In dit artikel vind je alles over verzwaringsdeken 3kg

Verzwaringsdeken 3kg voor je kind? 2024 review en koopgids.

Zoek je een oplossing om jouw kind een veiliger en/of rustgevender gevoel te geven, gedurende de nacht? Welkom bij ons artikel over de beste verzwaringsdekens van 3kg voor kinderen! Deze verzwaringsdekens zijn bedoeld voor kinderen en hebben diverse (medische) voordelen.

In dit artikel zullen we beginnen met het laten zien van de beste verzwaringsdekens van 3kg en vervolgens zullen we waardevolle aanvullende informatie geven en elke deken tot in detail beschrijven.

We gaan ervan uit dat je met onderstaande informatie een aankoop kunt doen die bij je past en waar jouw kind nog jarenlang plezier van heeft.

Beste verzwaringsdekens van 3kg van dit moment

Hieronder vind je de beste verzwaringsdekens 3kg van dit moment. We hebben de dekens uitvoerig vergeleken op basis van klantrecensies en tests en zijn vervolgens tot deze samenstelling gekomen.

Ook updaten we dit bericht regelmatig om hem relevant te houden. Verder op deze pagina, kun je nog bruikbare aanvullende informatie vinden over het kopen van verzwaringsdeken 3kg en eventueel andere verzwaringsdekens.

1. TAO NIDRA Verzwaringsdeken kind 3kg 100x150cm (Beste keuze)

beste verzwaringsdeken 3k kinderen grijs

Voordelen:

 • Kalmerend effect en diepere slaap
 • Ideaal voor kinderen tussen de 25 en 35kg
 • Zeer goed beoordeeld door klanten
 • Kwalitatief zeer sterk product en duurzaam!

Nadelen:

 • Je kind wil zijn of haar bed niet meer uit!

De verzwaringsdeken 3kg Tao Nidra is ideaal voor kinderen tussen 25 en 34 kg en is ontworpen om te helpen bij een betere nachtrust, fysiek en mentaal uithoudingsvermogen en algeheel welzijn. De slim ontworpen constructie met 7 lagen biedt optimale zachtheid, geluidsreductie en ademend vermogen dankzij de ultra-ademende structuur en premium 100% duurzaam katoen. De binnenlaag van glaskralen creëert een geruststellend knuffelgevoel dat lichaamsdruk geeft om slapeloosheid, stress, angst en rusteloosheid te verminderen. Studies tonen ook aan dat het bijzonder nuttig is bij gebruik bij kinderen met autisme of ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Bovendien is er een geld-terug-garantie van 30 dagen als je niet het gevoel hebt dat het voor jouw kind werkt!

2. Verzwaringsdeken 3,5 kg voor kinderen (Ook erg goed)

afbeelding van de simply cosy verzwaringsdeken 3kg

Voordelen:

 • Is je kind 35 kilo? Dan is dit natuurlijk een perfecte optie
 • Ökotex 100 keurmerk katoen
 • Maat verzwaringsdeken: 100×150 cm
 • Geschikt voor elk seizoen

Nadelen:

 • Niet geschikt voor strijken en/of drogen

De Simply Cosy verzwaringsdeken Kind 3,5KG is een echt een erg goede oplossing voor ouders die worstelen met de slaapgewoonten van hun kind en hier zelf niet door kunnen slapen. Deze zorgvuldig ontworpen deken helpt bij het creëren van een rustgevende slaapomgeving dankzij de lichte druk die het uitoefent, wat het gevoel geeft van een liefdevolle knuffel. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals 100% katoen en zacht polyester, geschikt voor alle seizoenen en voorzien van een Ökotex 100 keurmerk voor kwaliteit en veiligheid. De wetenschap achter deze verzwaringsdeken is verbazingwekkend, want het merk heeft aan kunnen tonen middels onderzoek dat het effect ook echt merkbaar is.

3. Litollo Verzwaringsdeken 3 kg kinderen

verzwaringsdeken 3kg lichtgrijs

Voordelen:

 • Formaat verzwaringsdeken 3kg: 100cm x 150cm;
 • Erg goed beoordeeld in de reviews
 • Merk dat veel verschillende soorten en maten aanbied

Nadelen:

 • Niet gericht op wintermaanden
 • Er zijn meer kwalitieve opties

Litollo staat garant voor de allerbeste kwaliteit producten en is een therapeutische deken met een gewicht van 3,0 kilogram. De verzwaringsdeken valt letterlijk en figuurlijk als een zware deken om het lichaam heen waardoor je lichaam zich geborgen en beschermd voelt. Het gebruik van de deken geeft je het gevoel geknuffeld te worden, maar de aanmaak hiervan wordt negatief beïnvloed door bijvoorbeeld het licht van smartphone, laptop of televisie. Melatonine wordt ook wel het slaaphormoon genoemd, dit zorgt ervoor dat we ons slaperig gaan voelen als het donker wordt.

4. Ella® Verzwaringsdeken 3,2kg Kind (Beste prijs/kwaliteit)

afbeelding van de verzwaringsdeken 3kg voor kinderen

Voordelen:

 • Erg goed beoordeeld in de reviews
 • Kwalitatief en duurzaam product
 • OEKO-TEX Katoen & Minky Fleece
 • Kalmerend effecten en beter slapen voor je kind

Nadelen:

 • Er zijn opties die nog kwalitatiever zijn

Ella® Verzwaringsdeken 3,2kg Kind is een verzwaringsdeken voor kinderen die helpt bij het verminderen van stress en angstklachten. Het gevoel van een zwaardere deken omringd je of je kind en maakt serotonine en melatonine aan, wat ervoor zorgt dat je ontspant en rustiger wordt. Over het algemeen heeft het lichaam een periode nodig om aan dit nieuwe gevoel te wennen; zo kan je het in de beginperiode ook voor een paar uurtjes op de bank gebruiken of gewoon maar voor een halve nacht. De afmeting van deze verzwaringsdeken bedraagt 100cm x 150 cm, met een gewicht van 3,2kg. De materialen waaruit de deken bestaat, OEKO-TEX Katoenfabric & Minky Fleece, garanderen duurzaamheid en sterkte.

5. Kalm kids verzwaringsdeken 3,4kg (Beste goedkope)

afbeelding van de kalm verzwaringsdeken 3kg wit

Voordelen:

 • Zeer kwalitatieve verzwaringsdeken 3kg voor deze prijs
 • 3,4kg ideaal voor kinderen van rond de 35kg
 • Gemaakt van biologisch katoen

Nadelen:

 • Alleen in het wit verkrijgbaar

De Kalm Kids Verzwaringsdeken van 3,4 kg is een uitstekende keuze voor kinderen die worstelen met slapeloosheid, innerlijke onrust, of concentratieproblemen. In onze snel veranderende digitale wereld, waar kinderen continu worden blootgesteld aan informatieprikkels, biedt deze deken een veilige haven. Het gewicht van de deken stimuleert de aanmaak van serotonine en melatonine, hormonen die een kalmerend en ontspannend effect hebben. Dit leidt tot een lagere hartslag, verminderde stress en lagere bloeddruk, wat bijdraagt aan sneller inslapen, diepere REM-slaap, en een energieker ontwaken. Geschikt voor kinderen tussen 25-40 kg, zorgt deze deken voor een optimale drukverdeling. Een gewenningsperiode kan nodig zijn, maar de meeste kinderen passen zich snel aan binnen 1 tot 2 weken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een verzwaringsdeken 3kg?

 • Kwaliteit: Als het gaat om het kopen van een verzwaringsdeken 3kg voor je kind, zijn er een paar dingen waar je zeker op moet letten. Ten eerste is kwaliteit essentieel, want je wil dat de gewichtsverdeling voor je kind goed is, zodat hij of zij comfortabel kan slapen.
 • Duurzaamheid: Je wilt er zeker van zijn dat het product waarin je investeert met zorg en aandacht is gemaakt, zodat jouw kind er zo lang mogelijk mee kan doen en jij niet binnen een paar maanden al een nieuwe verzwaringsdeken moet kopen.
 • Gebruikte stoffen: Een andere belangrijke overweging zijn de materialen die zijn gebruikt bij de constructie van de deken. Pas op voor producten gemaakt van ademende stoffen zoals katoen of bamboe, die jouw kind de hele nacht comfortabel en koel houden.
 • Gewicht van je kind: Houd uiteraard ook rekening met het gewicht van je kind bij het kiezen van een deken van 3 kg – als ze bijzonder licht of zwaar zijn voor hun leeftijd, moet je deze mogelijk aanpassen. Een ideaal gewicht voor een verzwaringsdeken 3kg is rond de 30kg, voor een goed effect en betere slaap.

Is jouw kind zwaarder dan 30kg? Probeer dan eens zwaardere verzwaringsdeken. Voor advies kijk onderaan deze pagina!

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Bij Mindsetking begrijpen we dat het kiezen van de juiste verzwaringsdeken van 3kg een flinke opgave kan zijn, indien je hiervoor niet de juiste kennis hebt. Daarom hebben we het op ons genomen om talloze producten te testen en te beoordelen, zodat jij dat niet hoeft te doen. We streven ernaar onze lezers eerlijke en onbevooroordeelde beoordelingen te geven, zodat ze een weloverwogen beslissing kunnen nemen voordat ze een aankoop doen. We hebben verschillende merken en modellen op de markt doorzocht, rekening houdend met verschillende factoren zoals gewichtsverdeling, materiaalkwaliteit en algehele effectiviteit. Na grondig testen hebben we onze keuzes beperkt tot drie best beoordeelde merken die aan al onze criteria voldeden.

Wat zijn de voordelen van een verzwaringsdeken 3kg?

Als ouder weet ik hoe moeilijk het kan zijn om mijn kind te helpen ontspannen en een goede nachtrust te krijgen. Daarom besloot ik eens een verzwaringsdeken van 3 kg te proberen. En ik kan je vertellen, de voordelen zijn geweldig!

 • Sneller inslaapvallen: De zachte druk van de deken voelt als een knuffel, waardoor je kind makkelijker en sneller in slaap valt.
 • Langer doorslapen: Minder woelen en draaien ’s nachts betekent meer uren ononderbroken slaap.
 • Betere slaapkwaliteit: De deken helpt je kind om dieper te slapen, waardoor herstellende slaapfases bereikt worden die cruciaal zijn voor gezondheid en welzijn.
 • Minder stress overdag: Veel ouders melden dat hun kinderen overdag ook merkbaar rustiger en minder angstig zijn.
 • Wetenschappelijk onderbouwd: De verzwaringsdeken stimuleert het “diepe druk touch”-mechanisme, wat wetenschappelijk is bewezen om het stresshormoon cortisol te verlagen.
 • Neurochemische balans: Het gebruik van de deken kan de afgifte van serotonine en melatonine bevorderen, neurotransmitters die essentieel zijn voor een goede slaap, maar ook zeker voor een goede stemming.
 • Spierontspanning: De gelijkmatige drukverdeling van elke verzwaringsdeken (ook bij 3kg) helpt bij spierontspanning, wat niet alleen gunstig is voor de slaap maar ook voor druk en spanning in het lichaam van het kind. Dit kan ook een positief effect uitoefenen op de houding van het kind.

Verzwaringsdeken voor Kinderen (3kg)

Bij het kiezen van een verzwaringsdeken voor kinderen is het erg belangrijk om het juiste gewicht te selecteren voor optimaal comfort en een goede werking van de deken voor jouw kind. Een verzwaringsdeken van 3 kg is ideaal voor kinderen die ongeveer 30 kg wegen. Deze specifieke gewichtsverdeling zorgt voor een zachte, maar effectieve druk, vergelijkbaar met een omhelzing, die kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van angst. Het is belangrijk om niet te veel gewicht op kinderen te leggen, omdat dit contraproductief kan zijn. Er is zelfs wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het ideale gewicht van een verzwaringsdeken o.b.v. lichaamsgewicht. Toch niet tevreden met het gewicht? Neem dan liever een iets lager gewicht als hoger. Uiteraard mag je hier vanwege persoonlijke voorkeuren wel van af wijken.

Is de verzwaringsdeken 3kg toch niks voor jou?

Wij helpen je graag verder waar we kunnen: ben je er bijvoorbeeld achter gekomen dat jij een zwaardere verzwaringsdeken nodig hebt of zoek je een algemener overzicht met meer informatie? Wij hebben nog een aanvullend artikel geschreven over de beste verzwaringsdekens in het algemeen.

Op zoek naar een ander gewicht?

Er zijn veel verschillende gewichten op het gebied van verzwaringsdekens. Een goede maatstaf op basis van de kilo’s die je weegt vind je hieronder:

Hallo! Mijn naam is Elizabeth en ik test voor Mindsetking allerlei slaapartikelen. Mijn reis in de wereld van slaap en gezondheid begon enkele jaren geleden toen ik al jarenlang problemen met mijn slaap had. Ik sliep vaak niet diep genoeg en had erg veel moeite om in slaap te vallen. Hierdoor was ik overdag vaak moe en kon ik niet goed presteren op mijn werk. Zo werd ik door mijn eigen slaapproblemen en gezondheidsuitdagingen gedreven om diverse slaapproducten uit te testen en deze bevindingen deel ik binnen Mindsetking graag met jullie. Aanvullend schrijf ik ook graag informatieve blogberichten over relevante onderwerpen die te maken hebben met slaap en gezondheid. Als je me iets wilt vragen, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *