in dit artikel vind je alle informatie over polssteunen voor je toetsenbord

De best geteste ergonomische polssteun voor je toetsenbord?

Als het gaat om ergonomische accessoires voor je ergonomische toetsenbord, is de polssteun essentieel. En wanneer je op zoek bent naar een ergonomische en functionele polssteun, dan ben je hier aan het juiste adres. Ons team van experts heeft talloze uren besteed aan het vergelijken, beoordelen en testen van de best beschikbare modellen die momenteel op de markt zijn.

We begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste houding aan te nemen tijdens het typen of gamen en we zijn ervan overtuigd dat een van deze best beoordeelde handpalmsteunen je daarbij zal helpen. Ze kunnen niet alleen drukpunten in jouw handen en polsen verminderen, maar ze bieden ook extra ondersteuning en comfort tijdens lange sessies op het toetsenbord.

Lees ook belangrijke aanvullende informatie waardoor je beter gaat letten op wat belangrijk is voor een polssteun voor wat betreft jouw eigen gebruik.

De beste polssteunen voor je toetsenbord van dit moment

We hebben elk product getest met het oog op comfort, prestaties, levensduur en waarde. We wilden ervoor zorgen dat elk product dat onze lezers kozen, zou leiden tot echte verlichting van handvermoeidheid en langdurige tevredenheid zou bieden. We hebben ook rekening gehouden met factoren zoals de compatibiliteit van het formaat met verschillende toetsenborden en een reeks prijspunten voor elk budget. Kortom, bij het maken van deze selectie hebben we geen middel onbeproefd gelaten!

Soms worden polssteunen voor je toetsenbord samen verkocht met ergonomische muismatten, waardoor je twee vliegen in een klap kunt slaan.

1. Demasko Polssteun Deluxe voor toetsenbord (Beste keuze)

afbeelding van de demasko beste polssteun voor je toetsenbord

Eigenschappen:

 • Maar liefst 2 jaar garantie
 • Gemaakt van zeer hoogwaardige materialen
 • Voorzien van anti-slip materiaal
 • Beste polssteun die we konden vinden
 • Zeer hoog beoordeeld door eerdere gebruikers

Als u een groot deel van uw dag op een computer typt, kan het belang van een ergonomische polssteun voor het toetsenbord niet genoeg worden benadrukt. Demasko Polssteun Deluxe voor toetsenbord is zonder twijfel een van de beste polssteunen die momenteel verkrijgbaar zijn. Het is ontworpen met materialen van hoge kwaliteit en is getest om ervoor te zorgen dat het stevig op zijn plaats blijft terwijl je werkt. Het ergonomische ontwerp van dit toetsenbord met polssteun zorgt ervoor dat het uw polsen en onderarmen optimaal ondersteunt, wat pijn of ongemak als gevolg van langdurig typen kan helpen voorkomen. De antislipvoet helpt het apparaat stevig op zijn plaats te houden.

2. Kensington ErgoSoft polssteun voor standaard toetsenbord (Goede prijs/kwaliteit)

afbeelding van de kensington ergosoft polssteun voor je toetsenbord

Eigenschappen:

 • Een functioneel ontwerp, wat een mooie maar eenvoudige uitstraling biedt
 • ze hebben ook een ideale variant om voor je muis te gebruiken
 • Ultrazacht oppervlak met een hoogwaardige bekleding
 • Ook erg hoog beoordeeld door eerdere gebruikers

De Kensington ErgoSoft™-polssteun voor standaardtoetsenbord – zwart is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een goede polssteun voor een betaalbare prijs. Het biedt ergonomisch comfort en ondersteuning die de belasting van de polsen helpen verminderen, waardoor pijn en vermoeidheid die gepaard gaan met typen of het gebruik van een muis worden verlicht. et heeft een antislip achterkant die helpt om het op zijn plaats te houden tijdens het werken aan projecten of spelsessies.

3. Mix Media Ergonomische polssteun grijs (Goede prijs kwaliteit)

afbeelding van een ergonomische polssteun in het grijs

Voordelen:

 • Goed beoordeelde ergonomische polssteun voor je toetsenbord
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Zacht en zeer comfortabel voor de polsen

Nadelen:

 • Een gebruiker vind de polssteun van de muis aan de hoge kant

De Flow Mix Media ergonomische polssteun is een waardevolle aanvulling voor jouw kantooromgeving, waarbij ergonomie centraal staat. Geschikt voor zowel links- als rechtshandigen, biedt het een stabiele grip dankzij de antislip rubberen basis. Het gebruik van comfortabele en milieuvriendelijke materialen, zoals superzachte stof, waterdichte SBR-voering en traagschuim, zorgt voor optimale polsondersteuning zonder gezondheidsrisico’s. Daarnaast past het groefontwerp zich aan jouw handen aan, verlicht de druk op stresspunten en biedt zachte, consistente ondersteuning, vooral gunstig voor mensen met polsproblemen. Het enige mogelijke nadeel kan zijn dat sommige gebruikers de steun als te zacht ervaren, maar voor de meeste biedt het aanzienlijk comfort.

4. PrimeAmbition Polssteun en Muismat (Voordelige keuze voor toetsenbord + muis)

afbeelding van de primeambition toetsenbord polssteun met muismat polssteun

Eigenschappen:

 • Ontlast je polsen bij gebruik toetsenbod en muis en voorkom klachten
 • Anti-slip materiaal aan onderkant
 • Verminder irritatie aan de pols
 • Zeer voordelig in prijs
 • 100% Tevredenheidsgarantie van de verkoper

Ben je op zoek naar een ergonomische muismat met polssteun en polssteun voor je toetsenbord die perfect past bij zowel je toetsenbord en muis? Kijk dan niet verder dan PrimeAmbition Ergonomische Polssteun en Muismat! Deze hoge kwaliteit mat heeft een ergonomisch ontwerp, waardoor armvermoeidheid wordt verminderd die kan ontstaan door herhaalde bewegingen. Hij is voorzien van een antislip rubberen basis, waardoor hij stevig in de juiste positie blijft. Geniet dus van eindeloos comfort tijdens het typen of het gebruik van je muis!

All in one deal: Logitech mx keys plus toetsenbord met polssteun qwerty 

afbeelding van een ergonomisch toetsenbord met ergonomische polssteun

Voordelen:

Nadelen:

 • Niet geschikt als je enkel op zoek bent naar een polssteun voor je toetsenbord

De Logitech MX Keys Plus toetsenbord met polssteun (QWERTY) biedt een reeks overtuigende voordelen. Het levert een snelle, nauwkeurige typervaring vergelijkbaar met laptops, terwijl het MagSpeed scrollwiel en de 8K DPI-sensor zorgen voor supersnel scrollen, zelfs op glas. Met de Logi Options+ app automatiseer je taken en pas je verlichting aan je omgeving aan. Ergonomisch ontworpen voor comfort en focus, ondersteunt het toetsenbord meerdere apparaten en besturingssystemen. Bovendien is het product milieuvriendelijk met gerecycled plastic.

Waar moet je op letten bij het kopen van een polssteun voor je toetsenbord?

Ben jij op zoek naar een hoogwaardige polssteun voor jouw toetsenbord? Het kiezen van de juiste kan ontmoedigend zijn, vooral omdat er zoveel opties zijn. Een aantal zaken waar je zeker op moet letten zijn:

1. Kwaliteit

 • Let op de constructie en ontwerpkwaliteit van de polssteun. Dit bepaalt niet alleen hoe goed het bij je toetsenbord past, maar ook hoe comfortabel het is tijdens langdurig gebruik.

2. Garantie

 • Controleer of de polssteun wordt geleverd met een garantie. Dit geeft je gemoedsrust en vertrouwen in de duurzaamheid van de ergonomische polssteun voor je toetsenbord.

3. Materialen

 • Onderzoek de gebruikte materialen in de polssteun. Hoogwaardige materialen, zoals traagschuim of gel, kunnen bijdragen aan een beter comfort en langdurige prestaties.
 • Ook is de ene polssteun voor je toetsenbord wat zachter dan de andere. Ga hierin na wat jij fijn vind. Wil je wat verder doorzakken met je pols of juist niet?

4. Duurzaamheid

 • Beoordeel de duurzaamheid van de polssteun. Een duurzame polssteun voor je toetsenbord zal langer meegaan en je een langdurige oplossing bieden voor polscomfort.

5. Antislip functie

 • Zorg ervoor dat de polssteun voor je toetsenbord is voorzien van een antislip onderkant. Dit voorkomt namelijk dat de steun tijdens het typen verschuift, wat veel frustratie kan opleveren.

6. Beoordelingen van andere gebruikers

 • Lees beoordelingen en feedback van andere gebruikers. Dit geeft je namelijk inzicht in de prestaties en tevredenheid van mensen die dezelfde polssteun hebben gebruikt.
afbeelding van een goede ergonomische polssteun

Wat zijn de voordelen van een polssteun voor je toetsenbord?

 1. Ergonomische ondersteuning: Polssteunen bieden essentiële ondersteuning voor de polsen, waardoor ze in hun natuurlijke positie blijven tijdens het typen. Dit vermindert de kans op een onnatuurlijke houding die op lange termijn kan leiden tot pijn in de schouders, nek en polsen.
 2. Comfort en vermindering van drukpunten: Ontworpen met zachte materialen, zorgen polssteunen voor comfort voor de polsen, waardoor de last van harde oppervlakken zoals bureaus of tafels wordt verminderd.
 3. Bevordering van een goede houding: Het ergonomische ontwerp van polssteunen stimuleert een juiste houding, wat de belasting op de rug vermindert en het mogelijk maakt om voor langere tijd comfortabel te typen zonder overmatige vermoeidheid.
 4. Complementaire accessoires: Er zijn ook muismatten met ingebouwde polssteunen beschikbaar, die vergelijkbare voordelen bieden en een coherent ergonomisch werkstation creëren.
 5. Wetenschappelijk onderbouwd: Onderzoek toont aan dat polssteunen bijdragen aan het behouden van een juiste houding, de bloedsomloop verbeteren, en stijfheid en vermoeidheid helpen voorkomen (B).
 6. Diversiteit in ontwerp: Met een breed scala aan stijlen en ontwerpen, is het mogelijk om een polssteun te kiezen die past bij individuele voorkeuren en de afmetingen van de hand, het toetsenbord en de muismat.
 7. Bevordering van een georganiseerde werkplek: Studies hebben aangetoond dat polssteunen ook kunnen bijdragen aan een nettere en meer georganiseerde werkruimte.
 8. Preventie van carpaaltunnelsyndroom: Onderzoekers hebben aangetoond dat polssteunen het risico op het ontwikkelen van carpaaltunnelsyndroom, dat aanhoudende druk op de pols veroorzaakt, kunnen verminderen.

Aanvullend hierop zijn er ook veel muismatten met polssteun die soortgelijke voordelen bieden!

Waarom kun je onze review vertrouwen?

Ons team bestaat uit experts op het gebied van ergonomie en kantooruitrusting, die elk product persoonlijk hebben getest in diverse werkomgevingen. Deze hands-on ervaring stelt ons in staat om een gedetailleerd en praktisch inzicht te bieden in de functionaliteit, comfort, en duurzaamheid van elke polssteun voor je toetsenbord. Bovendien, om onze evaluatie te versterken, hebben we uitgebreide beoordelingen en feedback van klanten geanalyseerd, wat ons helpt om een grote verscheidenheid aan gebruikerservaringen en voorkeuren te begrijpen. Onze toewijding gaat verder dan alleen het aanbevelen van polssteunen en andere producten; we streven ernaar onze lezers te voorzien van informatie die hen helpt de beste keuze te maken voor hun specifieke situatie en behoeften. Ons uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat onze lezers tevreden zijn met hun aankoop en een positieve ervaring hebben met hun ergonomische polssteunen voor hun toetsenbord en met onze website.

Hoeveel polssteunen voor toetsenborden hebben jullie getest?

Voor het schrijven van dit artikel hebben wij 12 polssteunen voor toetsenborden getest, waarbij sommige ook een polssteun voor de muis inbegrepen hadden.

Veelgestelde vragen over polssteunen voor je toetsenbord

Wat is een polssteun voor je toetsenbord?

Een polssteun voor je toetsenbord is een ergonomisch hulpmiddel dat is ontworpen om ondersteuning en comfort te bieden aan uw polsen tijdens het typen of het gebruik van een computermuis. Deze polssteun helpt u een gezonde houding aan te houden en kan RSI-blessures helpen voorkomen.

Is een polssteun voor je toetsenbord voldoende om ergonomisch te werken?

Nee, dit is niet voldoende om ergonomisch te werken. Er zijn nog vele aanvullende ergonomische hulpmiddelen die je zou moeten gebruiken om echt ergonomisch te werken. Een aantal van de belangrijkste zijn wel: een ergonomische bureaustoel, een ergonomisch en/of verstelbaar bureau, ergonomische muis, ergonomisch toetsenbord en een laptop standaard.

Hoe helpen ergonomische polssteunen bij het voorkomen van RSI?

Ergonomische polssteunen voor je toetsenbord helpen RSI (Repetitive Strain Injury) te voorkomen door de polsen in een neutrale positie te houden en de druk op de onderarmen te verminderen. Door de polsen in een neutrale positie te houden, wordt overmatige buiging of strekking voorkomen, wat erg belangrijk is om RSI, veroorzaakt door herhaalde bewegingen, te voorkomen.

Is een polssteun noodzakelijk voor iedereen die een toetsenbord gebruikt?

Hoewel een polssteun voor je toetsenbord niet verplicht is, wordt het sterk aanbevolen voor iedereen die regelmatig een toetsenbord gebruikt. Het biedt namelijk niet alleen comfort, maar helpt ook bij het voorkomen van langetermijnproblemen zoals RSI en carpaaltunnelsyndroom. Vooral mensen die lange uren achter de computer doorbrengen, kunnen aanzienlijk profiteren van een polssteun.

Kan het gebruik van een polssteun mijn typevaardigheid beïnvloeden?

In het begin kan het gebruik van een polssteun voor je toetsenbord wel even wennen zijn, wat een tijdelijke aanpassing in je typevaardigheid kan veroorzaken. Echter, na een korte gewenningsperiode (vaak een dag of enkele dagen) zul je merken dat je typevaardigheid verbetert, vooral omdat je polsen minder belast worden en je een meer ergonomische houding aanneemt.

Dag! Ik ben Maarten, en ik schrijf al geruime tijd voor Mindsetking. Mijn specialisatie ligt in het schrijven van vergelijkingsartikelen en artikelen gebaseerd op onze eigen tests, wetenschappelijke informatie, vooral gericht op ergonomisch werken, sport, voeding en gezondheid. Door mijn leven heen ben ik intensief bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn cliënten. Indien je vragen hebt, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *