stoov warmtekussen vergelijkingsartikel

Stoov Ploov warmtekussen review: Zijn ze goed?

Als je iemand bent die constant op zoek is naar manieren om warm te blijven tijdens de koudere maanden, dan is de kans groot dat je Stoov Ploov warmtekussens bent tegengekomen. Deze elektrisch verwarmde kussens bieden een handige manier om warm te blijven terwijl je op je bank zit of buiten op je terras zit. Daarom zijn we erg verheugd om je deze recensie over Stoov warmtekussens te brengen – een merk dat hoogwaardige en stijlvolle producten belooft om je het hele seizoen behaaglijk te houden.

In deze review duiken we in hun beste modellen, beantwoorden we jouw vragen en geven we je een eerlijke mening over de vraag of Stoov zijn reputatie als eersteklas merk voor warmtekussens waarmaakt. Wij hebben de kussens getest en vergeleken met vele concurrenten van Stoov. Dus pak een kop warme chocolademelk en maak je klaar om de wereld van Stoov te ontdekken!

Beste Stoov warmtekussen kopen in elke maat – een overzicht

Je bent aangekomen op de plek waar de meeste lezers willen zijn in dit artikel: een overzicht met de beste Stoov warmtekussens. We hebben elke maat van hun verwarmingskussens getest en vergeleken met die van concurrenten, en we kunnen met trots zeggen dat de producten van Stoov veel voordelen kennen. Maar hebben ze ook nadelen?

Stoov Ploov warmtekussen 45×45 cm (knitted)

Voordelen:

 • Compact, mocht je hiervan houden
 • In 6 kleuren verkrijgbaar
 • Infrarood warmtefunctie, die lekker aanvoelt

Nadelen:

 • Relatief klein warmtekussen van Stoov

Overzicht van alle Stoov warmtekussen

Via deze link krijg je een overzicht van alle Stoov Ploov warmtekussens, in alle maten en diverse soorten stof. Welk model heeft jouw voorkeur? Velvet, knitted of de original?

Stoov warmtekussen review: wat zijn de algemene voor- en nadelen?

Hieronder vind je een overzicht van alle voor- en nadelen met betrekking tot de Stoov Ploov warmtekussens.

Voordelen van Stoov Ploov warmtekussens

 • Kwaliteit: De kwaliteit van de Stoov Ploov warmtekussens is ongeëvenaard, waarbij elk kussen is gemaakt van eersteklas materialen die zijn gebouwd om lang mee te gaan. Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare bron van warmte tijdens de koude wintermaanden of gewoon je spieren ontspannen wilt houden na een lange werkdag, Stoov heeft het voor je.
 • Lange levensduur (duurzaamheid): Eén van de grote voordelen van Stoov verwarmingskussens is hun duurzaamheid en lange levensduur.De bekledingsstof van het kussen is gemaakt van sterke materialen, waardoor deze niet snel verslijten en jaren goed blijven.
 • Infrarood warmtefunctie: Een van de grootste voordelen van Stoov warmtekussens is hun uitzonderlijke infrarood warmtefunctie. In tegenstelling tot traditionele elektrische dekens of warmwaterkruiken, gebruiken deze kussens infraroodstraling om warmte rechtstreeks aan je lichaam af te geven.
 • Meerdere warmtestanden: Bovendien kun je, met meerdere beschikbare temperatuurinstellingen, jouw ervaring aanpassen aan je eigen behoeften. Of je nu een zachte warming-up of een intense warmtetherapie wilt, Stoov heeft het voor je! Dus waarom zou je genoegen nemen met een koud lichaam als je een heerlijk verwarmingskussen tot je beschikking zou kunnen hebben?
 • Mooi design van verschillende stoffen: Ook zijn de Stoov Ploov kussens verkrijgbaar in verschillende hoogwaardige materialen en stijlen om aan verschillende voorkeuren en decorstijlen te voldoen. Of je nu de voorkeur geeft aan een heerlijk gebreid kussen of iets luxers zoals wol of fluweel, er is een Stoov kussen die jou in jouw behoeften voorziet.
 • Draadloze warmtekussens: Een ander voordeel van Stoov warmtekussens is de draadloze mogelijkheden die ze met zich mee brengen. Deze draagbare warmtekussens worden geleverd met oplaadbare batterijen, zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen – van je bureaustoel tot een bankje in het park – zonder je zorgen te hoeven maken over snoeren of stopcontacten.
 • Hoge klant beoordelingen: de verwarmingskussens van Stoov worden ook door klanten erg hoog gewaardeerd vanwege bovenstaande punten. Op de klant beoordelingen zullen verderop in dit artikel nog wat dieper in gaan!

Hebben Stoov warmtekussens ook nadelen?

Hoe geweldig de Stoov Ploov warmtekussens ook mogen lijken, er zijn enkele belangrijke nadelen die het beleggen in een van deze producten minder dan ideaal maken:

 • De prijs: Eerst en vooral is een van de meest in het oog springende nadelen van Stoov Ploov warmtekussens hun prijs. In vergelijking met andere vergelijkbare producten op de markt (bijv. Action warmtekussens), zijn deze kussens relatief hoog geprijsd, wat onaangenaam kan zijn voor consumenten die op zoek zijn naar kosteneffectieve opties.
 • Geen model speciaal gericht op nek- en schouders: een ander nadeel voor een specifieke die last heeft van nek- en schouder klachten is het ontbreken van een specifiek op nek en schouders gericht model. Hoewel er verschillende maten beschikbaar zijn , lijkt het een vergissing om geen product op maat aan te bieden voor dit spanningsgebied. Concurrenten bieden wel producten aan speciaal voor nek- en schouders, mede door de vele nekklachten die mensen ervaren.
 • Eenzijdig ontwerp: . Eén van de grootste nadelen is het feit dat ze maar met één type ontwerp komen. Welliswaar in verschillende maten, maar daar blijft het dan ook bij. Hoewel dit ontwerp zeker effectief is en een goede werking biedt, kan het beperkend zijn voor degenen die de voorkeur geven aan meer verschillende kussenvormen of -maten.

Is Stoov Ploov beter als de concurrentie?

In mijn ervaring maakt Stoov enkele van de beste verwarmingskussens op de markt en niet alleen vanwege hun core functie (verwarmen) maar ook vanwege de uitstraling. Hoewel er niet veel variatie is in termen van vorm (de meeste zijn rechthoekig), vallen hun producten op in termen van luxueuze maar huiselijke uitstraling, kwaliteit en functies.

Stoov Ploov kopen
Mooi is de grote Stoov Ploov he?

Stoov warmtekussen review: onze ervaring na het testen

De Stoov Ploov wordt geprezen om zijn hoogwaardige kwaliteit en de grote hoeveelheid warmte die hij uitstraalt. Gebruikers benadrukken de superieure kwaliteit en het aantrekkelijke design, wat het een gewilde keuze maakt voor stijlvol thuisgebruik.

De levering, verpakking en eerste ervaring

Het Stoov Ploov warmtekussen wordt geleverd met vier componenten: een kussenvulling, een accu, een opberghoes voor beide, en een kussensloop. De kussensloop is beschikbaar in diverse materialen zoals fluweel, wol en katoen. De wolvariant voelt comfortabel en is van hoge kwaliteit. Het binnenwerk, inclusief de opberghoes en vulling, heeft een meer basale kwaliteit, vergelijkbaar met de wat betere Ikea-kussens. De combinatie van deze onderdelen maakt het Stoov Ploov warmtekussen een veelzijdige, warme en bovendien comfortabele keuze voor thuisgebruik of waar dan ook.

Aanzetten van de Stoov Ploov

Om de Stoov Ploov te activeren, druk je op een verborgen knop in het lipje van het warmtekussen. De Stoov Ploov start dan met verwarmen op het hoogste niveau, en met elke druk op de knop verlaagt het niveau tot het apparaat uitgaat. De warmteniveaus zijn zichtbaar via drie rode ledjes op het lipje en om de batterijstatus te controleren, houd je de knop enkele seconden ingedrukt.

Materiaalkwaliteit, warmte en comfort

Het materiaal van de Stoov Ploov wordt door gebruikers beschreven als “topkwaliteit” en dit hebben wij ook ondervonden. De ergonomische vorm en de variëteit aan hoezen bieden een comfortabele en gepersonaliseerde ervaring om je warm te houden tijdens de winter, lente of herfst. We hebben ook lekker in de tuin gebruikt in het voorjaar en hier is hij erg goed voor in de wieg gelegd. We hebben het heerlijk warm gehad in onze achtertuin, dankzij de zachte Stoov Ploov. Inderdaad hij is ook heerlijk zacht (knitted model) als je hem tegen je aanhoudt. Het biedt een aangename infrarode warmte, ideaal naar mijn mening. De maximale temperatuur van 42 graden wordt voor een echte koukleum als ik nog als comfortabel ervaren.

Overwegingen en mogelijke verbeteringen

Hoewel het product overwegend positief wordt ontvangen, zijn wij net als enkele andere gebruikers kritisch op het gebrek aan modernere oplaadopties, zoals USB-C, en sommigen hadden een krachtigere verwarmingsfunctie verwacht. Wij vonden hem wel vrij warm, zeker als je hem binnen gebruikt en vergelijkt met andere warmtekussens!

Het opladen van het apparaat duurt ongeveer 3 à 4 uur. Een mogelijke toekomstige verbetering zou app- en wifi-ondersteuning zijn, waarmee gebruikers het kussen via hun smartphone kunnen bedienen en tijdschema’s kunnen instellen.

Conclusie van onze Stoov warmtekussen review

Onze beoordeling van de Stoov Ploov warmtekussens is over het algemeen erg positief en als we een cijfer moesten geven dan zou dan een 8,5 zijn. Dit omdat de kwaliteit van het materiaal en de infrarood warmtefunctie een zeer aangename en vooral verwarmde ervaring bieden. Met diverse stofkeuzes en meerdere temperatuurinstellingen, voldoen ze aan verschillende voorkeuren. Over het algemeen presteert Stoov ook beter als de concurrentie in onze en dat is ook aangetoond in onze review met de beste warmtekussens. Een minpunt zijn de hogere prijs en het gebrek aan een specifiek nek- en schoudermodel, als we dan kritische noten moeten plaatsen. Het ontbreken van moderne oplaadopties zoals USB-C kan ook als een nadeel worden gezien. Desondanks bieden deze kussens een effectieve, draadloze warmtebron die vooral waardevol is voor mensen die vaak kou ervaren.

afbeelding van het langwerpige stoov ploov warmtekussen

Waar staat het merk ”Stoov” voor?

Stoov® is een toonaangevend merk dat staat voor efficiënte en gepersonaliseerde verwarmingsoplossingen en een deel van hun assortiment bestaat uit kwalitatieve warmtekussens. Met hun slimme draadloze ontwerp bieden ze warmtekussens en warmtedekens die overal mee naartoe kunnen en spelen hiermee dus in op gebruiksgemak. Maar dat is niet het enige.. Stoov® gelooft in het verwarmen van mensen in plaats van de planeet, en richt zich dus op energiezuinige warmtekussens. Dat is voor milieubewuste kopers een fijn idee, in de wetenschap dat de aarde in rap tempo opwarmt. Ze ondersteunen sociale werkplaatsen en gebruiken gerecyclede materialen om een positieve impact te hebben. De geavanceerde infraroodverwarmingstechnologie van Stoov® biedt niet alleen directe warmte, maar heeft ook gezondheidsvoordelen, zoals infrarood technologie dat in het algemeen biedt.

Wat kunnen alternatieven zijn voor een Stoov Ploov warmtekussen?

Misschien wil je helemaal geen (Stoov) warmtekussen omdat je erachter gekomen bent dat warmtekussens niet de meeste warmte bieden, van alle producten in deze productcategorie. Een goed alternatief voor het Stoov Ploov warmtekussen kan misschien wat minder stijlvol ogen, maar wel jouw hele lichaam met een warmere temperatuur verwarmen. Hieronder deel ik een paar opties die je kunt overwegen voor een soortgelijke, zo niet betere, verwarmende ervaring:

 • Elektrische dekens:
  • Elektrische dekens zijn een naar mijn idee het beste alternatief voor warmtekussen. Dit omdat je met een elektrische deken je gehele lichaam kunt verwarmen. Er zijn speciale modellen voor op de bank, maar je hebt ze ook als onderdeken. Vrijwel al deze dekens hebben instelbare temperatuurregelingen, waardoor je de warmte kunt aanpassen aan je eigen behoeften en de temperatuur in je huis.
 • Infrarood dekens:
  • Infrarood dekens geven ons een diepe, doordringende warmte die vaak wordt in gezet bij het verlichten van spierpijn en spierstijfheid. Het is een moderne technologie die focust op het bieden van therapeutische warmte. Deze dekens zijn daarnaast wel vaak energiezuinig en helpen o.a. bij het bevorderen van de bloedcirculatie, wat extra voordelen biedt boven de standaard apparaten voor het genereren van warmte..
 • Andere warmtekussens:
  • Hierbij is het idee hetzelfde, maar het voordeel kan zijn dat de prijs wat voordeliger is. Dit omdat Stoov Ploov warmtekussens aan de prijzige kant zijn, in vergelijking met de andere beste warmtekussens. Maar ja, kwaliteit heeft een prijskaartje..
 • (Elektrische) kruiken:
  • Een goedkoop en eeuwenoud alternatief, waarmee je ook een deel van je lichaam kunt verwarmen. Een ideaal alternatief als je stroom wil besparen en duurzaam bezig wil zijn.

Veelgestelde vragen

Mijn Stoov warmtekussen laad niet op, wat kan ik doen?

Wanneer je Stoov Ploov warmtekussen niet op laad, kun je dit vaak herstellen door een ”hard reset” te doen. Raadpleeg hiervoor de verkoper of de gebruiksaanwijzing, indien je niet weet hoe je deze uitvoert.

Wat zijn de wasvoorschriften van een stoov warmtekussen?

Om je Stoov warmtekussen schoon te houden, was je de kussenhoes eenvoudig in je wasmachine. Het is echter belangrijk om deze instructies op te volgen om beschadiging van de hoes te voorkomen: wassen op maximaal 30 ºC, geen bleekmiddel of strijkijzer gebruiken en chemische reiniging vermijden. Het is ook belangrijk op te merken dat het binnenkussen niet gewassen mag worden en tijdens het schoonmaken gescheiden moet worden gehouden van de hoes. Plaats de hoes bovendien niet in de droger om krimpen of beschadigingen te voorkomen.

Waarom wordt mijn stoov warmtekussen niet warm?

Als je moeite hebt om je Stoov Ploov warmtekussen warm te krijgen, zijn er een meerdere handelingen die je kunt proberen. Controleer eerst de warmteniveaus om te zien of warmtekussen de juiste temperatuur bereikt. Je kunt ook de buitenste hoes verwijderen en met je hand op het Stoov warmtekussen drukken om te zien of het goed werkt. Als je nog steeds geen hitte voelt, controleer dan of je oplader is aangesloten en werkt, en of je batterij correct is aangesloten en volledig is opgeladen. Als geen van deze stappen werkt, probeer dan je Stoov te resetten door de aan/uit-knop 10 seconden ingedrukt te houden en hem maximaal 12 uur volledig op te laden. Als je problemen blijft houden, neem dan contact op met hello@stoov.com voor hulp.

Hoe lang gaat de batterij van mijn Stoov kussen mee?

Gemiddeld kan je Stoov Ploov warmtekussen wel 10 uur warmte leveren. Dit is een stuk langer als gemiddeld en hiermee onderscheid Stoov zich dus ten opzichte van haar concurrenten.

Hoe lang duur het voordat mijn Stoov warmtekussen warm is?

De opwarmtijd van je Stoov product kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het door jou gekozen warmteniveau, de temperatuur van de omgeving en de kwaliteit van de batterij.

Hoe gebruik je een Stoov warmtekussen?

Om een verwarmingsmatras effectief te gebruiken, moet u er eerst voor zorgen dat het correct is ingesteld. De meeste verwarmingskussens hebben temperatuurinstellingen die u kunt aanpassen op basis van uw comfortniveau. Het is belangrijk om de pad niet te oververhitten of te lang te gebruiken, omdat dit complicaties kan veroorzaken. Zodra je de temperatuur hebt aangepast, plaats je de pad direct op het getroffen gebied en laat je hem zijn werk doen. Mogelijk moet je met verschillende posities en temperaturen experimenteren totdat je vindt wat het beste werkt voor jouw specifieke pijnverlichtings- of ontspanningsbehoeften.

Zijn er ook Stoov warmtekussen aanbiedingen?

Over het algemeen zijn er zeer weinig aanbiedingen omtrent Stoov warmtekussens te vinden. Toch is er op de website van onze partner (link in artikel) wel een korting te vinden. Het gaat dan niet om de halve prijs, maar soms wel om enkele tientallen euro’s. Wees er op tijd bij!

Zijn budget opties altijd slechter dan Stoov?

Ja, vrijwel altijd is dat de conclusie die we kunnen trekken, wanneer ze vergelijken met de Stoov Ploov. Goedkopere opties zijn vaak ook wat minder goed dan de warmtekussens van Stoov, maar kunnen zeker ook verlichting en ontspanning bieden. Toch is het wel ”je krijgt waar je voor betaald” binnen de markt van warmtekussens is onze bevinding. Indien je op zoek bent naar een goede goedkope optie, kun je eens kijken naar: Action warmtekussens, Blokker warmtekussens & Lidl warmtekussens.

Is het Stoov Ploov wamtekussen veilig?

Het Stoov Ploov warmtekussen is inderdaad veilig. Het bevat veiligheidsfuncties zoals automatische uitschakeling en oververhittingsbescherming. Bovendien is het kussen gemaakt van kwalitatieve, duurzame materialen die voldoen aan de gestekde veiligheidsnormen. Het is echter wel altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen en het Stoov warmtekussen correct te gebruiken.

Hallo! Mijn naam is Elizabeth en ik test voor Mindsetking allerlei slaapartikelen. Mijn reis in de wereld van slaap en gezondheid begon enkele jaren geleden toen ik al jarenlang problemen met mijn slaap had. Ik sliep vaak niet diep genoeg en had erg veel moeite om in slaap te vallen. Hierdoor was ik overdag vaak moe en kon ik niet goed presteren op mijn werk. Zo werd ik door mijn eigen slaapproblemen en gezondheidsuitdagingen gedreven om diverse slaapproducten uit te testen en deze bevindingen deel ik binnen Mindsetking graag met jullie. Aanvullend schrijf ik ook graag informatieve blogberichten over relevante onderwerpen die te maken hebben met slaap en gezondheid. Als je me iets wilt vragen, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.