De top 5 beste Omron bloeddrukmeters van 2023 voor jou

Hé daar! Als iemand die al een tijdje bloeddrukmeters onder de loep neemt, deel ik graag mijn mening over de top 5 beste bloeddrukmeters van Omron die echt een wereld van verschil kunnen maken in jouw leven. Als je net zoals mij bent, weet je hoe belangrijk het is om je bloeddruk bij te houden, en Omron heeft een paar zeer goede bloeddrukmeters om ons daarbij te helpen. Dus, lees gauw verder dan laat ik jou mijn favoriete Omron bloeddrukmeters zien en leg ik ook gelijk uit waarom ik ze zo geweldig vind. Dan weet jij aan het eind van dit artikel de beste Omron bloeddrukmeter voor jou in deze review.

Top 5 Omron bloeddrukmeters getest

Het meten van de bloeddruk is niet moeilijk en wordt alleen maar makkelijker met de goed beoordeelde bloeddrukmeters van Omron. Hieronder vind je de best getest Omron bloeddrukmeters van dit moment. We hebben de producten uitvoerig getest en vergeleken om de beste resultaten aan jullie voor te schotelen.

1. Omron X3 Comfort Bloeddrukmeter (Beste prijs/kwaliteit)

afbeelding Omron X3 beste bloeddrukmeter

Voordelen:

 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Aanbevolen door consumentenbond, cardiologen & hartstichting
 • 3 jaar garantie

Nadelen:

 • Geen

De Omron X3 Comfort Bloeddrukmeter is onlangs bekroond met de eerste plaats in de test van de Consumentenbond, en niet zonder reden! Als gebruiker vond ik het ongelooflijk gebruiksvriendelijk, met duidelijke instructies voor het correct aanbrengen van de manchet en een bewegingsdetector om meetfouten te voorkomen. Bovendien kan het door twee personen worden gebruikt en kunnen tot 60 meetwaarden worden opgeslagen. Voor degenen die hun bloeddruk dagelijks moeten controleren, is de Omron X3 Comfort een doorbraak. Met een groot, gemakkelijk af te lezen display en bediening met één knop zijn de resultaten snel bereikt. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals problemen met het opbergen van het apparaat en het ontbreken van geluidsmeldingen, wegen de positieve punten zwaarder dan de negatieven. Gebruikers waarderen de goede prijs-kwaliteitverhouding, het gebruiksgemak en de betrouwbare metingen. Met een solide score van 4,8/5 uit +- 600 beoordelingen is het geen verrassing dat de Omron X3 Comfort-bloeddrukmeter voor velen bovenaan de lijst staat.

2. Omron M6 Comfort Bloeddrukmeter (Ook zeer goed)

afbeelding van de omron m6 bloeddrukmeter

Voordelen:

 • Aanbevolgen door harstichting en cardiologen
 • Kan het gemiddelde meten over 3 metingen
 • Kan een onregelmatige hartslag meten
 • Kan een onjuist aangebracht manchet detecteren

Nadelen:

 • Relatief hoog geprijsd

De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter is een zeer aan te bevelen apparaat dat het proberen waard is. De Intelli Wrap-manchet zorgt voor nauwkeurige resultaten en detecteert zelfs de aanwezigheid van atriumfibrilleren. Wat het onderscheidt, is het vermogen om 3 opeenvolgende metingen uit te voeren met tussenpozen van 30 seconden en het gemiddelde weer te geven, wat een nauwkeurigere indicatie van de bloeddruk geeft. Het heeft ook een intern geheugen voor twee gebruikers met elk 90 geheugenplaatsen. Het grote display en het systeem met één knop zijn ook opvallende kenmerken. Hoewel sommige gebruikers de hogere prijs en de moeilijkheidsgraad van het opbergen van het apparaat als negatief kunnen beschouwen, maken de positieve punten, zoals een goede drukverdeling, gebruiksgemak en nauwkeurige metingen, het een waardevolle investering volgens beoordelingen van Omron-bloeddrukmeters.

3. Omron M7 Intelli IT Bloeddrukmeter (Erg uitgebreide en goede optie)

afbeelding van de omron m7 bloeddrukmeter aanbevolen door de hartstichting

Voordelen:

 • Erg precies en comfortabel
 • Kan het gemiddelde meten over 3 metingen en kan 100 metingen opslaan
 • Kan een onregelmatige hartslag meten
 • Kan een onjuist aangebracht manchet detecteren

Nadelen:

 • Relatief hoog geprijsd

De Omron M7 Intelli IT-bloeddrukmeter is een eersteklas apparaat dat klinisch gevalideerde en Bluetooth-functies biedt. Het kan zelfs de mogelijkheid van atriumfibrilleren (AFib) detecteren, wat een belangrijke risicofactor is voor beroerte en embolie. Een van de opvallende kenmerken van deze monitor is de mogelijkheid om via Bluetooth met uw smartphone te synchroniseren, zodat je jouw metingen altijd en overal eenvoudig kunt controleren met de Omron Connect-app of zelfs een Alexa-apparaat. De M7 Intelli IT kan ook drie opeenvolgende metingen uitvoeren met tussenpozen van 30 seconden en het gemiddelde weergeven, waardoor je een nauwkeuriger beeld krijgt van uw bloeddruk. Hoewel de prijs met 99 euro misschien wat hoog is, heeft het apparaat een beoordeling van 4,8/5 gekregen van 393 gebruikers, waarvan de meesten de handige app-verbinding, betrouwbare metingen en goede kwaliteit prezen. Al met al is de Omron M7 Intelli IT een geweldige investering voor iedereen die thuis zijn bloeddruk wil meten.

4. Omron X2 Basic Bloeddrukmeter (Beste goedkope optie)

Voordelen:

 • Doet de in de kern goed wat hij moet doen
 • Voordelig in prijs
 • Meet bloeddruk en hartslag

Nadelen:

 • Geen ingebouwde geheugenplaatsen
 • Minder uitgebreid qua functies

De Omron X2 Basic-bloeddrukmeter is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare bloeddrukmeter zonder veel geld uit te geven. Uitgerust met Intellisense-technologie, wordt de manchet opgeblazen tot het juiste niveau voor maximaal comfort. Naast het meten van de bloeddruk, houdt het ook de hartslag bij voor een uitgebreidere gezondheidsbeoordeling. Bediening met één knop maakt het voor iedereen gemakkelijk te gebruiken, en het apparaat waarschuwt je zelfs als de manchet niet goed is geplaatst voor nauwkeurige metingen. Hoewel er geen ingebouwd geheugen is voor het opslaan van metingen uit het verleden, maken de betaalbare prijs en betrouwbare prestaties het een solide keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige bloeddrukmeter. Recensies voor de Omron X2 Basic-bloeddrukmeter zijn overweldigend positief, met gebruikers die het gebruiksgemak en de nauwkeurige metingen prijzen. Sommigen hebben opgemerkt dat de manchet misschien te klein is voor grotere armen, en dat het gebrek aan geheugenopslag voor sommigen een nadeel kan zijn. Over het algemeen is de Omron X2 Basic bloeddrukmeter voor zijn betaalbare prijs van € 37,99 een geweldige optie voor diegenen die op zoek zijn naar een betrouwbare bloeddrukmeter zonder onnodige franje.

5. Omron EVOLV Bloeddrukmeter bovenarm (Meest luxe optie)

Voordelen:

 • Zeer goede en bruikbare draadloze optie

Nadelen:

 • Relatief hoog geprijsd

Oké, laat me je even vertellen over mijn gedachten bij de Omron EVOLV Bloeddrukmeter, de laatste in onze top 5 lijst maar zeker nog het bespreken waard. Als ik naar deze bloeddrukmeter kijk, kan ik niet anders dan het fraaie ontwerp en de alles-in-één functies waarderen. Ik voel me echt aangesproken door het gebruiksgemak, en het is geweldig dat hij altijd nauwkeurige metingen verricht, hoe ik hem ook rond mijn bovenarm plaats. Naar mijn mening is het feit dat Omrons exclusieve hartslagalgoritme, Advanced Accuracy, in deze bloeddrukmeter wordt gebruikt een enorm pluspunt. Het meet meer datapunten van mijn meting en voorkomt verstoring door mijn bewegingen. Volgens de beoordelingen die ik heb gelezen, heeft het een waardering van 4,7/5. Negatieve punten zijn de prijs en de beperking van de gegevensopslag voor slechts één gebruiker. Aan de andere kant waarderen mensen zoals ik de perfecte pasvorm, de hoge kwaliteit, de uiterst nauwkeurige metingen en het gemak van de app.

Omron vergeleken met andere merken

Wat bloeddrukmeters betreft, vind ik dat Omron bloeddrukmeters zich echt onderscheiden van de concurrentie. Ik heb rondgekeken en Mindsetking heeft testen uitgevoerd en hierbij hebben we ontdekt dat Omron bloeddrukmeters consequent nauwkeurige metingen van hoge kwaliteit leveren. Het is dan ook geen wonder dat zij een topkeuze zijn voor veel mensen zoals ik die hun gezondheid in de gaten willen houden.

Pluspunten van Omron bloeddrukmeters

Eén ding is me bij Omron opgevallen: hun oog voor detail. Omron bloeddrukmeters, zoals degene die ik eerder heb genoemd, zijn voorzien van innovatieve functies zoals de Intelli Wrap Cuff, die het bijna onmogelijk maakt om de metingen te verknoeien. Ik bedoel, wie zou dat soort nauwkeurigheid en gebruiksgemak niet willen, toch?

Betrouwbaarheid

In mijn ervaring zijn Omron bloeddrukmeters ook zeer betrouwbaar. Ze zijn klinisch gevalideerd en worden aanbevolen door de Hartstichting, wat voor mij superbelangrijk is bij het kiezen van een bloeddrukmeter. Ik wil er zeker van zijn dat ik nauwkeurige metingen krijg, en Omron doet dat.

Gebruiksgemak

Van wat ik heb gelezen, zijn de Omron bloeddrukmeters bijzonder gebruiksvriendelijk, en ik ben dol op het moderne uiterlijk en de eenvoudige bedieningsknoppen. De draagbaarheid is ook een groot pluspunt voor mij, omdat ik het apparaat gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen.

Nadelen van Omron bloeddrukmeters

Ik moet wel toegeven dat Omron bloeddrukmeters een ietwat prijzig zijn in vergelijking met andere merken. Maar naar mijn mening krijg je waar je voor betaalt. Als je top-nauwkeurigheid en gebruiksgemak wilt, is een Omron bloeddrukmeter de beste keus voor jou. Dus al met al zou ik zeggen dat de apparaten van Omron het behoorlijk goed doen in vergelijking met de concurrentie!

Ervaringen met Omron bloeddrukmeters

”Na lange tijd Omron M6 Comfort te hebben gebruikt, ben ik overgestapt naar de draadloze Omron EVOLV. Ik ben erg tevreden, omdat het onweis simpel en duidelijk is. Vooral het feit dat het draadloos is en je alle voorgaande metingen kunt terugzien via de app is super.” Review van alidas84 (30-39 jaar) Bij Omron Evolv.

”Het merk werd me geadviseerd door de internist. Het is een fijn apparaat. Makkelijk in gebruik, duidelijk af te lezen. Ook handig dat je voor 2 personen de metingen op kunt slaan, en deze ook makkelijk terug kunt kijken.” Review van BetsievdK (40-49 jaar) uit Nieuwerkerk aan den IJssel bij Omron X3 Comfort 

”Ik ben zeer tevreden met (bloeddrukmeter van OMRON) mijn aankoop. Heb hem mee genomen naar mijn huisarts om hem te vergelijken en hij was zeer goed . Ik had volgens de huisarts een goede en betrouwbare aankoop gedaan . Daarom krijgt hij van mij 5 sterren en ben er zeer tevreden mee . Ik beveel iedereen die een bloeddrukmetet wil aanschaffen deze aan.” Review van JanenEddy (70+ jaar) uit helmond bij Omron M6 Comfort

”Geeft correcte waarden. Ik heb nog een ander toestel en kan dus vergelijken. De bovendruk en onderdruk geven een groene led aan als je bloeddruk goed is en oranje als hij te hoog is. Je kan hem ook verbinden met je smartphone, dat heb ik nog niet geprobeerd…Is zeer stil in gebruik en klemt je arm niet af tijdens de meting zoals andere toestellen soms wel doen.” Review van Petevc (50-59 jaar) Bij Omron M7 Intelli.

Wat is Omron?

Omron, een wereldleider in medische apparatuur voor gezondheidsmonitoring, staat bekend om zijn innovatieve en hoogwaardige bloeddrukmeters. Als ’s werelds grootste producent van elektronische bloeddrukmeters, heeft Omron het vertrouwen gewonnen van consumenten en medische professionals, zo zijn hun bloeddruk meters aanbevolen door de Hartstichting en heeft de Omron X3 Comfort zelfs de Consumentenbond overtuigt.

Doelgroep Omron

Bij Omron ligt de focus op het creëren van draagbare en gebruiksvriendelijke bloeddrukmeters die een cruciale rol spelen bij het voorkomen van hartziekten en beroertes. Maar dat is niet alles! Het bedrijf ontwikkelt ook andere gezondheidsmonitoringapparatuur, zoals pijnstillers, elektronische thermometers en weegschalen. Deze toewijding aan innovatie en ontwikkeling zorgt ervoor dat Omron voorop blijft lopen in de gezondheidszorgindustrie.

Wereldwijde marktleider

De sterke wereldwijde aanwezigheid en reputatie van Omron als een vertrouwde marktleider zijn geen toeval. Omron levert consequent betrouwbare, gebruiksvriendelijke producten die het consumentenvertrouwen in hun merk versterken. Als het gaat om het monitoren van je gezondheid, wil je er zeker van zijn dat je een betrouwbaar apparaat gebruikt, en dat is precies wat Omron biedt.

Aanbevolen door artsen en hartstichting

De niet-aflatende toewijding van Omron aan kwaliteit en innovatie zorgt ervoor dat hun bloeddrukmeters de voorkeurskeuze blijven voor degenen die nauwkeurigheid en gebruiksgemak waarderen. Met een goedkeuringsstempel van artsen en de Hartstichting kun je erop vertrouwen dat een Omron bloeddrukmeter een uitstekende investering is in je gezondheid.

Je hebt een bloeddrukmeter nodig, want de bloeddrukmeten zonder meter gaat niet. Meer weten over bloeddrukmeters en beste bloeddrukmeters in het algemeen? Bekijk dat hier ons uitgebreide artikel.

Hoe is deze lijst over Omron bloeddrukmeters tot stand gekomen?

Als expert op het gebied van gezondheid en welzijn heb ik het voorrecht gehad om veel verschillende merken en modellen bloeddrukmeters uit te testen. Een merk dat er echter consequent uitspringt, is Omron. Het is moeilijk om hun naam niet op te merken op de best beoordeelde lijsten met bloeddrukmeters op verschillende websites.

Mijn nieuwsgierigheid naar dit merk bracht me ertoe wat onderzoek te doen omtrent de bloeddrukmeters van Omron (en ook hun andere gezondheidsproducten). Ik wilde weten waarom ze zo hoog aangeschreven staan in vergelijking met andere bedrijven in dezelfde markt. Het blijkt dat Omron al meer dan 80 jaar toonaangevend is op het gebied van producten voor de gezondheidszorg! Ze hebben de reputatie hoogwaardige apparaten te produceren die zowel nauwkeurig als betrouwbaar zijn.

Nadat ik meer over Omron had geleerd, besloot ik dat het tijd was om hun bloeddrukmeters zelf op de proef te stellen. Ons team heeft verschillende modellen van dit bekende merk geëvalueerd en was onder de indruk van hun nauwkeurigheid, gebruiksgemak en betaalbaarheid.

Ook heb ik samen met mijn collega’s vele andere merken bloeddrukmeters vergeleken zoals: Medisana bloeddrukmeters, Microlife bloeddrukmeters & Sanitas bloeddrukmeters.

Veelgestelde vragen

Hoeveel bloeddrukmeters hebben jullie getest?

In totaal hebben wij meer dan 35 bloeddrukmeters getest van verschillende merken om een goede aanbeveling te kunnen doen.

Waar hebben jullie de keuzes uit dit artikel op gebaseerd?

We hebben gelet op reviews en onze eigen tests, maar ook op aanvullende funties die bloeddrukmeters bieden, nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid. Last but not least: hebben we uiteraard ook gelet op aanbevelingen van professionals en professionele organisaties, zoals: hartstichting, consumentenbond en advies van cardiologen.

Paris is schrijfster bij Mindsetking in de categorieën Gezondheid en Rust. Zij heeft een passie voor de meeste onderwerpen in deze categorieën en diept haar onderzoek graag uit, voordat zij een artikel schrijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *