de vrouw op deze foto geniet van een lekker nekmassage apparaat

Beste nekmassage apparaat kopen? (2024 vergelijking)

Nekpijn komt vandaag de dag erg veel voor, mede door alle stress die we ervaren en de lange uren die we achter onze beeldschermen doorbrengen. Het kan slopend zijn voor onze gezondheid en zodoende kan ik me goed voorstellen, dat je op zoek bent naar wat verlichting. Heb je wel eens nagedacht over de beste nekmassage apparaten en ben je misschien nieuwsgierig naar betrouwbare (wetenschappelijke) informatie over deze massage apparaten? In beide gevallen ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben het harde werk voor je gedaan en een uitgebreide lijst samengesteld van best beoordeelde massage apparaten voor je nek.

We gaan onder andere dieper in op het aankoopproces van het beste nekmassage apparaat en nemen de belangrijkste punten van dit proces met je door. Ook gaan we uitgebreid in op de voor- en nadelen van de (beste) nekmassage apparaten, zodat je een goede aankoopbeslissing kunt maken. Tot slot beantwoorden we veelgestelde vragen die gesteld zijn door onze lezers. Lees lekker mee zou ik zeggen!

Dit artikel is anders dan de artikelen over nekmassage kussens of nekmassage rollers. Simpelweg omdat de categorie nekmassage apparaten veel uitgebreider is!

Inhoudsopgave

De beste massage apparaten voor je nek in 2024

Na zorgvuldige overweging hebben we onze favorieten nekmassage apparaten gekozen op basis van comfort, kwaliteit, prijs, algemene prestaties en gebruiksgemak. Elk van onderstaande apparaten biedt iets unieks, dus er is zeker een optie die perfect is voor ieders behoeften.

We hebben vele uren besteed aan het onderzoeken, testen en vergelijken van verschillende soorten nekmassage apparaten om je alleen de allerbeste producten te bieden die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Het zijn allemaal goed beoordeelde nekmassage apparaten, dus heb jij minder met de nummer 1 en meer met nummer 3? Ga er dan voor! We hebben de lijst zorgvuldig samengesteld en indien er vragen zijn, horen we graag van je!

1. Phonergy Treatflow schouder- en nekmassage apparaat (Beste keuze)

Reviewsterren

Voordelen:

 • Warmtefunctie met infrarood inbegrepen
 • Verschillende standen voor een persoonlijke ervaring
 • Geeft draadloos een kwalitatieve shiatsu massage

Nadelen:

 • Iets hoger geprijsd als onderstaande opties

Vastzittende spieren? De Phonergy Treatflow is een must-have voor iedereen die een echte verlichting van spierspanning en pijn zoekt, want dit is het beste massage apparaat voor nek en schouders. Uitgerust met 16 roterende infrarood massagekoppen—een opvallende upgrade vergeleken met de meeste modellen—zorgt dit shiatsu massage apparaat voor een diepgaande en helende massage. De gloednieuwe ingebouwde infrarood technologie voegt een verwarmend effect toe, waardoor de bloedsomloop wordt verbeterd en spieren in je schouder sneller ontspannen. Een ander voordeel is de vernieuwde technologie die tot 85% dieper in de spieren dringt. Dit bevordert een versneld herstel door ook de diepgelegen afvalstoffen af te voeren. Het apparaat is daarnaast fluisterstil, met minder dan 50 decibels aan geluid.

2. Northwall® massagekussen met draagtas – nekmassage apparaat (Beste prijs kwaliteit)

Voordelen:

 • Beschikt over een infrarood warmtefunctie en shiatsu massage
 • Heeft meer kracht dan draadloze massagekussens
 • Helpt bij stress en een pijnlijke nek
 • Draagtas krijg je erbij

Nadelen:

 • Apparaat kan niet draadloos gebruikt worden
foto van het nekmassage apparaat van Northwall

Last van nekpijn en stress en wil je de beste nekmassage gebruiken? Dan is het massage kussen van Northwall (en het beste nekmassage apparaat uit dit artikel), de perfecte oplossing voor jou! Dit krachtige massagekussen geeft een diepe en ontspannende nekmassage, krachtiger dan vrijwel elk draadloos massagekussen. Het ergonomische ontwerp past comfortabel op jouw nek en rug en zorgt ervoor dat je een massage op maat kunt genieten. Met de shiatsu massage standen zijn nekproblemen verleden tijd, want ze roteren knopen gemakkelijk weg. Dit is een shiatsu massage apparaat van zeer goede kwaliteit en door ons en vele andere gebruikers verkozen als één van de beste nekmassage apparaten. Daarom hebben we dit nekmassage apparaat op nummer 2 in dit artikel geplaatst.

