alles over bindweefsel massage voor je gezicht

Hoe doe je een perfecte bindweefsel massage gezichtsmassage? De juiste manier uitgelegd!

Maak jij je zorgen over je gezichtshuid en wil je dat deze er jong en stralend uitziet? Lijd je aan chronische pijn, stress, angst, slapeloosheid of hormonale onevenwichtigheden? Een bindweefselmassage voor het gezicht is een eenvoudige maar wetenschappelijk bewezen techniek om de huid er jong en stralend uit te laten zien en heeft daarnaast een kalmerend effect

Een bindweefselmassage lijkt op Zweedse massage omdat langzame slagen worden gecombineerd met druktechnieken. Bij deze massage worden bindweefselcellen gestimuleerd, met als gevolg een verhoogde aanmaak van elastine en collageen. Hierdoor blijft de huid soepel en levendig.

Laten we meer te weten komen over gezichtsmassage met bindweefsel:

Geschiedenis van bindweefselmassage (voor je gezicht)

Bindweefselmassage (CTM) werd in 1928 ontdekt door een Duitse fysiotherapeut genaamd Elizabeth Dicke. Ze leed aan een vasculair probleem waardoor de bloedtoevoer naar één been afnam. Ze masseerde haar rug om de lumbosacrale pijn te verlichten en ze merkte dat de bloedtoevoer naar het aangedane been ook was toegenomen. Dit leidde tot vooruitgang en onderzoek op het gebied van bindweefselmassage. Later werd de bindweefselmassage ook veel toegepast op het gezicht, maar bijvoorbeeld ook op de benen.

Hoe doe je thuis zelf een bindweefselmassage?

Thuis een bindweefselmassage ondergaan is heel eenvoudig. Terwijl je een gezichtsmassage doet, is het beter om ook de nek te masseren, zodat ze als een geheel ontspannen worden. Hier is hoe je het kunt doen:

 1. Begin met de trapeziusspier; masseer ongeveer een minuut door je hand zo ver mogelijk uit te strekken en te knijpen terwijl je omhoog beweegt. Aangezien dit een omvangrijke spier is, kun voor het gemak ook een pistool-vormig massage apparaat gebruiken.
 2. Beweeg op de voorkant van de borst de vingers van beide handen tegenover elkaar alsof je iets zou scheuren. Oefen lichte druk uit en beweeg door de borst.
 3. Knijp vervolgens in de huid door druk uit te oefenen alsof je het overtollige vocht uit het lichaam knijpt.
 4. Vorm een vouw in het midden van de borst en beweeg naar de oksel. Als je de huid niet kunt rollen, knijp hem dan een paar seconden vast en pak hem vast. Nadat je de hele borst hebt afgemaakt, voel je roodheid, een onmiddellijk teken van vasodilatatie.
 5. Kantel je hoofd naar één kant en je zult een spier in de nek opmerken. Dit is de sternocleidomastoïde spier. Masseer het goed, want het is de belangrijkste spier voor bewegingen van de nek en het gezicht.
 6. Herhaal hetzelfde voor de andere kant van de nek.
 7. Glijd met de vingers langs de bovenrug omhoog naar de suboccipitale rand. Ga vanaf daar naar buiten en masseer met cirkelvormige bewegingen op de spier terwijl je naar beneden beweegt. Als je vingers moe worden, zoek dan hulp bij je knokkels.
 8. Masseer met een cirkelvormige beweging van de knokkels de bovenkant van de schouders rond de nek. Oefen wat druk uit aan de basis van de nek aan de ene kant en strek de nek voorzichtig naar de andere kant.
 9. Trek en leid de achterkant van je nek door een C-vorm te maken tussen je duim en wijsvinger, vervolgens te drukken en omhoog te glijden.
 10. Masseer bij het bereiken van de oren de achterkant van de oren met een cirkelvormige beweging en ga dan naar het voorhoofd.
 11. Masseer zachtjes de hoofdhuid en beweeg naar het voorhoofd.
 12. Oefen wat druk uit en wacht een paar seconden in het midden van het voorhoofd, ook wel het derde oog genoemd.
 13. Knijp door je duimen en schuif naar de zijkanten van je voorhoofd.
 14. Masseer met cirkelvormige bewegingen op de temporale en pariëtale gebieden.
 15. Schuif naar beneden naar het kaakgebied en gebruik lange neerwaartse bewegingen. Houd een paar seconden ingedrukt. Je kunt ook apparaten voor gezichtsmassage overwegen voor betere resultaten.
 16. Stijg weer op naar de bovengelegen gebieden en ga dan naar de wenkbrauwen.
 17. Volg langs de wenkbrauwen met een diepe massage en ga terug naar het tijdelijke gebied. Omdat ogen lastig te masseren zijn, kun je hier een oogmassage apparaat gebruiken.
 18. Geef een snelle hoofdhuidmassage, en dat is alles! Hoofdhuidmassageapparaten kunnen een snelle optie zijn voor een effectieve hoofdmassage.

Voordelen van bindweefsel gezichtsmassage

 • Stimuleert de stofwisseling van de gezichtshuidcellen
 • Vermindert schadelijke chemicaliën en verklevingen
 • Vasodilatatie leidt tot een verhoogde bloedstroom
 • Een gezonde en stralende huid
 • Toename van de productie van collageen en elastine wat resulteert in een strakke, flexibele en frisse huid
 • Verhoogde mobiliteit van het temporomandibulair gewricht
 • Verminderde angst en depressie (B)
 • Balans in het autonome zenuwstelsel
 • Hormonale balansVerlichting van chronische pijn, vooral chronische zenuwpijn
 • Verlichting van stoornissen in de bloedsomloop

Conclusie

Een bindweefselgezichtsmassage verjongt de huid effectief en maakt deze jong en gezond. Met een verhoogde bloedstroom worden de gifstoffen weggespoeld van je gezichtshuid en begint je gezicht te gloeien. Thuis een bindweefsel gezichtsmassage uitvoeren is heel eenvoudig en u kunt eenvoudige stappen volgen om uw partner de beste massage-ervaring te geven. Als massage nieuw voor je is, kun je hulp zoeken met bindweefselmassage apparaten of gezichtsmassage apparaten!

Hey daar! Ik ben Asadullah, en mijn hart klopt voor de gezondheid van de mens. Deze passie bracht me ertoe om de studie Geneeskunde te volgen aan een vooraanstaande universiteit. Wanneer ik niet studeer, schrijf ik met veel plezier artikelen over gezondheidsthema's om iets bij te verdienen. Ik ben blij om deel uit te maken van het Mindsetking team, want hier kan ik mijn liefde voor gezondheid en schrijven combineren, en het is geweldig om te weten dat mijn bijdragen anderen kunnen helpen en inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *