vrouw op een zitbal

Succesverhaal Irma: Mijn ervaring met de zitbal

Hallo allemaal, mijn naam is Irma en ik wil graag mijn persoonlijke zitbal ervaring met jullie delen. Ik heb de zitbal gebruikt gedurende 3 maanden en het heeft me geholpen om gezond bezig te zijn tijdens mijn kantoorwerk. Zoals velen van jullie ben ik altijd op zoek geweest naar een manier om af te vallen en me fit te voelen, maar het was altijd een enorme uitdaging.

Met de ergonomische zitbal merkte ik al snel een positieve verandering in mijn leven en werk. Voorheen zat ik altijd op een normale bureaustoel, maar nu gebruik ik de zitbal en wil ik mijn ervaring delen met anderen die ook moeite hebben gehad met afvallen en gezond bezig zijn naast kantoorwerk.

Als je op zoek bent naar een manier om actiever te worden en je gezonder te voelen, dan is de zitbal misschien ook wel een hele goede oplossing voor jou.

Altijd moeite gehad met afvallen en gezond bezig zijn naast het kantoorwerk

Het dagelijkse werk in een kantooromgeving maakte het voor mij moeilijk om voldoende lichaamsbeweging te krijgen en een gezond dieet te handhaven. Ik had na mijn werk namelijk nooit zin om te sporten en ik had daarnaast geen motivatie om gezond te eten. Hierdoor was het behalen van persoonlijke gezondheidsdoelen, zoals bijvoorbeeld afvallen, erg lastig voor mij.

Na een bezoek aan de huisarts bleek dat ik door gebrek aan lichaamsbeweging en verkeerde zithouding vaak last had van lichamelijke klachten en daarnaast was ik altijd moe.

Het gebruik van de zitbal heeft mij echter geholpen om mijn gezondheidsdoelen te bereiken en heeft me een beter gevoel gegeven tijdens het werken. In de volgende paragrafen lees je hoe het mij heeft geholpen.

Afgevallen met de zitbal en een beetje dieet

Na het gebruik van de zitbal gedurende 3 maanden, merkte ik niet alleen een positieve verandering in mijn mentale welzijn en werkplezier, maar ook in mijn gewicht. Ik ben afgevallen dankzij de zitbal en een beetje door een aanvullend dieet. Wat ik er natuurlijk wel bij moet vertellen.

Voordat ik de zitbal begon te gebruiken, was ik me wel bewust van mijn slechte eetgewoonten, maar de noodzaak om iets aan mijn lichaam te veranderen, was er niet. Ik had veel moeite om gemotiveerd te blijven en de discipline op te brengen om gezond te eten en regelmatig te bewegen naast mijn kantoorwerk. Toen ik echter begon met het gebruik van de zitbal, merkte ik dat ik veel meer bewoog tijdens het werk en dat ik ook direct zin had om gezonder te gaan. Win-win dus!

Ik combineerde het gebruik van de zitbal met een gezond dieet dat bestond uit veel groenten, fruit, magere eiwitten en complexe koolhydraten. Ik verminderde mijn inname van ongezonde snacks en suikers en ik dronk meer water. Dit deed ik wel alleen door de weeks en vooral tijdens het werk. In het weekend heb ik niks veranderd aan mijn levensstijl.

VoorNa
Gewicht85 kg80 kg
Buikomvang102 cm95 cm
Vetpercentage32%28%

Je kunt zien dat ik niet enorm ben afgevallen, maar wel een gestage en aanzienlijke vooruitgang heb geboekt. Het gebruik van de zitbal en mijn dieet hebben me geholpen om actiever te worden en mijn metabolisme te versnellen, terwijl het gezonde dieet heeft bijgedragen aan het verliezen van overbodige kilo’s en vet.

Uiteraard is het wel lastig om precies na te gaan hoeveel gewicht ik ben verloren door het gebruik van de zitbal en door het volgen van een dieet. Naar mijn idee, verdienen ze beide veel lof.

Fitter en meer energiek door het gebruik van de zitbal

Door het gebruik van de zitbal op kantoor en mijn aanvullende dieet, voel ik me niet alleen fitter en energieker, maar ook mijn humeur is erop vooruitgegaan. Ik merk dat ik de hele dag door meer motivatie heb om mijn taken uit te voeren, zowel op het werk als thuis.

De zitbal zorgt ervoor dat mijn lichaam in beweging blijft terwijl ik zit, waardoor mijn bloedcirculatie verbetert en ik me alert en energiek blijf voelen. Dat is erg fijn en ik merk zelfs dat ik na een lange dag achter de computer minder stijf ben dan voorheen, en ik heb minder last van vermoeide benen en rugpijn.

Wat ik ook erg fijn vind is dat ik me meer ontspannen en minder gestrest voel tijdens het werken, wat een positief effect heeft op mijn gemoedstoestand (ook na het werk).

Verhoogde productiviteit

De zitbal gebruik ik niet de hele dag, maar ik gebruik hem ter afwisseling van mijn ergonomische bureaustoel,. Toch merk ik dat ik meer gedaan krijg op een dag, ook wanneer ik vervolgens op mijn bureaustoel ga zitten. Ik voel me meer geconcentreerd en kan me beter focussen op mijn taken, waardoor ik mijn werk sneller en efficiënter kan uitvoeren. Wat een dieet en en wat activiteit wel niet voor je kunnen betekenen.

Gebruik van de zitbal bijna 4 uur per dag

In het begin gebruikte ik de zitbal alleen voor korte periodes (1 a 2 uur per dag), maar naarmate ik eraan gewend raakte, begon ik de zitbal steeds vaker te gebruiken. Momenteel gebruik ik de zitbal bijna 4 uur per dag!

Voordelen van het gebruik van de zitbal voor bijna 4 uur per dagNadelen van het gebruik van de zitbal voor bijna 4 uur per dag
– Verbetering van mijn houding
– Verhoogde fysieke activiteit
– Verbranding van extra calorieën
– Vermindering van rugpijn en stijfheid
– Verbetert de concentratie en productiviteit
– Mogelijke vermoeidheid van buikspieren als je te lang zit
– Sommige mensen vinden het moeilijk om evenwicht te bewaren

Hoewel er enkele nadelen zijn om de zitbal voor langere tijd te gebruiken (volgens Mindsetking), wegen de voordelen zwaarder voor mij. Ik voel me fitter en energieker tijdens mijn werk, en ik merk dat ik na het werk meer zin heb om te bewegen.

Als je van plan bent om de zitbal voor op kantoor voor langere tijd te gaan gebruiken, is het belangrijk om geleidelijk aan te wennen. Begin bijvoorbeeld met een uur per dag en bouw het langzaam op tot het voor jou aangenaam is voor een tijdsduur van 4 uur per dag.

Laat je inspireren en wees de volgende in de rij!

Ik hoop dat mijn succesverhaal met de zitbal jou heeft geïnspireerd om ook positieve veranderingen aan te brengen in jouw leven. Als je moeite hebt gehad met afvallen, gezond bezig zijn naast kantoorwerk en je niet energiek voelen, dan is de zitbal misschien wel de oplossing voor jou!

Laat je niet ontmoedigen door eventuele uitdagingen die je tegenkomt bij het gebruik van de zitbal. Het kan even wennen zijn, maar je zult al snel merken dat het de moeite waard is. Wees geduldig en geef niet op!

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.