3. Northgun PRO – massage gun – geschikt voor nekmassages (multifunctioneel)

Voordelen:

 • Veel verschillende standen en opzetstukken voor verschillende massages
 • 5 opzetstukken, 5 snelheden
 • Je kunt hier hele specifieke plekken in de nek mee triggeren
 • Inclusief opbergkoffer

Nadelen:

 • Beschikt niet over een afstandsbediening
 • Je moet hem zelf bewegen over de gewenste plekken
beste massage gun die je als nekmassage apparaat kunt gebruiken

Ben je op zoek naar een nekmassage apparaat dat niet alleen van goede kwaliteit is, maar waarmee je ook verschillende soorten massages kunt ondergaan? Wil jij het beste nekmassage apparaat kopen die je voor verschillende lichaamsdelen kunt gebruiken? Bekijk de Northgun PRO van Northwall eens! Deze massage gun geeft een diepe vibratiemassage, wat perfect is voor mensen die behoefte hebben aan een diepe weefselmassage om pijn en spanning in het nekgebied te verlichten. Dit nekmassage apparaat wordt geleverd met 5 opzetstukken, die middels 5 snelheden, voor verschillende soorten massages kunnen zorgen. De Northgun PRO is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een nekmassage apparaat van goede kwaliteit met veel functies en waarmee je ook nog andere lichaamsdelen kunt masseren. De compressie massage die dit apparat geeft helpt onder meer bij nekpijn verkregen door een verkeerde houding.

4. Medisana NM 885 shiatsu nekmassage apparaat (Ook erg goed)

Voordelen:

 • Dit nekmassage apparaat kan draadloos gebruikt worden
 • 3 niveaus van intensiteit instelbaar
 • Heeft een warmtefunctie

Nadelen:

 • Geen timer beschikbaar
 • Kan niet bediend worden met een afstandsbediening
foto van het nekmassage apparaat van medisana

Als je op zoek bent naar verlichting van nekpijn of gewoon om lekker te ontspannen met een apparaat gemaakt van zacht materiaal, dan is een massagekussen van Medisana een zeer goede oplossing. Dit draadloze nekmassage apparaat is ontworpen om een diepe en effectieve massage te geven, specifiek gericht op de nek en schouders. Door het ontwerp van het kussen past het perfect in je nek, terwijl de instelbare intensiteitsinstelling ervoor zorgen dat je altijd de best mogelijke massage krijgt. Het is één van de beste draadloze opties als het op nekmassage apparaten aankomt. Dit nekmassage apparaat geeft een heerlijk shiatsu massage voor jouw stijve spieren en is gemaakt van heerlijk zacht materiaal.

5. Medisana nekmassage apparaat MC 825 – groot massage kussen ook voor de nek

Reviewsterren

Voordelen:

 • Lekker kussen in de nek en daarnaast ook voor de rug
 • Gebruikt de welbekende Shiatsu massage / accupressuur methode
 • 3 intensiteiten beschikbaar voor 3 zones
 • Handige afstandsbediening

Nadelen:

 • Minder makkelijk op te bergen
 • Niet specifiek voor nek en schouders
foto van het medisana massagekussen die ook geschikt is voor nekmassages

Dit grote Medisana massagekussen geeft niet alleen zowel een massage voor je nek als rug maar is ook te bedienen met een afstandsbediening. Er is ook een extra rood licht en warmtefunctie beschikbaar bij dit massagekussen voor op je stoel. Het grote formaat zorgt ervoor dat het meer oppervlakte beslaat dan de meeste andere massage kussens, waardoor een gelijkmatige en zeer volledige massage wordt geboden aan vrijwel de hele achterkant van het bovenlichaam. Je kunt hem daarnaast naar wens instellen door het gebruik van 3 intensiteiten verdeeld over 3 zones. Ook is het een nekmassage apparaat dat hoog beoordeeld wordt door klanten en dat zegt natuurlijk ook wel wat!

6. Vulpes BodyCare® massage apparaat nek met Infrarood

Reviewsterren

Voordelen:

 • 6 standen en 15 intensiteitsniveaus
 • Zuinige Lithium batterij
 • Sterk beveiligd, automatische shut-off na 15 minuten

Nadelen:

 • Kan niet zo krachtig masseren als bovenstaande apparaten
foto van het nekmassage apparaat van vulpes

Het Vulpes BodyCare® nekmassage apparaat is een klein nekmassage apparaat dat veel kracht verpakt in zijn kleine gestalte. Het wordt geleverd met 6 verschillende massage-instellingen en 15 snelheden, waardoor er genoeg opties zijn om jouw ervaring aan te passen. Klanten zijn enthousiast over het vermogen van het nekmassage apparaat om spanning en spierpijn te verlichten. Het compacte ontwerp van dit massage apparaat is ook handig voor opslag in elk huis of kantoor en het apparaat beschikt daarnaast zelfs over een infrarood functie. Bovendien kan dit nek massage apparaat een heerlijke massage geven met infrarood, om nog meer te ontspannen.

7. LUVIQ nekstretcher met warmte functie (Beste nekstretcher)

nekmassage apparaat met warmte en infrarood
Reviewsterren

Voordelen:

 • Zeer hoog beoordeeld door klanten
 • Nekstretcher met infrarood warmtefunctie voor de beste resultaten
 • Voelt zeer comfortabel aan in vergelijking met andere nekstretchers

Nadelen:

 • Iets hoger geprijsd dan de meeste nekstretchers

De LUVIQ Neck Stretcher met Heat Cover is een super goede- en budget vriendelijke oplossing voor iedereen die nekpijn en -spanning wil verlichten. Dit betaalbare hulpmiddel is ontworpen om de spieren in je nek te masseren, te ontspannen en te strekken, de bloedcirculatie te verbeteren en pijn en spanning te verminderen. Een bijkomend voordeel is de warmtehoes, die helpt om de spieren nog verder te ontspannen en het herstelproces te versnellen. Door een betere doorbloeding worden afvalstoffen sneller afgevoerd en worden voedingsstoffen en zuurstof beter aangevoerd, wat bijdraagt aan een effectievere behandeling van nekpijn en spanning. Daarnaast voelt de warmte van de hoes aangenaam aan en kan bijdragen aan een gevoel van ontspanning en welzijn tijdens het gebruik van de nekbrancard. Al met al is de LUVIQ Neck Stretcher met Heat Cover een krachtig hulpmiddel om nekklachten te verlichten en de houding en flexibiliteit te verbeteren.

8. Qumax (nek)massagekussen – Klein en compact

Reviewsterren

Voordelen:

 • Driedimensionale massagekop
 • Makkelijk mee te nemen
 • Gebruikt de shiatsu-techniek

Nadelen:

 • Minder krachtig en uitgebreid dan andere opties
foto van het massage kussen voor de nek van qumax

Dit elektrische massagekussen voor de nek en -onderrug is ontworpen om het nekgebied gericht te verlichten en biedt gebruikers een comfortabele en handige manier om spierspanning te behandelen. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en praktisch nekmassage kussen die je ook voor de onderrug kunt gebruiken, dan zou dit elektrische shiatsu-massagekussen een goede keuze zijn. Hij is vrij goedkoop en daardoor kunnen we stellen dat de prijs kwaliteit verhouding van dit nekmassage apparaat erg goed is.

9. Sanbo mini massage gun (klein massage pistool)

Reviewsterren

Voordelen:

 • Voordelig massage pistool
 • Draadloos nekmassage apparaat
 • 5 verschillende opzetstukken en meerdere snelheden
 • Ligt lekker in de hand

Nadelen:

 • Minder krachtig dan een groot massage pistool
 • Kwalitatief ook minder dan grotere massage pistolen

Ja inderdaad: nog een massage gun in dit artikel, welke dient als nekmassage apparaat. Dit mini massage pistool heeft meerdere snelheidsinstellingen en verschillende onderdelen waarmee gebruikers hun massage naar wens kunnen aanpassen. Het ontwerp ligt comfortabel in de hand, zodat je jouw nekspieren gemakkelijk kunt bereiken. Doordat hij zo klein is, past hij ook goed in kleine handen en kan dit een goede optie zijn voor vrouwen. Hij scoort wel minder in kracht en kwaliteit van de massage dan de grotere massage pistolen en daarom zouden wij eerder de grotere versies aan raden voor het beste resultaat. Desondanks doet de Sanbo massage gun zijn werk goed en verdiend het een plek in dit artikel, mede door de goede vibratie massage die het aan kan bieden.

10. lifegoods nekmassage apparaat (Beste van lifegoods)

beste nekmassage apparaat lifegoods kopen
Reviewsterren

Voordelen:

 • Zeer voordelig in prijs
 • Goed beoordeeld door klanten en door ons
 • Inclusief een lekkere warmtefunctie
 • Verricht een shiatsu nekmassage

Nadelen:

 • Wat minder kwalitatief als de meeste bovenstaande opties

De Lifegoods nekmassager is een veelzijdig apparaat waarmee verschillende delen van het lichaam kunnen worden gemasseerd, waaronder de nek, schouders, (onder)rug en zelfs de kuiten. Het beschikt over vier Shiatsu-massagerollen en een warmtefunctie voor een ontspannende ervaring. Het massagekussen is gemaakt van zacht en ademend materiaal en kan worden bevestigd aan een bureaustoel voor gebruik tijdens het werk of aan een favoriete stoel thuis. Het apparaat schakelt na 15 minuten automatisch uit om overprikkeling van de spieren te voorkomen en is geschikt voor alle lichaamsdelen. Of je nu te maken hebt met spanning, stress of blessures, het Auronic massagekussen kan helpen om stijve en pijnlijke spieren in slechts 15 minuten te verlichten. Hij heeft onze nekmassage apparaat test doorstaan!

11. Hals-, gezichts- en nekmassage apparaat (Multifunctioneel)

Reviewsterren

Voordelen:

Nadelen:

 • Niet geschikt voor andere lichaamsdelen als gezicht en nek

Het hals- en nekmassage apparaat excelleert in huidverjonging met EMS huidverstrakking, stimulerend de spierelasticiteit voor een strakkere huid. De hoogfrequente vibratiemassage bevordert effectieve absorptie van huidverzorgingsproducten. Het nekmassage apparaat combineert blauw, rood en paars lichttherapie voor collageensynthese, celgroei en huidkalmering, ideaal voor alle huidtypen, inclusief gevoelige huid. Ondanks dat het niet geschikt is voor volledige lichaamsmassages, biedt het draadloze, USB-oplaadbare ontwerp gebruiksgemak en flexibiliteit voor gerichte gezichts- en halsbehandelingen. Dit apparaat is een veelzijdige keuze voor diepgaande huidverzorging.

Nekmassage apparaat kopen: waar let je op?

Wanneer je overweegt een nekmassage apparaat te kopen en je de beste nekmassage wil ondergaan, wil je natuurlijk weten waar je op moet letten tijdens het keuzeproces. Ik zal dat uitgebreid met je bespreken en ook vooral ingaan op waarom iets belangrijk is. Zo weet je niet alleen wat je moet kopen, maar ook waarom en kun je makkelijker zelf bepalen wat voor je belangrijk is:

 • Prijs: ligt voor de hand; het is belangrijk om een apparaat te vinden dat kwaliteitsfuncties biedt tegen een betaalbare prijs. Reviews zoals deze helpen je om het nekmassage apparaat apparaat aan te schaffen met de beste prijs kwaliteit verhouding.
 • Kwaliteit: is een andere belangrijke factor bij de aanschaf van een apparaat als dit; het waarborgen van de best mogelijke massage-ervaring moet de hoogste prioriteit hebben.
 • Duuzaamheid: Een goede kwaliteit en duurzaamheid gaan vaak hand in hand. Je wilt een kwalitatief product aanschaffen, gemaakt van duurzame materialen. Zo voorkom je dat je over een paar maander weer een nieuw nekmassage apparaat moet aanschaffen.
 • Doeleinden / type nekmassage apparaat: Bovendien is het belangrijk om na te denken over het doel waarvoor je het nekmassage apparaat wil gaan gebruiken, om er zo voor te zorgen dat het nekmassage apparaat aan jouw behoeften voldoet. Wil je bijvoorbeeld lekker lui op de bank kunnen zitten of het apparaat actief bedienen? Indien je het apparaat zelf wil bedienen en specifiek bepaalde pijnpunten wil triggeren is een massage gun een goede optie.
 • Draadloze versie of niet? Het is ook belangrijk om te overwegen of een draadloze optie de voorkeur heeft, aangezien er tegenwoordig verschillende soorten nekmassage apparaten op de markt te koop zijn.
 • Massage Intensiteit: Kijk naar de mogelijkheid om de massage-intensiteit aan te passen, zodat je dit kunt afstellen op je eigen behoeften of die van iemand anders. Niet iedereen heeft dezelfde voorkeur als het aankomt op de stevigheid van de massage en daarom is het fijn als je uit verschillende intensiteiten kunt kiezen. Een apparaat voor nekmassage met instelbare intensiteit biedt ook meer opties, want met een stevige nekpijn wil je misschien een wat rustigere massage, dan wanneer je nek pijn vrij is.
 • Massage technieken: Let op de verschillende massage technieken die het apparaat biedt, want dit kan de kwaliteit en de afwisseling van het product bevorderen. Sommige apparaten zijn uitgerust met meerdere massageopties, zoals kneeden, kloppen, rollen en shiatsu en een gevarieerde combinatie van technieken kan helpen bij het verlichten van diverse spanningen en pijnlijke spieren.
 • Warmtefunctie / Infraroodfunctie: Sommige geavanceerde nekmassage apparaten zijn uitgerust met een ingebouwde warmtefunctie en/of infraroodtechnologie, wat het product extra opties en voordelen biedt. Een infrarood massage apparaat kan een wereld van verschil maken bij het ontspannen van gespannen spieren en het verlichten van stijfheid in de nek en omliggende gebieden. De warmte helpt de bloedcirculatie te verbeteren en bevordert een diepere ontspanning tijdens de massage, wat heilzame voordelen biedt. Ook dringt de infraroodfunctie dieper door in de spieren en kan de pijn nog effectiever verlichten en dat is uiteindelijk een doel van velen.

Kijk bij het aankopen van het nekmassage apparaat niet alleen naar wat andere kopen (hoewel dit een goede graadmeter is), maar ook wat voor jezelf echt belangrijk is. Indien je echt pijnklachten bestrijd, zou ik persoonlijk voor een warmtefunctie gaan en zeker ook verschillende intensiteitsstanden. Daarnaast is het uiteraard bij pijn en/of medische klachten altijd een goed idee om eerst je zorgverlener te bezoeken en daar het benodigde advies in te winnen.

Instructies voor het juiste gebruik van nekmassage apparaten

Als massage professional wil ik nog even wat andere punten met jullie doornemen omdat ik ervan overtuigd dat het correcte gebruik van deze apparaten erg belangrijk is voor een bevredigende massage en het profiteren van de voordelen die ze kunnen bieden. Doe jezelf dus genoegen door onderstaande tips ten harte te nemen en vergeet in het verlengde de gebruiksaanwijzing dus niet door te nemen:

 1. Ontspanning en voorbereiding: Neem vooraf even de tijd om je lichaam en geest te ontspannen en kalmeer jezelf met eventueel wat ademhalingsoefeningen. Ontspannen spieren reageren beter op de massage en uiteindelijk is een goed resultaat belangrijk toch? Ook kan dit zorgen voor een dieper gevoel van welzijn tijdens, maar vooral ook na de nekmassage.
 2. Positionering: Neem een comfortabele houding aan en zorg ervoor dat je nek goed wordt ondersteund door je ergonomische apparaat of de meubel waar je op zit. Het is van belang dat je je ontspannen voelt en niet gespannen in een ongemakkelijke houding ligt, zit of staat in het gekste geval.
 3. Langzame en gelijkmatige bewegingen: Het geheim van een effectieve nekmassage zit hem in het nemen van de tijd en het goed uitvoeren van de massage. Maak langzame en gelijkmatige bewegingen met het massage apparaat of stel je gewenste intensiteit in als het nekmassage apparaat alles vanzelf doet. Vergeet niet dat het doel is om spanning los te laten, niet om deze te vergroten door snelle en abrupte bewegingen, die soms ook pijn kunnen veroorzaken.
 4. Pas de druk aan: Begin met een lichte druk en voel hoe je spieren reageren op deze lichte druk. Pas de druk naar behoefte aan, maar let op dat je niet te hard drukt, vooral als je gevoelig bent voor pijn of blessures. Vaak is het ook niet nodig om heel hard te masseren, maar doet vooral de gerichte uitvoering van de massage wonderen.
 5. Pijnlijke gebieden: Als je specifieke pijnlijke gebieden hebt, focus dan op deze plekken met het massage apparaat. Deze plekken heten ook wel triggerpoint en warmtetherapie kan hier goed bij helpen of andere triggerpoint massage apparaten. De meeste nekmassage apparaten in dit artikel zullen het werk ook zeker voor je kunnen verrichten!
 6. Regelmaat: Een nekmassage is het meest effectief wanneer deze regelmatig wordt uitgevoerd en wees dus niet verbaasd als eens in de zoveel tijd niet de gewenste effecten heeft op de lange termijn. Een korte sessie elke dag kan al veel verschil maken en je ook op de lange termijn helpen. Het is beter om regelmatig een korte massage te doen dan af en toe een lange sessie. Een erg lange sessie wordt door de meeste fabrikanten en professionals zelfs afgeraden, vanwege mogelijke nadelen.

Hoe lang mag je een nekmassage apparaat gebruiken?

De aanbevolen duur van een nekmassage sessie varieert meestal tussen de 10 en 30 minuten. Het is van belang om de instructies van de fabrikant op te volgen en niet langer dan de aanbevolen tijd te gebruiken, om overmatige druk of oververmoeidheid van de spieren te voorkomen. Begin altijd met een kortere sessie en bouw dit geleidelijk op, afhankelijk van hoe je lichaam reageert.

Hoe vaak mag je een nekmassage apparaat gebruiken?

De frequentie van het gebruik van een nekmassage apparaat kan variëren, afhankelijk van je persoonlijke behoeften en doelen, maar ook van de weerbaarheid van je lichaam. Voor de meeste mensen is het veilig om het apparaat dagelijks te gebruiken, mits je het op de juiste manier en met de juiste druk gebruikt en zonder teveel andere inspanning. Sommigen kunnen baat hebben bij dagelijkse nekmassages om spierspanning te verminderen, terwijl anderen het apparaat mogelijk om de andere dag of enkele keren per week willen gebruiken. Luister altijd naar je lichaam en geef het voldoende tijd om te herstellen tussen de massagesessies.

Volg deze tips op en gebruik je apparaat verstandig

Onthoud dat nekmassage apparaten een geweldige aanvulling zijn op een gezonde levensstijl, maar ze zijn niet altijd wondermiddelen op zich. Als je last hebt van ernstige nekproblemen of aanhoudende pijn, raadpleeg dan altijd een medisch professional. Met deze instructies en een vleugje geduld, zal je al snel de kunst van het masseren van de nek beheersen en genieten van de ontspanning en verlichting die het met zich meebrengt, maar houdt je wel goed aan deze tips.

nekmassage apparaat hoofdpijn en nekpijn
Benieuwd of een nekmassage apparaat jouw pijn, stijfheid of spanning kan wegnemen? Lees hieronder meer over de voordelen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een massage apparaat voor je nek?

Het gebruik van een nekmassage apparaat heeft diverse voordelen die we hieronder met je doornemen. Houd er rekening mee dat de beste nekmassage apparaten in dit artikel een grotere kans hebben om de voordelen in werking te zetten, dan slechter beoordeelde massage apparaten voor je nek:

 1. Ontspanning bevorderen en spanning verminderen: Massage is een vorm van therapie die al eeuwen bestaat en helpt mensen vaak om te ontspannen en de spanning in hun spieren te verminderen, wat ook een positief effect heeft op het algehele gevoel van stress in het lichaam. Nekmassage apparaten kunnen ook in deze rol vervullen, doordat zij een echte massage ervaring kunnen nabootsen.
 2. Knopen los maken in de spieren: Een goed nekmassage apparaat kan wonderen verrichten bij pijnlijke spieren en knopen, zorgen voor onmiddellijke verlichting en bevorderen ontspanning. De spieren komen vrij snel los, maar komen ook vrij snel weer onder spanning. Daarom is consistent gebruik zo belangrijk.
 3. Betere nachtrust: Studies hebben aangetoond dat het gebruik van nekmassage apparaten kan leiden tot een betere slaap, waaronder sneller in slaap vallen. Dit zou een verband hebben met de spanning in het lichaam die afneemt.
 4. Verlichting van hoofdpijn: Veel hoofdpijn wordt veroorzaakt door spanning in de nek en het omliggende gebied. Door deze gebieden te masseren, kunnen nekmassage apparaten helpen bij het verminderen van hoofdpijnklachten. Hoofdmassage apparaten zijn andere massage apparaten die goed in deze rol voorzien.
 5. Flexibiliteit en mobiliteit: Door de spieren in de nek en het gebied eromheen te ontspannen en te stimuleren, kan het gebruik van een nekmassage apparaat de flexibiliteit en mobiliteit in deze gebieden verbeteren. Hierdoor heb je het gevoel de nek vrijer te kunnen bewegen en dat is natuurlijk gewoon erg lekker.
 6. Personalisatie van massage-intensiteit: Veel nekmassage apparaten hebben instelbare intensiteitsniveaus, zodat je de massage kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.
 7. Gebruiksgemak: je kun het apparaat simpel aanzetten en soms zelfs bedienen met een afstandsbediening, zonder dat iemand ook maar een vinger hoeft uit te steken. Zeker met het beste nekmassage apparaat uit dit artikel heb je mega veel gebruiksgemak.
 8. Kosten efficiënt: een nekmassage apparaat koop je al vanaf een paar tientjes. Wanneer je naar een professionele masseur gaat, kost je dit vaak hetzelfde bedrag voor enkele behandeling. Een nekmassage apparaat kun je echter voor jaren gebruiken en zo ben je op termijn natuurlijk veel minder geld kwijt.

Verlichten van nekpijn en de mentale gezondheid

Het verlichten van nekpijn is ook goed voor je mentale gezondheid. Hier heeft een gediplomeerd psychologisch schrijver van mindsetking een artikel over geschreven, gebaseerd op wetenschappelijke bronnen.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan..

Een onderzoeksrapport van de Frontiers of Public Health toonde aan dat een combinatie van gerichte massage en warmte van het apparaat de spierspanning en pijnintensiteit verminderde bij deelnemers met nekpijn. [B]

Uit een studie van de Universiteit van Washington is gebleken dat het gebruik van een therapeutische nekmassage apparaat gedurende 20 minuten per dag gedurende drie weken de intensiteit van nekpijn bij mensen met chronische nekpijn verminderde. [B]

Risico’s en nadelen van het gebruik van nekmassage apparaten

Ondanks dat er bij ons tot dusver geen risico’s en nadelen bekend zijn omtrent deze apparaten is het belangrijk om apparaten voor nekmassage te gebruiken op een manier die veilig en comfortabel is voor de gebruiker. Mogelijke nadelen van een nekmassage apparaat t.o.v. een nekmassage van een professionele masseur krijgen, zijn:

 1. Geen menselijk touch: Een nekmassage apparaat kan niet de warmte en geruststellende aanraking bieden die je kunt ervaren tijdens een traditionele massage. Het menselijk contact kan een dieper gevoel van ontspanning en welzijn bevorderen.
 2. Onvermogen om te reageren op feedback: Een masseur kan reageren op feedback van de klant en de massage aanpassen als dat nodig is. Een nekmassage apparaat kan niet op dezelfde manier reageren op jouw behoeften of eventuele pijnpunten.
 3. Gemiste energetische connectie: Tijdens een handgegeven nekmassage kunnen masseurs ook rekening houden met de energetische stromen in het lichaam, zoals in de Oosterse geneeskunde dat bijvoorbeeld doet. Deze energetische connectie wordt niet of erg lastig nagebootst door een mechanisch nekmassage apparaat.
 4. Minder kwalitatieve holistische benadering: Een nekmassage apparaat richt zich op het behandelen van specifieke pijnlijke plekken, maar het kan moeite hebben om de verbinding tussen verschillende spiergroepen te begrijpen. Een ervaren masseur kan een holistische benadering hanteren, waarbij het hele lichaam in overweging wordt genomen, en zo de oorzaak van de klachten beter identificeren.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Bij Mindsetking begrijpen we hoe belangrijk het is om een comfortabele-, betrouwbare- en vooral ook het beste nekmassage apparaat te hebben. Daarom doet ons team er alles aan om alleen de beste keuzes voor onze lezers samen te stellen. We houden rekening met klantrecensies en hebben nekmassage apparaten zelf getest. Hierdoor weten we ook hoe de producten zelf aanvoelen. We vergelijken verder ook nog de prijzen van verschillende online winkels, zodat je veel waar voor je geld krijgt zonder in te leveren op kwaliteit.

Onze gedetailleerde product beoordelingen geven informatie over de kenmerken, constructiematerialen, voor- en nadelen van elk product en de prestaties. Al deze informatie stelt ons in staat ervoor te zorgen dat elk nekmassage apparaat dat we aanbevelen, voldoet aan onze hoge kwaliteits- en prestatienormen.

Hoeveel nekmassage apparaten wij getest hebben?

Door de jaren heen hebben wij talloze nekmassage apparaten getest, ook voor het schrijven van andere reviews die je op onze website kunt vinden. Hierdoor hebben we inmiddels meer dan 100 masasge apparaten voor je nek getest!

Veelgestelde vragen over nekmassage apparaten

Zijn er massage apparaten voor nek-, schouders- en rug in één?

Tegenwoordig kunt u een verscheidenheid aan massageapparaten vinden die speciaal zijn ontworpen voor gebruik van nek, schouders en rug. Of het nu gaat om een handheld-apparaat met instelbare instellingen of een automatische nekmassager met warmte-opties, deze producten bieden individuen een geweldige manier om snel en gemakkelijk verlichting te krijgen van spierspanning en vermoeidheid. Neem eens een kijkje op onze website bij bijvoorbeeld deze pagina of de pagina over massage pistolen, massage kussens of massage stoelen.

Hoe vind ik de beste nekmassage apparaten?

Uiteraard door artikelen zoals deze te lezen, want dan krijg je het beste nekmassage apparaat op een presenteerblaadje. Indien je zelf op onderzoek uit gaat is het beste wat je kunt doen: de reviews doorlezen van eerdere gebruikers. Zo kom je erachten hoe andere mensen producten ervaren en dit is naar onze mening de beste manier om erachter te komen of een product naar behoren werkt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de functies die het apparaat bezit en van welke apparaten het nekmassage apparaat gemaakt is. Hoogwaarde materialen horen bij een kwaliteitsproduct.

Hoe onderhoud ik mijn nekmassage apparaat en hoe maak ik hem schoon?

Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en losgekoppeld voordat je begint met schoonmaken. Gebruik een zachte, vochtige doek om stof, vuil en oliën te verwijderen zonder agressieve chemicaliën te gebruiken. Controleer regelmatig op beschadigingen aan snoeren en stekkers en voer indien nodig onderhoud uit, zoals het smeren van bewegende onderdelen of het vervangen van batterijen. Bewaar het apparaat in een stofvrije en droge omgeving wanneer het niet wordt gebruikt. Door deze eenvoudige stappen te volgen, blijft je nekmassage apparaat in topconditie en kun je hem langer gebruiken.

Zijn er ook nekmassage apparaten van de Blokker of Mediamarkt?

Veel reviews die wij hebben gelezen betwijfelen de kwaliteit van de massagetoestellen voor de nek die door Blokker en Mediamarkt aangeboden worden. Hoewel de winkel regelmatig dergelijke apparaten verkoopt, is er dus twijfel over hun effectiviteit. Ook is de keuzevrijheid beperkt doordat zij slechts enkele nekmassage apparaten aanbieden, hierdoor heb je kans de beste opties mis te lopen.

Hoe zijn de nekmassage apparaten bij Lidl, Kruidvat en Action?

Een nekmassage apparaat kun je ook bij de Action, Kruidvat of Lidl kopen. Echter heb je dan vaak wat minder keuze vrijheid en kun je alleen kiezen uit de producten van hun partners, zoals bijvoorbeeld de Silvercrest nekmassage apparaten. De Silvercrest nekmassage apparaten zijn net zoals veel andere nekmassage apparaten die bij deze concerns worden aangeboden (vooral Lidl & Action) van lage kwaliteit. Daarnaast loop je ook een groot aantal goede opties mis als je bij een dergelijk concern gaat shoppen, die wellicht het beste voor jou kunnen zijn. Lees daarom artikelen zoals deze, om je beste keuze te kunnen maken.

Gezondheidsexpert en freelance schrijver | + berichten

Hi, ik ben Martijn van Mindsetking. Mijn reis naar het gebruik van massage apparaten en zelfzorg begon met een persoonlijke strijd tegen chronische nek- en rugpijn. De pijn was namelijk zo erg dat ik bijna niet meer kon werken en ik was ten einde raad. Totdat ik massage apparaten uitprobeerde. Momenteel test ik massage apparaten voor Mindsetking en deel ik mijn ervaringen met jullie. Daarnaast schrijf ik ook veel bruikbare content over massage in het algemeen. Mocht je vragen hebben, dan mag je me altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *