Action massage gun review: welke is het best?

Het vinden van de juiste massage pistool – afhankelijk van je wensen en behoeften – kan nog vrij lastig zijn, zeker als je niet weet waar je op moet letten. Dit komt mede doordat er erg veel verschillende merken op de markt van massage guns actief zijn, waarvan elk je een garantie geeft op goede resultaten.

Eén optie uit al deze merken is de Action Massage gun, met zijn betaalbare prijs. Maar zijn de massage guns van de Action echt de moeite waard of kun je beter een andere massage gun kopen? Behoren ze misschien wel tot de beste massage guns op de markt of juist verre van?

In dit artikel bespreken we alles over de massage guns die je bij Action kunt kopen, waaronder hun kwaliteit, hun prijs en ook andere belangrijke functies komen aan bod. Ga er goed voor zitten en kom erachter of jij met deze massage pistolen uit de voeten kan!

De Action massage guns

De winkel Action heeft verschillende massage apparaten en soms ook diverse massage guns in haar assortiment. Het assortiment wisselt nog wel eens bij de Action en soms kan het hierdoor zijn dat je net te laat bent, voor het aankopen van een massage apparaat. Dit maakt ook het geven van een review wat lastig omdat de producten niet stabiel aanwezig zijn in de webshop.

Maar genoeg excuses, laten we overgaan tot het beoordelen van de Action massage gun: Sommige mensen geven aan dat zij plezier beleven aan de goedkopere Action massage guns en geven zelfs aan dat het zeer veel verlichting biedt voor bijvoorbeeld spierpijn en spierstijfheid.

Toch zijn er gemengde reacties, want andere reviews tonen juist aan dat de Action massage guns niet voldoen aan hun verwachtingen. Ze geven dan aan dat ze ook andere massage guns hebben geprobeerd en dat de massage gun die ze bij de Action kochten, toch echt tekort schoot.

Het lijkt er voor ons op dat mensen die de eerste keer een massage gun proberen, zeer tevreden zijn met de opties die Action aanbied. Daarnaast lijkt het ook zo dat mensen die al eens massage guns hebben gebruikt, het verschil met de Action massage guns wel goed kunnen merken. We gaan later in dit artikel verder in op de kwaliteit van de Action massage guns en geven dan ook uitgebreid onze mening als kenners.

Eerst behandelen we even de (beste) Action massage guns die je kunt kopen op de webshop:

1. De beste Action massage gun (merk dat aangeboden wordt bij Action)

Dit is het beste model van het merk massage guns (Silvergear) die je veel bij Action terug ziet komen. Wij hebben al zijn broertjes en zusjes getest, waaronder ook veel andere Action massage guns van het merk Silvergear.

beste action massage gun kopen

Voordelen:

 • Beste model van Silvergear, merk van massage guns bij Action
 • Voor zijn prijs levert hij goede prestaties
 • Inclusief: 6 standen, 4 opzetstukken & opbergkoffer

Nadelen:

 • Ondanks dat dit de beste in deze categorie is zijn er veel andere merken die betere massage guns leveren (wel tegen aanzienlijk hoger bedrag)

De Silvergear Premium Massage Gun, ook wel bekend als de Massage Gun Pro, is een veelzijdige tool die gebruikt kan worden voor zowel ontspanningsmassages als verlichting van spierpijn. Met zes verschillende pulsatiemodi en vier massagekoppen kan dit innovatieve apparaat zich richten op verschillende lichaamsdelen en massagetechnieken. Een van de belangrijkste voordelen van de Massage Gun Pro is een verbeterde bloedsomloop. Door druk- en trilbewegingen te gebruiken, activeert het pistool de doorbloeding en helpt het afvalstoffen uit de spieren te verwijderen. Dit kan ook de toevoer van voedingsstoffen naar zenuwen en spieren vergemakkelijken, wat leidt tot spierherstel na het sporten of andere fysieke activiteiten. Naast pijnverlichting kan de Massage Gun Pro ook gebruikt worden voor ontspanningsmassages.

2. Beste prijs/kwaliteit Action massage gun

afbeelding van een professionele action massage gun

Voordelen:

 • Voordelig in prijs en goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Maar liefst 4 opzetstukken en 6 snelheden
 • Goed beoordeeld door klanten
 • Apparaat ligt fijn in de hand vonden wij

Nadelen:

 • Geen afstandsbediening om het apparaat mee te bedienen

De Professional Action Massage Gun is een must-have voor sporters die snel willen herstellen en hun spieren willen ontspannen. Welke sport je ook beoefent, dit apparaat biedt therapeutische spierontspanning van professionele kwaliteit, zodat je in een mum van tijd weer klaar bent om hard te trainen. Je kunt dit handige apparaat zelf bedienen of lekker laten masseren, door bijvoorbeeld je partner. Met de 3 opzetstukken en 6 snelheden heb je met dit Action massage pistool voldoende keus voor een heerlijke massage.

3. Beste goedkope massage gun bij Action

action massage gun review

Voordelen:

 • Beschikt over 6 snelheidsstanden
 • Beschikt over wel 4 opzetstukken
 • Batterijduur: 2 uur (lang genoeg voor meerdere massages)
 • Goed beoordeeld en een zeer lage prijs

Nadelen:

 • Geen timer of afstandsbediening inbegrepen

Ik heb onlangs de Action Massage Gun met 6 standen en 4 opzetstukken gekocht, en het is echt een goed model, welke goed werkt voor mijn vermoeide spieren! Eenvoudig in gebruik en met verschillende opzetstukken, vind ik altijd de perfecte massage voor elk lichaamsdeel. Het draadloze gemak en de verscheidenheid aan standen maken het een must-have voor iedereen die zich wil ontspannen na een lange dag. Aanrader en één van de nieuwste modellen die Action heeft opgenomen in haar assortiment.

Het assortiment massage pistolen bij Action

Een merk dat wij vooral zien terugkomen bij de Action, welke wij persoonlijk ook als het beste merk dat hun aanbieden aanprijzen, zijn de Silvergear massage guns. Wij hebben over een review geschreven over alle Silvergear massage guns en weten dus precies hoe goed deze zijn (we hebben ze ook zelf getest).

De andere merken zijn wat minder bekend, hebben zelfs geen merknaam en moesten door ons nog getest worden. We hebben naast onze eigen testen ook de reviews van klanten gelet en andere kenners gevraagd wat zij ervan vinden. Hieronder lees je de resultaten:

Wat vinden wij van de Action massage guns?

De Action massage guns zijn een uitgelichte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope massage gun, zonder al teveel opties. Net zoals je dit terug ziet bij de andere massage apparaten bij Action.

Na het testen van diverse modellen kunnen we concluderen dat ze niet kunnen concurreren met de top van de markt wat massage pistolen en massage apparaten betreft.

De Action massage guns hebben naar onze mening meer moeite om diep in de spieren te komen en zijn minder goed in het leveren van verlichting bij spierpijn en stijfheid. Ook voelden we ons minder ontspannen na afloop van de massage.

Om voorbeelden te noemen: wij vonden hem vooral een stuk minder krachtig en de materialen niet erg kwalitatief in vergelijking met betere massage guns en zelfs niet zo krachtig als de beste mini massage guns.

Naast bovenstaande nadelen is ook het geven een massage met een Action massage gun minder comfortabel, doordat deze meer beweegt en minder stabiel in de hand ligt, zeker als je de hogere standen gebruikt. Dit is iets wat niet gebeurd bij kwalitatievere massage guns.

Wat zijn de postieve punten van Action massage guns?

Action massage guns zijn voor sommige mensen een interessant alternatief voor de duurdere modellen. Ze zijn goedkoop en de massage werkt wel. Sommige mensen vinden ze minder krachtig en minder effectief dan traditionele massagetechnieken, maar ze hebben wel een werking, waardoor het een interessante optie kan zijn om mee te beginnen.

Basisfuncties worden goed uitgevoerd

Je ervaart zowaar verlichting in je spieren na een massage met een Action massage gun en daar koop je een massage gun voor toch? Het is wel minder krachtig en diepgaand (waarover later meer), maar mijn stijve nek na een lange dag achter de laptop, werd wel minder..

Veelzijdigheid

Action massage guns kunnen op alle delen van het lichaam worden gebruikt, waardoor ze veelzijdig zijn voor een verscheidenheid aan massages, net als andere massage guns tevens.

Geluidsniveau

Geluidsniveau is prima en zeker niet storend. Zo kun je nog prima je favoriete serie of show volgen, terwijl je partner je masseert!

Goedkope prijs

De beste massage gun die wij hebben geprobeerd van de Action was een model van Silvergear massage guns. Deze vonden we vrij goed, zeker voor de prijs die varieren van 30-60 euro.

Daarbij moeten we wel zeggen dat de modellen van 30 euro wel een stuk minder presteren en veel minder aan te raden zijn, dan de modellen van 60 euro. Goedkoop is niet altijd duurkoop zeg maar.

Voldoende opzetstukken en snelheden

Bovenstaande massage guns die je bij de Action kunt kopen hebben allemaal, meerdere opzetstukken en snelheden, waardoor je hem kunt afstellen op je eigen voorkeuren en behoeftes. Dat is wel lekker, want sommige lichaamsdelen wil je misschien minder intensief masseren en andere lichaamsdelen juist wat meer intensief.

action mini massage gun testen in deze review
Een (Action) massage gun is zo een goede toevoeging als hulpmiddel om thuis lekker te ontspannen.

Waarin zouden de Action massage pistolen kunnen verbeteren?

De Action massage guns hebben zeker aantrekkelijke punten, zoals je hierboven kon lezen. Maar helaas kennen ze ook nadelen en dat kan haast ook niet anders voor deze prijs, hoor ik je denken.

Kracht van de massages

Ze kunnen bijvoorbeeld minder krachtig aanvoelen, vooral in vergelijking met sommige duurdere modellen. Hierdoor kan het moeilijker zijn om echt diep in de spieren te komen, waardoor het lastiger is om de spieren goed los te maken en hiermee eventuele klachten te verhelpen.

Meer duurzaamheid en kwaliteit aanbrengen

Ook de bouwkwaliteit is misschien niet altijd wat je zou hopen, wat de duurzaamheid en het plezier op lange termijn kan beïnvloeden. Voor deze prijs, krijg je massage pistool, wat is opgebouwd uit wat goedkopere materialen en daardoor vertoont hij sneller mankementen. Toch is de werk wel naar behoren, maar loop je de kans, dat je iets sneller een nieuw apparaat moet kopen.

Wat meer stabiliteit aanbregen

Degene die de massage geeft ervaart een trillend apparaat welke niet stabiel in de hand ligt. Vooral mijn vriendin gaf dit aan en ik met mijn grotere handen heb hier wat minder last van. Ook andere vrouwelijke collega’s gaven vooral aan dit als een minpunt te zien. Ik kan ze niet anders dan gelijk geven, wanneer de Action massage gun vergelijk met andere modellen op de markt.

Meer geavanceerde functionaliteiten aanbrengen

Bij aankoop van bijvoorbeeld een Theragun of een Hyperice Hypervolt apparaat, heb je toegang tot hun eigen applicatie, met voor ingestelde routines voor je massages. Zover zijn deze massage guns die je bij Action kunt kopen (nog) niet. Wel betaal je wel de hoofdprijs (enkele honderder euro’s) voor de meeste modellen die soort functies wel hebben en dat moet je ook maar net willen, toch?

Wat zijn naar onze mening de beste massage guns?

Naar onze mening kan een beetje zoekwerk je wel veel betere opties bieden. Niet altijd voor dezelfde prijs bij aankoop, maar op den duur kan het kopen van een andere massage gun je wellicht alsnog geld besparen.

Dit omdat je dan in één keer een goede aankoop doet en niet twee geld uit hoeft te geven. Daarnaast heb je een grote kans (naar ons idee) dat andere massage guns langer mee gaan en je dus niet zo snel een nieuw massage pistool hoeft te kopen.

Wij hebben een artikel gewijd aan de beste massage guns die er op dit moment zijn. We updaten dit artikel regelmatig om hem relevant te houden.

Er zijn heel veel merken die massage guns maken. Een aantal van de beste zijn: Hyperice Hypervolt massage gunsMaicura massage gunNorthwall massage gunSanbo Massage guns, Theraguns & Tunturi massage guns.

Veelgestelde vragen

Hoeveel massage guns hebben jullie getest?

Wij in totaal wel meer dan 100 massage guns getest. We hebben een grote verscheidenheid aan merken getest en hierdoor hadden we een deel van het assortiment van Action al eens uitgeprobeerd. Aanvullend hebben we nog 3 Action massage guns getest, die zij op dat moment in het assortiment hadden. We waren erg bekend met het meest prominente merk dat Action aanbied, waarvan je het beste model ook in deze review terugvind.

Waar hebben jullie de (Action) massage guns op beoordeeld?

Wij beoordelen alle massage guns op het gebied van kwaliteit, geluidsniveau, duurzaamheid, kracht, precisie, batterijduur, opzetstukken, snelheden en ook prijs.

Zijn de Action massage guns betrouwbaar?

De massage guns die je bij de Action kunt kopen zijn betrouwbaar, in de zin van dat ze hun werking goed uitvoeren en dat ze gewoon voor langere tijd te gebruiken zijn. Het is wel zo dat er meer kwalitatieve massage guns beschikbaar zijn op de markt. Hier betaal je ook een stuk meer voor.

Hoe worden Action massage guns beoordeeld door gebruikers?

De beoordelingen van Action massage guns zijn over het algemeen wel positief. Maar, zoals bij elk product, hebben sommige gebruikers wel hun bedenkingen en zeker bij deze prijsknaller. De meest genoemde pluspunten zijn de effectiviteit bij het verlichten van spierspanning en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze massage guns zijn zeer betaalbaar en leveren toch krachtige prestaties, wat ze aantrekkelijk maakt voor veel klanten, die goedkoop uit willen zijn. Het gebruiksgemak en de verschillende opzetstukken voldoen zeker aan de verwachting en hiermee tonen ze aan voldoende comfort te bieden. Toch, ondanks de overwegend goede beoordelingen, zijn er ook enkele kritische geluiden, zoals je misschien had verwacht. Zo zijn er gebruikers die opmerken dat het apparaat niet krachtig genoeg kan zijn en dat de batterijduur te wensen overlaat.

Gezondheidsexpert en freelance schrijver | + berichten

Hi, ik ben Martijn van Mindsetking. Mijn reis naar het gebruik van massage apparaten en zelfzorg begon met een persoonlijke strijd tegen chronische nek- en rugpijn. De pijn was namelijk zo erg dat ik bijna niet meer kon werken en ik was ten einde raad. Totdat ik massage apparaten uitprobeerde. Momenteel test ik massage apparaten voor Mindsetking en deel ik mijn ervaringen met jullie. Daarnaast schrijf ik ook veel bruikbare content over massage in het algemeen. Mocht je vragen hebben, dan mag je me altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.