Loopband Focus Fitness Jet 1 review: Veel nadelen?

Op zoek naar een goede loopband voor in je sportschool of een betrouwbare loopband voor thuis? De Focus Fitness Jet 1 loopband biedt een zeer complete cardio-ervaring voor een erg aantrekkelijk bedrag. Deze populaire loopband combineert een diversiteit aan functies, gebruiksgemak en betaalbaarheid, zeer geschikt voor iedereen die zijn conditie wil verbeteren of gewicht wil verliezen. De Jet 1 heeft een krachtige motor, diverse trainingsprogramma’s en een handige trainingscomputer om je vorderingen bij te houden. Met de instelbare hellingshoek kun je je training aanpassen aan je eigen fitnessniveau. En na je training? Dan klap je de loopband eenvoudig op om ruimte te besparen. Kortom, de Jet 1 loopband is je perfecte trainingspartner voor effectieve thuisfitness.”

Focus Fitness jet 1 loopband kopen – een kort overzicht

Eigenschappen en opmerkingen:

 • Erg goed beoordeeld door klanten (waarover later meer)
 • Wij vinden de prijs/kwaliteit verhouding sterk
 • Maximum snelheid: 13 km/h
 • Trainingsprogramma’s inbegrepen
 • Stille, maar krachtige motor
 • Maximaal belastbaar gewicht: 100kg
 • Inklapbaar

Loopband Focus Fitness Jet 1 Review

 1. Concurrerende prijs: In vergelijking met andere modellen op de markt is de Jet 1 loopband bijzonder goed betaalbaar, zonder teveel in te boeten aan kwaliteit of functionaliteit. In de volgende paragraaf vind je een concurrentievergelijking met de grootste concurrenten.
 2. Krachtige motor: Met een continu vermogen van 1,25 pk en een nog hoger piekvermogen, heeft de Jet 1 een van de krachtigste motoren in zijn prijsklasse en dit garandeert een soepele en stille werking van de loopband.
 3. Trainingsprogrammas en hellingsniveaus: De Jet 1 beschikt over 36 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en vele verschillende hellingsniveaus, waardoor je je trainingen kunt aanpassen aan je eigen behoeften op een specifiek moment. De enige dag wil je misschien tegen een helling opwandelen en de andere dag rustig joggen zonder helling.
 4. Maximale snelheid: met 13 km/h is hij meer dan geschikt voor de gemiddelde gebruiker. Slechts professionele sporters of hele serieuze hardlopers willen harder lopen. Deze doelgroep kan dan kijken naar een goede hardloopband, met een hoger snelheidsbereik.
 5. Geluidsniveau: Over het algemeen kunnen we stellen dat goedkope loopbanden, vaak wat meer geluid produceren. Dat is echter niet geval bij de Focus Fitness Jet 1 en daarom kan dit gezien worden als een groot voordeel. Zo heb je hier zelf geen last van, maar je partner of kinderen ook niet!
 6. Hoge belastbaarheid: Met een maximaal gebruikersgewicht van 100 kg en een solide constructie is deze loopband geschikt voor intensief gebruik, maar helaas niet geschikt voor mensen boven de 100kg. Een collega van weegt 105kg en die kon er nog wel op lopen, zonder mankementen te veroorzaken, maar het is natuurlijk niet aan te raden.
 7. Loopoppervlak: het loopoppervlak is vrij groot als je hem met de concurrentie vergelijkt (waarover later meer), waardoor je voldoende bewegingsruimte hebt. Het loopoppervlak is groot genoeg om lekker op te wandelen of hard te lopen, zonder dat je je druk hoeft te maken dat je de randen raakt.
 8. Hellingshoek: de Focus fitness jet 1 loopband heeft een hellingshoek die handmatig instelbaar is.
 9. Gewicht en stabiliteit: Met 42kg geeft hij daarnaast voldoende stabiliteit, zonder de hij mega zwaar is. Zijn gewicht is maar liefst 13kg minder dan de Focus Fitness Jet 2 en dat maakt Focus Fitness loopbanden ontzettend licht. Een loopband van Flow Fitness weegt bijvoorbeeld ruim boven de 100kg!
 10. Demping en schokabsorbatie: De Focus Fitness Jet 1, uitgerust met het innovatieve 6-delige Elastic Cushion systeem, wat een super dempingssysteem is. Dit dempingsmateriaal, vaak gevonden in high-end steunzolen, zorgt voor een fluisterstille en toch veerkrachtige loopervaring. Dus, terwijl jij geniet van een zachte, comfortabele run, kunnen je buren ongestoord verder met hun dag. Win-win!
 11. Inklapbaar ontwerp: De Jet 1 is eenvoudig inklapbare loopband en dit maakt hem ook gemakkelijk te verplaatsen. Zo kun je niet alleen ruimte besparen, maar ook gemakkelijk afwisselen tussen ruimtes, indien gewenst.
 12. Montage: De montage is gemakkelijk en eenvoudig, zekers als je een beetje technisch bent aangelegd. Sommige klanten klagen er wel over dat de handleiding van summier is.
 13. Fabrieksgarantie: De Jet 1 loopband wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 2 jaar, wat je een beetje extra zekerheid geeft voor je investering. Wat wel extra lekker is, is dat op het laswerk en het frame maar liefst 10 jaar garantie zit en dat is natuurlijk erg lang. Daarnaast heb je tot wel 30 dagen bedenktijd op je nieuwe Focus Fitness Jet 1 loopband.

Prijs-kwaliteitverhouding van de Focus Fitness Jet 1 Loopband

Vanwege de relatief lage prijs biedt de Jet 1 loopband een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is door zijn vele functies een waardevolle toevoeging voor bijna ieder huishouden. Het is een investering in je gezondheid die zich op de lange termijn zal terugbetalen, mede door zijn duurzaamheid.

Veiligheidsfuncties en advies

Als het op hardlopen op een hardloopband binnenshuis aankomt, moet veiligheid bovenaan je prioriteitenlijst staan en de Focus Fitness Jet 1 loopband heeft dit aspect zeker niet verwaarloosd, kan ik je vertellen. Eén van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen – die ook gewoon goed werkt op deze loopband – is de noodstopfunctie. Hiermee kun je de loopband onmiddellijk kunt stoppen in geval van een noodsituatie. Deze functie gebruik je misschien niet vaak, maar voor het geval dat er iets mis gaat heb je hem wel nodig.

Het is ook belangrijk om je Jet 1 loopband op een vlakke en stabiele ondergrond te plaatsen, zodat je voorkomt dat de loopband gaat wiebelen of dat hij gaat schuiven tijdens het hardlopen. Vergeet ook niet om altijd de juiste schoenen te dragen en ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte om je heen is om eventueel van de loopband af te stappen.

Onderhoud en Levensduur

De Focus Fitness Jet 1 loopband is – net als andere Focus Fitness loopbanden – gebouwd om lang mee te gaan, maar regelmatig onderhoud en schoonmaak zijn essentieel om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat je apparaat soepel blijft werken. Het wordt aanbevolen om het loopvlak zo nu en dan eens schoon te maken met een zachte doek om zweet en vuil te verwijderen. Het is ook belangrijk om de eens in de aantal weken te controleren op tekenen van slijtage, vooral rond het loopvlak en de riem van de loopband.

Indien je merkt dat de loopband begint te slippen of lawaai maakt, is het mogelijk tijd om de riem aan te spannen of de loopband te smeren en dan even na te kijken of dit heeft gewerkt. Volg verder de onderhoudsinstructies in de handleiding van de fabrikant goed op, om ervoor te zorgen dat je je loopband op de juiste wijze onderhoudt.

Hoe doet de Jet 1 loopband het in vergelijking met de concurrentie?

De focus Fitness Jet 1 is niet de beste loopband die je kunt kopen, maar wellicht wel in zijn eigen prijsklasse? Wanneer je de Focus Fitness Jet 1 loopband vergelijkt met de concurrentie, zijn er zowel een aantal opvallende verschillen, maar ook zeker overeenkomsten te vinden. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste factoren voor je op een rijtje gezet:

 1. Citysports loopband WP2: De Citysports WP loopband is een ultradunne, stille en compacte loopband die perfect is voor kleine ruimtes en thuiskantoren. Hoewel het een goede optie is voor lichte training en wandelen, heeft de Jet 1 een veel hogere snelheidslimiet (13 km/u) en meer geavanceerde functies, waardoor hij geschikter is voor intensievere trainingen.
 2. BluMill loopbanden: Deze loopbanden hebben een mooi uitziend design en ook een vrij brede diversiteit aan trainingsprogramma’s. De Jet 1 daarentegen biedt een eenvoudigere, maar net zo effectieve trainingservaring met een groter loopoppervlak en een krachtigere motor, wat ideaal is voor grotere mensen en mensen die graag wat meer ruimte hebben om op te lopen.
 3. GymForm loopband: de Loopband van GymForm is prijstechnisch zo’n 20% voordeliger maar je krijgt er ook een stuk minder functies voor terug. Zo kun je met de Jet 1 wel tot 13 km/h hardlopen, terwijl je met de loopband van Gymform alleen kunt lopen. Daarnaast is display van de Focus Fitness Jet 1 een stuk mooier en heb je niet 3 trainingsprogramma’s, maar 36!
 4. Tunturi loopbanden: Tunturi loopbanden staan bekend om hun kwaliteit, goede prijs en duurzaamheid. Ze zijn echter over het algemeen duurder dan de Jet 1 en daardoor kan ik stellen dat de Jet 1 een nog betere prijs/kwaliteit verhouding aanbied. Tunturi wordt wel erg goed beoordeeld, net als focus fitness loopbanden en is daarom wel altijd een geduchte concurrent.
 5. VirtuFit loopbanden: VirtuFit loopbanden bieden een vergelijkbare kwaliteit en functionaliteit als de Jet 1. Het verschil zit hem voornamelijk in de prijs. De Jet 1 biedt een vergelijkbare kwaliteit en functionaliteit voor een lagere prijs, waardoor het een aantrekkelijkere optie is voor iedereen die het maximale wil krijgen voor zijn geldbedrag.
 6. Andere Focus Fitness modellen: De Jet 1 is een van de vele modellen van Focus Fitness. Hoewel sommige modellen meer geavanceerde functies hebben, biedt de Jet 1 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is het een uitstekende keuze voor de meeste thuissporters.

Korte samenvatting concurrentie

In vergelijking met de concurrentie biedt de Jet 1 een mooie combinatie van kwaliteit, functionaliteit en betaalbaarheid die moeilijk te overtreffen is, door welke concurrent dan ook. De Jet 1 is hierdoor een ideale loopband voor zowel beginners als meer gevorderde sporters en het is erg moeilijk om een betere optie te vinden, voor hetzelfde geld.

Voor welke doelgroep is de Focus Fitness Jet 1 loopband geschikt?

Laten we het even hebben over de Focus Fitness Jet 1 loopband. Heb je wel eens het gevoel dat de fitnesswereld een taal spreekt die je nog niet helemaal beheerst? Of misschien ben je wel een doorgewinterde sporter die op zoek is naar een betrouwbare partner voor je loopband trainingen? Wel, de Jet 1 is er voor jou.

 • De beginners: Als je net je eerste stappen zet op het fitnesspad, dan is de Focus Fitness Jet 1 jouw ideale gids. Gemakkelijk in gebruik en zonder al te veel poespas; het is alsof het speciaal voor jou is ontworpen. Je kunt ook erg simpel de loopband inklappen.
 • De drukbezette professional: Als je schema zo vol zit dat je haast geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan, dan brengt de Focus Fitness Jet 1 de sportschool gewoon naar je woonkamer. Zo kun je op elk vrij moment toch nog even die benen strekken.
 • Technologie-enthousiastelingen: Hou je van gadgets en handige features voor je Focus Fitness loopband? De Focus Fitness Jet 1 is een loopband voorzien van ingebouwde speakers, diverse programma’s en een heldere display die je training zowel uitdagend als plezierig maken.
 • Stadsbewoners: Als ruimte een luxegoed is in jouw woning, zal je blij zijn te horen dat deze Focus Fitness Jet 1 loopband een compact design heeft en makkelijk op te bergen is. Een ware bondgenoot voor kleinere ruimtes.
 • Budgetvriendelijke sporters: Ben jij op zoek naar waar voor jouw geld? De Jet 1 biedt kwaliteit en uitstekende specificaties zonder dat je daarvoor te diep in de buidel hoeft te tasten.

Dag! Ik ben Maarten, en ik schrijf al geruime tijd voor Mindsetking. Mijn specialisatie ligt in het schrijven van vergelijkingsartikelen en artikelen gebaseerd op onze eigen tests, wetenschappelijke informatie, vooral gericht op ergonomisch werken, sport, voeding en gezondheid. Door mijn leven heen ben ik intensief bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn cliënten. Indien je vragen hebt, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.