beste boeken over gelukkig worden

Gelukkiger leven door te lezen? Beste boeken over geluk.

Gelukkig zijn is misschien wel het meest ultieme doel wat je in je leven kunt bereiken. Iedereen wilt gelukkig zijn en zoekt op zijn of haar eigen manier naar het geluk. Dit is echter geen makkelijke queeste. Tegenslagen, woede, verdriet, pijn, jaloezie … . Het komt op ieders pad terecht en dan kan het soms lastig zijn om het tij te keren. Je kunt natuurlijk een dure psycholoog in armen nemen of talloze therapieën uitproberen. 

Is dit allemaal niets voor jou? Niet getreurd, er zijn tegenwoordig ontelbaar veel zelfhulpboeken die geschreven zijn door hoogwaardige en vooraanstaande psychologen en andere professionals op het gebied van geluk. Wij hebben, uit al die boeken, voor jou een lijstje samengesteld met boekentips over geluk. Het zijn de beste boeken over geluk

1. De logica van geluk – Mo Gawdat

Wereldwijd is dit boek verkocht en valt, doordat het de lezers geïnspireerd heeft en doordat ze in hun leven meer geluk ervaren, in de categorie beste boeken over geluk. Als je de zoektocht naar geluk aan bent gegaan is dit boek een absolute match voor je.

Mo Gawdat weet dat er soms een tragedie moet plaatsvinden om te leren begrijpen dat je altijd een keuze hebt. De zoon van de auteur overleed toen deze pas 21 jaar was.

In die periode van duisternis en verdriet kwam Mo Gawdat erachter dat hij kon kiezen voor 2 dingen: geluk of verdriet. Hij leerde zichzelf om te kiezen voor geluk.

Samen met zijn zoon werkte hij aan een geluks- formule: “Geluk is gelijk aan of groter dan de gebeurtenissen in je leven min je verwachting over hoe het leven moet zijn.”

Door deze ‘eye-opener’ ga je uiteindelijk inzien dat je perspectief je geluk bepaalt.

Bekijk dit boek hier>>>

2. Happy life 365 (Kelly Weekers)

Ben je ongelukkig met je leven? Heb je het gevoel dat je niet je beste leven leidt? Dan moet je Happy Life 365 van Kelly Weekers lezen. Dit boek gaat over hoe je een gelukkig leven kunt leiden.

Het is een bestseller in Nederland en wordt zeer goed beoordeeld. In het boek deelt Kelly Weekers haar no-nonsense manier van denken voor een leuker leven.

Ze laat je zien hoe je gelukkig kunt zijn door kleine veranderingen in je dagelijkse routine aan te brengen.

Door haar advies op te volgen, zul je al snel een groot verschil zien in je algehele geluk. Het is zeer goed beoordeeld door de lezers en wordt beschouwd als een van de beste boeken over geluk.

Bekijk dit boek hier>>>

Beste boeken over geluk vinden in het leven
Met de tips uit bovenstaande boeken, moet je direct inzichten kunnen krijgen, waardoor je geluksgevoel toeneemt!

3. Gelukkig zijn moet je durven – Rosalinda Weel

Als je ongelukkig bent in het leven over wie je bent of wat je doet, dan is het misschien een schrale troost als wij jou vertellen dat je niet de enige bent.

Helaas ervaren veel mensen in de samenleving tegenwoordig dat gevoel. Maar hoe kom je hiervan af? Begin met het lezen van het boek Gelukkig zijn moet je durven en je hebt al de eerste stap naar geluk genomen.

Meditatie en yoga docente Rosalinda Weel heeft het tot haar missie gemaakt om mensen te helpen zodat ze gelukkiger worden. Door middel van haar boek leert ze je om naar je hart te luisteren en welke beslissingen de juiste zijn om te nemen als je een gelukkig leven wilt bereiken.

De oefeningen die in dit boek gegeven worden zijn oprecht erg waardevol en je kunt direct hiermee aan de slag gaan. Misschien lijkt het in eerste instantie op een boek voor vrouwen, maar mannen twijfel niet want de mannelijke lezers van dit boek zijn ook uitermate positief.

Bekijk dit boek hier>>>

4. Geluk zonder voorwaarden – Michael A. Singer

Michael Singer helpt je om jezelf van negatieve gedachten te ontdoen en om het werkelijke gevoel van vrij te zijn ervaren. Alles in ons hoofd wat negatief is zoals, herinneringen, gedachten en ervaringen, is meestal een blokkade op het pad naar geluk.

Kun je daarvan bevrijd worden? Kun je aan de gevangenis ontsnappen die bestaat uit patronen van angst en van vermijden? Deze internationale besteller geeft het antwoord op deze vragen.

Zonder moeilijke en verheven woorden maakt Singer geluk voor iedereen bereikbaar. Het boek kun je trouwens ook meteen toepassen, zo ervaar je sneller de effecten van jouw geluk.

Bekijk dit boek hier>>>

5. Geluk 2.0 – Leo Bormans

Geluk 2.0 is een grondige vernieuwing van het populaire wetenschappelijke boek van Bormans over wereldwijd geluksonderzoek, The World Book of Happiness.

Deze vernieuwde versie geeft je een overzicht dat actueel is over de kennis die wij nou daadwerkelijk hebben over geluk. Ook geeft de schrijver zijn mening over wat we met die kennis nog meer kunnen doen in ons leven en natuurlijk ook in de samenleving.

Bekijk dit boek hier>>>

6. Het geluk in jezelf – Deepak Chopra

Geluk is niet afhankelijk van materialiteit, maar zit puur in jezelf. Dit is een wijze les die het geluk in jezelf je tijdens het lezen doet laten beseffen.

Als je gelukkig wilt worden, zorg er dan op de eerste plaats voor dat je gelukkig bent met jezelf, en ontdek dat geluk echt vanuit jezelf komt.

Je hoeft geen duur huis te hebben of een dikke auto op je oprit, ”geld maakt niet gelukkig” is toch niet voor niets een gezegde.

Dit boek geeft je alle informatie die je nodig hebt, bij het toepassen van deze informatie kun je daadwerkelijk een gelukkiger leven leiden.

Bekijk dit boek hier>>>

boeken over geluk voor telefoon laptop of e reader
De meeste van deze boeken zijn ook als E-book verkrijgbaar, waardoor je ze gemakkelijk vanaf je laptop, telefoon of e-reader kunt lezen!

7. Ikigai – Hector Garcia

‘Ikigai’ is een Japans fenomeen. In de Japanse traditie gelooft men dat iedereen een ikigai heeft, iedereen bestaat met een reden. In dit boek ontdek je alles over de geheimen die het Japanse eiland Okinawa bezit. Niet voor niets is dit het eiland waar de meeste gezonde en actieve 100-jarige mensen wonen wereldwijd.

De auteurs kregen een kijkje in het leven van de Japanners. Hun voedingsschema, werkschema, beweegschema en de manier van omgang met anderen en hoe je in topvorm kunt blijven voor een eeuw lang. Ook kregen de auteurs uitleg hoe het vinden van je ikigai betekenis in je leven brengt.

Dit boek leert je over het gezond houden van je lichaam, geest en ziel door middel van de Japanse filosofie en is een ondersteuning voor het vinden van je ikigai. Als aanvulling op het boek is er ook een Ikigai werkboek te koop.

Dit werkboek reikt je verschillende richtingen aan met praktische oefeningen zodat je alle hulpmiddelen hebt om je doelen naar de juiste eindbestemming te brengen.

Bekijk dit boek hier>>>

8. De voorsprong van geluk – Shawn Achor

Medeontwerper van Harvard’s ‘Happiness’- cursus en docent aan de Harvard University geeft ieder jaar meer dan 150 lezingen over geluk en menselijk potentieel en wat hierachter de wetenschap is.

Achor heeft de grootste studie over geluk en menselijk potentieel uitgevoerd. Hierin waren meer dan 1600 studenten betrokken.

Gebaseerd op zijn onderzoek geeft Achor de 7 kernprincipes van de positieve psychologie. Deze kernprincipes is voor iedereen simpel toe te passen als je prestaties wilt verbeteren, je carrière wilt bevorderen en als je succes op je werk wenst te behalen.

Als je op zoek bent naar praktisch advies om manieren te ontdekken om gelukkiger en succesvoller te worden dan is dit boek een absolute aanrader.

Bekijk dit boek hier>>>

9. De kracht van het NEE – James Altucher

Bij het lezen van dit boek krijg je veel tips mee om nee te zeggen, maar uiteindelijk is dit niet waar het boek om gaat. Ondanks de titel leert het boek je om dingen uit je leven te verwijderen die overbodig zijn.

Door deze overbodige dingen op te ruimen kun je ja tegen jezelf zeggen. De kracht die achter een klein woordje zit om gezond te worden, uit slechte relaties te stappen, overvloed omarmen en vervolgens tegen jezelf ja kan zeggen, is iets waar veel mensen vaak niet bij stilstaan.

Dit boek is een absolute aanrader en een handleiding die alles perfect omvat over het gebruik van dit kleine woordje.

Bekijk dit boek hier>>>

10. Gelukkig zijn kun je leren – Martin Seligman

Bestsellerauteur en psycholoog Seligman laat in zijn boek het idee naar voren komen dat geluk niet afhankelijk is van ‘geluk hebben’ of te danken valt aan ‘de juiste genen’.

Als je wilt gaan voor authentiek geluk, geluk dat blijvend is, moet je volgens Seligman jezelf niet focussen op je zwakheden. In plaats daarvan moet je je sterke kanten gebruiken zodat je ieder aspect van je leven kunt veranderen.

Als je eenmaal authentiek geluk gevonden hebt dan kan dit tot nieuwe betekenis, oprechte vreugde en tevredenheid in je leven leiden in elk aspect van je leven zoals werk, relaties en ouderschap.

In zijn boek beschrijft Seligman hoe je door middel van de krachten die jouw kenmerken, je persoonlijke kracht, kunt inzetten om een buffer te creëren tegen negatieve emoties en een noodlot.

Als je deze gave eenmaal bezit kun je niet alleen je eigen stukje wereld mooier maken maar ook de wereld om je heen.

Bekijk dit boek hier>>>

beste boeken over gelukkig worden.
Een tip die je al mee kan nemen uit verschillende boeken is dat lezen en daarmee – zo nu en dan een momentje voor jezelf pakken, al meer geluk in je leven zal brengen.

11. Brief over geluk (Epicurus)

Epicurus was een oude Griekse filosoof die een boek schreef genaamd Letter of Happiness. In dit boek betoogt Epicurus dat de sleutel tot geluk is om een eenvoudig leven te leiden en je te concentreren op wat echt belangrijk is.

De filosofie van Epicurus is aantrekkelijk omdat ze zo eenvoudig en duidelijk is. Hij pleit sterk voor een weloverwogen leven, wat leerzaam is voor iedereen die zich afvraagt hoe echt geluk eruitziet.

Hoewel het boek meer dan 2000 jaar oud is, is de boodschap ervan nog steeds actueel. Iedereen die op zoek is naar begeleiding bij het bereiken van geluk, zou er goed aan doen Epicurus’ Geluksbrief te lezen.

Bekijk dit boek hier>>>

12. Wat is je overkomen? (Oprah Winfrey)

Wat is overkomen? is een bestseller van Oprah Winfrey. Het boek draait om het idee van trauma, veerkracht en herstel.

Daarin beschrijft Oprah haar eigen jeugdervaringen met misbruik en ontberingen en hoe ze deze heeft kunnen overwinnen om een van de meest succesvolle vrouwen ter wereld te worden.

Ze geeft lezers praktisch advies over hoe ze met hun eigen trauma’s kunnen omgaan en ondanks die trauma’s gelukkig en succesvol kunnen worden.

Dit is een essentiële lezing voor iedereen die een trauma heeft meegemaakt of moeite heeft om geluk in zijn leven te vinden.

Bekijk dit boek hier>>>

13. Leven met wind mee (Jelle Hermus)

Ben je op zoek naar tips om gelukkiger te zijn in je leven? Het boek van Jelle Hermus, Leven met de wind, is een geweldige bron voor iedereen die een gelukkiger leven wil leiden.

In dit boek geeft Hermus lezers praktisch advies over hoe ze geluk kunnen vinden in hun dagelijks leven. Jelle Hermus is daarnaast eigenaar van een platform omtrent zelfontwikkeling en geluk.

Hij deelt in zdit boek ook zijn eigen persoonlijke reis naar het vinden van geluk, een inspirerend verhaal voor iedereen die zich verloren voelt of vastzit in zijn leven.

Als je op zoek bent naar een boek dat je helpt meer geluk in je leven te vinden, dan is Leven met de Wind van Jelle Hermus een goede keuze.

Bekijk dit boek hier>>>

14. De emotie encyclopedie (Vera Helleman)

De emotie encyclopedie van Vera Helleman is een goed beoordeeld boek over geluk vinden met je gevoelens als navigatiesysteem. Het boek heeft positieve recensies gekregen vanwege zijn originaliteit en inzicht in emoties.

De emotie encyclopedie geeft Vera Helleman lezers een diepgaand inzicht in hoe ze geluk kunnen vinden door hun emoties als gids te gebruiken.

Het boek behandelt een breed scala aan onderwerpen die verband houden met emoties, waaronder hoe om te gaan met negatieve gevoelens, hoe je emoties constructief kunt uiten en hoe je positieve relaties opbouwt.

Met zijn uitgebreide dekking van het onderwerp, is de emotie encyclopedie een essentiële lectuur voor iedereen die meer wil weten over hun emoties en hoe ze deze kunnen gebruiken om een gelukkiger leven te leiden.

Bekijk dit boek hier>>>

Kinderspecial 1: De 7 eigenschappen van happy kids (Sean Covey)

Bent jij op zoek naar tips om jouw kind gelukkiger te maken? Sean Covey’s de 7 eigenschappen van happy kids is een geweldig boek om mee te beginnen! Dit boeiende, kleurrijke prentenboek is perfect voor kinderen van vier tot acht jaar.

Daarin deelt Sean Covey zeven gewoonten die gelukkige kinderen gemeen hebben. Deze gewoonten omvatten zaken als een positieve houding hebben, doelen stellen en verantwoordelijkheid nemen voor hun acties.

Door jouw kind deze gewoonten aan te leren, kun jij hen helpen een gelukkiger, bevredigender leven te leiden. Het boek is gebaseerd op de wereldwijde bestseller ”de 7 eigenschappen van effectief leiderschap”.

Bekijk dit boek hier>>>

Kinderspecial 2: Geluk voor kinderen (Leo Bormans)

Geluk voor kinderen van Leo Bormans is een geweldig boek over het vinden van geluk voor kinderen. Het is voornamelijk geschreven voor kinderen van 4 jaar en ouder.

Het boek geeft tips over hoe je gelukkig kunt zijn en hoe je geluk kunt vinden in het dagelijks leven. Door de tips in dit boek op te volgen, kunnen ouders hun kinderen helpen te leren hoe ze gelukkig kunnen zijn en meer van hun kindertijd kunnen genieten.

Het bevat ook verhalen en activiteiten die kinderen helpen de concepten van geluk te begrijpen en toe te passen.

Al met al is dit een uitstekend boek dat kinderen kan helpen te leren hoe ze gelukkig kunnen zijn en hoe ze een positieve kijk op het leven kunnen behouden.

Bekijk dit boek hier>>>

Wil jij een goede e-reader om je boeken op te lezen?

Als het gaat om het kiezen van de perfecte e-reader voor jezelf, zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Dus welke moet je kopen? In dit artikel zullen we enkele van de best beoordeelde e-readers op de markt bekijken en je ons oordeel over elk geven. We baseren ons hier op talloze reviews en gebruikerservaringen van andere kopers. Ook lezen we ons in, in de verschillende specificaties die deze e-readers bezitten. Kijk hier naar onze bevindingen over de beste e-readers>>>

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *