wat is een ems voetmassage

Wat is ems voetmassage en wat kun je ermee?

Welkom bij onze volledige uitleg over ems voetmassage! Deze techniek van voetmasseren wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen die het biedt voor je voeten en daarnaast je gehele lichaam. Maar wat is ems voetmassage eigenlijk?

Ems voetmassage is een methode waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om de spieren in je voeten te stimuleren en het lichaam en de voeten laten ontspannen. Hierdoor wordt de bloedcirculatie verbeterd en kunnen verschillende pijnklachten verminderen. Het voetmassage apparaat dat voor ems voetmassage wordt gebruikt, heeft verschillende instellingen waardoor je de intensiteit van de massage kunt aanpassen aan je gewenste niveau.

Pijnlijke of vermoeide voeten zijn enkele symptomen die effectief kunnen worden opgelost d.m.v. een ems voetmassage. Maar een behandeling met ems voetmassage kan verder ook worden ingezet om te helpen bij het verminderen van stress en gerelateerde klachten.

Maar wat zijn nu alle precieze voordelen van ems voetmassage? En hoe gebruik je een ems voetmassage apparaat op de juiste wijze? In de volgende secties zullen we hier dieper op ingaan. Lees dus vooral verder!

Belangrijkste Punten:

 • Ems voetmassage maakt gebruik van elektrische impulsen om de spieren in je voeten te stimuleren en zo ontspanning te bevorderen.
 • Het verbetert de bloedcirculatie in ons gehele lichaam en kan pijnklachten verminderen.
 • Ems voetmassage apparaat heeft vaak veel verschillende instellingen voor de intensiteit van de ems massage.
 • Naast het verminderen van pijn, kan ems voetmassage ook helpen om stress te verminderen en ons in algemene zin te helpen ontspannen.
 • We bespreken in volgende paragrafen de voordelen van ems voetmassage en het gebruik van een ems voetmassage apparaat.

Wat is en hoe werkt een EMS voetmassage precies?

Een EMS (Elektrische Spierstimulatie) voetmassage is een geavanceerde techniek die gebruikmaakt van elektrische impulsen om de spieren in de voeten te stimuleren en ze zo te laten ontspannen. Vanuit het perspectief van een professionele masseur, biedt deze methode een effectieve manier om spierspanning te verlichten, de bloedcirculatie in het hele lichaam te bevorderen en vermoeidheid in de voeten te verminderen.

Het principe achter EMS voetmassage is gebaseerd op het nabootsen van de actiepotentialen die vanuit het centrale zenuwstelsel naar spiervezels worden gestuurd. Wanneer een EMS-apparaat wordt gebruikt, worden kleine elektrische impulsen afgegeven die de spiervezels in de voeten activeren. Deze impulsen veroorzaken een samentrekking en ontspanning van de spieren, vergelijkbaar met het effect van traditionele voetreflexmassage.

De behandeling wordt vaak gegeven met een professioneel voetmassage apparaat en helpt niet alleen bij het ontspannen van strakke en vermoeide spieren, maar kan ook helpen bij de verlichting van pijn en ongemak veroorzaakt door aandoeningen zoals plantaire fasciitis of neuropathie.

Voordelen van ems voetmassage

 1. Verlicht pijn en spanning: Door het stimuleren van de spieren in je voeten en het verbeteren van de bloedsomloop, kan ems voetmassage pijn en spanning in de voeten verminderen. Dit kan vooral gunstig zijn als je een staand beroep hebt, vaak sport of als je vaak lange afstanden loopt.
 2. Stimuleert de bloedsomloop: De elektrische impulsen van ems voetmassage kunnen de bloedstroom in de voeten versnellen, waardoor zuurstof en voedingsstoffen sneller worden afgeleverd door ons lichaam. Dit kan o.a. helpen bij het herstel van de spieren en zelfs het verminderen van zwellingen en ontstekingen.
 3. Zorgt voor ontspanning: Ems voetmassage heeft vaak een ontspannende werking op de voeten en ons lichaam als geheel. Door de zenuwen in de voeten te stimuleren, kan deze behandeling je effectief helpen om te kalmeren en stress te verminderen.
 4. Bevordert een betere nachtrust: Als je last hebt van pijnlijke voeten of spanning in je spieren, kan dit je slaap verstoren. Door regelmatig ems voetmassage te krijgen, kun je je lichaam helpen ontspannen en zo ook een betere nachtrust ervaren.
 5. Ondersteuning bij plantaire fasciitis en andere voetaandoeningen: Voor mensen die lijden aan aandoeningen zoals plantaire fasciitis, kan EMS-voetmassage helpen bij het verlichten van symptomen en het bevorderen van genezing.
 6. Vermindering van oedeem en zwelling: Regelmatige EMS-voetmassages kunnen helpen bij het verminderen van zwelling en oedeem in de voeten, vooral bij ouderen of mensen met een wat meer zittende levensstijl.

Als je deze voordelen wilt ervaren, overweeg dan om een ems voetmassage apparaat aan te schaffen en deze consistent te gebruiken. In de volgende paragraaf zullen we bespreken hoe je een dergelijk apparaat op de juiste manier kunt gebruiken, voor maximale resultaten.

ems voetmassage uitvoering

Het gebruik van een ems voetmassage apparaat

Als je een ems voetmassage apparaat hebt gekocht, wil je natuurlijk weten hoe je het optimaal en op de juiste wijze kunt gebruiken. Hieronder vind je stapsgewijze instructies en handige tips om je te helpen het meeste uit je nieuwe ems apparaat te halen.

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat je voeten schoon en droog zijn voordat je het apparaat gaat gebruiken. Neem vervolgens plaats op een comfortabele stoel en steek de stekker van het apparaat in je stopcontact.

Stap 2: Plaats je voeten op het aparaat

Plaats je blote voeten op de massage-elektroden van het ems voetmassage apparaat en zorg ervoor dat je voeten goed tegen de elektroden worden gedrukt. Zo creëer je het beste effect.

Stap 3: Stel nu de intensiteit in

Het ems voetmassage apparaat heeft verschillende intensiteitsniveaus waaruit je kunt kiezen. Het is het beste om bij een laag niveau te beginnen en de ems massage langzaam op te bouwen op tot je de gewenste intensiteit hebt bereikt. Dit voorkomt mogelijk ongemak en pijn.

Stap 4: Start jouw massage

Zodra je de gewenste intensiteit hebt ingesteld, kun je de ems massage gaan starten. Laat het apparaat gedurende 15-30 minuten je voeten masseren. Let op: beweeg tijdens de massage je voeten niet en laat het apparaat het werk doen.

Stap 5: Verwijder de voeten

Haal na de massage je voeten van het apparaat en zet het apparaat uit. Maak hem eens in de zoveel tijd ook eens schoon met een doekje.

Tot slot..

Door bovenstaande stappen te doorlopen, kun je het ems voetmassage apparaat op de juiste manier gebruiken en profiteren van een ontspannende, effectieve voetmassage.

Lijkt ems voetmassage jou niks, maar wil je toch een ander soort voetmassage proberen? Kijk dan eens voor Thaise voetmassage of Chinese voetmassage, waarbij de masseurs zich focussen op specifieke drukpunten in jouw voeten. Dit levert soortgelijke effecten op!

Gezondheidsexpert en freelance schrijver | + berichten

Hi, ik ben Martijn van Mindsetking. Mijn reis naar het gebruik van massage apparaten en zelfzorg begon met een persoonlijke strijd tegen chronische nek- en rugpijn. De pijn was namelijk zo erg dat ik bijna niet meer kon werken en ik was ten einde raad. Totdat ik massage apparaten uitprobeerde. Momenteel test ik massage apparaten voor Mindsetking en deel ik mijn ervaringen met jullie. Daarnaast schrijf ik ook veel bruikbare content over massage in het algemeen. Mocht je vragen hebben, dan mag je me altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.