overzicht van de beste thermometers van Braun

Braun thermometer 2023 review: Beste keuze? (Onze tips)

Ben je het beu om met onbetrouwbare thermometers om te gaan die inconsistente meetwaarden geven of gewoon van lage kwaliteit zijn? Dan heb je zeker geen Braun thermometer gehad? Want deze moeten volgens velen super nauwkeurig zijn en worden aanbevolen door artsen!

In dit artikel zullen we jou door de beste Braun thermometers leiden die op de markt verkrijgbaar zijn en aanvullende informatie verstrekken, zodat je met vertrouwen een aankoop kunt doen. Of je nu op zoek bent naar een oorthermometer, een voorhoofdthermometer of een lichaamsthermometer, wij helpen je graag met ons uitgebreide onderzoek en testen.

Daarnaast geven we ook aanvullende informatie, lees je waar je op moet letten bij het kopen bij een goede thermometer van Braun en beantwoorden we tot slot nog veelgestelde vragen.

Beste Braun thermometers voor jou persoonlijk

Hieronder vind je de beste thermometers van Braun voor zowel je oren, lichaam als voorhoofd. De thermometers van Braun in dit artikel zijn uitvoerig getest en vergeleken door professionals. Indien je vragen hebt, laat het ons dan gerust weten!

1. Braun ThermoScan 7 IRT 6520 Black Edition (Beste Braun oorthermometer)

afbeelding van een goede thermometer van Braun voor volwassenen en kinderen

Voordelen:

 • Zeer snelle meting en heel gebruiksvriendelijk
 • Display met kleurcodes en goed zichtbaar in het donker
 • Bewaart laatste 9 metingen met gemak

Nadelen:

 • Relatief hoog geprijsd voor oor meting

De Braun ThermoScan 7 IRT 6520 Black Edition is een oor thermometer die binnen enkele seconden je temperatuur meet. Het maakt gebruik van gepatenteerde Age Precision-technologie om de koortsindicator aan te passen op basis van leeftijd, waardoor nauwkeurige en voor de leeftijd geschikte temperatuurmetingen worden gegarandeerd. Deze Braun thermometer wordt veel gebruikt en aanbevolen door artsen en heeft een kleurgecodeerd display voor eenvoudige interpretatie, een groothoeksonde voor nauwkeurige metingen bij pasgeborenen en een voorverwarmde tip voor betrouwbare metingen. OOk bevat deze Braun thermometer ExactTemp-technologie voor stabiliteit en slaat de laatste negen temperatuurmetingen op. Bovendien wordt het geleverd met wegwerpbare Braun-hygiënekapjes om kruisbesmetting te voorkomen en een nachtlampje voor gebruik in het donker.

2. Braun IRT 6515 – ThermoScan 6 (Goed alternatief voor oren)

afbeelding van een goede braun thermometer voor kinderen en baby's

Voordelen:

 • Ook nauwkeurig bij pasgeboren baby’s door brede hoek
 • Kruisbesmetting wordt voorkomen
 • Nauwkeurige en vooral ook snelle meting

Nadelen:

 • Redelijk hoog geprijsd

De Braun ThermoScan® 6 is een sterk aanbevolen oor thermometer met infraroodtechnologie, vertrouwd door artsen als het nummer één merk. De groothoeksonde zorgt voor nauwkeurige metingen, zelfs bij pasgeborenen, en de gepatenteerde voorverwarmde punt zorgt voor zachte en nauwkeurige metingen. De thermometer beschikt ook over ExactTemp®-technologie, een display met achtergrondverlichting voor gebruik in het donker en een kleurgecodeerd display voor eenvoudige interpretatie van de resultaten. Om kruisbesmetting te voorkomen, wordt aanbevolen om wegwerp-hygiënekapjes te gebruiken. Bovendien heeft deze Braun thermometer een koortsindicatorfunctie die groen, geel of rood weergeeft om de aanwezigheid van geen koorts, lichte koorts of hoge koorts aan te geven.

3. Braun PRT1000 – Lichaamsthermometer (Beste voordelige optie)

braun thermometer voor je lichaam

Voordelen:

 • Snelle en gebruiksvriendelijke meting
 • Veilig en zeer geschikt voor kinderen
 • Laatste meting kan opgehaald worden

Nadelen:

 • Batterij niet makkelijk te vervangen
 • Iets minder nauwkeurig dan bovenstaande opties

De Braun PRT1000 lichaamsthermometer is een betrouwbare en efficiënte digitale staafthermometer die nauwkeurige temperatuurmetingen levert in slechts tien seconden. De zachte en flexibele punt zorgt voor comfort tijdens gebruik, waardoor het veilig is voor kinderen. Bovendien is deze Braun thermometer waterbestendig, waardoor hij gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Met zijn geheugenfunctie kan het laatste meetresultaat eenvoudig ter referentie worden opgeroepen. Al met al is de Braun PRT1000 een compact en handig hulpmiddel voor het bewaken van de lichaamstemperatuur en fungeert hij zeer goed als koortsthermometer.

4. Braun ThermoScan 3 – Lichaamsthermometer (Alternatief voor lichaam)

Voordelen:

 • Door artsen aanbevolen merk en nauwkeurig product
 • Meting binnen een seconde
 • Geschikt voor pasgeborenen

Nadelen:

 • Wat minder hoog beoordeeld door klanten op het gebied van kwaliteit

De Braun ThermoScan 3-IRT3030 is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oorthermometer die in slechts één seconde nauwkeurige temperatuurmetingen levert. Het is geschikt voor het hele gezin, inclusief pasgeborenen, en wordt geleverd met BPA- en latexvrije wegwerplensfilters voor een hygiënisch gebruik. De thermometer heeft een koortsindicator via geluid, met één pieptoon die een normale temperatuur aangeeft, twee pieptonen die een verhoogde temperatuur aangeven en vier pieptonen die een hoge temperatuur aangeven. Het batterijklepje is ontworpen met een slot om verstikkingsgevaar te voorkomen en het laatste meetresultaat kan eenvoudig worden vergeleken met een nieuw meetresultaat. Vertrouwd door artsen en aanbevolen als het meest gebruikte merk, is de Braun ThermoScan 3 een comfortabele en nauwkeurige thermometer voor het bewaken van koorts.

5. Braun BNT400 – digitale voorhoofd thermometer (Beste voor voorhoofd)

Voordelen:

 • Te gebruiken bij baby’s, kinderen en volwassen
 • Ook voor voedsel te gebruiken
 • Digitale meting

Nadelen:

 • Minder nauwkeurig dan bovenstaande opties

De Braun BNT400 is een digitale voorhoofdthermometer van Braun die zowel aanraak- als niet-aanraakmetingen biedt. Het wordt aanbevolen door artsen en beschikt over leeftijdsprecisietechnologie, waardoor het geschikt is voor gebruik bij baby’s, kinderen en volwassenen. Naast het meten van de lichaamstemperatuur kan het ook worden gebruikt om de temperatuur van voedsel en water te meten. Deze Braun thermometer wordt geleverd in een antraciet kleur en is een betrouwbaar hulpmiddel voor het bewaken van koorts.

Braun thermometer dopjes kopen?

dopjes voor je Braun thermometer

Eigenschappen:

 • 40 stuks in de verpakking
 • Hygiënisch door eenmalige gebruik
 • Past op alle Braun Thermoscan modellen
 • Zeer hoog beoordeeld in de reviews

Ook dopjes kunnen van belang zijn. Vooral om een schone en hygiënische meting te behouden en dat is wel wat je wil, toch? Met de Braun thermometer dopjes lukt dat trouwens zeker!

Beoordeling van de Braun thermometers door ons en klanten

Als iemand die vertrouwde op thermometers voor mijn eigen gezondheid en die van mijn gezin, kan ik met vertrouwen zeggen dat Braun een geweldig merk is. De thermometers van Braun krijgen consequent hoge beoordelingen van klanten en zijn al jaren een vertrouwde naam op het gebied van temperatuurmetingen.

Braun wordt aanbevolen door artsen

Na wat onderzoek te hebben gedaan, ontdekte ik dat Braun-thermometers werden aanbevolen door artsen en goede recensies kregen van andere ouders. Over het algemeen geloof ik, op basis van mijn persoonlijke ervaring en de aanbevelingen van medische professionals, dat Braun een goed merk is voor thermometers.

Erg nauwkeurige meters

Eén ding dat me opviel aan Braun-thermometers is hun nauwkeurigheid en de goede recensies die hierover geschreven worden. Ze gebruiken geavanceerde technologie om ervoor te zorgen dat hun metingen nauwkeurig zijn, wat uteraard erg belangrijk is als het gaat om het bewaken van koorts. Ook onze eigen testen zijn goed bevallen en Braun kwam toevallig hierin als beste naar voren!

Snelle metingen

Eén van de opvallende kenmerken van Braun-thermometers is hun vermogen om de temperatuur binnen enkele seconden te meten. Deze snelle reactietijd van de Braun thermometers is vooral handig bij kinderen of patiënten die zich ongemakkelijk voelen bij langdurig stilzitten. En inderdaad.. Dat komt nog wel eens voor!

Veel verschillende soorten thermometers bij Braun

Bovendien bied Braun verschillende soorten thermometers aan, afhankelijk van jouw behoeften – van oorthermometers voor baby’s en peuters tot voorhoofdthermometers voor volwassenen.

Gebruiksgemak

Een ander voordeel van Braun-thermometers is hun gebruiksgemak. Ze zijn ontworpen met duidelijke instructies en eenvoudige knopbediening, waardoor ze toegankelijk zijn voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Bovendien bieden ze snelle resultaten, zodat u niet lang hoeft te wachten op uw meting.

Conclusie van de beoordeling

Over het algemeen raad ik ten zeerste aan om te investeren in een Braun-thermometer. Hun toewijding aan kwaliteit en precisie maakt ze tot een betrouwbare keuze voor iedereen die de gezondheid van hun gezin in de gaten wil houden.

Echte klantervaringen op een rij

Een tijd geleden heeft mijn huisarts, aangeraden een oorthermometer van Braun aan te schaffen. Omdat die heel goed blijken te zijn. En wij alleen de standaard thermometer in huis hebben die enkel voor de baby’s wordt gebruikt. Dus heb ik maar precies dezelfde besteld als dat mijn huisarts gebruikt. Ben er zeker tevreden mee! Review door NaimaBA bij Braun ThermoScan 7 IRT.

Precies wat ik zocht. De thermometer heeft maar een paar seconden nodig en geeft een goede uitlezing. Kan op 3 plaatsen de temperatuur meten en is makkelijk in het gebruik. Review door NettieX (50-59 jaar) uit ABBENBROEK bij Braun PRT1000.

Deze lensfilters zijn geschikt voor vele Braun thermometers. Ze zijn eenvoudig in gebruik. Het voordeel is dat ze redelijk sterk en stevig zijn, zodat ze met gemak een keer of 10 gebruikt kunnen worden. Ze kunnen op de thermometer blijven zitten. Op deze manier heb je veel minder ‘filters’ nodig.  Review door Roooooie (20-29 jaar) bij Braun LF40 dopjes.

Veelgestelde vragen

Wat is het merk Braun in de gezondheidsindustrie?

Als het gaat om betrouwbare en nauwkeurige gezondheidsproducten, komt het merk Braun meteen in je op (althans bij mij). Bekend om hun hoogwaardige Braun thermometers, is dit merk al jaren een begrip in de thermometer branche. Als iemand die waarde hecht aan de gezondheid van mijn gezin, ben ik de precisie en consistentie die Braun-producten bieden gaan waarderen. Wat het merk Braun onderscheidt van anderen, is hun inzet voor innovatie en technologie. Hun thermometers zijn ontworpen met functies zoals leeftijdsprecisie, die rekening houdt met de leeftijd van een kind bij het opnemen van de temperatuur. Bovendien hebben ze niet-invasieve opties zoals oor- of voorhoofdthermometers die het gemakkelijk maken om een nauwkeurige meting te krijgen zonder de slaap van uw kleintje te verstoren. Over het algemeen vertegenwoordigt het merk Braun vertrouwen en betrouwbaarheid in de gezondheidszorg. Of je nu een thermometer of een ander technisch gezondheidsproduct nodig hebt, je kunt er zeker van zijn dat je keer op keer voor dit vertrouwde merk kiest.

Hoeveel thermometers van Braun hebben jullie getest?

Wij hebben 11 thermometers van Braun getest om dit artikel in goede banen te leiden. We hebben de beste modellen verder verzameld op basis van klantreviews, meningen van experts en vervolgens deze beste modellen getest.

Waar hebben jullie de beoordeling in deze review op gebaseerd?

Wij hebben deze review gebaseerd op verschillende aspecten, zoals: kwaliteit, snelheid van de meting, nauwkeurigheid van de meting, gebruiksgemak, geheugenfunctie en prijs.

Hey daar! Ik ben Asadullah, en mijn hart klopt voor de gezondheid van de mens. Deze passie bracht me ertoe om de studie Geneeskunde te volgen aan een vooraanstaande universiteit. Wanneer ik niet studeer, schrijf ik met veel plezier artikelen over gezondheidsthema's om iets bij te verdienen. Ik ben blij om deel uit te maken van het Mindsetking team, want hier kan ik mijn liefde voor gezondheid en schrijven combineren, en het is geweldig om te weten dat mijn bijdragen anderen kunnen helpen en inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *