Massage gun bij spierpijn: helpt het?

Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van spierpijn en spierpijn is niet persé goed of slecht. Omdat er in bijna alle delen van het lichaam spierweefsel zit, kan dit soort pijn vrijwel overal gevoeld worden.

Een massage gun kan zorgen dat de spieren sneller herstellen en een vervelende blessure sneller doen vergeten. Het is geen garantie, maar met de verschillende snelheidsstanden en het juiste opzetstuk zijn ze een perfecte aanvulling voor iedere sporter en wordt een ontspannende herstel massage toegankelijk.

In dit artikel zullen we onderzoeken hoe effectief massage guns zijn bij het verminderen van spierpijn en hoe ze kunnen helpen bij een sneller herstel na inspannende activiteiten. We zullen ook ingaan op de werking van massage guns en hoe ze oude massage technieken combineren met moderne technologie combineren voor een betere doorbloeding en het bereiken van onze diepere spierweefsels.

Kan een massage gun helpen bij spierpijn?

Het simpele antwoord is ja, een massage pistool kan zeker nuttig zijn en direct effect hebben als het gaat om het verminderen van spierpijn.

Hoe kan een massage gun helpen bij spierpijn?

Hoe werkt een massage gun precies bij spierpijn? De massage gun gebruikt een systeem van stoten en trillingen om diepere spierweefsels te bereiken en de doorbloeding hier effectief te bevorderen. Dit zorgt voor een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren, wat op haar beurt weer kan helpen bij het verminderen van spierstijfheid en het versnellen van het herstelproces van spierpijn.

Bovendien kan een massage gun ook helpen bij het losmaken van knopen en verhardingen in de spieren, wat ook kan bijdragen aan het verminderen van spierpijn als wel spierstijfheid. Door het regelmatig gebruiken van een massage gun als onderdeel van een algeheel herstelroutine, kan je bijdragen aan een sneller spierherstel na fysieke inspanningen.

Technieken en tips

Deep tissue en triggerpoint massages bij spierpijn

Twee populaire technieken voor het gebruik van een massage gun bij spierpijn zijn deep tissue en triggerpoint massages.

  • Deep tissue massage: Deze techniek bereikt diepere spierlagen en bindweefsel die vaak de oorzaak zijn van chronische pijn of spanning. Een massage gun maakt het gemakkelijker om deze diepgaande werking efficiënt te kunnen uitvoeren.
  • Triggerpoint massage: Deze massage richt zich op specifieke knooppunten in je spieren die spanning en pijn veroorzaken. Een gerichte behandeling met een massage gun kan verlichting bieden bij triggerpoints.

5 tips voor optimaal gebruik

  1. Kies het juiste opzetstuk: Massage guns hebben vaak verschillende opzetstukken, die je kunt gebruiken voor verschillende spiergroepen. Kies daarom het juiste opzetstuk dat past bij het behandelen van de desbetreffende spiergroep.
  2. Begin met lage intensiteit: Vooral wanneer je nieuw bent met het gebruik van een massage gun, is het verstandig om te starten met een lage intensiteit en langzaam op te bouwen naar een niveau dat voor jou aangenaam is.
  3. Gebruik de juiste techniek: Hanteer de juiste techniek voor het behandelen van de spieren. Bijvoorbeeld, bij diepe weefselmassages is het belangrijk om langzaam en gecontroleerd over de spier te bewegen.
  4. Let op je houding: Zorg ervoor dat je een ontspannen houding aanneemt tijdens het gebruik van de massage gun.
  5. Neem regelmatig pauzes: Hanteer de massage gun niet te lang op één plek en vermijd overstimulatie van de spieren.

Aanbevolen merken

Er zijn verschillende merken en modellen massage guns op de markt, variërend in prijsklasse, waarvoor sommige zeer unieke eigenschappen hebben. Het is belangrijk om te kijken naar het type massage gun dat het beste past bij jouw persoonlijke behoeften, maar natuurlijk ook je budget. Hieronder vind je een tabel met enkele van de best geteste opties op de Nederlandse markt:

MerkPrijsklasseKenmerken
TheragunHigh-endBluetooth connectiviteit & app, meerdere opzetstukken, stille motor
NorthwallMediumKrachtige massage gun, meerdere opzetstukken, krachtige motor
SanboBudgetPrima kwaliteit, verschillende intensiteitsniveaus, betaalbaar

Waar kan een massage gun nog meer bij helpen?

Gezondheidsexpert en freelance schrijver | + berichten

Hi, ik ben Martijn van Mindsetking. Mijn reis naar het gebruik van massage apparaten en zelfzorg begon met een persoonlijke strijd tegen chronische nek- en rugpijn. De pijn was namelijk zo erg dat ik bijna niet meer kon werken en ik was ten einde raad. Totdat ik massage apparaten uitprobeerde. Momenteel test ik massage apparaten voor Mindsetking en deel ik mijn ervaringen met jullie. Daarnaast schrijf ik ook veel bruikbare content over massage in het algemeen. Mocht je vragen hebben, dan mag je me altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *