merken van loopbanden

Loopband merken: Beste opties en waarom belangrijk?

Overweeg je een loopband te kopen voor die perfecte thuisworkout? Je bent niet alleen op dit gebied! In de wereld van cardio-apparatuur zijn loopbanden een blijvende favoriet, en de juiste keuze is belangrijk omdat je vaak wel jaren doet met een nieuwe loopband. Van verschillende en bruikbare technologieën zoals hartslagmeting en geïntegreerde luidsprekers, tot schokabsorptie technologie die jouw gewrichten spaart, verschillende loopband merken bieden vaak verschillende voordelen. Duik met ons mee in een grondige vergelijking van topmerken als Flow Fitness, Life Fitness, GymForm, ProForm, Tunturi, VirtuFit, Focus Fitness, Kettler, BluMill en Citysports. Ontdek welk loopband merk het beste bij jou past en investeer in een mooie langdurige relatie!

Waarom is de keuze van een merk belangrijk bij loopbanden?

 • Kwaliteit en duurzaamheid:
  • Een loopband is een investering in je gezondheid op de lange termijn. Bekende merken staan garant voor kwaliteit en duurzaamheid, wat betekent dat je loopband bestand moet zijn tegen intensief gebruik en lang mee moet gaan.
 • Merkreputatie en klanttevredenheid:
  • Een sterk merk heeft vaak een bewezen staat van dienst in klanttevredenheid (check de reviews). Dit geeft je het vertrouwen dat het loopband merk voldoet aan je verwachtingen en dat het bedrijf achter het product staat.
 • Vertrouwen en resultaten:
  • Bij het kiezen van een loopband wil je resultaten zien, zowel in je trainingen als in de levensduur van het apparaat. Bekende merken zijn bewezen spelers in de markt, waardoor je kunt vertrouwen op hun expertise en prestaties.
goed loopband merk

Waar moet je op letten bij het kiezen van een loopband merk?

 • Prijs:
  • Vraag jezelf af wat je bereid bent te investeren in jouw nieuwe beste loopband, maar ook in je gezondheid en welzijn. Bedenk je wel dat je loopband deze functie vervuld? Maar onthoud wel even het volgende: de duurste optie is niet altijd de beste. Zoek vooral ook naar waarde en wat past binnen je budget.
 • Functies:
  • Wat zijn je trainingsdoelen en hoe fanatiek ben jij in jouw loopband trainingen? Zoek naar functies die overeenkomen met jouw wensen en behoeften, zoals ingebouwde trainingsprogramma’s, hartslagmonitors, ingebouwde speakers of zelfs connectiviteit met fitnessapps.
 • Garantie:
  • Een langdurige en sterke garantie is vaak een teken van vertrouwen van de fabrikant in hun product. Het geeft je ook gemoedsrust, wetende dat je gedekt bent voor eventuele onvoorziene problemen. Life Fitness loopbanden zijn bijvoorbeeld wel erg duur, maar hebben ook een garantie van 10 jaar, waardoor je de komende 10 jaar (en waarschijnlijk langer) verzekerd bent van een goede loopband.

Tips voor een het maken van de beste keuze:

 • Onderzoek: Neem de tijd om reviews over het loopband merk te lezen, uit te testen en wellicht zelfs vrienden of fitnessprofessionals om aanbevelingen te vragen.
 • Probeer het uit: Als het mogelijk is, probeer dan een loopband in een winkel of sportschool om het merk aan jouw testen te onderleggen. Voel de loopband van een bepaald merk, test de functies en stel je voor dat je er regelmatig op traint.
loopbanden duurste merken en goedkoopste merken

Overzicht van de beste loopband merken (een rangschikking van ons)

Hieronder vind je een mooi overzicht van de beste loopband merken die er (naar onze mening) worden onderscheden op de Nederlandse markt. We hebben ze ingedeeld op basis van budget en kwaliteit

Beste loopband merken

Life Fitness: Als we praten over de beste loopband merken in de fitnessindustrie, dan springt Life Fitness er samen met Kettler uit. Van hun grote verscheidenheid aan functies tot hun dominante positie in de markt vandaag, zijn ze in één adem te noemen met topkwaliteit. Hun unieke technologieën, robuuste materialen en uitgebreide functies hebben lof geoogst in talloze klantreviews, wat hun stempel op de branche bevestigt.

Kettler: Kettler is naast Life Fitness niet zomaar een merk; een Kettler loopband kan gezien worden als één van de beste en meest kwalitatieve op de markt. Hun lange geschiedenis, vele mogelijkheden, lange levensduur aan grote naam in de fitnessindustrie ze tot een topfavoriet. Ze zijn iets goedkoper dan Life Fitness, maar met hun uitgelichte modellen, die geavanceerde technologieën bevatten, blijven ze de norm stellen.

Middensegment

Tunturi: Met een geschiedenis die decennia beslaat en naast loopbanden ook bekend staat om hun roeitrainers, Tunturi massage guns en andere fitness apparatuur heeft Tunturi een onuitwisbare impact op de fitnessmarkt gehad. Hun Tunturi loopbanden, bekend om hun veelzijdige kenmerken en vele budgetvriendelijke modellen zijn een combinatie van traditie en moderne technologie.

VirtuFit: VirtuFit loopband is niet zomaar een naam in de fitnessbranche; het is een velen belofte en worden ook door verschillende keurmerken het best beoordeeld. Gespecialiseerd in het leveren van kwaliteitsapparatuur, blijft het merk indruk maken, ook met Virtufit roeitrainers en andere fitness apparatuur. Klanttevredenheid, betrouwbaarheid en een groot assortiment staan centraal, met vele bestsellers die dit statement onderstrepen.

Focus Fitness: In de bruisende wereld van fitnessapparatuur heeft Focus Fitness – met hun brede assortiment – een grote plek veroverd in fitnessmarkt. Met hun doordachte positionering, topmodellen, vele budget opties die tal van voordelen bieden, hebben ze de harten van vele fitnessfanaten gewonnen. Een erg populair model is hun Focus Fitness Jet 1 loopband.

Flow Fitness: bezwolken in de wereld van fitness, kunnen we niet om de kwalitatieve loopbanden van Flow Fitness heen. Met een rijke geschiedenis die geworteld is in een mooie prijs en kwaliteit, heeft dit merk een diepe indruk achtergelaten en bieden zij ook andere apparaten (zoals roeimachines aan). Hun kenmerkende modellen, geliefd om hun degelijke kwaliteit en features, stellen sporters in staat hun grenzen te verleggen en prestaties te optimaliseren.

ProForm: Het verhaal van ProForm loopbanden is er ook één van constante evolutie. Van hun vroege dagen tot nu, blijven ze actief in de markt en hebben ze hun marktaandeel redelijk stevig in handen. Hun toonaangevende modellen, zijn er een aantal met indrukwekkende eigenschappen, maar het ontbreekt hen wel om ook echt instapmodellen te produceren. Dit doen een VirtuFit en een Tunturi wel beter in onze ogen. Daarnaast hebben deze merken ook aan de bovenkant van hun assortiment fitness apparaten, waar ProForm helaas niet tegenop kan..

Beste budget opties (in hun prijsklasse nog steeds erg goed)

BluMill: Een BluMill loopband, hoewel misschien minder bekend, is er eentje om vooral vanwege zijn prijs en positieve reacties in de gaten te houden. Met zijn voordelige prijskaartje en nog vrij goede specificaties en functies, daagt de BluMill loopband gevestigde namen uit en bieden ze klanten een frisse kijk op fitness en de prijs die je ervoor moet betalen.

Citysports: Als het gaat om innovatie en cutting-edge technologie, maakt Citysports het waar met hun Loopband WP2. Hiermee hebben ze namelijk een zeer voordelige, toch luxe uitziende loopband op de markt gebracht, die je goed thuis kunt gebruiken of als loopband voor onder je bureau.

GymForm: Bij GymForm loopbanden draait alles om specialisatie en dan wel om de specialisatie van prijs. Dit merk, dat zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld als prijsvechter, biedt iets anders dan de rest. Met hun specifieke focus en onderscheidende aanpak, bieden ze gebruikers een goede fitness ervaring voor een minimaal prijskaartje

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.