in dit artikel vind je alles over de theragun mini

Theragun Mini review: voordelen, nadelen en vergelijking 2024.

Welkom bij onze review over de Theragun Mini, de kleinste massage gun van Therabody. Hij wordt allom begeerd door professionals en particulieren. Ben jij benieuwd naar dit schijnbaar zeer kwalitatieve, maar toch kostenbesparende model van Therabody?

In onze review zullen we de voor- en nadelen van de Theragun mini bespreken en dieper ingaan op de vergelijking met zijn concurrenten. Hierdoor weet jij precies wat je aan het mini massage pistool van Therabody zal hebben.

Naast de Mini hebben we ook andere modellen getest, waardoor we een grondige vergelijking kunnen maken met de belangrijkste concurrenten. Na het lezen van deze review, zal je beter geïnformeerd zijn over of de Theragun Mini de juiste massage gun is voor jouw wensen en behoeften.

Theraguns de pareltjes van de massage guns?

Theraguns worden over het algemeen gezien als de beste massage pistolen op de markt en dat is niets voor niks, want zijn specificaties zijn bijzonder goed en ook de prestaties lijken niet onder te doen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in klantbeoordelingen, maar het blijkt ook uit tests van andere experts.

Lees hieronder alvast meer over de Theragun mini, in het korte overzicht dat ik heb gemaakt. Daarna gaan we uiteraard dieper in op alle voor- en nadelen en de concurrerende modellen van de Theragun mini. Allemaal op basis van onze tests en bevindingen online.

Therabody Theragun Mini Gen 2 kopen – kort overzicht

afbeelding van de Theragun mini 2

Eigenschappen:

 • Gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technology ™
 • Ultra portable
 • 3 snelheden (1750, 2100, 2400 PPMs)
 • Ergonomische grip en draagtas bijgeleverd
 • Interne lithium- ion batterij (150 minuten)
 • 2 jaar garantie

De Theragun Mini Gen 2 is een krachtig, draagbaar massageapparaat dat een soortgelijke hoogwaardige diepe spierbehandeling biedt als de grotere Theragun-modellen, maar met ongeëvenaarde draagbaarheid. Ondanks zijn compacte formaat is de Theragun Mini opmerkelijk krachtig en stil, dankzij de gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technology™. Met een gewicht van minder dan 0,7 kg en past in de palm van je hand, is de mini gebouwd voor gebruik onderweg. Met drie snelheidsopties (1750, 2100 en 2400 PPM’s) kun je met de mini je behandelingen naar eigen wensen aanpassen. Dat is nog eens service toch? De Theragun mini heeft daarnaast een ergonomische handgreep en een interne lithium-ionbatterij die tot 150 minuten kan worden gebruikt. Last but not least wordt de Theragun Mini ook geleverd met een draagtas, een standaard balbevestiging voor gebruik op grote en kleine spiergroepen en een voedingsadapter. Bovendien zit er op dit model bij onze leverancier ook een garantie van 2 jaar!

Theragun mini 2 review: wat zijn de voordelen?

Wat zijn de voordelen van de Theragun mini? Ondanks dat de Theragun mini zo klein is, bezit het massage pistool toch genoeg voordelen en die zullen we nu met je doornemen:

Draagbaarheid

Om te beginnen was de draagbaarheid een eerste overweging tijdens de ontwikkelingsfase van het product. Het weegt slechts 650 kilo (1,4 pond) en is qua formaat verreweg het kleinste product in de Theragun-serie (op het breedste punt is het slechts 14,7 centimeter breed).

Ergonomische grip en ontwerp

Het onderscheidt zich ook van de rest van de Theragun-serie door zijn vorm, die eerder vierkant dan driehoekig is zoals de rest van de lijn. De Theragun small, die een ergonomisch ontwerp heeft, is gemaakt om comfortabel in de palm van je hand te passen en levert, zoals vermeld op de officiële website, “minder hand- en polsbelasting”.

Geluid

Voor veel mensen is het geluid van een massage gun een groot punt van aandacht. Met de Theragun Mini komt Theragun met de zogenaamde “QuietForce Technology”.

In eerste instantie zul je denken dat dit maar marketingpraat is, maar in de praktijk is de Theragun Mini opmerkelijk stil. Dat wil niet zeggen dat hij geruisloos is, maar hij behoort zeker tot één van de stilste modellen op de markt.

Garantie

De Theragun mini wordt geleverd met een garantie van 2 jaar – waarmee het een voorsprong heeft op de meeste massagepistolen op de markt die slechts 1 jaar garantie bieden.

Prijs

Met slechts 189 euro is hij veel goedkoper dan zijn grotere broers en zussen, maar hij maakt nog steeds indruk met zijn krachtige motortje en ergonomische ontwerp.

Krachtige motor en batterij

Met drie snelheden en een krachtige motor voor een mini massage gun biedt deze Theragun mini nog wat andere voordelen. Zo levert hij erg veel kracht voor een mini massage gun en gaat hij tot wel 150 minuten in gebruik mee. Dit maakt hem tot één van de beste massage guns die je kunt kopen.

Beste mini massage gun

De Theragun mini is de beste mini massage gun op basis van onze testen en ook op basis van wat klanten aangeven. Klanten geven uitsluitend positieve reacties over dit kleine massage pistool en dat zegt natuurlijk wel heel veel. Fabrikanten kunnen het apparaat nog zo aanprijzen, maar als de klanten het niks vinden, hoeveel zijn deze woorden dan waard?

theragun mini vergelijken in onze review

Kent de Theragun Mini ook nadelen?

Eerst en vooral, vanwege zijn kleinere formaat, offert de Theragun Mini wat kracht op in vergelijking met zijn grotere tegenhangers. Hoewel het nog steeds effectief is bij het aanpakken van pijnlijke spieren en knopen, moet je er misschien meer tijd aan besteden om dezelfde resultaten te bereiken.

Levert de Theragun mini minder kracht als alle grote massage pistolen of alleen in vergelijking met de andere Theraguns? Het grappige is dat de Theragun mini nog steeds een stuk krachtiger is als de meeste andere massage pistolen, alleen slechts niet als de andere modellen van Therabody en enkele andere kwalitatieve merken, zoals bijvoorbeeld Hyperice Hypervolt.

 • Wel een belangrijk punt is dat in tegenstelling tot andere massagepistolen op de markt die worden geleverd met meerdere hulpstukken voor verschillende behoeften, wordt de Theragun Mini slechts geleverd met één hulpstuk – het standaard balhulpstuk.

Theragun mini test: wat vonden wij van het gebruik?

De Theragun mini is één van de kleinste massage pistolen die we hebben getest en we vonden hem om eerlijk erg goed en zelfs comfortabel en stevig in de hand! Lees hieronder wat we er nog meer van het gebruik vonden:

 • Ideaal voor reizigers: Zijn kleine formaat is natuurlijk ideaal voor reizigers zoals wij, wat we ook top vonden. We reizen zelf regelmatig en nemen hem zeker een keer mee op reis.
 • Aan/uit knop: Dit is erg duidelijk en hiermee wordt voorkomen, dat je ineens tijdens de massage met een lege massage gun in je handen zit. Een blauwe LED in het midden van de aan/uit-knop geeft voeding of opladen aan. Het licht schakelt van rood naar groen om het batterijniveau aan te geven.
 • Krachtiger dan verwacht: De kleine Theragun was verrassend krachtig voor zo’n kleine gadget, en de percussiekwaliteit was vergelijkbaar met andere massagepistolen die we onlangs hebben getest. Het is in onze ogen de beste mini massage gun die er is.
 • Garantie: 2 jaar garantie is netjes en lang en zien we niet vaak terug bij aanbieders van massage guns. Dit toont natuurlijk ook het vertrouwen in eigen producten aan en dit kunnen we zeker waarderen.

Ervaringen van klanten met de Theragun mini

Ik vind hem echt heel erg fijn. super handig om mee te nemen, hij zit standaard in mijn tas. Ik heb de gewone theragun niet geprobeerd, maar ik vind de Theragun mini al krachtig zat. Review door Linda.

Ik ben er heel erg tevreden over. Na een aantal jaar de versie 1 gehad te hebben deze Theragun mini 2 gekocht en die is in verschillende opzichten veel prettiger als de eerste versie. Review door Dennis

Lang getwijfeld of dit de juiste keuze zou zijn voor mij en het lijkt er wel op! Ik krijg zeer sterk de indruk dat er maar een paar ‘echte’ merken zijn (Hyperice en Theragbody), en dat de rest van de opties ‘meer van hetzelfde’ is ongeacht het prijskaartje. Dat uit zich in bouwkwaliteit en dus duurzaamheid en gebruikersgemak. Review door Pepijn

Hoe goed zijn de andere Theraguns in vergelijking met de Theragun Mini?

Hoewel de Mini bekend staat om zijn draagbaarheid en kleine formaat, is het handig om te weten dat de andere Theraguns op de markt meer functies en kracht hebben. Dit betekent echter niet dat de mini zwak is kan ik je vertellen, maar..

De Mini heeft bijvoorbeeld slechts 10 kilo aan massagekracht, terwijl de Theragun Prime 15kg aan kracht heeft, de Theragun Elite 20 kilo en de Theragun Pro maar liefst 30kg. Dit houdt in dat het met de andere Theraguns nog gemakkelijker is om lastige knopen te doorbreken en een diepere massage te geven.

Bovendien biedt het configureerbare snelheidsopties en een langere batterijduur. Het topmodel, de Theragun Pro, die aanzienlijk meer vermogen en extra opzetstukken heeft voor gerichte therapie, is wat dat betreft gelijkwaardig.

Toch is het misschien de beste optie om bij de Mini te blijven als draagbaarheid jouw topprioriteit is.

Bekijk eventueel ook onze volledige review over alle Theraguns gezamelijk>>>

Veelgestelde vragen

Hoeveel uur hebben jullie besteed aan het testen van de Theragun Mini?

Wij hebben meer dan 10 uur besteed aan het testen van de Theragun Mini. Dit was voor ons voldoende tijd om een goed beeld te krijgen van het effect van dit massage pistool.

Hoe hebben jullie de Theragun Mini beoordeeld?

Wij hebben op verschillende aspecten gelet, zoals: gebruiksgemak, kwaliteit effect van de massage, massagekracht, functies en extra’s zoals de app, gebruiksduur, geluidsniveau en gemak om hem vast te houden. Daarnaast hebben we de Theragun mini gebruikt op verschillende momenten van de dag en voor verschillende doeleinden, zoals: voor het sporten, na het sporten, bij spierpijn en bij andere soorten pijn.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Wij hebben als massage liefhebbers een zwak voor massage apparaten en in het bijzonder massage pistolen. We gebruiken ze zelf haast iedere dag en ikzelf was al bekend met de massage guns van Therabody. Als bedrijf hebben we besloten om de Theragun vanwege hun populariteit toe te voegen aan onze lijst met reviews. Zodoende hebben we alle Theraguns getest en vergeleken met de concurrentie, waaronder ook de Theragun Mini.

Theragun mini vs Prime: welke is beter?

Naar onze mening is de Theragun Prime de betere, tenzij je een compact formaat zoek voor onderweg. De Theragun Mini is aanzienlijk kleiner en lichter dan de Prime, waardoor hetde betere keuze is om mee te nemen ergens naar toe. De Theragun Prime heeft een hogere massage kracht als de Theragun meni, wat betekent dat de Prime krachtiger is en mogelijk effectiever voor diepere spierbehandeling. Beide apparaten bieden een vergelijkbare batterijduur van ongeveer 2 uur. De Prime biedt wel meer snelheidsniveaus vergeleken met de Mini, wat meer veelzijdigheid biedt en afwisseling voor je massages. De mini is echter wel goedkoper als de Prime.

Theragun Mini vs. Hypervolt Go 2: welke is beter?

De Theragun mini wint deze net al je het ons vraagt. Dit vooral vanwege zijn massages die krachtiger zijn in vergelijking met de Hypervolt Go 2.

Gezondheidsexpert en freelance schrijver | + berichten

Hi, ik ben Martijn van Mindsetking. Mijn reis naar het gebruik van massage apparaten en zelfzorg begon met een persoonlijke strijd tegen chronische nek- en rugpijn. De pijn was namelijk zo erg dat ik bijna niet meer kon werken en ik was ten einde raad. Totdat ik massage apparaten uitprobeerde. Momenteel test ik massage apparaten voor Mindsetking en deel ik mijn ervaringen met jullie. Daarnaast schrijf ik ook veel bruikbare content over massage in het algemeen. Mocht je vragen hebben, dan mag je me altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *