afbeelding van een man die een goede bloeddrukmeter heeft gekocht

Beste bloeddrukmeter kopen? 2024 review! Getest.

Ben jij bekend met het hebben van hoge of een lage bloeddruk? Hoge- of lage bloeddruk zijn vervelende gezondheidsproblemen die verschillende aanvullende medische problemen kan veroorzaken. Het hebben van de beste bloeddrukmeter voor jezelf is van cruciaal belang wanneer je een hoge of lage bloeddruk hebt, omdat je zo jouw bloeddruk nauwkeurig kunt meten.

In dit artikel vermelden de beste bloeddrukmeters, samen met veel aanvullende informatie die handig kan zijn bij het gebruik van jouw toekomstige bloeddrukmeter.

Om tot onze aanbevelingen te komen, hebben we de feedback van klanten overwogen, naar professionals geluisterd en onze eigen tests uitgevoerd.

Lees je met ons mee, zodat je tegenwoordig ook nauwkeurig jouw bloeddruk kunt meten, met een top apparaat?

De beste bloeddrukmeters van dit moment om te kopen

Hieronder vind je de best geteste bloeddrukmeters van dit moment, die ook bij klanten goed in de smaak vielen. Heb je vragen? Stuur ons dan gerust een berichtje!

1. Omron M6 Comfort bloeddruk meter (Beste keuze)

Voordelen:

 • Kan gemiddelde over 3 metingen meten
 • Ook een onregelmatige hartslag kan dit apparaat meten
 • Kan een onjuist aangebrachte manchet detecten

Nadelen:

 • Je kunt hem niet koppelen met een ander meetapparaat

Na veel onderzoek te hebben gedaan, kwam ik de Omron M6 Comfort-bloeddrukmeter tegen en het is de beste bloeddrukmeter voor mij en vele anderen geweest. Een van de opvallende kenmerken is de mogelijkheid om een gemiddelde te meten over drie metingen. Dit houdt rekening met eventuele schommelingen in mijn bloeddruk en zorgt over het algemeen voor een nauwkeurigere meting. Bovendien detecteert het een onregelmatige hartslag, wat belangrijk is omdat dit een teken kan zijn van boezemfibrilleren – een aandoening waarbij ik persoonlijk ben gediagnosticeerd. Bovendien heeft deze Omron bloeddrukmeter een functie van onschatbare waarde die detecteert of de manchet niet correct is aangebracht – iets dat gemakkelijk aflezingen op andere monitoren kan veroorzaken.

2. OMRON EVOLV Bloeddrukmeter Bovenarm (Meest luxe optie)

afbeelding van de meest luxe bloeddrukmeter de Omron Evolve

Voordelen:

 • Ka een onregelmatigee hartslag en ochtendhypertensie meten
 • Kan een onjuist aangebrachte manchet detecten
 • Beschikt over een bewegingssensor
 • Inclusief 3 jaar garantie

Nadelen:

 • Kan het geheugen van slechts 1 persoon onthouden

De OMRON EVOLV-bloeddrukmeter bovenarm is een apparaat dat is ontworpen voor het bewaken van hoge bloeddruk, een belangrijke risicofactor voor een beroerte. Het is een alles-in-één tool die zowel de bloeddruk als de hartslag nauwkeurig kan meten in elke positie rond de bovenarm. Het apparaat wordt geleverd met een Intelli Wrap-manchet die 360°-nauwkeurigheid garandeert en de mogelijkheid van onjuiste plaatsing van de manchet elimineert. Met de OMRON Connect-app kunnen gebruikers hun voortgang volgen en hun metingen delen met andere apps. De bloeddrukmeter heeft ook functies zoals detectie van onregelmatige hartslag, herkenning van hypertensie in de ochtend en bewegingsdetectie van bewegingssensoren.

3. Microlife – BP B3 Comfort PC (Beste prijs/kwaliteit)

afbeelding van de bloeddrukmeter met de beste prijs kwaliteit verhouding

Voordelen:

 • 5 jaar garantie bij deze aankoop (zeer lang)
 • Klinisch gevalideerd en detectie op onregelmatie hartslag
 • 2x 99 metingen aan geheugen
 • Mega grote display voor gebruiksgemak

Nadelen:

 • Ochtendhypertensie wordt niet gemeten

De Microlife BP B3 Comfort PC-bloeddrukmeter is een betrouwbaar hulpmiddel voor het meten van de bloeddruk. Het beschikt over IHB-technologie die onregelmatige hartslagen detecteert tijdens metingen, waardoor nauwkeurige metingen worden gegarandeerd. De verkeerslichtindicator classificeert jouw bloeddrukwaarden, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is of deze binnen een gezond bereik liggen. De MAM-functie van deze Microlife bloeddrukmeter neemt automatisch drie metingen en geeft het gemiddelde weer. Het apparaat heeft een manchetcontrolesysteem dat aangeeft of de manchet correct om de bovenarm is geplaatst. De monitor heeft een geheugencapaciteit van 2x 99 metingen en de opgeslagen waarden zijn eenvoudig toegankelijk door op de M-knop te drukken. Het apparaat heeft ook een batterij bijna leeg-indicator die je waarschuwt wanneer de batterijen moeten worden vervangen.

4. OMRON X2 Basic Bloeddrukmeter Bovenarm (Beste voordelige optie)

afbeelding van de Omron x2 bloeddrukmeter beste prijs kwaliteit verhouding

Voordelen:

 • Klinisch gevalideerd & 3 jaar garantie
 • Innovatieve Intellisense technologie
 • Detectie van onregelmatige hartslag

Nadelen:

 • Iets minder kwalitatief dan bovenstaande opties

Deze OMRON bloeddrukmeter voor de bovenarm is een klinisch gevalideerd apparaat dat comfortabele, snelle en nauwkeurige bloeddrukmetingen mogelijk maakt. De Intellisense-technologie zorgt ervoor dat de manchet niet onnodig wordt opgeblazen, wat zorgt voor meer comfort tijdens het meten. Bovendien kan het apparaat onregelmatige hartslagen detecteren tijdens bloeddrukmetingen. Het alles-in-één ontwerp van de OMRON X2 Basic maakt eenvoudige en snelle metingen mogelijk. Het pakket bevat de bloeddrukmeter, medium manchet, batterijen en gebruiksaanwijzing. OMRON zet zich in voor het verbeteren van de nauwkeurigheid van bloeddrukmetingen thuis en biedt een uitgebreid assortiment bovenarm- en pols bloeddrukmeters met innovatieve functies zoals Intellisense-technologie en detectie van onregelmatige hartslag.

5. Beurer BM26 – Bovenarm bloeddrukmeter (Ook een goede voordelige)

afbeelding van de beurer bm26 bloeddrukmeter

Voordelen:

 • Makkelijk af te lezen display
 • WHO classificatie & 3 jaar garantie
 • Waarschuwt voor hartritmestoornis (Arrhytmie herkenning)

Nadelen:

 • Misschien iets minder kwalitatief dan de duurdere alternatieven

De Beurer BM26 is een volautomatische bloeddrukmeter waarmee eenvoudig de bloeddruk en hartslag gemeten kan worden via de bovenarm. Het apparaat wordt geleverd met een royale manchet die geschikt is voor armen met een omtrek van 22 tot 35 cm en die met slechts één druk op de knop kan worden geactiveerd. De BM26 is uitgerust met 120 geheugenplaatsen, verdeeld over 4 sets van 30, waardoor hij geschikt is voor gebruik door het hele gezin. Het apparaat is een medisch product en wordt geleverd met een opbergetui, 4 AA batterijen en 3 jaar garantie. Andere functies zijn onder meer datum- en tijdmelding, automatische uitschakeling, foutsignaal en indicator voor bijna lege batterij. De Consumentenbond riep de BM26 in september 2022 uit tot “Beste Koop”.

6. Medisana BU 512 Bovenarm bloeddrukmeter

afbeelding van de medisana medisch gecertificeerde bloeddrukmeter

Voordelen:

 • In staat een onregelmatige hartslag te meten
 • Grote cijfers voor gemakkelijk aflezen resultaten
 • Voordelig in prijs

Nadelen:

 • Een onjuist aangebrachte manchet kan niet worden gedetecteerd

De Medisana BU 512 Bovenarmbloeddrukmeter is een betrouwbare en nauwkeurige manier om jouw bloeddruk te meten. Bevestig eenvoudig de extra grote manchet (22-36 cm) aan jouw bovenarm en druk op de knop om de meting te starten. Het display van deze Medisana bloeddrukmeter toont jouw boven- en onderdruk, hartslag, datum en tijd, evenals een kleurenschaalindicatie volgens de richtlijnen van de WHO. De bloeddrukmeter kan ook een onregelmatige hartslag detecteren en heeft 90 opslagplaatsen voor maximaal 2 gebruikers. Hij berekent het gemiddelde van alle metingen per gebruiker en wordt geleverd met opbergetui en batterijen. Dit gecertificeerde medische product is een geweldig hulpmiddel om thuis uw bloeddruk te controleren.

Aanvullende informatie over bloeddrukmeters

Nu je weet wat de beste bloeddrukmeters zijn, zou je misschien graag nog wat aanvullende informatie willen lezen over bloeddrukmeters. Hieronder lees je waar je op let bij het kopen van de beste bloeddrukmeters. Daarnaast lees je verder nog over het gebruik van bloeddrukmeters, welke soorten er zijn, waarom bloeddrukmeters belangrijk zijn en kom je veelgestelde vragen tegen.

Waar let je op bij het kopen van een goede bloeddrukmeter?

 • Kan de meter het gemiddelde over 3 metingen meten? Om een nauwkeurigere meting van je bloeddruk te krijgen, is het belangrijk om meerdere metingen uit te voeren. Daarom zijn er bloeddrukmeters verkrijgbaar die het gemiddelde van drie metingen berekenen. Dit komt omdat de bloeddruk kan fluctueren als gevolg van verschillende factoren, zoals stress of fysieke activiteit. Door het gemiddelde van drie metingen te nemen, krijg je een beter inzicht in jouw algehele bloeddruk. Deze monitoren maken het gemakkelijk om jouw bloeddruk te volgen en indien nodig je levensstijl of medicatie aan te passen.
 • Kan de bloeddrukmeter een onregelmatige hartslag detecteren? Een bloeddrukmeter die is uitgerust met een functie voor het detecteren van een onregelmatige hartslag waarschuwt de gebruiker tijdens de meting als er een onregelmatige hartslag wordt gedetecteerd. Hoewel een onregelmatige hartslag niet altijd een reden tot bezorgdheid hoeft te zijn, kan het soms wijzen op een ernstige onderliggende aandoening. Daarom is het gunstig voor de monitor om een waarschuwing te geven als de hartslag niet regelmatig is. Als de onregelmatige hartslag aanhoudt, is het raadzaam om medisch advies in te winnen bij een arts.
 • Kan de bloeddrukmeter ochtendhypertensie detecteren? Ochtendhypertensie, of een tijdelijke verhoging van de bloeddruk na het ontwaken, kan vaak onopgemerkt blijven, aangezien het doorgaans gedurende de dag terugkeert naar normale niveaus. Een bloeddrukmeter die is uitgerust met een functie voor het detecteren van hypertensie in de ochtend kan je echter op dit probleem wijzen en je helpen de nodige stappen te ondernemen om jouw bloeddruk onder controle te houden.
 • De juiste manchetmaat: Als je de juiste manchetmaat gebruikt voor jouw bloeddrukmeter, krijg je de meest nauwkeurige metingen van jouw bloeddruk. Voor nauwkeurige metingen is een goed passende manchet noodzakelijk. Terwijl een te grote manchet kan leiden tot foutwaarschuwingen en foutief lage meetwaarden, kan een te kleine manchet het aflezen ongemakkelijk maken. Zorg ervoor dat de manchet van de door jou gekozen bloeddrukmeter goed past, of koop indien nodig een extra manchet.
 • Heeft de meter een geheugen? Een geheugenfunctie is een belangrijk kenmerk van hoogwaardige bloeddrukmeters. Met deze functie kun je eenvoudig jouw bloeddrukmetingen in de loop van de tijd volgen en analyseren. Door eerdere metingen te bekijken, kun je patronen en trends in jouw bloeddrukniveaus identificeren. Je kunt bijvoorbeeld merken dat je bloeddruk ’s avonds hoger is dan’ s ochtends, of dat deze varieert afhankelijk van de dag van de week. Deze informatie kan waardevol zijn voor je arts bij het diagnosticeren en behandelen van eventuele onderliggende aandoeningen die jouw bloeddruk kunnen beïnvloeden.
 • Is het een bovenarm meter? Als het gaat om het controleren van jouw bloeddruk, is het belangrijk om het juiste type bloeddrukmeter te kopen en je hebt hier de keuze uit een pols- en een bovenarm bloeddrukmeter. Hoewel pols bloeddrukmeters handig kunnen zijn, zijn ze vaak minder nauwkeurig dan apparaten die de bloeddruk via de bovenarm meten. Om de meest betrouwbare metingen te garanderen, raadt de Hartstichting aan te investeren in een bloeddrukmeter die een band om jouw bovenarm gebruikt.

Hoe gebruik je een bloeddrukmeter?

Om een bloeddrukmeter te gebruiken, plaatst je eerst de manchet om je bovenarm en blaas je deze op totdat de slagaders zijn samengedrukt. Plaats vervolgens een stethoscoop in de plooi van je elleboog om Korotkoff-geluiden te detecteren, die worden gehoord wanneer bloed door de slagaders stroomt. Wanneer de manchetdruk hoger is dan de systolische druk in de slagaders, zijn er geen tonen te horen. Als de eerste toon klinkt, is de bovendruk af te lezen op het apparaat. Laat lucht uit de manchet ontsnappen om de druk te verlagen, waardoor bloed door de aderen kan stromen en tonen kunnen worden gegenereerd. Als bijna alle druk uit de manchet is, en deze druk lager is dan de onderdruk in de slagaders, zijn er geen tonen meer te horen. Op dat moment kan de onderdruk worden afgelezen. Als alternatief zijn er automatische bloeddrukmeters die een oscillometrische methode gebruiken om trillingen in de vaatwand te meten wanneer de slagader sluit en weer opent.

Lees meer in ons artikel over hoe je de bloeddruk meet en hoe een bloeddruk meter werkt>>>

Waarom is het meten van de bloeddruk belangrijk?

Als iemand die jarenlang met patiënten heeft gewerkt die een hoge bloeddruk hebben, kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om deze vitale gezondheidsindicator te meten en te bewaken. Het gebruik van bloeddrukmeters wordt steeds gebruikelijker in medische omgevingen en voor thuisgebruik. Maar waarom is het zo cruciaal om je bloeddruk bij te houden?

Ten eerste kan hoge bloeddruk leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties zoals hartaandoeningen, beroertes en nierfalen. Door regelmatig jouw bloeddruk te controleren en medische hulp in te roepen als deze constant hoog is, kun je stappen ondernemen om deze levensbedreigende aandoeningen te voorkomen. Bovendien kan een lage bloeddruk ook een risico vormen en wijzen op een onderliggend gezondheidsprobleem dat aandacht vereist.

Bovendien kun je door jouw bloeddruk in de loop van de tijd te volgen patronen en veranderingen zien die kunnen worden beïnvloed door levensstijlfactoren zoals voeding en lichaamsbeweging.

Er zijn nog meer redenen die we bespreken in ons artikel over ”waarom bloeddruk meten essentieel is”.

Veelgestelde vragen

Wat is een gezonde bloeddruk?

Als het om bloeddruk gaat, kunnen de getallen die worden weergegeven in mmHg (millimeter kwik) verwarrend zijn. Het hoogste cijfer staat voor de systolische druk, of de druk in ujeslagaders wanneer jouw hart klopt, terwijl het laagste cijfer de diastolische druk vertegenwoordigt, of de druk in je slagaders wanneer je hart in rust is. Voor volwassenen zonder gezondheidsproblemen valt een normale diastolische druk tussen 60 mmHg en 90 mmHg, terwijl een normale systolische druk tussen 120 mmHg en 140 mmHg valt. Het is belangrijk om je bloeddruk regelmatig te controleren en een arts te raadplegen als je je zorgen maakt.

Vanaf wanneer en hoe vaak wordt geadviseerd om je bloeddruk te meten?

Om een te hoge bloeddruk op tijd te signaleren, adviseert de Hartstichting om vanaf je 40ste minimaal 1 keer per jaar je bloeddruk te meten. Dit kun je gemakkelijk thuis doen met een betrouwbare bloeddrukmeter. Het is belangrijk om de meting zorgvuldig uit te voeren en een bovenarm bloeddrukmeter te gebruiken, omdat polsbloeddrukmeters minder betrouwbaar kunnen zijn door beweging tijdens de meting. Zorg dus dat je de juiste bloeddrukmeter gebruikt en regelmatig controleert om je gezondheid te monitoren.

Wat is onderdruk en wat is bovendruk?

De bloeddruk wordt gemeten met behulp van twee getallen: bovendruk en onderdruk. Bovendruk is het hoogste getal en vertegenwoordigt de druk op je wanneer jouw hart samentrekt. De gemiddelde bovendruk bij volwassenen ligt tussen 120 en 140 mmHg. Onderdruk is het laagste getal en vertegenwoordigt de druk op je bloedvaten wanneer jouw hart zich ontspant. De gemiddelde onderduk bij volwassenen ligt tussen 60 en 90 mmHg. Beide getallen worden gemeten in mmHg.

Wat zijn de voordelen van thuis je bloeddruk meten?

Thuis je bloeddruk meten heeft meerdere voordelen t.o.v. buitenshuis de bloeddruk meteren. Ten eerste stelt thuis de bloeddruk meten je in staat om vaker en over een langere periode metingen uit te voeren, waardoor je een nauwkeuriger beeld krijgt van jouw bloeddruk in verschillende situaties. Bovendien kun je metingen doen wanneer het jou uitkomt, zonder afspraken met een zorgverlener te hoeven plannen. Dit kan je helpen jouw bloeddruk beter onder controle te houden en eventuele noodzakelijke veranderingen in jouw levensstijl aan te brengen.

Welk eten en drinken mag je wel of niet nemen bij hoge bloeddruk?

Het is van zeer groot belang om je dieet goed in de gaten te houden en een gezonde levensstijl te leiden als je een hoge bloeddruk hebt. Beperk daarom jouw dagelijkse zoutinname tot minder dan 6 gram om je bloeddruk onder controle te houden. Daarnaast wordt geadviseerd om 250 gram groente en twee stuks fruit per dag te eten. Onverzadigde vetten verdienen de voorkeur boven verzadigde vetten. Alcohol kan ook de bloeddruk verhogen, dus het is beter om niet elke dag te drinken en het bij één drankje per dag te houden. Je kunt helpen jouw bloeddruk onder controle te houden en je algemene gezondheid te verbeteren door deze dieetaanpassingen door te voeren.

Is het merk Omron voor bloeddrukmeters betrouwbaar?

Ja, dit merk is betrouwbaar. OMRON is het merk dat door cardiologen in Europa het meest wordt aanbevolen voor bloeddrukmeters voor thuisgebruik. Het gebruik van een bloeddrukmeter kan helpen bij het diagnosticeren en beheersen van hoge bloeddruk, het detecteren van risico’s voor het hart en de bloedvaten en het geven van een completer beeld van de gezondheid van het hart.

Waar hebben jullie deze review op gebaseerd?

Wij hebben vele klant beoordelingen door gelezen en zelf producten uitgeprobeerd. Daarnaast houden wij rekening met keuzes van de consumentenbond en de hartstichting. We willen het allerbeste voor onze bezoekers.

Hoe laat moet je de bloeddruk meten?

Je moet de bloeddruk ’s morgens vroeg meten met een lege maag en blaas. Je kunt ons artikel over “Wanneer bloeddruk meten” lezen voor meer informatie.

Kan ik de bloeddruk meten zonder monitor?

Je kunt de bloeddruk niet meten zonder een meter, maar je kunt wel een vaag idee krijgen van jouw bloeddruk. Hier is een volledig artikel over “hoe je de bloeddruk kunt meten zonder een bloeddrukmeter.”

Hey daar! Ik ben Asadullah, en mijn hart klopt voor de gezondheid van de mens. Deze passie bracht me ertoe om de studie Geneeskunde te volgen aan een vooraanstaande universiteit. Wanneer ik niet studeer, schrijf ik met veel plezier artikelen over gezondheidsthema's om iets bij te verdienen. Ik ben blij om deel uit te maken van het Mindsetking team, want hier kan ik mijn liefde voor gezondheid en schrijven combineren, en het is geweldig om te weten dat mijn bijdragen anderen kunnen helpen en inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *