dit is een theragun prime review

Theragun Prime Review 2023: voordelen, nadelen & andere opties.

Heb jij de Theragun Prime voorbij zien komen en vraag je je af of deze massage gun aan jouw wensen en behoeften kan voldoen? Daarnaast ben je misschien ook wel benieuwd of deze massage gun jouw geld waard is en of er misschien niet betere concurrenten op de markt zijn?

In alle gevallen zit je bij ons goed! In dit artikel beoordelen we de Theragun Prime: een erg populaire massage gun van het merk Therabody.

We zullen antwoord geven op bovenstaande vragen en ook dieper ingaan op andere niet te missen aspecten van deze Theragun. We hebben de Theragun Prime zelf getest, net als alle andere Theraguns.

De Theragun Prime kopen – overzicht

theragun prime

Eigenschappen:

 • Gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technologie
 • Smart Percussie Therapy met Bluetooth connectiviteit
 • Vooringestelde routines middels app
 • 5 snelheden, welke je aan kunt passen via de app
 • Levert tot 15 kg aan massagekracht
 • 2 jaar garantie (verhoogd)
 • Interne lithium- ion batterij (120 minuten)
 • Theraguns Triangel ergonomische grip design

Theragun Prime is een Smart Percussion Therapy-model met een ergonomisch ontwerp dat helpt bij het verlichten van dagelijkse spanning en stress of in professionele sferen. Hij beschikt over een revolutionaire borstelloze motor met QuietForce TechnologyTM, waardoor hij stiller is dan ooit en toch de legendarische Theragun-kracht produceert. Therabody levert op maat gemaakte wellnessgewoonten op basis van activiteitsgegevens en maakt verbinding via Bluetooth. De 16 mm amplitude reikt tot 60% dieper in de spier in vergelijking met vergelijkbare vibratiestimulators voor consumenten om de bloedsomloop te verbeteren, warmte te produceren en de diepste stress te verlichten. Theragun Prime wordt geleverd met een reisetui, vier opzetstukken van schuimrubber met gesloten cellen die eenvoudig schoon te maken zijn, een gewone bal, kegel, duim en stroomadapter.

Theragun prime review: is het een goede Theragun?

Dit populaire model wordt geprezen om zijn vermogen om spierpijn te verminderen en het bewegingsbereik te verbeteren met zijn krachtige percussietherapie. Met een amplitude van 16 mm en 2.400 percussies per minuut (net als de andere Theraguns), biedt de Theragun Prime diepe verlichting van het weefsel waardoor je je verfrist en verjongd zult voelen.

De prijs/kwaliteit verhouding is naar behoren

Wij hebben wel zeer veel en zeker voldoende verlichting ontvangen in onze spieren. We merkten wel dat hij is minder krachtig is dan de PRO en de Elite versies, maar hij is ook wat goedkoper en geniet daarnaast wel de andere nadelen. Dus als je een beetje op de centen wil letten is dit een geweldige optie.

Therabody biedt ook nog meer opties, die meer en minder kracht leveren

Echter als je op zoek bent naar nog meer kracht, overweeg dan om te upgraden naar de Theragun Pro of Theragun Elite. Deze modellen bieden een verhoogde massage-intensiteit met hun krachtoutput van 20 kg (Elite) of 30 kg (PRO). Hoewel ze een hogere prijs hebben dan de Theragun Prime, zijn deze modellen het overwegen waard als je percussietherapie naar een volgend level wil brengen.

Theragun heeft ook nog een mini massage gun, welke de Theragun mini heet. Deze is wel minder krachtig als de Prime, maar onderscheid zich weer op het gebied van compactheid en is hierdoor erg handig en nog goedkoper dan de Prime.

Voordelen van de Theragun Prime

Met een prijs die iets lager is dan sommige van zijn duurdere tegenhangers, is dit een investering in jouw gezondheid en welzijn die je maar moeilijk kunt laten liggen.

In vergelijking met andere Theraguns bezit deze Theragun de meeste belangrijke en handige functies, zoals:

 • Gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technologie, waardoor je minder last hebt van het geluid
 • Smart Percussie Therapy met Bluetooth connectiviteit
 • Veel massagekracht in vergelijking met andere massage guns, waardoor je spieren beter los komen
 • Interne lithium- ion batterij , die lang mee gaat
 • Opberg materiaal wordt meegeleverd met de Theragun Prime accessoires
 • Ergonomische greep zorgt voor het veraangenamen van het geven van een massage. De ergonomische greep van de Theraguns is uniek en wijkt af van de concurrentie, in positieve zin.
 • Vooringestelde routines middels applicatie, waar je gratis toegang tot krijgt
 • 5 massage snelheden en 4 opzetstukken, wat meer dan voldoende is om het hele lichaam effectief te masseren
 • 2 jaar garantie, wat veel is in vergelijking met andere merken

Nadelen van de Theragun Prime

Als trotse eigenaar van de Theragun Prime moet ik toegeven dat het een super belangrijke pilaar is geweest als het gaat om herstel na de training. Er zijn echter enkele nadelen verbonden aan dit model:

 • Massagekracht in vergelijking duurdere Theraguns: één van de grootste nadelen is de massagekracht (ten opzichte van andere Theraguns dan) Hoewel 15 kg misschien veel klinkt, levert de Prime in vergelijking met andere Theragun-modellen aanzienlijk minder massagekracht. Toch is dit nog steeds, meer dan de meeste massage pistolen.

Dit betekent dat als je iemand bent die de voorkeur geeft aan diepe weefselmassages of bijzonder strakke spieren hebt, je de Theragun Prime misschien een beetje teleurstellend vindt in vergelijking met de Theragun Elite en vooral de Theragun Pro.

theragun prime bluetooth en aanbieding
Het ergonomische handvat zorgt ervoor dat iemand jou ook met veel gemak kan masseren, maar ook voor jezelf wordt het aangenamer om jezelf te masseren.

Hoe goed is de Theragun Prime in vergelijking met andere merken?

Hoewel het misschien niet de beste Theragun is die er is, verslaat het nog steeds vrijwel al zijn concurrenten. Slechts de meest kwalitatieve massage guns van Hyperice Hypervolt komen in de buurt van de Theragun Prime. Hieronder deel ik graag met je waarom dit zo is:

 • Allereerst: de Theragun Prime beschikt over een krachtige motor die tot 15kg kracht kan leveren, wat een stuk meer dan de gemiddelde concurrent. Dit betekent dat je een effectievere massage krijgt die diepere spieren kan bereiken dan sommige andere massagepistolen op de markt.
 • Plus, met alle aanvullende features (zie kopje Theragun Prime kopen – overzicht), heeft deze Theragun ook voldoende features om zich te onderscheiden van zijn concurrentie.
 • Verder maken de Theraguns gebruik van een uniek ontwerp, wat een zeer ergonomische greep voortbrengt. Hierdoor wordt het geven van een massage ook aangenamer en heb je geen last van vermoeide handen of armen.

Zoals eerder al benoemd bij de voordelen biedt Therabody met haar massage guns de meeste voordelen en aanvullende functies. Daarnaast is hun massage kracht ongekend en hun ergonomisch greep maakt het ook nog prettig om te masseren. Dit is een uniek concept en zie je bij geen enkel ander merkt op deze wijze terug.

Conclusie: is de Theragun Prime een goede aankoop?

De Theragun Prime is een zeer goede aankoop in vergelijking met de meeste andere massage guns en de massage guns van Therabody steken over het algemeen met kop en schouders boven de rest uit.

In vergelijking met de andere massage guns van Therabody is de Theragun Prime iets minder krachtig dan de Theragun Pro en de Theragun Elite, maar het is nog steeds een super goede aankoop.

Theraguns onderscheiden zicht van de concurrentie door hun vele functies en hun krachtige werking.

Veelgestelde vragen

Hoeveel uur hebben jullie de Theragun Prime getest?

We hebben meer dan 10 uur besteed aan het testen van alleen de Theragun Prime.

Hoe hebben jullie de Theragun Prime getest?

We hebben hem getest op meerdere personen uit ons team en op verschillende momenten. Denk hierbij aan de volgende momenten: voor het sporten, na het sporten, na een lange kantoordag, bij nekpijn, rugpijn en spierpijn.

Hoe is deze review tot stand gekomen?

Wij zijn fans en experts op het gebied van massage guns en massage apparaten in het algemeen. Hierdoor hebben we besloten alle goede / bekende merken en modellen te testen op het gebied van massage apparaten, waaronder massage guns. Theraguns mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken, alleen al vanwege hun populariteit. We hebben daarom alle Theraguns apart getest en met elkaar en hun concurrenten vergeleken. Alle reviews zijn te vinden op onze website.

Theragun prime vs mini: welke is beter?

Overduidelijk dat de Theragun prime het wint op het gebied van de kwaliteit van de massage. De massage is namelijk krachtiger en hierdoor effectiever. De kracht zorgt ervoor dat spieren beter los komen en dat is uiteindelijk wat je wil met een massage. Wat we wel over de mini kunnen zeggen is dat deze prijstechnisch aantrekkelijker is en op het gebied van draagbaarheid meer gemak op levert. Het is namelijk de kleinste massage gun van Therabody, waardoor je hem gemakkelijk meeneemt op reis.

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *