afbeelding van een nauwkeurige koortsthermometer

Beste koorts thermometer voor elk lichaamsdeel! (2023 review)

Welkom bij ons artikel over de beste koorts thermometers! Of je nu een ouder, verzorger of gewoon iemand bent die zijn eigen gezondheid in de gaten wil houden, het vinden van een nauwkeurige en betrouwbare koortsthermometer is belangrijk en mag niet worden vergeten.

We geven diepgaande beoordelingen van onze topkeuzes, samen met wat aanvullende informatie over hoe ze werken en naar welke functies je moet zoeken in de beste koorts thermometer. Bovendien gaan we in op enkele veelvoorkomende vragen en zorgen die mensen hebben als het gaat om het meten van hun temperatuur.

Lees je met mij mee om erachter de te komen wat de beste koorts thermometers zijn en waar je op moet letten bij je aankoop?

De best geteste koortsthermometers van dit moment

Hieronder vind je de beste koortsthermometers die er verkrijgbaar zijn. Wij hebben deze thermometers getest en vergeleken met de concurrentie. Ook hebben we vele klant beoordelingen doorgespit om voor onszelf een goed beeld te kunnen vormen. Om te zorgen dat het artikel up-to-date blijft, vernieuwen we het regelmatig.

1. Digitale koortsthermometer oor – baby’s en volwassenen (Beste keuze)

afbeelding van de beste koortsthermometer uit onze review

Voordelen:

 • Snelle, maar vooral ook gebruiksvriendelijke meting
 • Aanbevolen door zorgverleners
 • Erg goed beoordeeld door gebruikers
 • Display voor gebruik in het donker

Nadelen:

 • Iets hoger geprijsd dan gemiddeld

De Braun IRT6515MNLA ThermoScan 6 digitale oor thermometer is een topproduct van een vertrouwd merk. Deze koorts thermometersis snel, gebruiksvriendelijk en wordt ook nog eens sterk aanbevolen door artsen. Wie wil nou geen product dat wordt aanbevolen door de echte professionals? De koorts thermometer heeft een kleurgecodeerd display voor eenvoudige interpretatie van de meetwaarden en een groothoeksonde voor nauwkeurige metingen, zelfs bij pasgeborenen. De gepatenteerde voorverwarmde punt zorgt voor een zachte meting en professionele nauwkeurigheid, met een temperatuur tot 34°C. Deze Braun thermometer maakt ook gebruik van ExactTemp-technologie en heeft een display met achtergrondverlichting voor gebruik in het donker. Om kruisbesmetting te voorkomen, wordt aanbevolen om wegwerpbare hygiënekapjes van Braun te gebruiken.

2. Digitale koortsthermometer zwart (Meest luxe optie)

afbeelding van een goed geteste digitale koortsthermometer

Voordelen:

 • Uiterst veilig en hygiënisch
 • Zeer snel en eenvoudig in gebruik
 • Verlichte display
 • Super goed beoordeeld door klanten en professionals

Nadelen:

 • Iets hoger geprijsd als gemiddeld

De digitale klinische thermometer van Braun is een veelzijdig hulpmiddel dat de temperatuur van het voorhoofd, voorwerpen en vloeistoffen kan meten. Het beschikt over zowel touch- als no-touch-voorhoofdmetingen, evenals Braun’s “Ageprecision”-technologie, die in geval van koorts op leeftijd instelbare ondersteuning biedt. Deze koorts thermometer heeft een kleurgecodeerd display voor eenvoudige interpretatie van resultaten, een verlicht display en een stille modus voor metingen midden in de nacht. Het is veilig en hygiënisch in gebruik, geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen, en kan ook de temperatuur meten van voorwerpen en vloeistoffen zoals babyvoeding en water. Om te gebruiken, plaats je de koorts thermometer gewoon tussen de wenkbrauwen op het voorhoofd voor contactmetingen of houd je hem op een afstand van 2 cm voor contactloze metingen. De digitale klinische koorts thermometer van Braun is snel, gemakkelijk en klinisch bewezen nauwkeurig.

3. Salvaro® Professionele koortsthermometer (Beste prijs/kwaliteit)

afbeelding van een koortsthermometer met infrarood

Voordelen:

 • Kan gebruikt worden op voorhoofd en lichaam
 • Erg hoog beoordeeld door klanten
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen:

 • Niet geschikt voor oor metingen

De Salvaro® Professional koortsthermometer is het perfecte hulpmiddel voor snelle, nauwkeurige en pijnloze temperatuurmetingen voor jou en je gezin. Op slechts 2 centimeter afstand van je voorhoofd geeft het digitale scherm binnen 1 seconde je temperatuur weer, wat aangeeft of je wel of geen koorts hebt. Deze koorts thermometer is zowel nauwkeurig als betrouwbaar, dankzij de siliconenlens en geavanceerde infraroodtechnologie. Je kunt de resultaten vertrouwen en met vertrouwen belangrijke beslissingen nemen over jouw gezondheid en de gezondheid van anderen. Zelfs voor de allerkleinsten is deze medisch goedgekeurde infrarood thermometer een goede optie. Het meet de lichaamstemperatuur door infraroodenergie te detecteren, waardoor het een pijnloze en comfortabele optie is om de temperatuur van je kind te controleren. Bovendien kun je eenvoudig alle geluidseffecten uitschakelen om te voorkomen dat je je slapende baby stoort.

4. Omron Smart Koortsthermometer (Beste en goedkope voor lichaam)

afbeelding van een goede koortsthermometer voor je lichaam

Voordelen:

 • Voor kinderen, volwassenen & baby’s
 • Inclusief toegang tot overzichtelijk app
 • Meting in Celsius en Fahrenheit
 • Kan onder oksel, in de mond en rectaal gemeten worden

Nadelen:

 • Iets minder kwalitatief en geavanceerd als bovenstaande opties
 • Meting is niet heel snel

De Omron Smart Clinical koorts thermometer, ook wel bekend als de Eco Temp Intelli IT, is een digitale thermometer waarmee de lichaamstemperatuur nauwkeurig kan worden gevolgd. Deze koorts thermometer kan worden gebruikt om de temperatuur in de mond of onder de oksel te meten en geeft metingen in zowel Celsius als Fahrenheit. De thermometer bevat ook een zoemer om aan te geven wanneer de meting is voltooid, en slaat eerdere metingen op voor het eenvoudig volgen van koorts of ziekteprogressie. Met behulp van geluidsgolftechnologie kan de thermometer meetwaarden naar de OMRON Connect-app sturen voor verdere analyse en delen met zorgprofessionals.

5. Digitale Koortsthermometer van AMDJ (Voordeligste optie)

Voordelen:

 • Hoog beoordeeld door klanten
 • Zeer voordelig in prijs
 • Betrouwbaar, vrij accuraat en vrij snel

Nadelen:

 • Wat minder geavanceerd als bovenstaande opties
 • Iets minder snel en kwalitatief als bovenstaande opteis

De digitale koortsthermometer is een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor het meten van de lichaamstemperatuur bij baby’s, kinderen en volwassenen. Het kan oraal, rectaal of via de oksel worden gebruikt en geeft binnen 5-10 seconden een meting. De thermometer heeft een gemakkelijk af te lezen LCD-scherm en is snel, betrouwbaar en nauwkeurig. Het kan na het schoonmaken worden gedeeld met meerdere gebruikers, die allemaal hun koorts willen meten. Het pakket bevat de digitale thermometer en een gebruikershandleiding. Als het display ‘Laag’ weergeeft, betekent dit dat de koorts thermometer niet in de juiste stand staat en niet dat de batterij bijna leeg is. De batterij is vervangbaar door de blauwe dop aan de bovenzijde van de thermometer los te draaien.

Waar let je op bij het kopen van een koortsthermometer?

Bij het kopen van een koortsthermometer is het belangrijk om op bepaalde kenmerken te letten om nauwkeurige metingen te garanderen en daarvoor wil je een kwalitatief product kopen. Maar waar let je nu precies op? Lees hieronder waar je het beste op kunt letten als je de beste koorts thermometer wil kopen:

 • Welk type thermometer je wil: Er zijn drie hoofdtypen koortsthermometers: oor-, voorhoofd- en lichaamsthermometers. Elk type koorts thermometer zijn eigen voor- en nadelen, zoals je misschien al verwacht. Oor thermometers bieden een super snelle, maar ook nauwkeurige meting (vooral de modellen van Braun). Voorhoofdthermometers kunnen op afstand meten en hoeven dus de huid niet aan te raken (wat hygiënische voordelen meebrengt). Lichaamsthermometers zijn erg goedkoop, maar vergen meer tijd per meting.
 • Nauwkeurigheid meting: Het hele punt van het nemen van iemands temperatuur is immers om een nauwkeurige meting van hun lichaamstemperatuur te krijgen. Een koorts thermometer die consequent onjuiste meetwaarden geeft, kan frustrerend en mogelijk gevaarlijk zijn. Je wil een betrouwbare koorts thermometer kopen en een goede thermometer is betrouwbaar en nauwkeurig.
 • Kwaliteit: Een andere belangrijke factor voor mij is de kwaliteit van het apparaat. Een goede koortsthermometer moet duurzaam en betrouwbaar zijn en bestand zijn tegen veelvuldig gebruik zonder te breken of defect te raken.
 • Positieve reviews van klanten: Ik zoek naar koorts thermometers van gerenommeerde merken met positieve feedback van klanten over duurzaamheid en betrouwbaarheid. Dit geeft namelijk erg veel vertrouwen en onze ervaring is dat goede reviews een goede belofte dienen op een goede aankoop.
 • Gemakkelijk schoon te maken: De nieuwe koorts thermometer moet ook gemakkelijk schoon te maken en te ontsmetten zijn tussen gebruik, vooral als het voor meerdere mensen in een huishouden of medische omgeving zal worden gebruikt.

Hoe is de lijst met beste koortsthermometers tot stand gekomen?

Als gezondheidsprofessionals begrijpen we het belang van nauwkeurige temperatuurmetingen als het gaat om het beoordelen van iemands gezondheid. Daarom hebben we besloten wat onderzoek te doen en een lijst samen te stellen van de beste koortsthermometers die in Nederland beschikbaar zijn. We willen jullie immers zo goed mogelijk bedienen.

Ons team heeft talloze uren besteed aan het lezen van (klant)recensies, het testen van producten en het raadplegen van andere zorgprofessionals om deze uitgebreide lijst van de beste koortsthermometers voor jullie samen te stellen. We wilden onze lezers een grote verscheidenheid aan opties bieden die tegemoet kwamen aan verschillende voorkeuren en budgetten.

We hebben rekening gehouden met factoren als nauwkeurigheid, gebruiksgemak, duurzaamheid en kosteneffectiviteit bij het maken van onze lijst.

Veelgestelde vragen

Wanneer spreekt men van koorts?

Wanneer heeft iemand koorts? Doorgaans is een normale lichaamstemperatuur rond de 37 graden Celsius, maar dit kan van persoon tot persoon en van situatie tot situatie verschillen. Als de lichaamstemperatuur iets verhoogd is, tussen 37,5 en 38 graden Celsius, hoeft dit niet noodzakelijkerwijs op koorts te wijzen. Als de lichaamstemperatuur echter boven de 38,0 graden Celsius stijgt, wordt dit over het algemeen als koorts beschouwd.

Contact- of contactloze thermometer, wat is beter?

Thermometers worden steeds populairder voor het meten van de lichaamstemperatuur, omdat ze een hygiënische en handige optie bieden die geen contact met het lichaam vereist. Dit is vooral handig bij het meten van de temperatuur van kinderen, omdat dit kan worden gedaan zonder hun slaap te verstoren. Contactloze thermometers, ook wel voorhoofdthermometers genoemd, zijn eenvoudig in gebruik en kunnen redelijk nauwkeurige resultaten geven, met een maximale afwijking van 0,5 graden Celsius. Voor de meest betrouwbare resultaten wordt echter een contactthermometer aanbevolen.

Hey daar! Ik ben Asadullah, en mijn hart klopt voor de gezondheid van de mens. Deze passie bracht me ertoe om de studie Geneeskunde te volgen aan een vooraanstaande universiteit. Wanneer ik niet studeer, schrijf ik met veel plezier artikelen over gezondheidsthema's om iets bij te verdienen. Ik ben blij om deel uit te maken van het Mindsetking team, want hier kan ik mijn liefde voor gezondheid en schrijven combineren, en het is geweldig om te weten dat mijn bijdragen anderen kunnen helpen en inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *