citysports loopband wp2 beoordeling

Citysports loopband WP2 review: Beste model of niet?

Droom je van gemakkelijk thuis trainen op je loopband zonder je zorgen te maken over het weer of de tijd? De Citysports loopband WP2 is de oplossing die je nodig hebt en ik vertel je graag in deze review waarom. Citysports staat bekend om hoogwaardige en innovatieve fitnessapparatuur, en hun loopband is over het algemeen geen uitzondering. Deze compacte, gebruiksvriendelijke loopband zit boordevol functies om je te helpen je fitnessdoelen te bereiken. Het hebben van een goede loopband thuis biedt talloze voordelen: je kunt regelmatig trainen, je cardio verbeteren, specifieke doelen stellen en je voortgang bijhouden – en dit alles zonder dat je naar de sportschool hoeft te gaan. Dus, ben je klaar om er in deze review achter te komen of de Citysports loopband WP2 ook aan jouw behoeften voldoet? Laten we het samen doornemen en hierachter komen!

Citysports Loopband WP2 (Beste keuze)

citysports loopband wp2 kopen

Voordelen:

 • Beschikt over meerdere snelheidsstanden
 • LCD scherm en bluetooth verbinding
 • Mooi design
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen:

 • Maximaal belastbaar gewicht: 100 kg
 • Maximaal 6km/h lopen: dus niet geschikt als hardloopband

De Citysports Loopband WP2 is een uitstekende keuze om thuis in beweging te blijven. Het LCD-scherm maakt het eenvoudig om je voortgang te volgen, en dankzij Bluetooth kun je genieten van je favoriete muziek of podcasts tijdens het trainen. Met meerdere snelheidsstanden is deze loopband geschikt voor verschillende fitnessniveaus en doelen. Hoewel het een maximale snelheid van 6 km/u heeft, wat misschien niet geschikt is voor gevorderde wandelaars en zeker niet voor hardlopers, is het nog steeds perfect voor regulier wandelen. Een verder nadeel is dat het niet inklapbaar is, dus zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt. De Citysports Loopband WP2 is ook CE-gemarkeerd en wordt geleverd met een fabrieksgarantie van één jaar. Je zou hem zelfs kunnen gebruiken als loopband onder je (sta)bureau. Al met al een solide keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en duurzame loopband voor thuis.

Vergelijking met andere loopbanden

We hebben het zware werk voor je gedaan en de Citysports loopband WP2 vergeleken met andere populaire loopbanden om je te helpen de beste mogelijke keuze te maken. We hebben de Citysports vergeleken met enkele van de beste loopbanden in zijn prijsklasse en op een paar aspecten ook met de beste loopbanden in het algemeen. Er is meer op de eigen prijsklasse gelet, omdat dit uiteraard eerlijker is.

Vergelijkende analyse van de Citysports loopband met andere populaire loopbanden:

 • Krachtige motor: De Citysports loopband WP2 beschikt over een 440W motor, wat beter is dan veel andere loopbanden in dezelfde prijsklasse. Dit zorgt voor soepele en goede prestaties en maakt het apparaat geschikt voor langdurig gebruik.
 • LCD-scherm en Bluetooth: Deze functies zijn vaak te vinden in duurdere loopbanden, maar Citysports biedt ze aan zonder een hoog prijskaartje. Je kunt je voortgang gemakkelijk bijhouden en genieten van je favoriete muziek of podcasts tijdens je looptraining.
 • Maximale snelheid van 6 km/u: Dit is misschien niet zo hoog als sommige andere loopbanden, maar het is nog steeds een erg goede keuze voor wandelen en meer heb je eigenlijk niet nodig voor recreatief gebruik. Wil je toch hardlopen? Kijk dan eens voor een goede hardloopband.
 • Maximaal belastbaar gewicht van 100 kg: Dit maakt de Citysports loopband WP2 niet geschikt voor alle gebruikers, want er zijn natuurlijk veel mensen die boven de 100kg wegen. Een GymForm loopband kan tot 110kg en is ongeveer de zelfde prijs. Zo kun je al iets meer kg kwijt op je loopband, maar indien jij of je partner nog zwaarder weegt, kun je beter bij een van onderstaande opties kijken.

Prijs-kwaliteitverhouding:

 • De Citysports loopband WP2 is een erg goede investering voor mensen die op zoek zijn naar een mooie en functionele loopband zonder hiervoor een fortuin uit te geven en is zelfs nog goedkoper als de BluMill loopband. Daarnaast biedt de Citysports WP 2 veel waarde voor de prijs, inclusief functies die vaak alleen te vinden zijn in duurdere modellen.

Dus daar heb je het – de Citysports loopband WP2 is een erg goed keuze die veel waarde biedt voor de prijs, maar er zijn ook wat nadelen. Het is niet bedoeld voor hardlopers en/of mensen boven de 100kg. Het is geen VirtuFit loopband die van alle markten thuis is, maar hier is de prijs ook niet naar! Kortom een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding voor de Citysports loopband WP2.

Hoe de Citysports loopband te gebruiken

We begrijpen dat het in gebruik nemen van een nieuwe loopband nog wel wat vragen met zich mee kan brengen en daarom zou ik je er graag wat bij helpen. We hebben alles wat je moet weten om de Citysports loopband met gemak te gebruiken hieronder op een rijtje gezet.

Instructies voor de installatie en het opzetten van de loopband:

 • Volg de meegeleverde handleiding nauwkeurig op voor een snelle en vooral ook soepele installatie.
 • Zorg ervoor dat je de loopband op een vlakke, stabiele ondergrond plaatst om trillingen en beweging tijdens het gebruik te voorkomen.
 • Verbind de Citysports loopband WP2 met een geschikt stopcontact en zet de stroomschakelaar aan, anders zal hij niet in beweging komen.

Veiligheidstips en aanbevelingen:

 • Draag altijd geschikte sportschoenen om uitglijden te voorkomen en een goede ondersteuning van je voeten te garanderen.
 • Maak gebruik van de veiligheidsstopfunctie, mocht dit nodig zijn.

Dag! Ik ben Maarten, en ik schrijf al geruime tijd voor Mindsetking. Mijn specialisatie ligt in het schrijven van vergelijkingsartikelen en artikelen gebaseerd op onze eigen tests, wetenschappelijke informatie, vooral gericht op ergonomisch werken, sport, voeding en gezondheid. Door mijn leven heen ben ik intensief bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn cliënten. Indien je vragen hebt, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.