in dit artikel lees je alles over kuit massage apparaten

Kuit massage apparaat kopen? Beste keuzes in 2024: review!

Heb jij wel eens last van vermoeide voeten, benen of misschien wel je kuiten? Dan ben je bij het juiste artikel beland in de categorie massage.

In dit artikel geven we je uitgebreide informatie over de beste kuit massage apparaten en onderbouwen we onze keuzes. We zullen daarnaast ook zeker aanvullende waardevolle informatie toevoegen tot in detail, geven hierbij ook voor- en nadelen en zullen tot slot veelgestelde vragen beantwoorden.

Indien je naderhand vragen hebt, kun je ons uiteraard een berichtje sturen, maar we verwachten dat je na het lezen van dit artikel informatie genoeg hebt gekregen.

De beste kuit massage apparaten van dit moment

Hieronder lijsten we onze opties uit met de beste kuit massage apparaten van dit moment. We updaten dit artikel regelmatig om hem relevant te houden.

We hebben de producten die wij in onze artikelen delen, bijna allemaal zelf getest en lezen altijd uitvoerig de recensies op verschillende websites.

1. HAPPY FEET voet- en kuit massage apparaat (Beste keuze)

afbeelding van het beste kuit massage apparaat van happy feet

Voordelen:

 • Ondersteund bij: Pijnlijke en vermoeide voeten, enkels, hielen en kuiten, Fibromyalgie, Plantaire fasciitis & spanning
 • Zeer hoog beoordeeld in de reviews door klanten
 • 3D lucht compressie massage techniek
 • Beschikt zowel over een shiatsu massage als een guasha massage
 • 2 Jaar volledige garantie, dus geen risico

Nadelen:

 • Een stuk hoger geprijsd als gemiddeld (zie onderstaand voor goedkopere alternatieven

De kuit- en voetmassage apparaat, bekend als Happy Feet, maakt gebruik van driedimensionale lucht-compressie massage om een massage te geven die zowel stevig als aangenaam is. De onderkant van de voet wordt gekneed door een geavanceerd rolmechanisme, dat de ervaring van een echte drukpuntmassage (shiatsu massage), een kneedmassage en een schrapende massage (guasha) simuleert. Niet alleen de benen, maar het hele lichaam profiteert van de volledige ontspanning die wordt geboden door trillingen van verschillende frequenties. Vanwege de kwaliteit en de vele positieve reacties over dit kuit- en voetmassage apparaat en de voor ons beste resultaten, hebben we deze tot het beste kuit massage apparaat in dit artikel verkozen.

2. Voet- en kuitmassage apparaat (Ook erg goed)

afbeelding va neen zwart kuit massage apparaat

Voordelen:

 • Een erg luxueuze ervaring voor kuiten en voeten die wij hebben ervaren
 • Kwalitatief uitermate sterk product voor de komende (vele) jaren
 • Biedt diverse gezondheidsvoordelen

Nadelen:

 • Wat prijzig (zie onderstaand voor goedkopere alternatieven)
 • Niet geschikt voor andere lichaamsdelen

De Shiatsu Smart roller voor voet- en kuitmassages met zijn luxe bundel biedt een uitgebreide voet- en kuitverzorging. Dit apparaat combineert namelijk slimme rollers en Shiatsu-technologie voor een diepgaande voetmassage, terwijl elektrische luchtdruk en vibratie de spieren ontspannen en de bloedsomloop stimuleren. Daarnaast kun je de intensiteit van dit apparaat aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur, en het apparaat dient ook als kuitentrainer (ja voor de spieren inderdaad). Het is verder gebruiksvriendelijk met eenvoudige bediening en voorzien van meerdere massage-instellingen, een goede shiatsu massage functie en verwarmingsfuncties.

3. CINCOM® Professioneel compressie onderbeen massage Apparaat

kuitmassage apparaat zwart en ook geschikt voor benen en voeten

Voordelen:

 • Materiaal: Stoffen materialen en ABS
 • Certificaten: CE, RoHS, FCC
 • Geschikt voor: Kuiten, voeten
 • Zeer hoog beoordeeld door klanten

Nadelen:

 • Dit kuitmassage apparaat is niet draadloos
 • Er zijn betere (ook duurdere) alternatieven

Heb je hele dag gestaan of ben je gewoon erg vermoeid? De unieke CINCOM® Professional Compression Leg Massager verlicht spierpijn, vermoeidheid en bepaalde aandoeningen. Geavanceerde technologie en een gebruiksvriendelijk ontwerp laten je thuis genieten van de voordelen van een professionele en ontspannende massage. Het beenmassage apparaat verbetert de bloedcirculatie en richt zich op pijngebieden. De beloofde bloed- en lymfecirculatietherapie ontspant en mobiliseert licht door druk. De gadget behandelt RLS, oedeem, lipoedeem, diabetes en polyneuropathie, cellulitis, gewichtsverlies en trombose. De compressiemassager bevat veel massageroutines, instelbare intensiteit en een automatische uitschakeling van 20 minuten. Het is CE-, RoHS- en FCC-gecertificeerd en veegt schoon. CINCOM is een gerenommeerde aanbieder van compressiemassages met meer dan 20 jaar ervaring.

4. Northgun pro massage gun (Beste voor kuiten + hele lichaam)

Voordelen:

 • Certificaten: CE, RoHS
 • 5 Verwisselbare opzetstukken & 5 Snelheidsstanden
 • Laag Geluidsniveau, wel een sterke batterij
 • Zeer hoor beoordeeld door klanten

Nadelen:

 • Niet specifiek ontworpen om de kuiten mee te masseren, maar kan dit wel goed

De Northwall massage gun is een geweldig hulpmiddel voor professionele sporters en fysiotherapeuten om het spierherstel na een zware training te bevorderen. Deze massage gun dringt tot 80% dieper door in de spieren en heeft een compact en licht ontwerp, een stille motor en een antislip handvat. Het heeft ook vijf meegeleverde hoofddeksels met de volgende functies: ronde kop, ruggengraatkop, kogelkop en platte kop. De Northwall massage gun is een professioneel en krachtig massagepistool met vijf verschillende massagekoppen, 5 vibratiestanden, extra lange batterijduur (tot 4 uur in gebruik), bevordert spierherstel en spierontspanning, sterke lithium-ionbatterij, laag geluidsniveau , ingebouwde timer en handige opbergkoffer. Northwall biedt 30 dagen bedenktijd, gratis retourneren en 2 jaar garantie.

5. RENPHO kuit massage apparaat (Beste voordelige voor specifiek kuiten)

afbeelding van het renpho kuit massage apparaat

Voordelen:

 • Verschillende intensiteit
 • Verschillende modi beschikbaar
 • Handbediende controller
 • Timer inbegrepen met automatische uitschakeling
 • draadloze kuit-enkelbandmassage apparaat

Nadelen:

 • Niet geschikt voor andere lichaamsdelen, ook niet voor je armen

Spierspanning in de kuiten? Waarom heb je geen RENPHO kuit massage apparaat thuis? Dit kuit massage apparaat masseert kuiten van beneden naar boven, waardoor vermoeidheid wordt verminderd en de bloedsomloop wordt verbeterd. Klittenbandriemen maken been- en voetovertrekken in elke maat verstelbaar. Kuitlaarzen passen iedereen met een omtrek van 24,8 inch. Om oververhitting van de handheld-controller te voorkomen, schakelt het kuit massage apparaat na 15 minuten uit. De draagbaarheid bespaart tijd en geld. Laat je tijdens het thuiswerken masseren. Het vermindert voet-, kuit- en dijoedeem en bevordert de doorbloeding tijdens het zitten.

6. Cresta Care SMC160s been- en kuit massage apparaat

beste onderbeen massage apparaat of kuitmassage apparaat van Cresta

Voordelen:

 • Vermindert spierspanning en spierpijn
 • 3 ingestelde programma’s
 • Oplaadbaar kuit massage apparaat
 • Geeft een zeer goede beenmassage en voetmassage, welke direct verlicht oplevert
 • Ook erg geschikt bij vermoeide benen, pijnlijke benen en stijve spieren

Nadelen:

 • Niet geschikt voor andere lichaamsdelen, naast benen, voeten & kuiten

Na een lange dag aan een bureau zitten of langdurig staan, is het normaal dat de benen zwaar en gezwollen zijn. De Cresta Care SMC160 kuit- en onderbeen massage apparaat kan deze symptomen helpen verlichten met zijn herstellende drukmassage. Daarnaast helpt dit been- en kuit massage apparaat mensen met zwakke of zieke aderen, omdat de drukmassage de veneuze klepfunctie kan herstellen en de bloedtoevoer naar het hart kan stimuleren. De stimulator maakt gebruik van twee beenmanchetten met uitzettende en samentrekkende luchtkussens om de bloedcirculatie te verbeteren, en de intensiteit van de massage/luchtdruk kan naar wens worden aangepast. Door de manchetten afwisselend op te blazen, kunnen zwelling en zwaar gevoel in de benen worden verminderd en verkrampte voeten en kuiten worden verlicht. Daarnaast kan dit kuit massage apparaat zelfs spataderen helpen voorkomen en de bloedcirculatie in aderen ver van het hart verbeteren.

Massage apparaat kuiten kopen: welke factoren zijn belangrijk?

Voordat je op die ‘bekijk de prijs’ knop drukt, laten we even door wat punten heen lopen die ervoor zorgen dat jouw nieuwe gadget niet ergens in de hoge kast beland. Maak je geen zorgen, ik beloof dat het niet al te technisch wordt en zal een goede uitleg geven. Ga lekker zitten, doe die pijnlijke kuiten maar vast omhoog en laten we even in de belangrijkste aankoopfactoren duiken:

 1. Kwaliteit staat voorop: Hoewel het verleidelijk kan zijn om het goedkoopste apparaat te kiezen, kunnen de kosten op de lange termijn hoger zijn als het apparaat gemaakt is van slechte kwaliteit materialen. Je wilt iets dat is gebouwd om langer mee te gaan dan je volgende fitness-rage. Indien je niet weet waar je op moet letten, zijn het leven van klantbeoordelingen een zeer goed idee.
 2. Specifieke functies: In het massage apparaat universum zijn er vele massage apparaten om uit kiezen en ook veel apparaten die beweren de kuiten goed te kunnen masseren. Toch zijn niet alle functies hetzelfde en zodoende is het goed om deze door te nemen voor je aan de slag gaat. Bekijk bijvoorbeeld een video op Youtube van het apparaat of lees opnieuw de reviews over de verschillende opties. Sommige massage apparaten, zoals massage guns, zijn ook multifunctioneel. Met dit type massage apparaat kun je je gehele lichaam masseren, inclusief je kuiten. Misschien is dit wel wenselijk voor je?
 3. Controle over de intensiteit: Sommige dagen wil je misschien dat je kuiten worden gekneed worden op een hoge intensiteit, andere dagen wil je misschien een zachte veren aanraking. Zorg ervoor dat je apparaat beide kan doen en diverse intensiteiten biedt.
 4. Budgetvriendelijk: Je hoeft geen tweede hypotheek op je huis te nemen om een goed kuit massage apparaat te krijgen. Maar als het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.
 5. Reisklaar: Als je een apparaat wilt dat net zo mobiel is als jij, zorg er dan voor dat het niet te zwaar of te onhandig is om mee te nemen.
 6. Garantie: Een goede garantie is het bewijs dat de fabrikant gelooft in zijn product. Dat zou jij ook moeten doen en er zijn veel fabrikanten die wel een goede garantie aanbieden.

Zijn er ook voet-, kuit en beenmassage apparaten in één?

Er zijn veel kuit massage apparaten die ook geschikt zijn voor het masseren van de voeten en/of benen, zoals je misschien ook wel gezien hebt bij de productkeuzes hierboven.

Sommige voetmassage apparaten masseren ook de kuiten mee en indien je meer inspiratie zoekt, kun je hier ook nog eens naar kijken. Een voetmassage apparaat – welke voornamelijk gericht is op het masseren van de voeten – zou ik echter alleen aanraden, als je ook specifiek je voeten wil masseren, omdat hier de kernfunctie van dit apparaat naar uit gaat.

Beenmassage apparaten masseren vrijwel altijd de voeten en in ieder geval kuiten mee, dus als je dit handig en/of fijn vind, kun je misschien het best een beenmassage apparaat zoeken. Deze bieden verlichting voor het gehele been of een groot gedeelte van de benen, middels een lekkere been massage.

Andere soorten massage apparaten voor je kuiten

 • Massage gun: Dit high-tech apparaat gebruikt percussieve therapie, waarbij het met hoge snelheid tegen het spierweefsel tikt, instelbaar met verschillende snelheden en opzetstukken. Dit zorgt voor een diepe penetratie in de spieren, wat o.a. helpt bij het losmaken van knopen, verminderen van pijnlijke spieren of stijve spieren en het verlichten van spierspanning.
 • Foam roller: Deze ”eigenlijke rol schuim” biedt een oppervlakte waar je je lichaamsgewicht op kunt gebruiken voor een myofasciale vrijgave. Door over de roller te bewegen, kun je verschillende spiergroepen aanpakken en de doorbloeding verbeteren. Het is erg effectief, maar de minst plezierige optie van deze 3. Dit komt omdat sommige mensen het pijnlijk en ongemakkelijk vinden!
 • Massage bal: Deze kleine, vaak stevige bal is ideaal voor een goede triggerpoint massage voor je kuiten of een gehele been massage. Je plaatst de bal onder je kuit of been en rolt of drukt om spanning in specifieke punten te verlichten.

Elk van deze kuit massage apparaten heeft een unieke benadering en eigen manier van spierverzorging voor de kuiten, waardoor je een keuze kunt maken op basis van je eigen voorkeuren en behoeften. Wanneer je het meeste gemakt zoekt, zou ik voor een elektrisch apparaat gaan zoals de massage gun. Een bijkomend voordeel is dat je hiermee ook je gehele lichaam direct kunt masseren.

Voor- en nadelen van het gebruik van kuit massage apparaten

Ben jij benieuwd naar de voor- en nadelen van kuit massage apparaten omdat je nog twijfelt over je aankoop? Dat hebben we hieronder voor je opgelost, want hier heb ik alle voor- en nadelen opgeschreven:

Voordelen

 1. Spierpijn zegt vaarwel: Regelmatig je kuiten masseren kan die lastige stijfheid en spanning flink verminderen, ook als je hier regelmatig last van hebt. Het is voor velen de perfecte oplossing om minder spierpijn in je benen (en dan vooral onderbenen) te ervaren: je spieren krijgen een welverdiende minivakantie, terwijl jij gewoon lekker thuis blijft chillen!
 2. Stress smelt als ijs in de zon: Voel je stressniveau oplopen door het drukke leven? Pak dat kuit massage apparaat erbij en geef jezelf een paar minuten ‘me-time’. De trillingen en kneedbewegingen van het apparaat werken als een soort mentale detox, waardoor je je weer kalm en gefocust voelt.
 3. Bloedsomloop krijgt een boost: Met regelmatige massages geef je je bloedsomloop een steuntje in de rug. Denk maar aan je bloedcellen als kleine koeriers die zuurstof en voedingsstoffen naar je spieren brengen. Een massage apparaat voor je kuiten moedigt ze aan om nog sneller en efficiënter te werken, waardoor je bloedsomloop wordt verbetert.
 4. Slaap als een baby: Probeer eens een ontspannende kuitmassage voor het slapengaan op mijn aanraden. Je zal merken dat je sneller inslaapt en beter doorslaapt vanwege de ontspanning. Zo wordt je elke ochtend fris en fruitig wakker en heb je minder last van vermoeidheid. Dit werkt trouwens ook zo met de meeste andere massage apparaten.
 5. Verhoog je flexibiliteit: Betere flexibiliteit is altijd een winst, of je nu een atleet bent of gewoon comfortabeler wilt zijn tijdens je dagelijkse activiteiten. Met een kuit massage apparaat houd je je spieren soepel en verklein je de kans op blessures.
 6. Voordelig in prijs: een kuit massage apparaat kopen is een stuk voordeliger dan wekelijks – of zelfs meerdere keren per week – naar een masseur gaan.

Nadelen

Natuurlijk, lijken kuit massage apparaten na bovenstaande voordelen op alle vlakken geweldig, maar net als alles hebben ze ook hun mogelijke minpunten. Voor alle eerlijkheid, nemen we die ook even onder de loep:

 1. Niet voor alle soorten pijn: Kuitmassage apparaten zijn fantastisch voor spierstijfheid en spanning, maar ze zijn niet geschikt voor elke soort pijn. Bijvoorbeeld, als je een blessure of chronische pijn hebt, is het altijd het beste om medisch advies in te winnen voordat je een massageapparaat gebruikt.
 2. Niet zo flexibel als handen: Een massage apparaat kan nooit de volledige veelzijdigheid van menselijke handen nabootsen. Ze kunnen moeilijk bereikbare plekken missen en hebben een vaste druk, die mogelijk niet voor iedereen comfortabel is.

Als we dit vergelijken met andere massage apparaten, zijn er bijvoorbeeld full-body massagestoelen die een breder bereik hebben en meer gebieden kunnen masseren. Maar die zijn nog duurder en nemen meer ruimte in beslag.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Als team bij Mindsetking begrijpen we het belang van vertrouwen en daarom nemen we ons onderzoek zeer serieus als het gaat om het aanbevelen van de beste producten. We weten dat er talloze opties zijn en het vinden van de juiste kan hierdoor erg moeilijk zijn en veel onderzoek vergen. Om jullie dit lastige- en tijdrovende proces uit handen te nemen, hebben wij talloze reviews gelezen en verschillende producten getest. Zo kunnen we jullie optimaal van dienst zijn en hopen we dat jullie nog eens terug komen voor één van onze reviews.

Als het specifiek om kuit massage apparaten gaat, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar wat een effectief en betrouwbaar product maakt. We hebben gekeken naar factoren als duurzaamheid, comfort en functionaliteit om te bepalen welke zich onderscheiden van de rest. Door dit proces kunnen we vol vertrouwen zeggen dat de kuit massage apparaten die we aanbevelen, van topklasse zijn.

Dus waarom zou je onze keuzes nu kunnen vertrouwen? Het is eenvoudig – omdat ze worden ondersteund door grondig onderzoek op basis van vele testen.

Hoeveel producten hebben wij getest?

Voor dit artikel hebben wij 18 kuit massage apparaten getest. Daarnaast hadden wij natuurlijk al vele voetmassage apparaten en beenmassage apparaten getest, waarvan er een aanzienlijk deel ook de kuiten mee masseren. De reviews hiervan kun je ook vinden op onze website.

Waar is de kuit massage apparaat review op gebaseerd?

Wij hebben voor dit artikel met vele factoren rekening gehouden zoals: kwaliteit van het product, materialen van het product, functies van het product, reviews van klanten, prijs, onze eigen ervaring en meer. We hebben dit gedaan met zeer veel passie net bij onze meeste massage apparaten reviews.

Gezondheidsexpert en freelance schrijver | + berichten

Hi, ik ben Martijn van Mindsetking. Mijn reis naar het gebruik van massage apparaten en zelfzorg begon met een persoonlijke strijd tegen chronische nek- en rugpijn. De pijn was namelijk zo erg dat ik bijna niet meer kon werken en ik was ten einde raad. Totdat ik massage apparaten uitprobeerde. Momenteel test ik massage apparaten voor Mindsetking en deel ik mijn ervaringen met jullie. Daarnaast schrijf ik ook veel bruikbare content over massage in het algemeen. Mocht je vragen hebben, dan mag je me altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *