alles over hoofdmassage

Alles wat je moet weten over hoofdmassage!

Hoofdpijn is tegenwoordig een veelgehoorde klacht van veel mensen, en iedereen knijpt en masseert onbedoeld hun hoofd omdat het verlichting lijkt te bieden. Maar is er ook zoiets als een echte hoofdmassage die op een professionele manier aan je zelf kan geven? Ja, dat is er zeker kan ik je vertellen.

Een goede hoofdmassage biedt, net als andere massages, zintuiglijke genoegens en is een beter alternatief voor medicijnen om hoofdpijn te verlichten. Het kan ook het effect van medicijnen om hoofdpijn te verlichten versterken en zou voor veel lezers dus zeker een interessante optie zijn, is mijn aanname. Laten we samen in dit artikel eens kijken naar alle voordelen en hoe je een effectieve hoofdmassage zelf uitvoert. Nieuwsgierig geworden? Ik hoop het wel!

Voordelen van een hoofdmassage

 • Het verlicht door spanning veroorzaakte hoofdpijn en migraine door de bloedcirculatie naar de hersenen te verbeteren.
 • Het stimuleert het zenuwstelsel en is ook bewezen nuttig bij parkinsonisme.
 • Het verscherpt het geheugen door de concentratieniveaus en andere hersenfuncties te verbeteren
 • Het is effectief bij slapeloosheid en helpt je sneller in slaap te vallen en zelfs beter te slapen in het algemeen.
 • Reguleert de bloeddruk, waardoor de kans op een beroerte en hartaanval wordt verkleind. (1)
 • Het creëert een gevoel van kalmte en helpt de persoon zich ontspannen te voelen.
 • Bevordert de haargroei, haarlengte en glans, wat leidt tot natuurlijk veerkrachtig en gezond haar.
 • Bevordert genezing in ons lichaam. (2)
hoofdmassage geven met hoofdmassage technieken

Hoe een hoofdmassage (zelf) thuis te doen

Het mooiste van een hoofdmassage is dat we deze zelfstandig en zonder hulp kunnen uitvoeren, gewoon vanuit onze luie stoel. Massageboeken kunnen eventueel nog hulp bieden, mocht je er niet uitkomen.

 1. Zorg voor een schone en serene omgeving met een comfortabele stoel om lekker in plaats te nemen. Oncomfortabel mag ook, maar ik zou zelf comfortabel kiezen.
 2. Ontwar het haar door te kammen of met de vingertoppen om eventuele klitten te verwijderen die de massage kunnen verstoren. Vooral bij vrouwen of mannen met lang haar is dit van belang.
 3. Begin met het aanbrengen van massageolie op je gereinigde en gedroogde handen. Verwarm de massage olie eventueel, door deze in je handen te wrijven of met een massage olie verwarmer.
 4. Breng de massageolie aan op de hoofdhuid met je handpalmen en vingertoppen en verspreid de olie rustig.
 5. Gebruik kleine cirkelvormige bewegingen om te starten en meerdere keren heen en weer te bewegen.
 6. Je kunt vingertoppen of een goed hoofd(huid) massage apparaat gebruiken voor het geavanceerde en beste effect. Een goedkoop alternatief dat je ten alle tijden kunt gebruiken, is een hoofdmassage spin om het gevoel van masseren af te wisselen.
 7. Ga met langzame en zachte bewegingen omdat ze meer ontspannend zijn en masseer zachtjes het hele hoofdoppervlak.
 8. Masseer het tijdelijke gebied met de hielen van de handpalmen van beide handen. Oefen enige druk uit op dit gebied en houd dit enkele seconden vast. Ontspan en ga hier door met de cirkelvormige bewegingen.
 9. Ga nu naar de nek en let vooral op het begin van de haarlijn. Investeer ongeveer 4 tot 5 minuten terwijl je aan dit gebied werkt. Gebruik de duimen van beide handen om in cirkels en knijpende bewegingen te masseren, want in dit gebied wordt veel spanning opgeslagen. Je kunt ook een nekmassage apparaat gebruiken voor een professionele touch.
 10. Was ten slotte je haar om alle olie te verwijderen.

Het proces kan je zo lang maken als je zelf wil, maar vanuit experts heb ik vernomen dat 6 of 7 minuten meer dan voldoende is voor een goede hoofdmassage.

Veelgestelde vragen

Wat is een Japanse hoofdmassage

Een Japanse hoofdmassage is net als een gewone hoofdmassage een heerlijke, ervaring gericht op ontspanning en harmonisering van lichaam en geest. Geïnspireerd door traditionele technieken, focust deze massage op het hoofd, gezicht, nek en schouders, en gebruikt zachte druk en acupressuur om stress en spanning te verminderen. Het bevordert net als een reguliere hoofdmassage ook een verbeterde bloedcirculatie, verlicht hoofdpijn en verbetert de slaapkwaliteit.

Hey daar! Ik ben Asadullah, en mijn hart klopt voor de gezondheid van de mens. Deze passie bracht me ertoe om de studie Geneeskunde te volgen aan een vooraanstaande universiteit. Wanneer ik niet studeer, schrijf ik met veel plezier artikelen over gezondheidsthema's om iets bij te verdienen. Ik ben blij om deel uit te maken van het Mindsetking team, want hier kan ik mijn liefde voor gezondheid en schrijven combineren, en het is geweldig om te weten dat mijn bijdragen anderen kunnen helpen en inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *