top lijstje van brene brown boeken

Beste Brené Brown-boeken om te lezen

Brené Brown is een onderzoeksprofessor aan de Universiteit van Houston die bekend staat om haar onderzoek naar schaamte en kwetsbaarheid.

Ze heeft verschillende boeken over het onderwerp geschreven, waaronder The New York Times-bestseller kwetsbaarheid als kracht.

Brown gelooft dat kwetsbaarheid een kracht kan zijn en dat schaamte kan worden overwonnen door zelfcompassie en verbinding met anderen. Wij vinden dit een erg interessante theorie en brengen de tips van Brown zelf in de praktijk.

Verder is Brené een veelgevraagd spreker en heeft meerdere TED Talks gegeven over schaamte en kwetsbaarheid. In dit artikel behandelen we de beste boeken van Brené Brown.

Beste boeken van Brené Brown: top 8 voor jou

1. Kwetsbaarheid als kracht

Brené Brown heeft een kwetsbaarheid als kracht geschreven. Dit boek is een bestseller geworden omdat het een andere kijk geeft op menselijke kracht.

Brown definieert moed als het vermogen om perfectionisme los te laten en open te staan voor de mogelijkheden van het leven en geeft aan dat schaamte een belangrijk onderdeel is van ons leven.

Ook gebruikt Brené persoonlijke anekdotes en wetenschappelijk onderzoek om te beargumenteren dat kwetsbaarheid een krachtig hulpmiddel kan zijn in relaties – zowel in het gezin als op het werk.

Kwetsbaarheid is eng, maar het is ook de geboorteplaats van innovatie, creativiteit en verandering. Dat is goed aangetoond in dit boek en daarom is het ook een wereldwijde bestseller geworden!

Bekijk dit boek hier>>>

2. Atlas of the heart

Bren Brown, een wetenschappelijk onderzoeker en bestsellerauteur, heeft een nieuw boek geschreven genaamd Atlas of the Heart.

Het boek gaat over hoe mensen verbindingen kunnen maken, ook via taal. Browns eerdere boeken waren populair bij het grote publiek, en Atlas of the Heart zal waarschijnlijk niet anders zijn.

Haar werk is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ze heeft de gave om complexe concepten in een gemakkelijk leesbare stijl uit te leggen. Haar boeken zijn altijd goed onderbouwd en boordevol interessante informatie.

Bekijk het boek hier>>>

foto van het onderwerp kwetsbaarheid bij brene brown boeken
Het onderwerp ”kwetsbaarheid” blijft terugkomen in de boeken van Brené Brown.

3. Durf te leiden

Bren Brown, gerenommeerd onderzoeker naar menselijke verbinding, heeft een nieuw boek geschreven over leiderschap.

Daarin bespreekt ze hoe leiders kwetsbaarheid kunnen gebruiken in hun leiderschap. Brown’s onderzoek is gebaseerd op wetenschappelijke feiten en vol moed.

Ze heeft ontdekt dat wanneer we ons kwetsbaar durven op te stellen, we vanuit het hart contact maken met anderen. Deze verbinding leidt tot vollere relaties en effectiever leiderschap.

Leiders die bereid zijn hun kwetsbaarheden te tonen, zijn vaak vol moed en kunnen de mensen om hen heen inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

Bekijk dit boek hier>>>

4. De moed van imperfectie

Bren Brown, auteur van vele goede boeken en bestseller auteur, heeft een geweldig boek geschreven met ”de moed van imperfectie.

Browns nieuwste werk gaat helemaal over het belang van compassie en verbinding. Ze bespreekt hoe we vaak proberen iemand te zijn die we denken te moeten zijn in plaats van te omarmen wie we werkelijk zijn.

Dit kan leiden tot veel ontevredenheid en onzekerheid. Brown gelooft dat kwetsbaar en authentiek zijn de sleutel is tot geluk en tevredenheid.

Haar boek staat vol met handige tips om perfectionisme los te laten en een bevredigender leven te leiden.

Bekijk dit boek hier>>>

5. Sterker dan ooit

Bren Brown, een onderzoeksprofessor aan de University of Houston Graduate College of Social Work, heeft in 2017 een nieuw boek geschreven met de titel Sterker dan ooit.

Het boek gaat over de wijsheid van vallen en opstaan en hoe je dit op een positieve manier kunt benaderen in je eigen leven.

In het boek bespreekt Brown hoe we allemaal kunnen leren van onze fouten en daardoor sterker worden. Ze stelt dat de kern van het leven vallen en opstaan is, en dat we kwetsbaarheid moeten omarmen als we willen leren en groeien.

Brown’s boek is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en biedt lezers een schat aan nuttige informatie. Iedereen die meer wil weten over het belang van falen, zal dit boek verhelderend vinden.

Bekijk dit boek hier>>>

alle boeken van brene brown
De boeken van Brené Brown hebben als doel je krachtiger, sterker en zelfverzekerder te maken.

6. Gelukkig ben ik niet de enige

Bren Brown beschrijft in haar boek, ”Gelukkig ben ik niet de enige”: verhalen over schaamte en verlossing, hoe mensen hun schaamte en kwetsbaarheid hebben omgezet in kracht en geluk.

Brown is zelf een onderzoeker die jarenlang schaamte, moed, authenticiteit en waardigheid heeft bestudeerd. Ze heeft ontdekt dat wanneer we perfectionisme loslaten en onszelf kwetsbaar opstellen, we ons leven ten goede kunnen veranderen.

Door haar onderzoek en persoonlijke verhalen van interviewonderwerpen laat Brown zien hoe schaamte kan leiden tot slopende zelfveroordeling en isolatie.

Ze wijst er echter ook op dat wanneer we onze kwetsbaarheden met anderen delen en op hen leunen voor steun, schaamte een sterke kracht ten goede kan worden.

Door open te zijn over onze worstelingen – of het nu met familieleden, vrienden of een therapeut is – kunnen we onszelf in een positiever licht gaan zien.

Bekijk dit boek hier>>>

7. I Thought It Was Just Me (but it isn’t)

Bren Brown, auteur van het boek I Thought It Was Me (But It’s Not), is een onderzoeksprofessor aan de Universiteit van Houston. Ze heeft meer dan een decennium besteed aan het bestuderen van moed, kwetsbaarheid, schaamte en empathie. Haar werk is te zien geweest op PBS, NPR, The Huffington Post en in The New York Times.

Browns boek uit 2007 gaat over hoe je gelukkig kunt zijn in je vel. Ze zegt dat velen van ons ons hele leven proberen anderen te behagen in plaats van onszelf te behagen. We maken ons zorgen over wat andere mensen van ons zullen denken en we voelen ons niet op ons gemak om onszelf te zijn.

Brown zegt dat de sleutel tot geluk ligt in het leren accepteren dat je anders bent. Je moet leren gelukkig te zijn in je vel en je niet langer druk te maken over wat andere mensen denken. Als je tevreden bent met jezelf, zul je merken dat andere mensen je ook aardig zullen vinden.

Bekijk dit boek hier>>>

8. Daring Greatly : How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent, and Lead (alleen Engelstalig)

We kennen allemaal die mensen die alles voor elkaar lijken te hebben. Zij zijn degenen die er altijd verzorgd en verzorgd uitzien, wat het leven ook op hun pad brengt. En hoewel het lijkt alsof ze alles hebben uitgedacht, zien we vaak niet de innerlijke onrust waarmee ze te maken hebben.

Wat we aan de buitenkant zien, is vaak slechts een façade, een masker dat deze mensen dragen om zichzelf te beschermen tegen verwondingen. En hoewel dit voor sommige mensen kan werken, kan het voor anderen behoorlijk isolerend zijn.

Want uiteindelijk hebben we allemaal verbinding nodig. We moeten ons gezien, gehoord en begrepen voelen. En daar komt Brené Brown om de hoek kijken.

Brown is een onderzoeker en auteur die jarenlang moed en kwetsbaarheid heeft bestudeerd.

Bekijk dit boek hier>>>

Meer top lijstjes van boeken?

  1. Boeken over geluk
  2. Aanbevolen biografieën
  3. Jan Geurtz boeken
  4. Mindfulness boeken
  5. Spirituele boeken
  6. Beste keuzes op het gebied van mindset
  7. Michael pilarczyk boeken
  8. Wim Hof boeken

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *