hoe goed zijn de medisana thermometers

Medisana thermometer review: beste modellen in 2023

Welkom bij onze review van de (beste) Medisana thermometers. Zoals we allemaal weten, is een betrouwbare (professionele) thermometer een essentieel hulpmiddel voor elk huishouden, want je kunt op elk moment de temperatuur meten. Of je nu een baby, jonge kinderen of oudere familieleden hebt, de mogelijkheid om nauwkeurige temperatuurmetingen uit te voeren kan van groot belang zijn voor het bewaken van de gezondheid van elk familielid.

In dit artikel geven we een uitgebreid overzicht van de beste Medisana thermometers die momenteel op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. We onderzoeken hun kenmerken en functies, evalueren hun voor- en nadelen, vergelijken ze met andere populaire merken in de branche en beantwoorden enkele veelgestelde vragen over het gebruik van de Medisana thermometers.

Lees je met ons mee? Dan kom je erachter wat de resultaten zijn op basis van tests en uit de woorden van klanten en experts.

Beste Medisana thermometers – Een overzicht

Als experts hebben we onderstaande Medisana thermometers beoordeeld op verschillende aspecten zoals nauwkeurigheid, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en duurzaamheid. We hebben ook rekening gehouden met factoren zoals prijs en klantrecensies om ervoor te zorgen dat we alleen de best beoordeelde producten aanbevelen. Je kunt er zeker van zijn dat elke Medisana thermometer op deze lijst onze strenge tests heeft doorstaan en aan onze hoge normen voldoet.

1. Medisana TM A77 – Contactloze thermometer (Beste voor voorhoofd)

goede medisana thermometers met infrarood

Voordelen:

 • Meting klaar in slechts een seconde
 • Contactloze meting die gebruiksvriendelijk is
 • Zeer geschikt voor volwassenen en kinderen

Nadelen:

 • Sommige duurdere modellen zijn nog accurater

De Medisana TM A77 thermometer maakt het meten van temperaturen een fluitje van een cent. In slechts één seconde kun je de temperatuur van jou of je kind nauwkeurig en contactloos meten. Klanten hebben het hoge beoordelingen gegeven, met zeer weinig kritiek. Deze infrarood thermometer kan contactloos de lichaamstemperatuur op het voorhoofd meten, evenals de temperatuur van voorwerpen en vloeistoffen tot 100°C. Deze voorhoofd thermometer heeft een groot, gemakkelijk af te lezen display dat van kleur verandert afhankelijk van de temperatuur. Groen betekent dat de temperatuur in orde is, oranje geeft een lichte stijging aan en rood betekent een temperatuurstijging van 38,1°C of hoger. De thermometer heeft ook een akoestisch alarm om jou te waarschuwen voor temperatuurveranderingen.

2. Medisana TM 750 digitale – Lichaamsthermometer (Beste voor lichaam)

Voordelen:

 • Koortsalarm inbegrepen
 • Geheugen voor de laatste 30 meetresultaten
 • Ook geschikt voor het meten van de omgevingstemperatuur, oppervlakken & vloeistoffen

Nadelen:

 • Beschikt niet over gebruikersprofielen, voor opslaan metingen
 • De vele functies kunnen hem voor sommigen complex maken

De Medisana TM 750 Connect lichaamsthermometer is een moderne en handige manier om koorts te meten. In plaats van traditionele methoden zoals onder de tong of oksel, meet deze infrarood thermometer de temperatuur op het voorhoofd of in het oor en levert binnen enkele seconden nauwkeurige resultaten. Deze digitale medisana thermometer heeft ook een duidelijk display dat de temperatuur weergeeft en je met een rode kleur en signaaltoon waarschuwt als er koorts wordt gedetecteerd.

3. Multifunctionele Medisana infrarood thermometer TM 750 (Goed getest)

Voordelen:

 • Een gecertificeerd en medisch apparaat
 • Geheugenfunctie met laatste 30 metingen
 • Visueel koortsalarm
 • Fungeert als voorhoofd- en oor thermometer

Nadelen:

 • Wordt niet door alle klanten even goed gewaardeerd

De Medisana thermometer TM 750 is een multifunctioneel apparaat dat het meten van koorts gemakkelijk en handig maakt. In plaats van traditionele methoden zoals onder de tong of oksel, meet deze koortsthermometer de temperatuur op het voorhoofd of in het oor en levert binnen enkele seconden nauwkeurige resultaten. Het apparaat heeft ook extra functies, zoals het meten van omgevingstemperatuur, oppervlakken en vloeistoffen. Met een duidelijk display en visueel koortsalarm kun je eenvoudig jouw temperatuur en het verloop van je ziekte volgen. De TM750 slaat ook de laatste 30 meetwaarden op en geeft de datum en tijd weer. Dit gecertificeerde medische apparaat is een geweldige aanvulling voor elk huishouden, waardoor het meten van koorts en huishoudelijke taken veel gemakkelijker wordt.

Hoe goed zijn de Medisana thermometers in vergelijking met de concurrentie?

Als medische professional heb ik de mogelijkheid gehad om verschillende soorten thermometers in mijn praktijk te gebruiken en te testen. Een merk dat mijn aandacht heeft getrokken is Medisana. Hoewel ze misschien niet altijd de allerhoogst gewaardeerde op de markt zijn, heb ik gemerkt dat hun thermometers goed presteren op het gebied van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid en zijn sommige modellen ook als beste uit de test gekomen in de afgelopen jaren.

Een ding dat Medisana onderscheidt van zijn concurrenten, is hun verscheidenheid aan producten en de kwaliteit die deze bieden. Ze garanderen altijd hun producten en bieden uitstekende klantenservice als je ooit problemen met je Medisana thermometer tegenkomt. Bovendien voorziet hun assortiment thermometers in verschillende behoeften, van digitale oor thermometers tot infrarood voorhoofdmodellen voor contactloze temperatuurmetingen.

Hieronder een vergelijking met de twee concurrenten die over het algemeen het populairst zijn en het best uit de testen komen in Nederland:

 • Braun
  • Sterke punten: Bekend om betrouwbaarheid, haar uitstekende kwaliteit en gebruiksgemak.
  • Kwaliteit en prijs: Over het algemeen zeer goed beoordeeld en beter dan Medisana, maar qua prijs ook een stuk hoger.
  • Unieke kenmerken: Voornamelijk gericht op gebruiksgemak, met minder opties in assortiment, maar wel een uitstekende kwaliteit en zeer goed werkende- en uitgebreide functionaliteiten
 • Microlife
  • Sterke punten: Gewaardeerd voor hoge nauwkeurigheid in temperatuurmeting en wij hebben ondervonden dat ze prima werken. Toch zijn er ook negatieve reacties van andere klanten..
  • Klantenservice: Goed, maar minder uitgebreid dan Medisana in termen van wat wij hebben ondervonden. Medisana biedt een uitstekende klantenservice is mijn ervaring.
  • Unieke kenmerken: Sterke focus op nauwkeurigheid, minder gericht op een breed assortiment. Toch laat Microlife nog wel eens wat steken vallen volgens sommige klanten..

Betrouwbaarheid en nauwkeurigheid in vergelijking met concurrenten

Niet alle klanten vinden ze echter zo betrouwbaar blijkt uit reviews bij sommige modellen (wij hebben dit zelf niet ondervonden). Volgens klantrecensies mist de Medisana thermometer consistentie en heeft hij de neiging om wisselende meetwaarden te geven.

Voor degenen die op zoek zijn naar nog een meer betrouwbare optie, zou ik Braun thermometers ten zeerste aanbevelen. Deze apparaten staan bekend om hun nauwkeurigheid en consistentie in metingen, wat tot gevolg is dat zij ook als beste score in de reviews en ook gemiddeld beter dan de Medisana thermomters. Het merk wordt al jaren vertrouwd op medisch gebied en is synoniem geworden voor kwaliteit en precisie.

Veelgestelde vragen

Wat is het merk Medisana?

Als je op zoek bent naar betrouwbare gezondheidsproducten, dan is de kans groot dat je het merk Medisana tegenkomt. Dit in Duitsland gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hulpmiddelen voor de gezondheidszorg en biedt een breed scala aan producten die voorzien in verschillende medische behoeften. Een van de meest populaire aanbiedingen is de medische thermometer.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

In de loop van de tijd heb ik elke Medisana-thermometer zorgvuldig geëvalueerd op gebruiksgemak, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Op basis van mijn ervaring met deze producten en feedback van andere experts in het veld, heb ik een lijst samengesteld met de beste Medisana-thermometers die momenteel beschikbaar zijn.

Paris is schrijfster bij Mindsetking in de categorieën Gezondheid en Rust. Zij heeft een passie voor de meeste onderwerpen in deze categorieën en diept haar onderzoek graag uit, voordat zij een artikel schrijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *