alles over de theragun elite pro en prime

Theragun kopen: beste keuze, beoordeling & advies (alle 4)

Theraguns staan bekend om hun unieke ontwerp en hoogwaardige constructie, evenals hun krachtige motor en slimme technologische mogelijkheden en worden gezien als de beste massage guns op de markt.

Ben jij benieuwd naar de Theragun en of dit echt het beste massage pistool is dat er is? Wij hebben deze massage pistolen getest en vergeleken en zullen deze resultaten met jullie delen in dit artikel. Zo gaan we het onder andere hebben over de functies, prestaties en algehele klanttevredenheid van alle Theraguns om te bepalen of het zijn claims waarmaakt.

Lees met ons en kom erachter wat wij van deze veelbesproken massagepistolen vinden en of ze jouw geld wel of niet waard zijn. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven toch?

Beste Theragun massage gun kopen – een kort overzicht

Hieronder vind je de beste massage guns van Theragun voor spierherstel, stijve spieren, pijnlijke spieren of gewoon een lekkere massage. Onze experts hebben onderzoek gedaan naar de beste modellen op basis van vele tests en het doornemen van reviews van klanten. Onder het lijstje met de beste theraguns geven we nog veel aanvullende informatie en vergelijken we ze met concurrenten.

1. Theragun Pro (Beste keuze)

Eigenschappen:

 • Super sterke motor met QuietForce Technologie.
 • Levert tot 30 kg aan massage kracht
 • Vooringestelde routines via de applicatie
 • Smart Percussie Therapy met Bluetooth connectiviteit
 • OLED scherm, krachtmeter en stille motor
 • Voor het gehele lichaam te gebruiken
 • 2 uitwisselbare lithium- ion batterijen
 • Maar liefst 2 jaar garantie.

Als je na een zware training diepe knopen in je spieren hebt, dan is de Theragun Pro van Therabody misschien wel de beste massage gun voor jou. Dit massage pistool produceert een snelle vibratiemassage met een massagekracht van maar liefst 30 kilogram, waardoor je diepe knopen gericht aanpakt en dit hebben we gemerkt. Dit is zeker de krachtigste massage gun die we getest hebben en we hebben vrijwel alle bekende merken getest. Wat we daarnaast ook leuk vonden is dat je deze theragun makkelijk verbind met de Therabody App via Bluetooth en kies je uit 4 verschillende intensiteitsstanden voor het perfecte resultaat. Dankzij de verstelbare massagekop kom je bovendien gemakkelijk bij lastige plekken zoals ruggengraat en schouders. De opbergtas maakt dat je het apparaat overal mee naartoe neemt zonder dat het beschadigd raakt. Met zijn demper is het geluidsniveau van deze Theragun nog steeds luidruchtiger dan de meeste andere modellen, dus let er wel op als je hem gebruikt!

2. Theragun Elite massage gun (Goede tweede)

foto van het massage apparaat theragun elite

Eigenschappen:

 • Gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technology ™
 • OLED Scherm en krachtmeter
 • Levert tot 20kg aan massagekracht
 • Draadloos opladen is mogelijk
 • 3 geintegreerde, app gestuurde, vooringestelde routines
 • Aanpasbare snelheidsbereik (1750-2400 PPMs)
 • Interne lithium- ion batterij (120 minuten)
 • Theraguns Triangel ergonomische grip design
 • 2 jaar garantie

Ook ontworpen met elegantie, de Theragun Elite, welke je ultieme wellness partner is voor persoonlijk of professioneel gebruik. Met ook een behoorlijke massagekracht (20kg) en toonaangevende QuietForce Technology™ biedt deze borstelloze motor een opmerkelijke gepersonaliseerde massage-ervaring – stiller dan ooit te voren. Met behulp van Bluetooth maakt onze app verbinding en geeft individuele wellness aanbevelingen die zijn verbonden met jouw activiteiten, welke wij uitvoerig getest en goedgekeurd hebben. Met behulp van 16mm Amplitude technologie, bereikt het 60% dieper in de spier dan een consumentengerelateerd vibratiemassage apparaat om circulatie te stimuleren, hitte te veroorzaken en spanning te verlichten.

3. Theragun Prime (Voordeliger als bovenstaande)

afbeelding van de theragun prime massage gun

Eigenschappen:

 • QuietForce Technology ™ voor stille werking
 • Smart Percussie Therapie met Bluetooth connectiviteit
 • Vooringestelde routines d.m.v. app
 • 5 verschillende snelheden
 • Levert tot 15kg aan massage kracht
 • Ergonomisch en elegant design
 • 2 jaar garantie

Op zoek naar één van de beste massage guns? Kijk dan eens naar de nummer 3: uit deze lijst, de Theragun Prime. Dat klinkt gek he? Nummer 3 en nog steeds een van de beste massage guns.. Zo goed is het merk Therabody gewoon en we hebben het zelf ondervonden. Met behulp van haar gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technology™ levert de Theragun Prime ook een lekkere kracht, maar opmerkelijk stil. Connecteer via Bluetooth aan de Therabody app om individuele wellness gewoontes in te stellen en profiteer van haar 16mm amplitude, 5 snelheden, 15kg aan kracht en 120 minuten interne lithium-ion batterij. Het triangel ergonomische design maakt het ook erg comfortabel om te houden en krijg je er vier gemakkelijk te reinigen schuimrubberen hulpstukken bij met 2 jaar garantie.

4. Theragun mini (Beste mini optie)

afbeelding van de theragun mini

Eigenschappen:

 • Stille borstelloze motor & 2 jaar garantie
 • 3 snelheden (1750, 2100, 2400 PPMs)
 • Ergonomische grip en draagtas bijgeleverd
 • Interne lithium- ion batterij (150 minuten)
 • Minder krachtig als de andere Theraguns
 • Minder opzetstukken

De theragun Mini is een sterk, compact massage apparaat dat net als de grotere versies een goede diepe spiertherapie biedt. De QuietForce TechnologyTM borstelloze motor van de Theragun Mini maakt hem ondanks zijn kleine formaat sterk en stil. De micro is draagbaar, weegt minder dan 0,7 kg en past in je handpalm. Met deze kleine Theragun behandelingen op maat maken met snelheden van 1750, 2100 en 2400 PPM. Een ergonomische handgreep en een lithium-ionbatterij van 150 minuten zijn ook inbegrepen. Deze mini variant wordt geleverd met een voedingsadapter, reisetui en standaard balbevestiging voor grote en kleine spiergroepen. Een garantie van twee jaar zorgt voor gemoedsrust.

Theragun review: hoe goed zijn ze werkelijk?

Theragun-massage gns zijn de beste als het gaat om het krijgen van een therapeutische massage. Ze zijn ontworpen om diepe weefselverlichting en ontspanning te bieden voor pijnlijke spieren zonder medicijnen te gebruiken of een operatie te ondergaan.

Wat zeggen klanten?

Klanten beoordelen de massage guns van Therabody zeer goed en we zijn geen enkele Theragun tegengekomen die slecht beoordeeld is. Slecht beoordeeld is voor ons minder dan 4 tot 4,5 sterren, want de meeste massage guns scoren rond de 4,3 – 4,5 sterren. Theraguns scoren echter vaak 5 sterren en presteren dus bovengemiddeld op dit gebied.

Elke keer wordt er gesproken over de goede kwaliteit van de massage en komt hun kracht en gebruiksgemak naar voren. Mensen geven aan dat zij zeer tevreden zijn met hun aankoop en dat zegt natuurlijk wel wat. De Theragun is niet de goedkoopste en daardoor kan de kans op spijt na je aankoop ook groter zijn.

Onze bevindingen na het testen

Deze massage guns zijn de beste en meest krachtige die we hebben getest. Slechts 1 a 2 concurrenten komen wat ons betreft in de buurt en een daarvan is Hyperice Hypervolt.

De hele ervaring wordt gecontroleerd met een comfortabele ergonomische handgreep die goed in de palm van je hand past, zodat je gemakkelijk druk kunt uitoefenen tijdens het gebruik van het pistool. Dit is iets wat deze massage pistolen ook onderscheid van de rest.

Het gebruiksgemak en de voordelen die Therabody biedt zijn immens en in de volgende alinea vertellen we je daar ook graag meer over.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Theragun?

De Theragun is een massage pistool dat de laatste jaren steeds populairder blijft worden vanwege de vele voordelen. Het is van origine ontworpen om de hersteltijd te verbeteren en spierpijn te verminderen, waardoor spierspanning effectief wordt verlicht. Maar tegenwoordig kennen deze massage pistolen nog veel meer voordelen, die we hieronder door zullen nemen:

 • Super veel massagekracht: Ze hebben hebben met maximaal 30 kg massagekracht de meeste massagekracht van alle massage guns op deze aardbodem, om je een diepe weefselmassage te geven die alle spierlagen doordringt.
 • Ergonomisch ontwerp: Met zijn ergonomisch ontwerp is hij gemakkelijk vast te houden en bied hij ook ontspanning voor degene die de massage geeft.
 • Stillere motor dan voorheen: Het enige nadeel van deze massage pistolen was dat ze veel lawaai maakten, dat is nu opgelost door bepaalde materialen toe te voegen, waardoor het apparaat stiller is.
 • Veel slagen per minuut: Tot wel 2.400 percussies per minuut voor stimulatie van diep weefsel, waardoor pijn en stijfheid als gevolg van blessures of overmatig gebruik worden verminderd.
 • Voldoende snelheidsinstellingen: Bovendien heeft het meer dan voldoende instelbare snelheidsinstellingen, zodat gebruikers hun massage-intensiteitsniveau kunnen aanpassen voor maximale effectiviteit.
 • Vele extra’s, die andere merken niet bieden: Daarnaast kun je na aankoop van een Theragun van vele extra’s gebruik maken zoals: 3 geintegreerde, app gestuurde, vooringestelde routines, OLED Scherm, krachtmeter en nog veel meer.
 • Positieve reviews en resultaat: De positieve reviews tonen aan dat de Theraguns de beste op de markt zijn en dat zij hun beloften waar maken. Dit is ook gebleven uit onze eigen testen met deze massage apparaten en daarom hebben wij ook een Theragun op nummer 1 geplaatst in ons artikel met beste massage pistolen.
 • Kwaliteit en duurzaamheid: Als het gaat om blijvende resultaten, zijn deze massage guns één van de meest kwalitatieve en duurzame oplossingen die vandaag beschikbaar zijn. De stevige constructie gaat namelijk wel vele jaren mee en geeft een erg krachtige massage. Daarnaast gelooft Therabody zelf ook in haar Theraguns, door een langere garantieperiode te bieden, dan gebruikelijk is in deze markt.

Is de prijs de Theragun waard?

De Theragun is een van de meest populaire merken massage pistolen die momenteel op de markt zijn en ze staan bekend om hun kwaliteit en krachtige massage mogelijkheden, maar er hangt een behoorlijk prijskaartje aan.

Hoewel de kosten misschien te hoog lijken, zijn er veel voordelen die naar ons inziens wel opwegen tegen deze kosten. Vrijwel geen andere massage gun biedt namelijk zoveel kracht en voordelen als de Theragun, waardoor je zelfs de meest vastzittende spieren los kunt masseren.

Daarbij is de Theragun door alle extra echt de meest luxe massage gun, met al haar extra functies zoals de applicatie, het OLED scherm de vooringestelde routines en ga zo maar door (zie sectie voordelen). Daar betaal je natuurlijk wel voor en daarom vinden wij dat de Theraguns haar prijs wel waard zijn.

Je geeft een aardig bedrag uit, maar daar krijg je wel het beste massage pistool voor terug. En om het beste massage pistool te worden in deze concurrerende markt, moet je nog flink je best doen..

Wat zou je voor jezelf af moeten vragen of een Theragun voor jou geschikt is?

 • Wil ik de beste kwalitatieve massage? Indien je antwoord ja is dan doe je er goed aan een Theragun aan te schaffen, want er is geen beter massage pistool.
 • Wil ik een massage gun met de meeste functies en het hoogste gebruiksgemak? Je krijgt waar je voor betaald zeggen ze wel eens en dat is niet alleen met de kwaliteit van de massage zo bij Theragbody. Je krijgt ook de meeste aanvullende functies bij aankoop van een Theragun, zoals bijvoorbeeld toegang tot hun app, met vooringesteld routines. Daarnaast kun je alle informatie over jouw massage gemakkelijk aflezen van hun OLED display. En dan te bedenken, dat dit slechts nog een kleine greep uit de bijkomstigheden is..
 • Kan ik minimaal 180 euro missen (prijs van de mini): Indien je antwoord hier ook ja is, dan kan het aankopen van een Theragun je vrijwel geen spijt opleveren. Want je wil immers de beste massage en bent bereid hier ook voor te betalen.

Eindoordeel van onze Theragun review

Na een uitgebreide beoordeling van de Theragun massage guns, waaronder de Theragun Pro, Elite, Prime en Mini, is het duidelijk dat deze massage pistolen een meer dan uitstekende keuze zijn voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik. Dit komt door hun geavanceerde technologie, waaronder krachtige motoren, ergonomische design en slimme integratie met de Therabody-app, die gebruikers een superieure massage-ervaring biedt. Niet alleen wij, maar ook klanten beoordelen deze producten zeer positief, waarbij de kracht, het gebruiksgemak en de kwaliteit van de massage altijd worden geprezen. Ondanks hun relatief hoge prijs, zijn de voordelen en de extra functies die Theragun biedt, waaronder vooringestelde routines en OLED-schermen, de investering dubbel en dwars waard. Deze massage guns zijn de meest kwalitatieve en duurzame opties op de markt, ideaal voor diepe weefselmassage, spierherstel of gewoon een momentje van ontspanning. Daarom is ons eindoordeel in de Theragun review zeer positief.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Als het gaat om het vinden van de beste massage gun van Theragun, kun je vertrouwen op de keuzes van Mindsetking. We hebben talloze beoordelingen en tests gedaan om ervoor te zorgen dat we je alleen de topproducten op de markt presenteren.

Al onze beoordelingen zijn gebaseerd op een eerlijke beoordeling van elk product, dus je kunt er zeker van zijn dat je niet teleurgesteld zult zijn met wat we aanbevelen.

We zorgen ervoor dat we een gedetailleerde analyse geven van elk massage pistool van Theragun dat we beoordelen, inclusief de functies, ontwerpelementen en algehele prestaties. We testen alle apparaten zelf.

Ons team praat ook met andere klanten die deze producten hebben gebruikt om hun feedback te krijgen, evenals tips die ze kunnen geven om het meeste uit een product te halen.

Veelgestelde vragen

Wat is het bedrijf achter Theragun, het merk Therabody?

Therabody, het bedrijf achter het populaire merk Theragun, is al sinds 2009 actief. Van massage guns tot geavanceerde apparaten, Therabody heeft allerlei verschillende producten in hun assortiment. Hun bekendste producten zijn de Theragun Elite en Theragun Pro, die al jarenlang worden verkocht in winkels over de hele wereld. Als van de oudste maatschappijen op het gebied van massagepistolen uitgeroepen te worden, onderstreept hoeveel invloed ze in de industrie hadden en nog steeds hebben.

Zijn er ook Theragun aanbiedingen?

Er zijn niet vaak aanbiedingen op de massage guns van Theragun. Echter kun je via de link in ons artikel kijken of er op dit moment een korting of aanbieding beschikbaar is.

Hoeveel kost een Theragun massage gun?

De prijsklasse voor een Theragun-massage pistool is € 250 – € 600, afhankelijk van welk model je overweegt. Het instapmodel biedt basisfuncties zoals een instelbare snelheidsinstelling en een minimum aan verwisselbare opzetstukken, terwijl de duurdere modellen meerdere snelheidsinstellingen, oplaadbare batterijen en meer massage kracht kunnen bieden tot wel 30 kg. Elk model biedt ook verschillende niveaus van ruisonderdrukkingstechnologie, dus lees de beoordelingen voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Hebben jullie alle Theraguns getest?

Als echte fans van massage guns en in het speciaal Theragun, hebben wij alle modellen van Therabody getest. Zo kunnen we jullie ook de best mogelijke aanbeveling doen, op het gebied van een aankoop. Naast alle modellen van Therabody hebben wij ook vele andere massage apparaten getest, waar je de resultaten van kunt vinden in andere reviews van ons.

Hoe is deze Theragun review tot stand gekomen?

Als experts op het gebied van massage apparaten en in het bijzonder massage guns, konden we een Theragun review niet laten schieten en eigenlijk wilden we dat ook helemaal niet. We hebben via een grote retailer (die we hier niet noemen) de mogelijkheid gehad om alle theraguns die we nog niet getest hadden te testen en vervolgens hebben we dit artikel met veel plezier geschreven.

Wat zijn andere goede merken van massage guns?

Er zijn heel veel merken die massage guns maken. Een aantal van de beste zijn: Hyperice Hypervolt massage guns, Maicura massage gun, Northwall massage gun & Sanbo Massage guns. Je kunt ook ons artikel over de beste massage guns lezen. Onthoud wel dat vrijwel geen enkel merk kan tippen aan de Theraguns. Indien mensen een ander merk nemen, is dit veelal door de hoge prijs van de Theragun.

Hoe lang moet ik een Theragun gebruiken voor het beste resultaat?

Voor optimaal resultaat wordt aanbevolen door de makers en experts de Theragun voor ongeveer 30 seconden tot 2 minuten per spiergroep te gebruiken. Dat is hoe krachtig hij is en dit zorgt voor voldoende tijd om de spieren te ontspannen en te stimuleren zonder overbelasting. Nog een belangrijke tip: luister altijd naar je lichaam en pas de duur aan op basis van je persoonlijke behoeften en de gevoeligheid van je lichaam en spieren. Je mag hem dus best iets langer gebruiken en indien het voor jou te intensief is, gebruik het dan juist niet te lang.

Kan ik een Theragun zelf thuis gebruiken of is het alleen voor professionals bedoeld?

Theraguns zijn zowel voor thuisgebruik geschikt als wel voor voor professionele doeleinden. Dit is het geval omdat Theraguns eenvoudig in gebruik zijn en ze worden geleverd met diverse opzetstukken, perfect en direct toepasbaar voor persoonlijke spierverzorging thuis. Daarnaast zijn het de beste massage guns om te gebruiken voor professionals vanwege hun kwaliteit.

Is het gebruik van een Theragun comfortabel of kan het pijnlijk zijn?

Het gebruik van een Theragun is net als het gebruik van andere massage pistolen vrijwel nooit pijnlijk. Het kan wel even wennen zijn om de Theragun op je speiren te voelen, maar dit gevoel is prettig, verlichtend en comfortabel. Daarbij komt dat de intensiteit aanpasbaar is, zodat gebruikers deze kunnen afstemmen op hun eigen wensen en behoeften. Beginnen met een lagere intensiteit en geleidelijk verhogen wordt aangeraden door ons en andere experts, vooral voor hen die gevoelig zijn voor intensieve massages of pijnklachten in hun spieren hebben.

Hyperice vs Theragun: welk merk is beter?

Bij de keuze tussen Hyperice en Theragun voor massage guns, biedt Theragun een licht voordeel. Theragun staat namelijk bekend om de beste prestaties door haar krachtige, diepe massage, ergonomisch ontwerp en slimme technologische functies, zoals Bluetooth-connectiviteit en gepersonaliseerde app-programma’s. Hoewel Hyperice ook erg goed is, wordt Theragun beter beoordeeld en biedt Theragun een intensievere ervaring en geavanceerde personalisatie, waardoor het een betere keuze is voor gebruikers die de voorkeur geven aan maximale effectiviteit en innovatie in hun (nieuwe) massage gun.

Gezondheidsexpert en freelance schrijver | + berichten

Hi, ik ben Martijn van Mindsetking. Mijn reis naar het gebruik van massage apparaten en zelfzorg begon met een persoonlijke strijd tegen chronische nek- en rugpijn. De pijn was namelijk zo erg dat ik bijna niet meer kon werken en ik was ten einde raad. Totdat ik massage apparaten uitprobeerde. Momenteel test ik massage apparaten voor Mindsetking en deel ik mijn ervaringen met jullie. Daarnaast schrijf ik ook veel bruikbare content over massage in het algemeen. Mocht je vragen hebben, dan mag je me altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.