in dit artikel vind je relevant informatie over de beste ergonomische muismatten met polssteun

Beste ergonomische muismatten met polssteunen: 2023 review

Ergonomische muismatten met polssteun worden steeds populairder omdat steeds meer mensen uren achter hun computer doorbrengen.

Met de opkomst van digitale activiteiten kan het moeilijk zijn om een goede houding te behouden en te voorkomen dat polsen na verloop van tijd ongemak en zelfs pijn krijgen. Alleen je ergonomische muis is niet voldoende om voldoende ergonomisch te werken.

Ergonomische muismatten met polssteunen bieden extra ondersteuning voor je polsen en armen, zodat je comfortabel kunt werken of gamen op jouw computer.

Bij het kiezen van een ergonomische muismat met polssteun is het belangrijk om te bedenken welk materiaal het beste aansluit bij jouw wensen.

Veel modellen zijn gemaakt van zachte stoffen die je handen en polsen kussen en tegelijkertijd duurzaam zijn, maar er zijn ook hardere opties als een zachter gevoel niet nodig is.

De beste ergonomische muismatten met polssteun van dit moment

Hieronder vind je de beste ergonomische muismatten met polssteun van dit moment. Onder deze aanbevelingen vind je nog meer informatie over hoe wij research hebben gedaan, tot deze keuzes zijn gekomen en lees je ook meer over andere belangrijke zaken die bij deze producten horen.

1. Kensington Ergonomische Muismat Met Polssteun (Beste keuze)

afbeedling van de kensington muismat met polssteun

Eigenschappen:

 • Voldoet aan de teststandaard MIL-STD-810H Testmethode 504.3
 • Zeer kwalitatief en ademend materiaal
 • Muismat en polssteun met gelvulling
 • Door de natuurlijke curve zeer comfortabel
 • Voor koele en droge handen
 • Erg hoog beoordeeld door eerdere gebruikers

De Kensington Gel ergonomische muismat met polssteun is een uitstekende keuze voor diegenen die polssteun en comfort willen toevoegen tijdens het gebruik van hun muis. Met twee aparte ergonomische polssteunen helpt deze muismat je handen koel en droog te houden gedurende urenlang gebruik. Het ontwerp van de muismat is ergonomisch ontworpen met een ventilatiekanaal waardoor lucht rond je polsen kan circuleren, waardoor ze comfortabel en droog blijven. Dit product heeft ook ingebouwde vulling die optimale demping en ondersteuning voor je polsen biedt wanneer je de muis gedurende langere tijd gebruikt.

2. PrimeAmbition Polssteun en Muismat (Beste keuze voor muis + toetsenbord)

afbeelding zwarte polssteun voor muis en toetsenbord van primeambition

Eigenschappen:

 • Ontlast je polsen bij gebruik toetsenbod en muis en voorkom klachten
 • Anti-slip rubberen onderkant
 • Verminder irritatie aan de pols
 • Duurzame producten
 • 100% Tevredenheidsgarantie van de verkoper

Ben je op zoek naar een ergonomische muismat met polssteun die je werk- of gamesessie comfortabel en plezierig maakt? Zoek niet verder dan de PrimeAmbition Ergonomische Polssteun en Muismat – Zwart. Dit product is zeer goed beoordeeld en is ontworpen om optimaal comfort te garanderen tijdens het typen of het gebruik van een muis. Het ergonomische ontwerp ondersteunt jouw polsen om armvermoeidheid te verminderen die wordt veroorzaakt door herhaalde bewegingen van de hand of arm. Het biedt ook een vlak oppervlak met een antislip rubberen basis die ervoor zorgt dat de muismat stevig op zijn plaats blijft tijdens gebruik. Een voordel van dit product is dat er ook direct een polssteun voor je toetsenbord bij zit.

3. Trust Bigfoot XL – Gel Muismat (Beste voordelige grote optie)

afbeelding van de ergonomische muismat met polssteun van trust

Eigenschappen:

 • Uitgelichte keuze van Bol.com
 • Extra groot werkoppervlak (beste grote optie)
 • Schuift niet weg door aanwezigheid van antisliplaag
 • Helaas is hij niet vlekbestendig
 • De afmetingen zijn: 292 x 322 x 19 mm

Trust Bigfoot XL is een grote, comfortabele en ergonomisch gel muismat. Het ontwerp helpt de gebruiker bij het plaatsen van de pols in een natuurlijke positie, terwijl het zachte gelvulling extra steun biedt. De antislip laag aan de onderkant maakt dat je muis stabiel blijft tijdens het gebruik én de geoptimaliseerde oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat je moeiteloos met je muis over het oppervlak kunt glijden. Afmetingen: Hoogte = 19 mm Breedte = 292 mm Diepte = 322 mm

4. Trust Bigfoot normaal – Gel Muismat (Beste voordelige kleinere optie)

afbeelding van de ergonomisch gel muismat van trust kleine versie

Eigenschappen:

 • De polssteun met zachte gelvulling zorgt voor een erg hoog comfort
 • De oppervlakte is zeer geschikt voor optische- en lasermuizen en maximale precisie
 • De antislip onderkant zorgt ervoor dat je geen last hebt van een schuivende muismat
 • De maat van deze muismat bedraagt: 236 x 205 mm

Met de Trust Bigfoot gel muismat met polssteun, werk je op een ergonomisch en verantwoorde manier aan je computer. Het zachte micovezels oppervlak zorgt voor prestaties van je muis, ongeacht welk type muis het is. De anti-slip laag aan de onderkant garandeert vloeiende bediening en stabiliteit. De ergonomische vorm en comfotabele polssteun voorkomt overbelasting. Hierdoor kan je urenproductief werken!

5. Estus polssteun voor muis en toetsenbord

afbeelding witte polssteun voor muis en toetsenbord van estus

Eigenschappen:

 • Compleet pakket: toetsenbord- en muis pad
 • Anti-slip achterzijde
 • Gemaakt van duurzame en erg luchtige memory foam
 • Bevat extra muisoppervlakte
 • Geschikt voor elke ondergrond
 • Ook in het zwart verkrijgbaar en voordelig in prijs

Ben je op zoek naar een muismat die comfort, ergonomie en polssteun biedt? Dan is de Estus Muismat met Polssteun de perfecte oplossing. Deze antislip muismat is gemaakt om comfortabel te zijn en de gebruiker optimale ondersteuning voor zijn polsen te bieden. Het beschikt over een hoogwaardig materiaalontwerp dat maximale prestaties en duurzaamheid garandeert. Of je nu op kantoor of thuis werkt, dit product is het perfecte accessoire om jouw werkruimte er stijlvol en toch professioneel uit te laten zien. Dankzij het ergonomische ontwerp voorkomt het dat gebruikers na verloop van tijd langdurige polsproblemen krijgen die verband houden met computergebruik. Een ander voordeel van dit product is dat er ook direct een polssteun voor je toetsenbord bij zit.

Waar moet je op letten bij het kopen van een muismat met polssteun?

Bij het kopen van een ergonomische muismat met polssteun zijn er een paar belangrijke aspecten waar je op moet letten. Er moet rekening worden gehouden met het materiaal van de muismat, omdat dit van invloed is op zowel de levensduur als het comfort tijdens het gebruik.

 • Antislipfuncties: zijn ook essentieel voor nauwkeurige cursorbesturing. Als je op zoek bent naar polssteun tijdens het typen, dan is de grootte van het toetsenbord en de muismat ook een belangrijke factor om rekening mee te houden.
 • Welk materiaal wil je? Polssteunen zijn er in verschillende materialen, waaronder met gel gevulde, met schuim gevulde en met traagschuim gevulde opties.
 • Reviews van klanten: Bovendien kunnen beoordelingen van eerdere gebruikers nuttig inzicht geven in hoe comfortabel en duurzaam de muismat werkelijk is.

Met deze tips in het achterhoofd kun je een muismat vinden die aan je wensen voldoet en binnen je budget past.

Waarom kun je deze keuzes van Mindsetking vetrouwen?

Het is moeilijk om een goed product op de markt te vinden dat je kunt vertrouwen. Daarom hebben we het onderzoek voor je gedaan. Bij Mindsetking zijn we trots op onze toewijding om eerlijke en grondige beoordelingen te geven van topproducten op de markt.

Als het gaat om ergonomische muismatten met polssteunen, hebben we talloze recensies gelezen en veel verschillende modellen getest voordat we onze aanbevelingen deden.

We begrijpen hoe belangrijk comfort is om vermoeidheid te verminderen en de productiviteit op het werk of thuis te maximaliseren, dus we zorgen ervoor dat elk product aan onze hoge normen voldoet voordat we het aan onze klanten aanbevelen.

We raden alleen items aan die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, verstelbare functies hebben voor extra comfort en superieure ontwerp kenmerken bieden in vergelijking met andere opties in hun prijsklasse.

Ons team heeft elk item op deze lijst persoonlijk beoordeeld, zodat je zeker kunt zijn van jouw aankoopbeslissing.

(Wetenschappelijke) voordelen van polssteunen voor muis en toetsenbord

Ergonomische polssteunen voor je muis zijn een essentiële aanvulling op elke werkruimte. Het doel van een polssteun is om de polsen te ondersteunen bij het typen of muizen. Bovendien helpen polssteunen om de polsen in een neutrale positie te houden en verdere belasting te voorkomen. Ergonomische polssteunen voor je muismat zijn er in verschillende materialen, waaronder met gel gevulde, met schuim gevulde en met traagschuim gevulde opties.

Polssteunen voor je muismat zijn ergonomische hulpmiddelen die helpen om de spanning en vermoeidheid te verminderen die optreden tijdens langdurig typen of muizen.

 • Polssteunen stellen gebruikers in staat hun handen en armen in een neutrale en stabiele positie te houden.
 • Dit kan inderdaad het risico op RSI verminderen en het comfort verbeteren.
 • De zachte demping op een polssteun helpt ook om een deel van de schokken van het typen en muisgebruik op te vangen en extra belasting van de polsen te voorkomen.
 • Ze kunnen drukpunten op je pols verminderen, waardoor je comfortabeler kunt typen en muizen.
 • Polssteunen helpen de juiste houding te behouden, de bloedsomloop te verbeteren en stijfheid en vermoeidheid te voorkomen. (B)

Studies hebben aangetoond dat polssteunen ook kunnen helpen om rommel op je bureaublad te verminderen, waardoor je een meer georganiseerde werkruimte krijgt.

Onderzoekers hebben aangetoond dat polssteunen het risico op het ontwikkelen van carpaaltunnelsyndroom, dat aanhoudende druk op de pols veroorzaakt, kunnen verminderen. Bovendien kunnen polssteunen de werktijden van de werknemers verbeteren.

Is een ergonomische muismat met polssteun voldoende om ergonomisch te werken?

Nee, alleen eergonomische muismat met polssteun is helaas niet genoeg om ergonomisch te werken. Er zijn genoeg andere ergonomische hulpmiddelen die je zou moeten gebruiken om echt ergonomisch te kunnen werken. Een aantal van de meest prominente hulpmiddelen zijn: een ergonomische bureaustoel, een ergonomisch en/of verstelbaar bureau, ergonomische muis, ergonomisch toetsenbord en een laptop standaard. Schaf een aantal van bovenstaande middelen aan om jouw werkplek ergonomischer te maken.

Veelgestelde vragen over ergonomische muismatten met polssteunen

Waarom zou je een ergonomische muismat met polssteun kopen?

Ergonomische muismatten met polssteun zijn essentiële accessoires voor elke enthousiaste computergebruiker. Ze bieden comfort en ondersteuning aan de pols tijdens langdurig gebruik, waardoor vermoeidheid, spanning en pijn worden verminderd. Een ergonomische muismat met polssteun zorgt ervoor dat je comfortabeler kunt werken terwijl je achter je computer of laptop zit. De vulling helpt je polsen te beschermen tegen het harde oppervlak van een bureau of tafel, waardoor pijn en stijfheid worden verlicht die kunnen ontstaan na urenlang typen of muisstilzitten. Bovendien helpt het ook bij het bevorderen van een juiste houding door uw polsen in een neutrale positie te houden terwijl je jouw muis beweegt – deze verbeterde houding kan de algehele gezondheid en prestaties in de loop van de tijd helpen verbeteren. Je kunt ook nog een polssteun voor je toetsenbord aanschaffen om het helemaal in orde te maken!

Is een polsondersteuning bij de muis echt nodig?

Als het gaat om een comfortabele en ergonomische werkplek, is het hebben van een ergonomische muismat met polssteun belangrijk. Maar is het echt voor iedereen nodig? De waarheid is dat veel mensen het niet nodig zullen hebben en prima zonder kunnen. Als je echter gevoelige polsen heeft of last heeft van enige vorm van pijn of spanning in jouw polsen, kan het gebruik van een ergonomische muismat met polssteun helpen om de spanning te verminderen en verdere pijn te voorkomen.

Kan een muismat met polssteun de pols verstevigen?

Ondanks de marketingclaims is er geen wetenschappelijk bewijs dat een muismat met polssteun je polsen sterker kan maken. Wat het kan doen, is ondersteuning bieden wanneer u het gebruikt, wat op de lange termijn vermoeidheid en ongemak kan verminderen. Het doel van ergonomische muismatten met polssteunen is om druk weg te nemen van het carpale tunnelgebied tijdens het typen of muisgebruik. Het kussen ontlast de pezen en spieren van de onderarm en handpalm door je polsen in een neutrale positie te ondersteunen. Dit helpt de spierbelasting te verminderen die wordt veroorzaakt door repetitieve bewegingen zoals typen of klikken op een muisknop.

Waarom liever geen muismat met polssteun van de action of hema?

Ben je op de markt voor een ergonomische muismat met polssteun? Als dat zo is, wil je misschien uit de buurt blijven van die in Action- of HEMA-winkels. Hoewel ze over het algemeen vrij goedkoop en aantrekkelijk zijn, is de kwaliteit vaak veel lager dan wat je elders zou vinden. Bovendien zijn deze producten meestal niet zo duurzaam als de duurdere opties van speciaalzaken. Ten slotte melden veel consumenten dat deze muismatten niet hetzelfde niveau van comfort en ondersteuning bieden als andere modellen.

Hoeveel ergonomische muismatten met polssteun hebben jullie getest?

Voor dit artikel hebben wij 10 ergonomische muismatten met polssteun getest, die goed beoordeeld waren door klanten. Daarnaast hebben wij een aantal producten ook getest voor het schrijven van onze review over de beste polssteunen voor je toetsenbord.

Dag! Ik ben Maarten, en ik schrijf al geruime tijd voor Mindsetking. Mijn specialisatie ligt in het schrijven van vergelijkingsartikelen en artikelen gebaseerd op onze eigen tests, wetenschappelijke informatie, vooral gericht op ergonomisch werken, sport, voeding en gezondheid. Door mijn leven heen ben ik intensief bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn cliënten. Indien je vragen hebt, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *