hands on mentaliteit betekenis

Wat is een hands on mentaliteit en hoe krijg je het?

Een hands on mentaliteit kan bijdragen aan je werkgeluk, doordat je een grotere bijdrage levert aan het resultaat van de organisatie. Op deze pagina gaan wij behandelen wat een hands on mentaliteit is en hoe je dit kunt verkrijgen. Onderaan het artikel staat een link die ervoor zal zorgen dat jij ook een hands on mentaliteit zal verkrijgen!

Wat is een hands on mentaliteit?

Dit is een term die je weleens ziet in vacatures (net als bijvoorbeeld spin het web) en toch weten heleboel mensen ziet wat de definitie hiervan is. Een hands on mentaliteit betekent dat je graag zelf initiatief toont en je handen graag uit de mouwen steekt.

Een goed voorbeeld is dat je bijvoorbeeld een opdracht hebt afgerond op het werk, veel mensen gaan dan afwachten tot de baas gaat zeggen wat je mag gaan doen. Maar een hands on mentaliteit is dat je zelf vraagt “wat kan ik nog meer doen”?.

Het laat zien dat je een doorzetter bent en je vaardigheden wilt uitbreiden. Iemand met een hands on mentaliteit wilt niet stilzitten maar continu bezig blijven en kan zichzelf er goed motiveren.

Het dus niet denken maar vooral doen en je goede resultaten nastreven laat je zien door er vol tegenaan te gaan. Je voert je taken uit maar je bent ook bereid om wat extra’s te doen zonder echt te gaan mopperen.

Mensen met een hands on mentaliteit staan vaak ook vooral bekend als zeer hardwerkend. Een hands on mentaliteit betekenis is in principe niet zo moeilijk als het lijkt.

Bij je sollicitatiegesprek kun je bijvoorbeeld benoemen dat je soortgelijke eigenschappen bezit. Je kunt je sollicitatiegesprek voorbereiden door te kijken naar welke van deze belangrijke eigenschappen je bezit.

Waarom is het van belang?

Het is niet per definitie meteen slecht als je geen hands on mentaliteit hebt maar, het is wel zeker een pluspunt. Werkgevers willen vaak mensen in dienst hebben die bereid zijn om meer energie te leveren en niet die puur “standaard” inzet tonen.

Je kunt het vaak zien bij sectoren die praktisch ingesteld zijn, bijvoorbeeld de bouwsector. De bouw staat erom bekend dat keihard moeten werken gegarandeerd is, je voert je taken uit in een snel tempo en krijgt vaak aanvullende taken mee.

Als je een hand on mentaliteit hebt zal jouw baas dan zeker niet onopgemerkt blijven want, je creëert een mooie eigenschap aan je werk carrière. Het is een eigenschap die ook van pas komt bij salarisonderhandelingen, want je kunt het gebruiken als positieve eigenschap.

Als je werkervaring hebt opgedaan bij bedrijven waar een hands on mentaliteit van kracht was, dan is dit het zeker waard om het te vermelden in je motivatiebrief voor een eventuele nieuwe werkgever.

Ook op persoonlijk vlak kun je het gewoon altijd goed gebruiken want, het geeft aan dat je wel degelijk iets extra’s in je hebt. Je draagt dit dus mee in je bagage.

Hoe krijg je een hands on mentaliteit?

Sommige mensen hebben dit altijd al in zich gehad en zijn dus ook zo opgevoed door hun ouders. Stel dat jij je vader vaak hielp op zijn marktkraam elk weekend, dan bouw je al snel een hands on mentaliteit op. Op de markt werken vrijwel altijd echte aanpakkers.

Het ligt er ook aan of jijzelf denkt dat je een hands on mentaliteit kunt hebben want, veel mensen zien zichzelf niet graag werk verrichten waarbij de mouwen opstropen van toepassing is.

Op een drukke werkplek is de kans groter dat je een hands on mentaliteit zult moeten beheersen omdat, je meer moet doen en dat ook nog eens in een minder tijdsbestek. Hier is een valkuil van een hands on mentaliteit, het hebben van teveel werkstress.

Het spreekwoord “geen woorden maar daden” is een ideaal voorbeeld van wat je tegen iemand moet zeggen die nog een hands on mentaliteit moet beheersen.

Wil jij jouw hands on mentaliteit verbeteren? Lees dan dit boek van Stephen R. Covey over zelfleiderschap. Na het lezen van dit boek zal je niet meer in tijdnood komen en weten hoe je meer gedaan krijgt in minder tijd. Wees niet meer ineffectief, maar richt jou leven een stuk effectiever in! Zo voorkom je narigheden.

Voorkom veelgemaakte sollicitatie fouten met dit ultieme boek voor solliciteren!

Meer informatie over solliciteren en werkgesprekken?

psycholoog auteur mindsetking

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *