afbeelding van een bed met een lucovitaal verzwaringsdeken

Lucovitaal verzwaringsdeken kopen? 2024 review

Ben jij de markt van de beste verzwaringsdekens aan het afstruinen en ben je tijdens je zoektocht aangekomen bij de verzwaringsdekens van Lucovitaal? Dan ben jij vast benieuwd of deze verzwaringsdekens jouw geld waar zijn en of ze hun relatief goedkope prijskaartje waar kunnen maken?

Welkom bij onze Lucovitaal verzwaringsdeken review: wij hebben hem getest en zullen je deze antwoorden geven. Ook zullen we de voor- en nadelen van deze deken behandelen en geven daarnaast veel aanvullende informatie over hun concurrenten, maar ook over Lucovitaal zelf.

We gaan ervan uit dat je na het lezen van dit artikel een juiste aankoop kunt doen. Indien je vragen hebt, laat het ons dan gerust weten!

Luco Vitaal verzwaringsdeken kopen – overzicht

Hieronder vind je de beste verzwaringsdeken van Lucovitaal. De producten die wij aanbevelen testen wij en we nemen de reviews van klanten grondig door.

afbeelding van de verzwaringsdeken van lucovitaal

Eigenschappen:

 • De kalmerende werking help bij stress en angst
 • Ondersteund de slaapfunctie
 • Kan als hulpmiddel dienen bij diverse medische aandoeningen (zoals ADHD)
 • Kwalitatief sterke deken
 • Hoog beoordeeld in de reviews door klanten

Door gebruik te maken van hypoallergene korrels kan de Lucovitaal Gewichtsdeken het lichaam puntsgewijs stimuleren. Deze druk zorgt voor een diep gevoel van ontspanning en stimuleert tegelijkertijd een aanrakingssensatie in de spieren en gewrichten. Het stelt hyperactieve mensen in staat te ontspannen en zorgt voor een betere nachtrust, om maar twee van de vele voordelen te noemen. Omdat het zich vormt naar de vorm van het lichaam, wekt de deken een gevoel van sereniteit en kalmte op, wat gunstig is in situaties waarin er angst of rusteloosheid is. Vooral nuttig voor aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD), spasmen, ernstige gedragsproblemen en ontspanningsproblemen zoals de ziekte van Huntington en Korsakov. Bovendien kan de Weighted Blanket worden gebruikt voor de behandeling van pijn, depressie of dementie. Lucovitaal Gewichtsdeken: Helpt je te ontspannen Het geeft geruststelling en een gevoel van veiligheid.

Review: hoe goed is de LucoVitaal verzwaringsdeken?

De Lucovitaal verzwaringsdeken is redelijk goed, maar er zijn betere opties. Met tal van positieve recensies is het duidelijk dat deze dekens goed zijn in wat ze doen en dat zeker voor de magere prijs, waarvoor ze aangeboden worden.

Ze zijn net als andere verzwaringsdekens ontworpen om een kalmerend en rustgevend effect op het lichaam te hebben, wat kan helpen bij angst, slapeloosheid en andere slaap gerelateerde stoornissen.

Een leuke bijkomstigheid van de LucoVitaal verzwaringsdekens is dat ze unisex zijn. Dit betekent dat iedereen ze kan gebruiken, ongeacht geslacht of leeftijd. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten om aan jouw individuele behoeften te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een kleinere deken voor op schoot of een grotere voor in je bed, er is voor elk wat wils.

Het is echter vermeldenswaard dat Lucovitaal verzwaringsdekens een groot nadeel hebben, want: ze kunnen niet worden gewassen.

Voordelen

 • Helpt bij ontspanning en bevordert een betere nachtrust.
 • Biedt een gevoel van geborgenheid en veiligheid, vooral bij angst en onrust.
 • Geschikt voor mensen met hyperactiviteit, ADHD, ernstige gedragsproblemen, en ontspanningsproblemen zoals bij Huntington en Korsakov.
 • Kan nuttig zijn bij pijn, depressie, of dementie.
 • Verzwaard met hypoallergene korreltjes voor puntsgewijze druk op spieren en gewrichten.
 • Omsluit het lichaam en heeft een hoes van zachte pluche/katoen van uitzonderlijke kwaliteit.
 • Geschikt voor gebruik in bed en op de bank.
 • Samenstelling bestaat uit hoogwaardige materialen voor comfort en duurzaamheid.
 • Goede prijs kwaliteit verhouding.

Nadelen

 • Niet geschikt om te wassen, wat een nadeel kan zijn voor mensen die behoefte hebben aan regelmatige reiniging.
 • Sommige gebruikers vinden het deken te zwaar om recht te trekken in bed, wat enige ongemakken kan veroorzaken tijdens het gebruik.
 • Gewichtsverdeling van deze verzwaringsdeken is niet heel goed en hierdoor wordt het gewicht soms ongelijkmatig verdeeld, wat je weer handmatig moet aanpassen. Niet echt handig.
 • Geen informatie vrijgegeven over het aantal lagen van de deken. Het aantal lagen geeft een stukje kwaliteit aan van de deken, waaronder ook de goede gewichtsverdeling. Onze gok is dat er niet veel lagen gebruikt zijn bij het maken van deze deken.
 • Minder kwalitatief als sommige andere verzwaringsdekens
 • 5,5 kilogram is niet veel en doorgaans te weinig gewicht voor iedereen die meer als 70kg weegt.

Over het algemeen is de Lucovitaal verzwaringsdeken een goede aankoop voor een leuk bedrag, maar er zijn wel betere opties.

Hoe verhouden ze zich ten opzichte van de concurrentie?

 • Prijs kwaliteit verhouding: Hoewel ze zeker niet de duurste optie zijn, zijn er andere merken die een betere prijs-kwaliteitverhouding bieden voor hun producten. Een voorbeeld hier van zijn de Litollo verzwaringsdekens.
 • Beoordelingen: Bovendien krijgen LucoVitaal verzwaringsdekens niet altijd even hoge beoordelingen van consumenten in vergelijking met andere in de branche. Indien je de beste kwaliteit wil kijk dan voor een Sensolife verzwaringsdeken (wel een stuk prijziger).
 • Goedkoopste? Toch zijn de Lucovitaal verzwaringsdekens nog niet de goedkoopste op de markt, want de verzwaringsdeken van Action is nog goedkoper.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk op te merken dat de ervaring van elke persoon met een verzwaringsdeken anders zal zijn en dat ze wel erg goedkoop zijn. Hierdoor heb je wel een redelijke prijs/kwaliteit verhouding.

Gebruikers ervaringen met de Lucovitaal verzwaringsdeken

De Lucovitaal verzwaringsdeken is comfortabel en warm. Ik slaap er echt beter door en word ’s nachts een stuk minder snel wakker dan bij een normale deken. Review door bol1407 (14-19 jaar)

Wij zijn echt ontzettend blij met deze verzwaringsdeken van Lucovitaal voor mijn moeder met Parkinson. Het maakt haar rustig en is ook nog eens heel zacht. Review door Jes77 (30-39 jaar) uit Nijmegen

Verdeling gewicht is goed, niet al te zwaar maar zwaar genoeg. Deze deken heb ik over mijn eigen dekbed heen en is daardoor warm maar niet te warm. Door de druk heb ik minder pijnklachten. Review door MissB72 (40-49 jaar)

De deken is comfortabel en warm. Ik slaap er beter door en word ’s nachts minder snel wakker dan bij een normale deken. Review door bol1407 (14-19 jaar)

Mijn persoonlijke oordeel over de Lucovitaal verzwaringsdeken?

Nadat ik de Lucovitaal Verzwaringsdeken een tijdje heb geprobeerd, ben ik enigszins positief maar heb ik elders – bij andere merken – een stuk meer kwaliteit ervaren. De deken heeft een zacht gevoel dankzij de pluche/katoenen hoes en het gewicht zorgt inderdaad voor een gevoel van geborgenheid. Hierdoor kon ik wel iets beter ontspannen tijdens het slapen en merk ik de effecten die een verzwaringsdeken moet geven wel. Toch voelde de vulling niet zo stevig en gelijkmatig verdeeld als bij andere verzwaringsdekens die ik eerder heb gebruikt. Ook het ontbreken van een wasbaarheidsfunctie vond ik onhandig en is dit voor mij een grote afknapper. Het gewicht was acceptabel, maar ik heb elders een deken gevonden met een meer gebalanceerde en duurzame constructie. Hoewel de Lucovitaal deken betaalbaar is, denk ik dat het de moeite waard is om te investeren in een hoogwaardigere optie voor een betere slaapervaring op de lange termijn.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Bij Mindsetking zijn we gepassioneerd over het maken van weloverwogen keuzes op basis van onderzoek en testen. We begrijpen hoe overweldigend het kan zijn om door de eindeloze zee van online beschikbare producten te navigeren, vooral als het gaat om het vinden van de perfecte verzwaringsdeken. Daarom hebben we het op ons genomen om talloze recensies en producten uit de eerste hand grondig te vergelijken, zodat jij dat niet hoeft te doen.

Als kenners op het gebied van verzwaringsdeken en andere slaapartikelen testen we allerlei producten in deze categorieën om onze lezers te voorzien van het beste advies. We nemen dit erg serieus, want we willen gezien worden als beste oplossing voor het te hulp schieten bij keuzestress.

Welke merken verzwaringsdekens hebben wij nog meer beoordeeld?

Lees ook ons artikel over de beste verzwaringsdekens in het algemeen>>>

Hallo! Mijn naam is Elizabeth en ik test voor Mindsetking allerlei slaapartikelen. Mijn reis in de wereld van slaap en gezondheid begon enkele jaren geleden toen ik al jarenlang problemen met mijn slaap had. Ik sliep vaak niet diep genoeg en had erg veel moeite om in slaap te vallen. Hierdoor was ik overdag vaak moe en kon ik niet goed presteren op mijn werk. Zo werd ik door mijn eigen slaapproblemen en gezondheidsuitdagingen gedreven om diverse slaapproducten uit te testen en deze bevindingen deel ik binnen Mindsetking graag met jullie. Aanvullend schrijf ik ook graag informatieve blogberichten over relevante onderwerpen die te maken hebben met slaap en gezondheid. Als je me iets wilt vragen, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *