alles over energetische massage

Laten we in de details van energetische massage duiken!

Energetische massage heeft zijn oorsprong in het Oosten van de wereld. Het is een eeuwenoude methode die al eeuwenlang met succes wordt toegepast. Het is een holistische therapie en een effectief lichaamswerk dat de vrije stroom van energie bevordert en o.a. stress die in het lichaam is opgeslagen vermindert. Energetische massage is daarnaast een benadering op meerdere niveaus die een evenwicht handhaaft tussen iemands lichaam, geest en de geest van een persoon. Wil jij meer weten over deze speciale vorm van masseren? Dan ben je wel op de juiste plek gelukkig. In dit artikel vertel ik je alles over energetische massage, de voordelen ervan en zelfs hoe je hem thuis uit kunt voeren.

De theorie achter de energetische massage

Gezondheid wordt beschouwd als een perfecte combinatie van het fysieke en mentale welzijn van een persoon. Het lichaam slaat gebeurtenissen en ervaringen op in de vorm van herinneringen in ons brein. Deze opslag vindt plaats in de hersencellen , maar ook in de lichaamscellen en dat verwachten mensen vaak niet. De opgeslagen nare herinneringen worden omgezet in pijn, spanning en verdriet.

Energetische massages hebben tot doel deze opgeslagen spanningen los te laten en worden gezien als een vorm van healing massages. De zachte, stevige strelingen maken de verdoofde gebieden wakker en verwijderen de emoties die in het lichaam vastzitten in welke vorm dan ook, of het nu pijn of spanning is.

Op deze manier verlicht de helende kracht van aanraking de spieren die pijn hebben en reguleert het de vrije stroom van energie.
De cliënten melden vaak dat ze tijdens de energetische massagesessie de ongewenste energieën kunnen voelen die vrijkomen door te giechelen, geeuwen van ontspanning of zelfs geconcentreerd uit te ademen.

Soorten energetische massage

  • Energetische massage is een algemene vorm van massagetherapie die een ongehinderde energiestroom in het lichaam bevordert. Het omvat reiki massage, jin shin jyutsu, Thaise massage en polariteitsmassage.
  • Acupressuur is, net als acupunctuur, gericht op drukpunten zonder gebruik te maken van naalden en vacuüm (massage) cups.
  • Shiatsu massage biedt strelingen met handpalmen, vingers en ellebogen om de energiestroom te reguleren.
  • Jin shin jyutsu gebruikt meerdere punten op het lichaam die tegelijkertijd worden vastgehouden om de vastzittende energie te deblokkeren.
  • Thaise massage richt zich op handmatige druk en bepaald duw-en-trek werk om de energiestroom in stand te houden.
  • Reiki massage is afkomstig uit de Aziatische geneeskunde die werkt door middel van stevige grepen op de borst, het hoofd en de buik om de energie soepel door de energiekanalen te laten stromen.
  • Polariteitstherapie Deze therapie stelt dat elke cel in het lichaam twee uiteinden heeft die positieve en negatieve polen worden genoemd. Zachte houdingen creëren een balans tussen deze polen die de energiebalans van het lichaam helpt.
hoe voer je een energetische massage uit?

Voordelen van een energetische massage

Energetische massage is de oudste vorm van energetische genezing waarbij therapeuten de helende kracht van aanraking gebruiken om een gevoel van ontspanning te improviseren. Energetische massage laat dramatische resultaten zien; enkele voordelen staan hieronder vermeld.

Verlicht stress

Op sommige dagen van ons leven voelen we ons minder energiek en meer gestrest. Negatieve energieën zoals woede en angst defunctioneren het hele lichaam waardoor het een gemakkelijk slachtoffer voor ziektes en andere problemen kan worden.

Een effectieve energetische massage kan gemakkelijk deze negatieve gevoelens aanpakken die het natuurlijke vermogen om te genezen van stress herstellen en angst verminderen.

Verbetert de algehele gezondheid

Energetische massage is een hands-on techniek die fysieke, mentale, emotionele en spirituele trauma’s geneest. Elke onbalans in deze factoren kan een blokkade in de normale energiestroom veroorzaken. Door stressniveaus te verminderen, creëert energetische massage een gevoel van harmonie en ontspanning in ons lichaam. Het is alsof de stress vertrekt uit je lichaam en de energie rijkelijk kan vloeien.

Het helpt bij het opbouwen van een sterker immuunsysteem, dus hou je er ook een betere gezondheid aan over.

Ontspant het zenuwstelsel

De aura van een energetische massage helpt bepaalde hormonen vrij te maken, serotonine en dopamine, ook wel gelukshormonen genoemd. Tegelijkertijd vermindert het de aanmaak van cortisol, een stresshormoon, welke in te grote mate niet wenselijk is in je lichaam.

Veelgestelde vragen

Is een energetische massage onzin?

Energetische massage is zeker niet onzin en biedt veel voordelen. Het is gebaseerd op de theorie dat een energieveld om ons heen bestaat, en blokkades of onevenwichtigheden hierin kunnen leiden tot fysiek en emotioneel ongemak. Energetische massage richt zich op het opheffen van deze blokkades door zachte aanraking en manipulatie, wat een gevoel van ontspanning en helderheid kan brengen. Hoewel ervaringen kunnen verschillen, melden velen verlichting van spanning, vooral rond schouders en nek. Het is een aanpak die het proberen waard is voor wie openstaat voor alternatieve geneeswijzen.

Wat is de betekenis van een energetische massage?

Energetische massage is een term die veel gebruikt wordt in de wereld van alternatieve en complementaire geneeskunde. Het verwijst naar een soort massage die zich richt op de energiestroom door het lichaam, in plaats van alleen op de spieren zelf te werken. Het doel van een energetische massage is om de energiesystemen van het lichaam in balans te brengen en te harmoniseren door middel van aanraking, beweging en druk.

Misschien ook interessant:

Hey daar! Ik ben Asadullah, en mijn hart klopt voor de gezondheid van de mens. Deze passie bracht me ertoe om de studie Geneeskunde te volgen aan een vooraanstaande universiteit. Wanneer ik niet studeer, schrijf ik met veel plezier artikelen over gezondheidsthema's om iets bij te verdienen. Ik ben blij om deel uit te maken van het Mindsetking team, want hier kan ik mijn liefde voor gezondheid en schrijven combineren, en het is geweldig om te weten dat mijn bijdragen anderen kunnen helpen en inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *