Gezichtsmassage technieken: wat zijn de beste keuzes?

Gezichtsmassage is een populaire manier om je huid te verwennen en er op zijn best uit te laten zien. Het kan helpen rimpels te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en jouw huid er jeugdiger uit te laten zien.

Maar hoe doe je dat op de juiste manier? En wat zijn de beste technieken voor gezichtsmassage? Kun je gezichtsmassage apparaten gebruiken voor nog betere resultaten en heb je hierbij echt de beste gezichtmassage apparaten nodig of kun je ook uit de voeten met een simpele massageroller voor je gezicht?

In dit artikel behandelen we al deze vragen, zodat je precies weet hoe je jezelf thuis een deskundige gezichtsmassage kunt geven.

We zullen ook de verschillende soorten apparaten voor gezichtsmassage onderzoeken die beschikbaar zijn en uitleggen waarom ze nuttig kunnen zijn bij het ondersteunen van jouw huid.

Daarnaast geven we gedetailleerde instructies over het uitvoeren van verschillende belangrijke gezichtsmassage technieken met of zonder een apparaat te gebruiken. Dus laten we beginnen!

Gezichtsmassage technieken voor handmatig gebruik

Het voorhoofd masseren tegen rimpels

Begin bij de aanzet van de wenkbrauwen en beweeg langzaam in stevige druk naar de slapen toe, met je duimen. Herhaal vervolgens dezelfde beweging, maar begin nu bij de bovenkant van je wenkbrauwen. Bedien jezelf elke avond op een knappe gezichtsmassage sessie – sluit je ogen, ontspan en leer om te relaxen. Een grappig feitje: De rimpel tussen de wenkbrauwen wordt ook wel “leeuwenrimpel” of “fronsrimpel” genoemd.

De oogcontouren masseren tegen rimpels

Voor het beste resultaat wordt aangeraden deze massage meerdere keren per dag uit te voeren. Ga hiervoor de volgende stappen door: Knijp je ogen stevig dicht, daarna open ze zo wijd mogelijk sperren. Herhaal dit zoveel als wilt voor een betere verzorging en vermindering van de uiterlijke tekenen van verslapping.

De lippen masseren tegen rimpels

Begin met een knijpende beweging om je lippen te masseren en werk af door ze zo ver mogelijk uit elkaar te spreiden. Je kunt er ook voor kiezen om de “vissenmond” oefening uit te voeren, waarbij je tien seconden achtereen de mond van een vis imiteert. Herhaal deze oefening tot 20 keer. Doe het ’s morgens samen met je dagcrème voor een gezonde blos; dankzij de doeltreffende massage wordt er gestimuleerd dat je huid als nooit tevoren zal stralen.

Techniek van de ayurveda

Om te beginnen plaats je met je drie middelste vingers het midden bovenop het voorhoofd, wrijf ze in een rechte lijn naar buiten toe en herhaal dit 3 keer.

Herhaal deze techniek voor het middelste gedeelte en hoogste gedeelte van je voorhoofd en herhaal deze techniek daarna nogmaals met je handpalmen over alle gebieden van je voorhoofd.

Gebruik vervolgens je duim en wijsvinger om zachtjes op de wenkbrauwen te drukken, vanaf de neus tot aan de buitenkant, en herhaal dit eveneens meerdere keren.

Ten slotte masseer je met je drie middelste vingers cirkelvormig rondom je slapen – één keer met klok mee en één keer tegen klok in.

Kunnen massage apparaten deze technieken nabootsen?

Als het gaat om gezichtsmassagetechnieken, zweren veel mensen bij de kracht van een professionele masseuse.

In ons moderne tijdperk van technologie vragen velen zich echter af of er een manier is om deze technieken thuis na te bootsen met behulp van apparaten.

Het antwoord is zowel ja als nee. Hoewel gezichtsmassage apparaten niet alle ingewikkelde vaardigheden kunnen nabootsen die gepaard gaan met gezichtsmassagetechnieken, kunnen ze vergelijkbare resultaten bieden.

Er zijn bijvoorbeeld apparaten die microstromen gebruiken om de huid van het gezicht en de hals te stimuleren en te liften, waarbij een deel van het handmatig optillen van gezichtsmassages wordt nagebootst.

Dit soort apparaten zijn geweldig voor diegenen die rimpels willen verminderen of hun teint willen egaliseren zonder elke week een dure afspraak met een masseuse te moeten boeken.

Dat gezegd hebbende, professionele massage biedt nog steeds superieure resultaten als het gaat om het verlichten van spanning in de spieren en het bieden van ontspanningsvoordelen.

Welke gezichtsmassage apparaten zijn er allemaal?

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten apparaten voor gezichtsmassage op de markt, waaronder oogmassageapparaten, gezichtsmassageapparaten en hoofdmassageapparaten.

Oogmassageapparaten helpen stress, kringen en rimpels rond de ogen te verminderen en stimuleren de bloedsomloop en lymfedrainage in dit gebied.

Gezichtsmassageapparaten zijn ontworpen om zich op specifieke delen van het gezicht te richten, zoals het voorhoofd en de wangen, terwijl ze de doorbloeding en de collageenproductie in de huid helpen verbeteren.

Ten slotte kunnen hoofdmassageapparaten overal op de hoofdhuid of nek worden gebruikt, waardoor hoofdpijn wordt verlicht en het hele lichaam wordt ontspannen. Deze kunnen vaak ook voor andere lichaamsdelen gebruikt worden.

Misschien vind je dit ook interessant:

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *