artikel over de best geteste voorhoofd thermometers

5x beste voorhoofd thermometer in 2024? Getest!

Welkom bij onze uitgebreide review over de beste voorhoofdthermometers. In dit artikel nemen we je mee door de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van topmodellen voorhoofdthermometers, en analyseren we hun voornaamste voordelen en mogelijke nadelen. Verder zullen we een aantal veelgestelde vragen behandelen om helderheid te scheppen over deze belangrijke gezondheidshulpmiddelen. Bereid je dus maar voor om diepgaande kennis op te doen en jezelf te transformeren in een deskundige gebruiker van voorhoofdthermometers.

De best geteste voorhoofd thermometers

Op basis van onze bevindingen kunnen we vol vertrouwen zeggen dat de best beoordeelde voorhoofdthermometers de thermometers zijn die we hieronder aan jullie laten zien. We hebben de modellen getest en daarnaast naar meningen van experts en klanten geluisterd.

1. Digitale voorhoofdthermometer van Braun (Beste keuze)

beste voorhoofdthermometer uit deze review

Voordelen:

 • Zeer hoog beoordeeld door klant, dus goede ervaringen
 • Merk wordt aanbevolen door artsen, dus betrouwbaar
 • Geschikt voor babys, kinderen en volwassenen

Nadelen:

 • Ietsjes prijziger dan gemiddeld

De Braun Digital Touch + No Touch thermometer is een veelzijdig hulpmiddel dat de temperatuur van zowel het voorhoofd, voorwerpen als vloeistoffen kan meten. Het beschikt over zowel touch- als no-touch-voorhoofdmetingen, evenals Braun’s “Ageprecision”-technologie, die in geval van koorts op leeftijd instelbare ondersteuning biedt. Daarnaast is het klinisch bewezen dat de thermometer nauwkeurig is en het heeft een kleurgecodeerd display voor eenvoudige interpretatie van de resultaten. Daarnaast heeft hij ook een stille modus voor nachtelijke metingen en is veilig en hygiënisch in gebruik. Verder is de thermometer geschikt voor zowel baby’s, kinderen en volwassenen en wordt geleverd met een beschermkapje, twee AAA-batterijen en een handig opbergzakje.

2. MostEssential Premium voorhoofd thermometer (Goede 2e)

afbeelding van een goede voorhoofd thermometer uit onze review

Voordelen:

 • Geheugen van laatste 40 metingen
 • Heldere vier kleuren HD-Display
 • Meet snel binnen 1 seconde

Nadelen:

 • Gebruiksaanwijzing is wat aan de korte kant

Op zoek naar een betrouwbare en veilige infrarood koortsthermometer aanbevolen door het Ministerie van Volksgezondheid? Zoek dan niet verder dan de MostEssential Premium voorhoofdthermometer! Deze professionele thermometer kan binnen 1 seconde de lichaams- of omgevingstemperatuur meten via het oor of het voorhoofd en kan tot 40 meetwaarden opslaan. Het beschikt daarnaast over een contactloze modus voor voorhoofdmetingen en een vierkleuren HD-display dat verandert op basis van jouw lichaamstemperatuur. Bovendien wordt hij geleverd met gratis batterijen en wordt hij door zorgvannu.nl aanbevolen als de beste keuze voor voorhoofdthermometers. Een groot voordeel is verder, dat hij met zijn geavanceerde medische slimme chip en maximale afwijking van 0,2 ℃ voorziet in zeer nauwkeurige- en snelle temperatuurmetingen.

3. Medische voorhoofd thermometer (Beste prijs/kwaliteit)

Zeer goede voorhoofdthermometer met leuke functies

Voordelen:

 • Met infrarood en zeer geschikt voor koortsmeting
 • Voor Kinderen en Volwassenen
 • incl oppervlakte temperatuur functie en geheugen functie

Nadelen:

 • Iets minder kwalitatief dan bovenstaande

De Medical Express voorhoofd thermometer met infrarood is een handige en nauwkeurige manier om contactloos de lichaamstemperatuur te meten. Richt de thermometer eenvoudig op het voorhoofd of de slaap op een afstand van 5 tot 15 cm en de temperatuur wordt binnen een seconde weergegeven. De thermometer heeft daarnaast een ingebouwde correctie voor het meten van de huidtemperatuur en kan zelfs de temperatuur van oppervlakken of vloeistoffen meten. Een ander groot voordeel is dat deze voorhoofd thermometer eenvoudig is in gebruik en de temperatuur weergeeft in graden Celsius. Ook wordt hij geleverd met gratis batterijen, een jaar garantie en een Nederlandse handleiding bij bestelling bij Medical Express.

4. Medisana TM A77 – Contactloze Voorhoofdthermometer (Beste van Medisana)

voorhoofdthermometer medisana

Voordelen:

 • Snelle meting in 1 seconde
 • Nauwkeurige meting voor volwassenen en kinderen
 • Contactloze Voorhoofd thermometer 

Nadelen:

 • Iets minder hoog beoordeeld dan bovenstaande

Deze Medisana thermometer TM A77 is een hoogwaardig apparaat dat zorgt voor snelle en nauwkeurige temperatuurmetingen voor zowel volwassenen als kinderen. Een groot voordeel is dat je met de contactloze infraroodtechnologie de lichaamstemperatuur eenvoudig in slechts enkele seconden op het voorhoofd meten. Daarnaast kan deze voorhoofd thermometer contactloos de omgevingstemperatuur en de temperatuur van voorwerpen en vloeistoffen tot 100°C meten. Wat ook erg fijn is, is dat de grote, goed afleesbare display verandert van kleur afhankelijk van de temperatuur. Hierbij geeft groen een normale temperatuur aan, geeft oranje een lichte stijging aan en geeft rood een temperatuurstijging van 38,1 °C of hoger aan. Tot slot heeft de thermometer ook een akoestisch alarm voor extra gemak.

5. Bintoi® X200 – Thermometer voorhoofd (Goede voordelige optie)

afbeelding van een goede en goedkope voorhoofd thermometer

Voordelen:

 • Geschikt vanaf 0 maand
 • Goedgekeurd door✔️FDA ✔️CE ✔️FCC
 • Accuraat en schakelt automatisch uit
 • Met nachtverlichting

Nadelen:

 • Geen nederlandse handleiding in verpakking

De Bintoi® X200 Voorhoofdthermometer is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat geschikt voor het meten van de temperatuur van baby’s en volwassenen. Deze voorhoofd thermometer is namelijk goedgekeurd door de FDA, CE en FCC, wat de nauwkeurigheid en veiligheid garandeert. Een van de voordelen van deze thermometer is dat hij geschikt is voor gebruik vanaf de geboorte, waardoor het een geweldig hulpmiddel is voor ouders om de gezondheid van hun baby in de gaten te houden. Het heeft ook een hygiënisch ontwerp, waardoor sterilisatie na gebruik niet meer nodig is. De thermometer heeft daarnaast een stille modus, zodat je de temperatuur van je baby kunt meten zonder hem wakker te maken. Een ander groot voordeel is dat het in een duidelijke aflezing voorziet in het donker, waardoor het ’s nachts gemakkelijk te gebruiken is.

Waar let je op bij de aankoop van de beste voorhoofd thermometer?

Als het gaat om het kopen van een goede voorhoofd thermometer, zijn er meerdere zaken die ik meeneem in gedachten bij mijn aankoop:

 • Geheugenfunctie: Eerst en vooral zoek ik er een met een betrouwbare geheugenfunctie. Met deze functie kan ik de eerdere metingen van mijn familieleden of patiënten opslaan, wat ongelooflijk handig is bij het bewaken van hun temperatuur in de loop van de tijd. Het helpt me ook om plotselinge temperatuurpieken of -dalingen bij te houden die mogelijk onmiddellijke aandacht vereisen.
 • Geschikt voor baby’s, kinderen en/of volwassenen: Een ander ding dat belangrijk is om te overwegen bij de aanschaf van een voorhoofdthermometer is de geschiktheid voor kinderen, baby’s en volwassenen. Als ouder is het namelijk cruciaal om een thermometer te vinden die de temperatuur van mijn kind nauwkeurig kan meten zonder ongemak of angst te veroorzaken. Evenzo is het erg belangrijk dat hetzelfde apparaat zowel bij volwassenen als bij baby’s kan worden gebruikt zonder dat er meerdere thermometers nodig zijn.
 • Contactloos of niet contactloos: Ook overweeg ik of de thermometer contactloos is of niet. Contactloze thermometers zijn hygiënischer en gebruiksvriendelijker, doordat je ze niet tegen het lichaam aanhoudt en minder vaak hoeft schoon te maken.
 • Nauwkeurigheid: Ten slotte is nauwkeurigheid de sleutel als het gaat om het kopen van elk type thermometer. Het is belangrijk om er een te kiezen die klinisch is getest en betrouwbaar is gebleken in de gedane metingen.
 • Snelheid meting: wat ook belangrijk is naar mijn idee is de snelheidsmeting van de thermometer. Vooral kinderen en baby’s willen snel weer van het meten af zijn. Daarom zoek ik altijd naar voorhoofdthermometers die snelle reactietijden bieden en binnen enkele seconden nauwkeurige metingen leveren.

Voor- en nadelen voorhoofd thermometers

Verschillende soorten thermometers brengen verschillende voor- en nadelen met zich mee, die ik hieronder zal bespreken:

Voordelen

 • Gemakkelijk in gebruik: Voorhoofdthermometers zijn doorgaans eenvoudig te gebruiken, vooral bij het meten van de temperatuur bij kinderen of mensen die moeite hebben met het gebruik van traditionele thermometers. Het vereist slechts een snelle scan dichtbij het voorhoofd om de temperatuur te meten.
 • Snel resultaat: Een groot voordeel van voorhoofdthermometers is dat ze binnen enkele seconden een temperatuurmeting kunnen geven. Dit is vooral handig bij ongeduldige kinderen of in situaties waarin een snelle en accurate meting nodig is.
 • Geen lichamelijk contact: In tegenstelling tot orale thermometers of thermometers onder de oksel, vereisen voorhoofdthermometers geen contact met het lichaam. Dit maakt ze hygiënischer en comfortabeler in gebruik. En ook niet onbelangrijk.. Kinderen die tegenstribbelen hoeven nu geen thermometer in hun oor, mond of waar dan ook.
 • Veelzijdigheid: Voorhoofdthermometers kunnen worden gebruikt bij zowel kinderen als volwassenen en kunnen zelfs worden gebruikt om de temperatuur van objecten en oppervlakken te meten. Dit maakt ze handig in verschillende situaties, zoals het controleren van de temperatuur van babyvoeding of badwater.
 • Gebruiksgemak: Voorhoofdthermometers zijn vaak uitgerust met gebruiksvriendelijke functies, zoals een achtergrondverlichting voor gebruik in het donker, een geheugenfunctie voor het bijhouden van eerdere metingen en een geluidloos alarm voor koortsdetectie.
 • Veiligheid: Voorhoofdthermometers zijn over het algemeen veilig in gebruik en veroorzaken geen ongemak of pijn. Ze zijn ook ideaal voor het meten van de temperatuur op afstand, waardoor er geen direct contact nodig is met een ziek persoon.

Nadelen

 • Minder nauwkeurig bij bepaalde situaties: Voorhoofdthermometers kunnen minder nauwkeurig zijn bij bepaalde situaties, zoals bij het meten van de temperatuur bij zwetende personen of personen met een nat voorhoofd. Dit kan leiden tot minder betrouwbare metingen en daarom is het belangrijk een handdoek bij de hand te hebben in deze situaties.
 • Invloed van externe factoren: Voorhoofdthermometers kunnen beïnvloed worden door externe factoren, zoals de omgevingstemperatuur. Dit kan ook leiden tot afwijkingen in de metingen en minder betrouwbare resultaten.
 • Hogere kosten: Voorhoofdthermometers kunnen duurder zijn in vergelijking met traditionele lichaamsthermometers. Dit is een nadeel zijn als je op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie. Houdt er wel rekening mee dat oor thermometers tegenwoordig ongeveer hetzelfde kosten en dan is het verschil ineens niet meer zo groot.

Best presterende merken voorhoofd thermometers

Als iemand die veel tijd heeft besteed aan het onderzoeken van voorhoofdthermometers, kan ik vol vertrouwen zeggen dat er een paar merken zijn die opvallen door hun kwaliteit en nauwkeurigheid. Het eerste merk dat in me opkomt is Braun. Hun voorhoofdthermometer is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar geeft ook keer op keer nauwkeurige metingen. Sowieso worden Braun thermometers over het algemeen erg hoog beoordeeld en ook nog eens aanbevolen door artsen.

Een ander merk dat het overwegen waard is, is Bintoi. Hun voorhoofdthermometer heeft een snelle afleestijd, is accuraat en heeft zowel Celsius- als Fahrenheit-modi. Bovendien heeft het een scherm met nachtverlichting voor die nachtelijke temperatuurcontroles van je kleintje.

Ten slotte zijn Inventum, Medisana en Microlife drie andere merken die indruk op me hebben gemaakt met hun hoogwaardige voorhoofdthermometers. Beide merken bieden snelle metingen en nauwkeurige metingen, waardoor ze betrouwbare opties zijn voor iedereen die een goede thermometer nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Wat is een voorhoofdthermometer?

Zoals de naam al doet vermoeden, meet de voorhoofdthermometer de lichaamstemperatuur door de huid op het voorhoofd te scannen. In tegenstelling tot traditionele thermometers, die in de mond of het rectum worden ingebracht, vereist dit kleine apparaatje geen contact met onze huid en kan het binnen enkele seconden een nauwkeurige meting produceren! Dit maakt het een ideale optie voor baby’s die kunnen kronkelen tijdens traditionele temperatuurcontroles of mensen die een probleemloze manier willen om hun gezondheid snel te meten.

Hoe betrouwbaar is een voorhoofd thermometer?

De betrouwbaarheid van voorhoofdthermometers is al enige tijd onderwerp van discussie, grotendeels vanwege het gebruik van infraroodtechnologie. De kwaliteit van het merk en model kan echter grote invloed hebben op de nauwkeurigheid van de metingen. Sommige van de betere infraroodthermometers op de markt bieden nu een nauwkeurigheid van ± 0,2 ℃ en kunnen zelfs vanaf een iets grotere afstand nauwkeurige metingen leveren. Dus hoewel niet alle voorhoofdthermometers betrouwbaar kunnen zijn, kunnen de betere modellen nauwkeurige temperatuurmetingen geven.

Wanneer kan gezegd worden dat iemand koorts heeft?

Een normale lichaamstemperatuur valt typisch tussen 97°F (36,1°C) en 99°F (37,2°C). Als de meting van de voorhoofdthermometer boven dit bereik valt, is het veilig om te zeggen dat er sprake van koorts is.

Hoe werkt een voorhoofd thermometer?

Voorhoofdthermometers gebruiken infraroodtechnologie om de lichaamswarmte te detecteren die van je voorhoofd komt. Het apparaat heeft een lens die infraroodstraling focust op een detector, die deze vervolgens omzet in een elektrisch signaal. Dit signaal wordt vervolgens op het scherm weergegeven als de temperatuurmeting.

Hoe gebruik je een voorhoofdthermometer?

Om een voorhoofdthermometer te gebruiken, zet je hem gewoon aan en drukt u hem tegen het midden van het voorhoofd van de persoon. Zorg ervoor dat u hem daar stevig vasthoudt totdat je een pieptoon hoort of een lampje ziet dat aangeeft dat de meting is voltooid. Zodra je klaar bent met lezen, kun je het proces indien nodig herhalen of het apparaat uitschakelen door nogmaals op de aan/uit-knop te drukken.

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *