Massage gun gebruiken voor je rug – een overzicht

Worstel je met rugpijn of spierspanning na een lange dag werken of misschien wel na een intensieve training? Leer hoe de gebruiksvriendelijke technologie van een massage gun specifiek kunt inzetten op pijnlijke en complexe spiergroepen in je rug, zoals de monnikskapspier. De kans is groot dat je onmiddellijke verlichting zal ervaren. Stel je voor dat je de luxe ervaart van een diepe weefselmassage op elk moment dat je het nodig hebt, zonder dat je hiervoor een professionele masseur hoeft te bezoeken. Lees verder om te ontdekken welke massage gun het beste is voor je rug en hoe je verschillende opzetstukken kunt gebruiken voor een behandeling op maat!

Het begrijpen van de anatomie van je rug

De rug is een speciaal gebied, zowel voor de therapeut als voor een massage met een massage gun. De monnikskapspier is een goed voorbeeld om de problemen van de rug naar voren te brengen. Deze spier (eigenlijk is het een spiergroep) is niet alleen lang, ze heeft ook een heel speciale vorm.

Vanaf hoog in de nek loopt deze spiergroep naar beneden tot ongeveer halverwege de rug. De monnikskapspier is betrokken bij bijna alle bewegingen van de rug. En dat heeft gevolgen, de pijn in deze spierbundel kan zich uiten als pijn in de nek, de schouders en zelf tot in het lumbale, het lagere gedeelte van de rug.

Een massage met een massage gun voor deze spiergroep is goed uit te voeren als iemand anders de massage gun voor je bedient. Door middel van de deep tissue massage worden de spieren los gemaakt in de rug.

De pistoolvorm van de betere massage gun is vooral erg bruikbaar gezien de werking van de massages voor deze spiergroep. Het is alleen mogelijk het lagere gedeelte van de monnikskapspier te bereiken wanneer je apparaat een langere, goed in de hand liggend handgreep heeft. Alleen dan kun je zelf voldoende druk uitoefenen om van een effectieve massage te kunnen genieten.

Ook kunnen massage guns helpen bij spierpijn in je rug, dit heb ik zelf ondervonden door de massage gun te gebruiken na een dag zwaar trainen in de sportschool.

Verschillende opzetstukken gebruiken voor de rug

Een van de dingen die massagepistolen zo’n geweldig hulpmiddel maken voor rugpijn, is hun reeks hulpstukken. Afhankelijk van de grootte en locatie van jouw zere plekken, kun je verschillende hulpstukken gebruiken om specifieke gebieden aan te pakken. Voor grotere spiergroepen, zoals je boven- of onderrug, kan het gebruik van een bolbevestiging zorgen voor diepe weefseldruk die helpt knopen los te maken en spanning te verlichten.

Aan de andere kant, als je te maken hebt met kleinere spieren op moeilijk bereikbare plaatsen zoals je nek of schouders, zijn er ook hulpstukken die speciaal voor die plekken zijn ontworpen.

Het vork-vormige opzetstuk is bijvoorbeeld erg handig om de gebieden rondom de wervelkolom te masseren. Zo helpen massage guns ook erg bij nekpijn.

Beste massage gun voor je rug?

Bezoek ons artikel omtrent de beste massage pistolen om het beste model voor je rug te vinden>>>

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.