbare arm voor totale lichaamsbereik
 • Maar liefst 2 jaar garantie

De TheraGun PRO gen 4 is na de gen 5 het meest hoogwaardige massagepistool van Therabody (het merk achter theragun). Er zijn meerdere theraguns, maar de pro versies zijn hun oogappeltjes. Deze Gen 4 is bedoeld voor de behandeling van diverse spiergroepen en zorgt ervoor dat spieren in het lichaam geactiveerd worden en de pijn wordt verlicht met bijzonder veel massagekracht. De Theragun 4PRO wordt geleverd inclusief vele aanvullende functies en extra’s, met eigenschappen welke professionals kennen en vertrouwen. Voorbeelden hiervan zijn de zachte maar effectieve opzetstukken, de verschillende snelheidsinstellingen en een krachtmeter. Ook kun je bij de aanschaf van de Theragun 4PRO rekenen op een langere batterijduur, roterende arm en een toonaangevende 2 jaar garantie. Download ook de gratis app Therabody in de Google Play/ Appstore als je hem aanschaft. Hierin vindt je onder andere zeer goed vooringestelde routines voor een hele lekkere massage.

Verschillen Theragun PRO Gen 5 & Theragun PRO Gen 4

De belangrijkste verschillen tussen de Theragun PRO Gen 5 en de Theragun G4PRO zijn:

 • Batterijduur: De Gen 5 heeft een langere batterijduur vergeleken met de G4PRO.
 • Ergonomie: Verbeteringen in het ontwerp maken de Gen 5 nog ergonomischer en comfortabeler in gebruik. Kon dat eigenlijk wel? Ja dus!
 • Geluid: De Gen 5 werkt nog 20% stiller dan de Gen 4 door een meer geavanceerde QuietForce Technology™.
 • Gebruikersinterface: Een verbeterd en meer kwalitatief OLED-scherm en daarnaast een meer responsieve krachtmeter zijn toegevoegd aan de Gen 5.
 • App-compatibiliteit: De Gen 5 werkt met een bijgewerkte versie van de Therabody-app, die uitgebreidere personalisatie-opties biedt in vergelijking met de Gen4.

Zijn de andere massage guns van Theragun gelijkwaardig?

De PRO versie is by far het meest luxe Theragun massage pistool en daar is zoals we eerder al zeiden ook de prijs naar. De andere Theraguns zijn dus niet zo goed als de Theragun PRO.

Wat dit natuurlijk niet betekent is dat de andere Theraguns slecht zijn, want dat wil ik absoluut niet zeggen en graag zou ik zelfs het tegendeel beweren.

Pluspunten Theragun Pro ten opzichte van de andere Theraguns

Als iemand die meerdere Theraguns heeft geprobeerd, kan ik met vertrouwen zeggen dat de Theragun Pro de anderen uit het water blaast als het gaat om bepaalde specificaties:

 • Zijn massagekracht: De Theragun Pro is ontworpen met een krachtige motor die tot 30 kilo kracht kan leveren zonder af te slaan. Dit terwijl de tweede krachtigste Theragun (Theragun elite) niet meer dan 20kg aan massagekracht kunnen leveren (wat overigens al meer is dan de meeste andere massage pistolen).
 • Betere batterij: Gaat tot wel twee keer langer mee dan de Theragun mini bijvoorbeeld.
 • OLED scherm: Niet alle massagepistolen van Therabody zijn voorzien van een OLED scherm.
 • Krachtmeter: Niet alle theraguns zijn voorzien van een krachtmeter.
 • Meer opzetstukken: De PRO versie heeft meer opzetstukken dan de meeste andere modellen van Theragun.
 • Meer snelheden: De PRO versie heeft meer opzetstukken dan de meeste andere modellen van Theragun.

Optimaal spierherstel met de Theragun Pro

Door de meest krachtige massage te bieden kun je een zeer intensieve massage inzetten voor je spieren en dat heb ik geweten ook! Haha. De Theragun Pro is de meest krachtige Theragun van allemaal en dat merk je wel.

Met deze massage gun gaan mijn spieren het makkelijkst los en voel ik me het snelst hersteld. Dat zegt toch wat na alle testen die ik en mijn collega’s hebben gedaan, niet waar?

Of je nu last hebt van vastzittende spieren, stijfheid of gewoon wilt ontspannen, de Theragun Pro kan je helpen om sneller te herstellen. Snel herstel is wat we willen lijkt me, zeker in deze tijd, wanneer alles snel-snel moet.

Wat hebben alle Theraguns gemeen?

Zoals je misschien al had verwacht hebben de verschillende modellen van Therabody ook veel gemeen met elkaar. We zullen de belangrijkste hieronder noemen:

 • Toegang tot de Therabody heb met vooringestelde programma’s en routines.
 • Gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technology ™
 • Meerdere snelheidsstanden om uit te kiezen
 • Opbergmateriaal
 • In ieder geval een Interne lithium- ion batterij (de meeste modellen hebben er twee)
 • Meer massagekracht dan de meeste andere massage pistolen
 • 2 jaar garantie (wat erg veel is)
 • Ergonomisch ontwerp

Theragun PRO prijs

De prijs is net als de kwaliteit van de Theragun PRO het hoogst van alle massage guns. Naar onze mening is de prijs het product wel waard, aangezien het logisch is dat je voor het beste product ook het meeste betaald. De Gen 5 is dan nog wel een stuk prijziger als de Gen 4 en daarom zouden wij mensen nog wel aanraden de Gen 4 te kopen, voor degen die over het prijskaartje struikelen.

Indien je het prijskaartje toch ook van de Gen 4 net wat te gortig vind, kun je overwegen om een goedkopere massage gun van Theragun aan te schaffen. Wij hebben nog meer massage guns van Theragun getest en vergeleken en de reviews, vind je hieronder:

theragun pro 5th gen

Hoe verhoudt de Theragun pro zich ten opzichte van cocurrerende merken?

Toen ik voor het eerst hoorde over de Theragun Pro, moet ik toegeven dat mijn eerste reactie er één met enige scepsis was. Want.. welk massage pistool zou nou zo indrukwekkend kunnen zijn, dat er niets anders dan positieve reacties over voortgebracht worden? Hoeveel verbetering zou het tenslotte kunnen zijn boven de verschillende andere keuzes die op de markt beschikbaar zijn zoals bijvoorbeeld de zeer goede Hyperice Hypervolt massage guns?

Nadat ik de Theragun pro een paar weken regelmatig heb gebruikt, ben ik er zeker van dat ik kan beweren dat er in wezen geen ander massage pistool is dat zo goed is als deze. Geloof me alsjeblieft, want zoals je weet, zijn we normaal gesproken vrij kritisch binnen Mindsetking.

De onderscheidende factoren verwacht je misschien al een beetje

De kracht van de Theragun Pro is de belangrijkste factor die hem onderscheidt van andere vergelijkbare producten op de markt en daarnaast alle aanvullende functies zoals het gebruik van de Theragbody app, de krachtmeter, het ergonomische ontwerp, de 2 jaar garantie en het OLED scherm zijn dingen die je niet terug ziet bij andere massage guns.

Dit maakt de Theragun PRO toch wel echt uniek en naar onze mening zeker zijn geld waard. Met zoveel punten waarmee een massage gun zich onderscheid, in een toch zo competitieve markt, dat is wel heel bijzonder.

Zitten er ook nadelen aan de Theragun pro?

Als iemand die de Theragun Pro uitgebreid heeft gebruikt, kan ik bevestigen dat het effectief is bij het verlichten van spierpijn en spanning.

Prijs

Het is dus belangrijk om te erkennen dat het prijskaartje voor dit apparaat vrij hoog is in vergelijking met andere massage pistolen op de markt, anders zouden we namelijk niet helemaal eerlijk zijn. Het is dan wel de beste massage gun die we getest hebben, maar het zijn ook de duurste massage guns op de internationale markt.

Geluid

Een van de opvallende kenmerken van de Theragun Pro is de gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technology™, die zich bij de Gen 5 nog verder heeft ontwikkeld. Deze innovatie is heerlijk in vergelijking met de vorige Theragun modellen, maar de Theraguns produceren nog steeds redelijk wat decibel. Dit betekent dat Theraguns zekers niet de stilste massage pistolen zijn die je kunt kopen.

afbeelding van de Theragun pro
Je weet nu dus dat de Theragun PRO het beste massage pistool is, maar kun je zelfs voor het beste massage pistool een nadeel vinden?

Conclusie: voor wie is de Theragun PRO een goede aankoop?

Het is kortweg gezegd het beste massage pistool op de markt naar onze mening en wie dus het beste wil kopen dient de Theragun PRO te nemen. Dit zijn vaak mensen die erg veel geld ter beschikking hebben en gewoon het beste product willen bezitten of professionals die het product gebruiken voor hun werk.

Ben jij niet perse op zoek naar het beste product en wil je liever wat minder geld uitgeven, Ga dan voor de Theragun PRO Gen 4 of kijk voor een goedkopere optie in onze review over Theraguns in het algemeen of zoek een goedkoper model in onze review: beste massage guns.

Waarom is deze review van Mindsetking betrouwbaar?

Als consument is het belangrijk om te weten dat de producten waarin je investeert elke cent waard zijn, want je kunt je geld maar één keer uitgeven. Bij Mindsetking begrijpen we dit sentiment maar al te goed en willen we dat je vaker terugkomt naar onze website. Daarom neemt ons team bij het doen van productaanbevelingen uitgebreide maatregelen om ervoor te zorgen dat we alleen het allerbeste goedkeuren en voeren we bijvoorbeeld zelf testen uit.

Voor deze Theragun PRO review hebben we zowel de Gen 5 als de G4PRO getest, om deze massage pistolen uit de eerste hand te kunnen ervaren. We hebben ook talloze andere beoordelingen van vertrouwde bronnen vergeleken, waardoor onze keuze niet alleen is gebaseerd op onze eigen mening.

De mix van onze eigen ervaring en alle klantbeoordelingen zorgen ervoor dat onze reviews zo betrouwbaar zijn. Een groot aantal meningen samen geeft namelijk kracht en biedt validiteit, zoals ook bij kwalitatieve onderzoeken wordt gedaan.

Veelgestelde vragen

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Wij zien het als onze missie om als kenners van massage apparaten en massage pistolen in het algemeen, zoveel mogelijk producten te testen en vergelijken. Wanneer een product veel bekendheid geniet, zoals de Theragun PRO, dan staat deze vrij hoog op onze lijst. Daarom hebben we vrij snel de Theragun PRO getest en vergeleken met andere modellen. Zelf had ik hem al eens gebruikt, maar ik vond het toch erg leuk om hem nu ook echt te gaan vergelijken met andere massage pistolen. Samen met de Theragun PRO hebben we ook de andere massage guns van Therabody vergeleken en getest, waarvan je de reviews ook terug kunt vinden op onze website.

Hoeveel uur hebben jullie getest?

Wij hebben de Theragun PRO meer dan 10 uur getest op verschillende dagen. We hebben hem gebruikt voor- en na trainingen, maar ook na meerdere dagen kantoorwerk, wanneer we last hadden van een stijve nek. We vonden de resultaten verbluffend.

Zijn er ook Theragun PRO aanbiedingen?

Hoewel ik op dit moment geen specifieke informatie heb over aanbiedingen voor de Theragun Pro in Nederland, raad ik je aan om de pagina’s van onze partner in de gaten te houden. Deze kun je uiteraard vinden door op de link in ons artikel te klikken. Ze bieden regelmatig promoties en kortingen aan op hun producten, waaronder mogelijk ook de Theragun Pro. Blijf daarom alert en kom regelmatig eens terug om te kijken. Wie weet kom je binnenkort een aanbieding tegen voor de Theragun Pro. De waarheid gebiedt ons te zeggen, dat aanbiedingen voor deze massage gun echter niet heel vaak voorkomen. Helaas is het zo dat de meest kwalitieve producten vaak niet mer korting verkocht worden, dus misschien is het geen goed idee om gewoon de beste prijs via ons artikel te gebruiken?

Theragun pro vs elite: welke is beter?

De Theragun Pro en de Theragun Elite zijn beide uitstekende massage pistolen, maar de Pro wint het toch. Ik zal je ook even kort uitleggen waarom. De Pro is krachtiger, ontworpen voor de meest intensieve behandelingen en biedt de meeste massagekracht. De Elite is wat voordeliger in prijs, wat minder krachtig, maar levert nog steeds krachtige percussieve massage in vergelijking met andere merken.

Theragun mini vs Theragun pro: welke is beter?

De pro is beter, want deze heeft een stuk meer kracht en functies. De mini is minder goed, want deze heeft slechts één opzetstuk en een stuk minder kracht. Wat wel een voordeel is van de mini is dat deze een stuk voordeliger is. Zo is de mini 2 tot 3 keer goedkoper als de Theragun Pro. Houdt hierbij ook in gedachten dat de Theragun mini wel beter is dan veel andere massage pistolen die je kunt kopen, maar dat dit slechts voor Theragun begrippen een mindere versie is.

Gezondheidsexpert en freelance schrijver | + berichten

Hi, ik ben Martijn van Mindsetking. Mijn reis naar het gebruik van massage apparaten en zelfzorg begon met een persoonlijke strijd tegen chronische nek- en rugpijn. De pijn was namelijk zo erg dat ik bijna niet meer kon werken en ik was ten einde raad. Totdat ik massage apparaten uitprobeerde. Momenteel test ik massage apparaten voor Mindsetking en deel ik mijn ervaringen met jullie. Daarnaast schrijf ik ook veel bruikbare content over massage in het algemeen. Mocht je vragen hebben, dan mag je me altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *