Action verzwaringsdeken kopen: is het de lage prijs waard?

Verzwaringsdekens zijn dekens die verzwaard zijn en die met hun extra druk, ons lichaam en geest laten ontspannen. Dit kan in verschillende situaties extra rustgevend werken, bijvoorbeeld als je even bij wil komen van je zeer drukke schema.

Action, bekend om zijn betaalbare producten, biedt nu een verzwaringsdeken aan voor de aantrekkelijke prijs van € 30. Maar levert deze verzwaringsdeken wel de kwaliteit die men van een verzwaringsdeken mag verwachten? In deze Action review nemen we de verzwaringsdeken van Action onder de loep.

We hebben de deken zelf getest en vergeleken met vele andere concurrenten die we ook getest hebben, waaronder de beste verzwaringsdeken op de markt. Lees met ons mee en kom erachter of deze verzwaringsdeken jouw behoeften kan vervullen!

Korte samenvatting / conclusie van dit artikel

Hoewel de Action verzwaringsdeken een uitstekende instapoptie vormt voor mensen die willen experimenteren met een verzwaringsdeken, blijkt uit onze analyse dat er betere opties beschikbaar zijn. De Action verzwaringsdeken, hoewel goedkoop, toont zwakheden in kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Kwalitatief is hij gemaakt van goedkope materialen en je moet hem met de hand wassen, wat erg tijdsintensief is. Ook is er slechts één gewichtsoptie (verzwaringsdeken 7 kg) beschikbaar, wat de bruikbaarheid voor een breder publiek beperkt. Het deken kan daarom voornamelijk interessant zijn voor mensen met een lichaamsgewicht tussen 65 en 85 kg die het concept van een verzwaringsdeken willen uitproberen. Toch raden we voor regelmatig en langdurig gebruik aan om te investeren in een duurzamer, kwalitatief beter deken van een van de andere aanbieders op de markt. In dit artikel zullen we nu verder in gaan op de product specificaties & de voor- en nadelen van de Action verzwaringsdeken, als wel op de betere opties.

Action verzwaringsdeken review

Hieronder beoordelen we de verzwaringsdeken van Action op verschillende aspecten die belangrijk zijn voor jou als potentiele koper:

Werkt dit beddengoed zoals het zou moeten doen?

De werking van Action verzwaringsdeken is voelbaar en eigenlijk direct de eerste nacht, merk je ook echt daadwerkelijk meer ontspannng. Toch, wanneer je andere verwaringsdekens gewend bent, is de Action verzwaringsdeken het niet helemaal. Het is niet dat hij niet werkt, maar er zijn betere alternatieven. Je komt er wel achter, wanneer je de rest van dit artikel leest!

Product Specificaties

Action’s verzwaringsdeken weegt 7 kg en is een verzwaringsdeken van 140 x 200 cm. Het is beschikbaar in de kleur grijs en heeft een vulling van polyester en glasbelletjes. Het deken is niet geschikt voor kinderen en is ontworpen voor mensen met een lichaamsgewicht tussen 65 en 85 kg.

Op het eerste gezicht, komt de kwaliteit van de Action verzwaringsdeken overeen met veel alternatieven die ongeveer € 40-70 kosten. Echter, de duurzaamheid op de lange termijn is nog niet bevestigd en het is mogelijk dat de prestaties van de deken afnemen na een paar jaar.

Kwaliteit

Hoewel deze deken zeker aantrekkelijk is vanwege zijn lage prijs, moet ik eerlijk zijn en zeggen dat de kwaliteit niet kan tippen aan die van andere topmerken. Na een grondige vergelijking met concurrenten blijkt dat de materialen en duurzaamheid van de Action verzwaringsdeken te wensen overlaten.

Terwijl het een goedkope instapoptie kan zijn voor degenen die nieuwsgierig zijn naar het gebruik van een verzwaringsdeken, is het raadzaam om te overwegen te investeren in een kwalitatief betere optie voor een langdurige, verbeterde slaapervaring. Denk goed na voordat je een beslissing maakt, en onthoud, een goede nachtrust is van onschatbare waarde!

Wassen

De Action verzwaringsdeken kan en mag niet in de wasmachine. Hij mag alleen met de hand gewassen worden en moet aan de lucht worden gedroogd. Dit is een groot nadeel en vraag je dus ook af of je dit wel wil.

Verkrijgbaarheid

De verzwaringsdeken is momenteel alleen online verkrijgbaar bij Action, wat betekent dat er € 5 extra verzendkosten bij de prijs komen. Het lijkt er niet op dat het deken binnenkort in fysieke winkels beschikbaar zal zijn.

Varianten: Een erg grote beperking van de Action verzwaringsdeken is dat er momenteel slechts één gewichtsoptie van 7 kg beschikbaar is. Dit betekent dat het alleen geschikt is voor mensen met een lichaamsgewicht tussen 65 en 85 kg en ook niet voor twee personen.

Prijs

Vergeleken met andere merken, zoals Slaapcity (€ 79), Sylq (€ 89), Anatures (€ 69), Emma (€ 99), en IKEA (€ 50 – € 70), biedt de Action verzwaringsdeken aanzienlijke kostenbesparingen. Dat is een groot voordeel voor mensen die op de kosten willen letten of de werking van een verzwaringsdeken willen uitproberen.

Aandachtspunten bij de aankoop

Bij de aankoop van een verzwaringsdeken (soms ook anti stress deken genoemd) is het belangrijk om aandacht te besteden aan de gebruikte materialen. Het deken moet gemaakt zijn van materialen die gemakkelijk te wassen zijn en niet krimpen, zoals katoen of wol. De vulling moet bestaan uit niet-giftige, loodvrije glazen kralen.

action verzwaringsdeken klaarleggen

Voor- en nadelen van de Action verzwaringsdeken opgesomd

Voordelen:

 • Aantrekkelijke prijs van € 30
 • Geschikt als instapoptie om verzwaringsdeken uit te proberen
 • Mooie donkerblauwe kleur, welke past bij bijna elk design
 • Online beschikbaar bij Action, inclusief snelle levering

Nadelen:

 • Kwaliteit en duurzaamheid laten te wensen over
 • Handmatig wassen vereist, tijdsintensief
 • Slechts één gewichtsoptie (7 kg) beschikbaar
 • Beperkte bruikbaarheid voor mensen met lichaamsgewicht buiten 65-85 kg
 • Niet geschikt voor kinderen

Overweeg deze voor- en nadelen voordat je een beslissing neemt over de aanschaf van een Action verzwaringsdeken, want om eerlijk te zijn: er zijn betere alternatieven en die zal ik hieronder met je delen.

Beste alternatieven voor de Action verzwaringsdeken

Wil jij niet aan de haal met de goedkope Action verzwaringsdeken en koop je liever wat meer kwaliteit? Hieronder deel ik dan de beste opties met je voor jouw nieuwe verzwaringsdeken:

Nevali® Verzwaringsdeken 7 kg

Eigenschappen:

 • Zeer kwalitatief alternatief voor de Action verzwaringsdeken
 • Super goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Ook beschikbaar als verzwaringsdeken 9kg
 • Zeer goede gewichtsverdeling, wat je bij Action niet zal zien
 • Duurzaam en gaat lang mee
 • 2 jaar garantie

De Nevali® verzwaringsdeken is ontworpen om te passen in standaard Europese maten, zodat je jouw eigen favoriete dekbedovertrek ermee kunt gebruiken. Bovendien wordt het geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie, waardoor de kwaliteit gegarandeerd is en heeft de Action. De glasparels geleiden de warmte ook beter dan plastic polypellets, waardoor de Nevali deken ook in de zomer te gebruiken is. Om duurzaamheid en een optimale gewichtsverdeling te garanderen, heeft de Nevali verzwaringsdeken een 7-laags ontwerp met twee extra lagen aan de binnenkant. Dit voorkomt dat de vulling verschuift of lekt door de buitenste lagen katoen. De gestikte zakken op de deken zijn ook kleiner, waardoor de beweging van de glaskralen wordt verminderd en het gewicht gelijkmatig over de nacht wordt verdeeld.

Ella® Verzwaringsdeken 7kg – 135 x 200cm (Goed midden alternatief)

Eigenschappen:

 • In meerdere gewichten verkrijgbaar
 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Kwalitatief een stuk beter dan de Action verzwaringsdekens
 • Goede gewichtsverdeling
 • Gemaakt van gecertificeerd katoen
 • Vrijblijvend uitproberen en 100 % tevredenheidsgarantie

Deze Ella verzwaringsdeken is ontworpen om heel erg veel comfort en een optimale gewichtsverdeling te bieden voor een betere slaapervaring. Deze dekens zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder OEKO-TEX gecertificeerd katoen voor de buitenste laag en hypoallergene glaskralen voor de binnenste laag. De 7-laagse structuur zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld en de glasparels goed blijven zitten. Bovendien zorgen de kleinere vakken (10 x 10 cm) in vergelijking met andere aanbieders voor een betere gewichtsverdeling en druk op het lichaam. Ook zet Ella zich in voor duurzaamheid en gebruiken gerecycled polyester en milieuvriendelijke materialen in haar dekens.

Litollo Verzwaringsdeken (Beste goedkope alternatief)

goedkoop alternatief voor verzwaringsdeken van Action

Eigenschappen:

 • Materiaal: Polyester- en katoenvezels
 • Kleur: Antraciet
 • Ook verkrijgbaar met bamboe materiaal
 • Helpt je sneller in slaap te vallen en dieper te slapen
 • Helpt bij stress en angst klachten
 • Geschikt voor 4 seizoenen
 • Beter als de Action verzwaringsdeken en je koopt van een specialistisch merk wat betreft verzwaringsdekens

De Litollo verzwaringsdeken biedt een reeks bewezen voordelen voor zijn gebruikers en is in de Bamboe variant ook verkrijgbaar als verzwaringsdeken 6kg, verzwaringsdeken 8kg & verzwaringsdeken 10kg. Door het gebruik van de deken kan je lichaam volledig ontspannen, wat leidt tot een toename van de aanmaak van serotonine en melatonine. Serotonine is een hormoon dat wordt geassocieerd met geluk en kan helpen stress- en angstniveaus te verlagen. Melatonine daarentegen zorgt ervoor dat we ons slaperig voelen en kan negatief worden beïnvloed door het licht dat wordt uitgestraald door elektronische apparaten. Door het gebruik van de verzwaringsdeken wordt zowel de serotonine- als de melatonineproductie verbeterd, wat resulteert in een betere slaapkwaliteit en een sneller begin van de slaap.

Hallo! Mijn naam is Elizabeth en ik test voor Mindsetking allerlei slaapartikelen. Mijn reis in de wereld van slaap en gezondheid begon enkele jaren geleden toen ik al jarenlang problemen met mijn slaap had. Ik sliep vaak niet diep genoeg en had erg veel moeite om in slaap te vallen. Hierdoor was ik overdag vaak moe en kon ik niet goed presteren op mijn werk. Zo werd ik door mijn eigen slaapproblemen en gezondheidsuitdagingen gedreven om diverse slaapproducten uit te testen en deze bevindingen deel ik binnen Mindsetking graag met jullie. Aanvullend schrijf ik ook graag informatieve blogberichten over relevante onderwerpen die te maken hebben met slaap en gezondheid. Als je me iets wilt vragen, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.