reiki massage wat is dat

Wat is Reiki massage? Uitleg, technieken & meer

Heb je ooit stilgestaan bij het idee om je geest en lichaam op een totaal andere manier te verwennen? Laten we het samen hebben over wat Reiki massage en hoe deze vorm van massage werkt. Het is een mix van oude Japanse tradities, moderne wellness technieken en valt onder de energetische massages. Stel je voor, de zachte aanraking van massage gecombineerd met de energie van Reiki – het is als een balsem voor je ziel.

Voel je stress? Pijn? Of wil je gewoon iets nieuws proberen om je goed te voelen? Reiki Massage is er voor je. Het gaat om meer dan alleen ontspannen; het draait om het herstellen van harmonie en balans in je hele zijn, zowel lichaam als geest dus.

Door samen te werken met de natuurlijke stroom van je lichaam, heft Reiki Massage blokkades op en bevordert het een diepe, rustgevende ontspanning in je lichaam en geest. Dus kom, ga met ons mee en leer wat Reiki is en wat het voor jou kan betekenen. Wie weet wat je zult vinden in ons artikel? Het kan je leven op manieren veranderen, die niet voor mogelijk had gehouden.

Wat is Reiki massage precies?

Reiki massage is een vorm van holistische therapie en masseren, die zijn oorsprong vindt in Japan. Het combineert de technieken van traditionele massage met de helende energie die Reiki biedt. Reiki, wat “universele levensenergie” betekent, is een oude Japanse genezingsmethode die gericht is op het herstellen van de balans van energie in het lichaam.

Bij een Reiki massage gebruikt de masseur zijn handen om de energiestromen in het lichaam van de ontvanger te leiden en hierbij blokkades op te heffen die in het lichaam verkeren. Dit helpt de energie weer vrijelijk door het lichaam te laten stromen, waardoor een gevoel van rust, ontspanning en welzijn wordt bevorderd, die ook zijn invloed heeft op de geest.

Reiki massage is gebaseerd op het idee dat een onbalans in de energiestromen in het lichaam kan leiden tot fysieke en emotionele klachten. Door de energie te harmoniseren en blokkades op te heffen, kan Reiki massage helpen bij verschillende doeleinden en zodoende biedt een Reiki massage vele voordelen.

Alle mogelijke voordelen van Reiki massage

 • Holistische genezing
 • Stressvermindering
 • Pijnverlichting
 • Emotioneel evenwicht
 • Energieherstel
 • Bevordering van zelfgenezing
 • Verbeterde slaap
 • Verbinding met het zelf
 • Ontgifting
 • Geen bijwerkingen
 • Toegankelijk voor iedereen
 • Complementaire therapie
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Bevordert geestelijke kalmte
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Verhoogt flexibiliteit en mobiliteit
 • Bevordert creativiteit en intuïtie
 • Ondersteunt bij rouw en verlies
 • Helpt bij verslavingen
 • Verbetert de relatie met jezelf en anderen
 • Aanpasbaar aan individuele behoeften
 • Bevordert spirituele groei
 • Geen speciale apparatuur nodig
 • Kan zelfvertrouwen en eigenwaarde versterken
 • Ondersteunt andere therapieën
 • Milieuvriendelijk
 • Biedt comfort bij chronische ziekten

Reiki massage (of reiki behandeling) is geschikt voor mensen van alle leeftijden en kan worden toegepast als aanvulling op andere medische behandelingen.

reiki healing massage

Begrijpen van de principes van Reiki

Reiki massage is gebaseerd op vijf principes die centraal staan in de Reiki-filosofie. Ze zijn ontworpen om een gevoel van innerlijke vrede, liefde en harmonie te bevorderen. De principes luiden als volgt:

 1. Wees niet boos: Het loslaten van woede en het verkrijgen van meer innerlijke rust. Er wordt hiervan uitgegaan dat woede een negatieve en slechte emotie is.
 2. Maak je geen zorgen: Het loslaten van zorgen en vertrouwen op het natuurlijke verloop van het leven.
 3. Wees dankbaar: Het verkrijgen in jezelf van meer dankbaarheid voor alles wat in je leven is. Dankbaar is een krachtige emotie, die je meer geluk en rust zal brengen in het leven.
 4. Werk hard: Het bevorderen van toewijding en inzet in alles wat je doet, wat zal bijdragen aan het behalen van je doelen. Zo krijg je meer voldoening, wat ook geluk met zich meebrengt.
 5. Wees vriendelijk voor andere: Het tonen van vriendelijkheid en mededogen jegens anderen. Wees goed voor de medemens en breng meer geluk en vrede in de wereld, en minder haat en verdeeldheid.

Door deze principes toe te passen in het dagelijks leven, kunnen we een dieper gevoel van welzijn en balans ervaren, niet alleen op fysiek niveau, maar ook op emotioneel en spiritueel niveau. Zo kun je spiritueel groeien.

De wetenschap achter Reiki massage

De magie van Reiki massage is echt iets om te ervaren, zou ik zeggen en is vrij uniek als je kijkt naar andere soorten massages. Het werkt op een voor de mens ongrijpbaar energetisch niveau, waarbij de therapeut de energiestromen in jouw lichaam aanstuurt met hun handen, wat ik echt waanzinnig vind. Dit kan zelfs resulteren in kalmerende veranderingen in ons zenuwstelsel en onze bio-elektrische activiteit. Zodoende maak je veel endorfines, waar je misschien wel eerder over gelezen hebt op Mindsetkingl? Dat zijn de feel-good neurotransmitters die worden gestimuleerd, waardoor je een bovengemiddeld gevoel van zaligheid en geluk kunt ervaren. Ze komen onder andere vrij bij seksuele activiteiten.

Daarnaast kan Reiki massage de doorbloeding in je lichaam verbeteren en je metabolisme stimuleren, wat helpt bij afvallen en het transporteren van afvalstooffen. Stel je voor dat je lichaam zich op een natuurlijke manier ontdoet van giftige stoffen, dat is toch het beste wat er is? Hoewel de wetenschap achter Reiki massage nog steeds wordt onderzocht en er niet mega veel onderzoeken zijn, geven de studies die er al wel zijn ons veel hoop. Ze suggereren dat de voordelen die we noemen in dit artikel, ook echt behaald kunnen worden en al worden behaald natuurlijk.

Reiki massage technieken en uitvoering

Je bent natuurlijk na alle bovenstaande informatie, vooral benieuwd naar hoe een reiki massage wordt uitgevoerd en welke technieken er gebruikt worden. Dat snap ik maar al te goed en daarom zal ik hieronder de meest gebruikte technieken en uitvoering met je doornemen:

 • Ontdek de handoplegging: Hierbij plaatst de Reiki beoefenaar op een zachte manier zijn handen op jouw lichaam en stuurt helende energie naar het lichaam en heft eventuele blokkades op.
 • Verken chakra-balancering: In je lichaam zijn vele energiecentra te vinden, ook wel chakra’s genoemd. Reiki massage wordt uitgevoerd om deze in balans te brengen, met als doel een vredige en harmonieuze stroming van energie te bewerkstelligen. Dat geeft je meer rust, maar ook zeker meer energie.
 • Ervaar aura reiniging: Rondom je lichaam bevindt zich jouw aura, wat gezien kan worden als een uniek energieveld, waarover iedereen beschikking heeft. Reiki massage kan helpen om negatieve energieën in je aura op te frissen en je aura zo te zuiveren.
 • Duik in meditatie en ademhalingsoefeningen: Meditatie en ademhalingsoefeningen kunnen worden gecombineerd met een reiki massage, om nog meer ontspanning te bieden. Het ondersteund elkaar ook en werkt als een hefboomeffect.

Om bovenstaande in de uitvoering te brengen kun je het best een Reiki-beoefenaar zoeken die je kan vertrouwen en waar je een klik mee hebt. Dit zou het beste moeten werken om van de voordelen gebruikt te kunnen maken.

Veelgestelde vragen

Is reiki massage gevaarlijk?

Nee, het is niet bekend als gevaarlijk. Echter, zoals bij elke therapeutische benadering, is het belangrijk om je persoonlijke punten en gezondheidstoestand met een gekwalificeerde en ervaren Reiki-beoefenaar te bespreken, voor het beste advies. Dit zorgt ervoor dat de behandeling op maat geschikt is voor jou en zodat je je ook goed voelt, zonder angst tijdens de reiki behandeling.

Wat zijn de kosten van een reiki behandeling?

De kosten van een Reiki-behandeling kunnen variëren, afhankelijk van de beoefenaar, de regio, en de lengte van de sessie. Gemiddeld kun je verwachten dat de prijs ligt tussen €40 en €100 per sessie. Het is een investering in je welzijn, en veel beoefenaars bieden pakketten of kortingen voor meerdere behandelingen. Het belangrijkste is om een beoefenaar te vinden die bij jou past, zodat je je op je gemak voelt en de best mogelijke ervaring krijgt.

Wat gebeurd er bij een reiki behandeling?

Bij een Reiki-behandeling (of reiki massage) neem je meestal plaats op een massagetafel en ben je nog wel volledig gekleed. De beoefenaar plaatst zijn handen zachtjes op of net boven je lichaam, in een reeks posities om jouw energie te sturen en eventueel blokkades op te heffen. Dit proces helpt bij het overbrengen van universele energie, die zich richt op balans, genezing en ontspanning. Het is een kalme en rustgevende ervaring en je hoeft niet bang te zijn. Het is mogelijk dat je je wat lichter en meer gecentreerd gaat voelen, waar helemaal niks mis mee is.

Wanneer mag je geen reiki behandeling geven?

Als iemand ernstige medische aandoeningen heeft of onder medische behandeling staat, dan kun je het beste eerst even met je zorgverlener overleggen. Dit is trouwens niet alleen bij een Reiki behandeling verstandig, maar ik het algemeen.

Gezondheidsexpert en freelance schrijver | + berichten

Hi, ik ben Martijn van Mindsetking. Mijn reis naar het gebruik van massage apparaten en zelfzorg begon met een persoonlijke strijd tegen chronische nek- en rugpijn. De pijn was namelijk zo erg dat ik bijna niet meer kon werken en ik was ten einde raad. Totdat ik massage apparaten uitprobeerde. Momenteel test ik massage apparaten voor Mindsetking en deel ik mijn ervaringen met jullie. Daarnaast schrijf ik ook veel bruikbare content over massage in het algemeen. Mocht je vragen hebben, dan mag je me altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.