Vibratie massage apparaat: beste opties & advies in 2023

Een vibratie massage apparaat is een elektronisch apparaat dat tegen het lichaam trilt om spieren te masseren, pijn te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Deze apparaten worden steeds populairder en kunnen talloze manieren worden gebruikt voor bovenstaande doeleinden. Daarnaast zijn ze er in vele soorten en maten, welke elk hun voordelen hebben voor specifieke doeleinden.

Wij maken deze keuze makkelijk voor je in dit artikel en nemen je mee aan de hand omtrent de beste vibratie massage apparaten en al het andere dat je erover moet weten.

We hopen dat je net zoveel zin hebt als ons om onze testen en vergelijkingen door te nemen, overzichtelijk klaargezet voor jou.

Vibratie massage apparaat review: wat zijn de beste opties?

Wil jij een vibratiemassage apparaat aanschaffen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We hebben een pagina met massagepistolen, massagekussens en massagestoelen die gedetailleerde informatie geven over deze apparaten en de beste beschikbare modellen.

1. Northgun PRO – Vibratie Massage Gun

afbeelding van het vibratie massage apparaat van Northwall: de northgun pro

Eigenschappen:

 • Inclusief geweldige opbergkoffer
 • 5 verschillende opzetstukken / massagekoppen
 • 5 verschillende snelheidsstanden
 • Het is een professioneel vibratie massage apparaat
 • Geeft ongekend veel trillingen per seconde
 • Erg doeltreffende massagetechniek
 • Massage voor weefsel en de spieren
 • Zeer goed beoordeeld vibratie massage apparaat

Deze Northwall massage gun is een professioneel vibratie massage apparaat die sporters, fysiotherapeuten en andere fitness- en revalidatieprofessionals helpt bij het herstel na een vermoeide training. Northwall technologie dringt 80% dieper door in je spieren dan andere massageapparaten. Bovendien is de massage gun de stilste in zijn prijsklasse, wat erg fijn is als je partner je bijvoorbeeld een lekkere massage geeft, terwijl jullie televisie kijken. Dit vibratie massage apparaat is in bezit van een compacte ontwerp inclusief opbergkoffer en bezit een lange batterijduur. Dit maakt het een ideaal massage apparaat om mee te nemen op reis of dagelijks te gebruiken. Je kunt dit vibratie massage apparaten opladen met een universele USB-C oplaadpoort en telefoonadapter of aansluiten op powerbanks (ideaal om tijdens een reis of op vakantie mee te nemen).

2. Het Blije Voeten Vibratie Voetmassage apparaat

Eigenschappen:

 • Perfect voor de voeten, waar het effectief de spieren behandeld
 • Ontvangt zeer hoge beoordelingen
 • Stimuleert de doorbloeding in het hele lichaam
 • Voetmassage apparaat dat stijve spieren en pijnlijke spieren aanpakt
 • Ontspannende massage na een zware training of (werk)dag
 • Helpt o.a. bij rusteloze benen, koude voeten, vermoeide voeten en benen
 • Twee jaar garantie

Het Blije Voeten vibratie voetmassage apparaat biedt een ultieme ontspanning en -ervaring voor iedereen die streeft naar wat verlichting of meer rust. Dit gebruiksvriendelijke vibratie massage apparaat is uitgerust met een afstandsbediening en heeft een duidelijke Nederlandse handleiding. Kies uit 15 trilniveaus en 8 infraroodstanden voor een gepersonaliseerde reflexzone massage. Na enkele minuten voelen jouw benen en voeten alsof je een lange wandeling heeft gemaakt, maar zonder de fysieke inspanning. Het voetmassage apparaat schakelt automatisch uit na een vooraf ingestelde tijd, en is ook geschikt voor gebruik op rug, handen en buik. De toegevoegde beencrème en twee jaar garantie maken dit een waardevolle investering. Het enige nadeel is dat het apparaat iets aan de luidruchtige kant kan zijn, maar de talrijke voordelen maken dit meer dan goed.

3. LK Move – vibratie massage apparaat – foam roller – massage bal

afbeelding van het vibrerende massage apparaat van LK move massage roller en massage bal in één!

Eigenschappen:

 • Helpt op natuurlijke wijze chronische en acute pijn te kalmeren
 • Ondersteunt bij spierspannen en spierpijn
 • Verbetert bewegingsvrijheid en flexibiliteit
 • Bevordert de bloedsomloop en spierherstel
 • Ondersteund het lichaam bij o.a. een betere nachtrust
 • Foam roller en massage bal in één!
 • Zeer goed beoordeeld vibratie massage apparaat voor het weefsel en de spieren

Ben je op zoek naar een vibratie massage apparaat dat meer dan alleen het oppervlak van de spieren masseert? Dan is deze vibrerende massage roller van LK Move wat je nodig hebt! Dit unieke vibratie massage apparaat zorgt ervoor dat diepe druk en krachtige vibraties in de spierholte terecht komen. Dit helpt om stijfheid, spierpijn en vooral ook triggerpoints te verlichten. Het is eigenlijk een combinatie tussen een massage bal en foam roller. Deze twee apparaten worden beide zeer veel gebruikt als triggerpoint massage apparaat. Verder kan de LK Move vibrerende massageroller kan op verschillende manieren gebruikt worden: door erop te zitten of liggen, door direct druk uit te oefenen op specifieke spiergebieden met behulp van een balvormige massagebal, of door pressure point techniques toe te passen op de voeten.

4. Blue Lion – Vibrerende Shiatsu Massagestoel – Massagekussen

afbeelding van de vibrerende shiatsu massage kussen van blue lion

Eigenschappen:

 • Meerdere roterende massagekoppen
 • Erg doeltreffende massagetechniek en fijne massage
 • Een zeer goed vibratie massage apparaat die je een shiatsu massage biedt
 • Heerlijke warmtefunctie en rugmassage
 • Bij een stijve nek en voor de hele rug
 • Goedkoper en toegankelijker dan betaalde masseurs

Ben je moe van je dagelijkse werk en last je vaak van pijnlijke of stijve rugklachten? Dan is het Blue Lion vibrerende rugmassage apparaat precies wat je nodig hebt! Dankzij deze innovatieve massagetechnologie kun je elke dag, waar dan ook, jouw rug, nek, schouders en zelf billen/bovenbenen laten masseren. Je hoeft dus niet meer voor een behandeling bij therapeut of masseur langs te gaan en te betalen. Kies simpelweg de beste massage stand die bij jou past en laat de Blue Lion zijn werk doen. Je zal verbaasd zijn hoe lekker hij jouw spieren behandeld. Het is een vibratie massage apparaat dat erg hoog is beoordeeld in de reviews en wij vonden hem persoonlijk ook erg fijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vibratie massage apparaat?

Op zoek naar het perfecte vibratie massage apparaat voor jou? Hieronder deel ik graag de belangrijkste tips met je, zodat je de juiste keuze te maken:

 • Kwaliteit boven alles: Je wilt een apparaat dat is gebouwd om lang mee te gaan. Let op de gebruikte materialen en de bouwkwaliteit om er zeker van te zijn dat je investering duurzaam is.
 • Functionaliteit die bij je past: Ga na welke functies je echt nodig hebt voor jouw nieuwe hulpmiddel. Wil je infrarood warmte inbegrepen hebben om pijnverlichting extra aan te pakken of heb je liever een massage gun – met verschillende hulpstukken – die je voor je hele lichaam kunt gebruiken? Een andere mogelijkheid is een voetmassage apparaat met vibratie functie.
 • Geluidsniveau: Een stiller apparaat kan wenselijk zijn, wanneer je bijvoorbeeld nog rustig televisie wil kijken tijdens je massage. Controleer reviews of, indien mogelijk, test het apparaat om het geluidsniveau te beoordelen.
 • Medische goedkeuring: Sommige apparaten hebben een medische goedkeuring of zijn aanbevolen door gezondheidsprofessionals. Dit kan extra vertrouwen geven in de effectiviteit en kwaliteit van het apparaat.
 • Flexibiliteit in instellingen: Afhankelijk van je focusgebied—voeten, rug, handen—wil je een apparaat dat de spieren behandeld met verschillende snelheden en intensiteitsniveaus.
 • Prijs versus waarde: Terwijl je natuurlijk een de goedkoopste deal wilt, moet je (teveel) niet inleveren op kwaliteit. Shop slim en zoek naar een apparaat dat zowel betaalbaar als effectief is. De opties in dit artikel zijn ook mede hierop geselecteerd.

Dus, investeer wijselijk en geniet van een ongeëvenaarde massage-ervaring, gewoon vanuit het comfort van je eigen huis!

Verschillende soorten vibratie massage apparaten

vibratie massage apparaat gebruiken

Vibratie massage apparaten worden steeds populairder en wijdverbreid in de wereld van massagetherapie, vanwege de erg doeltreffende massagetechniek. Van foam rollers en massage guns tot vibrerende massageballen, bijna elk type massageapparaat heeft tegenwoordig een variant die trilt.

Dit is een geweldige manier om het meeste uit jouw massage routine te halen en om die moeilijk bereikbare spieren aan te pakken die moeilijk te bewerken zijn met alleen traditionele handmatige massagetechnieken.

De voordelen van vibratiemassages zijn onder meer een verhoogde bloedsomloop, een verbeterd bewegingsbereik, verlichting van pijn en stijfheid en zelfs lagere stressniveaus als gevolg van ontspanningseffecten.

Vibratiemassages zijn doorgaans ook gemakkelijker te gebruiken dan handmatige massages, omdat er geen speciale training of kennis voor nodig is; het enige wat je hoeft te doen is een vibratie-intensiteitsinstelling kiezen die voor jou werkt en het apparaat zijn werk laten doen!

Maar als je op zoek bent naar trillingen, waarom kies je dan niet voor iets dat standaard trilt? Enkele van de meest populaire apparaten voor vibratiemassage zijn massage guns, massage kussens en massage stoelen.

Alle trillende varianten zorgen voor een effectieve verlichting van spierspanning en vermoeidheid, terwijl ze ook een aangenaam en ontspannend gevoel geven!

Bovendien zijn ze gemakkelijk te gebruiken en verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, zodat je de perfecte pasvorm voor je lichaam kunt vinden.

Zijn er ook vibratie massage apparaten voor de handen een voeten?

Als je op zoek bent naar een ontspannende manier om de spanning in je handen of voeten te verlichten, overweeg dan om onze pagina’s over voetmassage apparaten en handmassage apparaten te bekijken:

Een voetmassage apparaat of een handmassage apparaat maakt gebruik van vibratietechnologie om drukpunten in jouw lichaam te stimuleren, wat zorgt voor directe pijnverlichting en ontspanning.

Veel modellen worden ook geleverd met vooraf ingestelde routines die zich automatisch aanpassen aan de vorm van jouw lichaam en bieden ook gerichte warmtetherapie – aan jouw handen en voeten – naast het vibreren.

Andere soorten massages waarbij vibraties ook erg goed zijn

Een bindweefselmassage: kan ook echt profiteren van een vibrerend hulpmiddel en daarom vibreert een bindweefsel massage apparaat vibreert vaak ook. In deze categorie vind je ook erg veel massage pistolen terug, vanwege hun erg doeltreffende massagetechniek met verschillende hulpstukken.

Het masseren van cellulite: vaak wordt gedacht dat cellulite massage apparaten ook grotendeels vibreren, maar dat is niet altijd zo. Deze werken namelijk ook veel met warmte en vacuüm systemen, wat juist een zuigende werking heeft.

Een techniek die heel veel overeenkomt met vibratie massages is een kloppende massage, veroorzaakt door een klopmassage apparaat. Wij durven zelfs te stellen dat er zoveel overlapping in zit, dat deze twee woorden (kloppend en vibrerend) zelfs door elkaar heen woorden gebruikt.

Wat zijn de voordelen van een vibratie massage apparaat?

Vibratie massage apparaten zijn inmiddels een populair hulpmiddel geworden voor het beheersen van fysieke pijn en ongemak. Het is een erg doeltreffende massage techniek en geeft een erg ontspannen massage voor weefsel en spieren. Het dringt door in de laag van het weefsel in de verschillende lichaamsdelen en hierdoor kan het de spieren optimaal triggeren. De voordelen zullen we hieronder uiteen zetten:

 • Spanning in spieren verminderen: Dit type massage apparaat werkt door trillingsgolven uit te zenden, die kunnen helpen de spanning in de spieren te verminderen. Zo kom je bijvoorbeeld van je stijve nek en schouders af.
 • Goed in het bereiken van triggerpoints: een vibratiemassageapparaat kan goed worden gebruikt om specifieke knopen en moeilijk bereikbare plekken met uiterste nauwkeurigheid aan te pakken. Dit betekent dat je hardnekkige triggerpoints effectiever dan ooit tevoren kunt trainen, waardoor je spieren zich volledig kunnen ontspannen en hun spanning kunnen loslaten.
 • Goed voor het weefsel in je huid: Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een vibratiemassageapparaat is dat het goed is voor het weefsel in de huid. Dit komt omdat de trillingen de bloedstroom stimuleren en de bloedsomloop verhogen, wat verder nog diverse voordelen biedt zoals je in ons punt hierboven kon lezen.
 • Hulp bij pijn: vibratie massage apparaten kunnen pijn helpen verlichten door endorfines vrij te maken – hormonen die werken als natuurlijke pijnstillers in uw lichaam
 • Opwarmen voor een training: Een ander voordeel van het gebruik van een vibratiemassageapparaat is dat het kan worden gebruikt als onderdeel van uw opwarmroutine voordat u gaat sporten of sporten. Door een vibratiemassageapparaat op je spieren te gebruiken voordat je begint met trainen, helpt u de bloedtoevoer en zuurstoftoevoer naar die spieren te verbeteren. Dit kan blessures helpen voorkomen door spiervermoeidheid en -pijn tijdens het sporten te verminderen.
 • Betere bloedsomloop: misschien wel het belangrijkste voordeel van het gebruik van een vibratiemassageapparaat is een verbeterde bloedcirculatie. Een goede bloedsomloop heeft vele voordelen, waaronder afvalstoffen succesvol transporteren door het lichaam, spierspanning verminderen, bijdragen aan een gezonde huid en nog veel meer.

Met bovenstaande voordelen in tegen een vibratie massage apparaat? Ik denk dat je er nu direct één wil aanschaffen en dan maak je een goede keuze, door een optie uit ons artikel te kiezen. Nog niet helemaal overtuigd? Lees hieronder hoe wij de massage apparaten beoordelen.

Hoe beoordelen wij vibratie massage apparaten?

Bij Mindsetking zijn we gepassioneerd om onze lezers te helpen bij het vinden van de beste vibratie massage apparaten op de markt en daarnaast zijn we experts op het gebied van massages en dan met name massage apparaten. We begrijpen dat de gedachte aan het kopen van zo’n belangrijk apparaat twijfel en onzekerheid met zich mee kan brengen. Daarom wijden we ons aan het onderzoeken en testen van talloze producten, zodat jij dat niet zelf hoeft te doen. We lezen online reviews van klanten, raadplegen experts in de branche en testen verschillende soorten (vibratie) massage apparaten voor elke recensie die we schrijven. Hierdoor kunnen we eerlijke feedback geven over wat elk product goed doet en waar het voor verbetering vatbaar is. Om ervoor te zorgen dat onze keuzes nauwkeurig en up-to-date zijn, werken we onze beoordelingen om de paar maanden bij met nieuwe inzichten uit feedback van klanten en technologische vooruitgang in het veld.

Veelgestelde vragen over vibratie massage apparaten

Hoe werkt een vibratie massage apparaat?

Vibratie massage apparaten worden steeds populairder als een manier om spierpijn te verzachten en het lichaam te ontspannen. Dit type apparaat werkt door krachtige motoren te gebruiken om trillingen te produceren, die diep in de spieren doordringen voor verlichting en ontspanning. Het vibratie massage apparaat wordt direct op de huid aangebracht, meestal rond pijnlijke plekken of plekken die extra aandacht nodig hebben. Het zal dan in cirkelvormige bewegingen of pulserende bewegingen, bewegen om zich op deze gebieden te richten en je het gevoel van een echte massage te geven. De meeste apparaten voor vibratie massage worden geleverd met instelbare intensiteitsniveaus, zodat je jouw sessie kunt aanpassen aan je eigen individuele behoeften. Over het algemeen zijn vibratie massage apparaten een gemakkelijke en effectieve manier om spierpijn, spanning en stress te verlichten. Sommige modellen zoals de massage gun zijn ook erg handig in gebruik omdat je ze gemakkelijk ergens mee naar toe kunt nemen.

Hoeveel producten hebben jullie getest?

In totaal hebben we wel meer dan 30 vibrerende massage apparaten getest het afgelopen jaar. De apparaten die in dit artikel te vinden zijn, hadden we op voorhand al getest bij het behandelen van de specifieke massage apparaten die ook op onze website kunt vinden. Hierdoor hebben we een goed beeld van vibrerende massage apparaten en weten we ook als geen ander hoe ze aanvoelen.

Gezondheidsexpert en freelance schrijver | + berichten

Hi, ik ben Martijn van Mindsetking. Mijn reis naar het gebruik van massage apparaten en zelfzorg begon met een persoonlijke strijd tegen chronische nek- en rugpijn. De pijn was namelijk zo erg dat ik bijna niet meer kon werken en ik was ten einde raad. Totdat ik massage apparaten uitprobeerde. Momenteel test ik massage apparaten voor Mindsetking en deel ik mijn ervaringen met jullie. Daarnaast schrijf ik ook veel bruikbare content over massage in het algemeen. Mocht je vragen hebben, dan mag je me altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.