goede boeken van jan geurtz

Beste boeken Jan Geurtz: welke kies jij?

Jan Geurtz is een Nederlandse schrijver die voornamelijk boeken schrijft over spiritualiteit en psychologie. Hij werd geboren in 1950 en begon begin jaren negentig met schrijven.

De meeste boeken van Geurtz behandelen onder andere spirituele- en psychologische inzichten, waaronder een boek over non-dualiteit. Ook schreef hij een zeer gewaardeerd boek over het opvoeden van kinderen.

De boeken van Geurtz zijn gepubliceerd in het Nederlands en Engels en zijn vertaald in verschillende andere talen. Ook heeft hij talloze lezingen en workshops gegeven op het gebied van mindfulness, meditatie, psychologie en spiritualiteit.

In zijn schrijven put Geurtz zowel uit zijn eigen ervaringen als uit inzichten uit verschillende tradities, zoals het boeddhisme, het taoïsme, Advaita Vedanta en de westerse psychologie. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om onszelf diep te begrijpen als we een gelukkig en zinvol leven willen leiden.

1. Verslaaf aan liefde

Verslaafd aan de liefde is een heel goed boek van Jan Geurtz over de relatie met jezelf en hoe je deze kunt verbeteren. Het leert je ook negatieve gedachte- en gedragspatronen herkennen.

Het boek is zo geschreven dat het voor lezers gemakkelijk te begrijpen is, en het biedt nuttige informatie over hoe je de relatie met jezelf kunt verbeteren.

Jan doet dit door verschillende voorbeelden te geven uit de praktijk en uit z’n eigen leven. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe dit psychologisch mechanisme werkt in je eigen brein.

Je zal vrijwel elke situatie of voorbeeld kunnen herkennen en begrijpt zo beter hoe wij als mens werken en wanneer wij te streng zijn voor onszelf of wanneer wij dingen zien die er niet zijn.

Hiermee bedoel ik dat het mogelijk is dat je denkt dat andere mensen iets van je vinden, terwijl dit niet zo is. Hierdoor zou je bijvoorbeeld een slecht gevoel over jezelf kunnen krijgen, terwijl dit nergens voor nodig is.

Dingen als dit en meer inzicht in de menselijke geest leer je in dit boek. Na het lezen van dit boek kan ik concluderen dat je jezelf beter begrijpt en dat je over het algemeen beter bewapend bent tegen negatieve gevoelens of situatie die je (voorheen) als negatief beschouwde.

Bekijk dit boek hier>>>

2. De verslaving voorbij

De verslaving voorbij is een heel goed boek van Jan parfum over het aanpakken van verslavingen. Het boek biedt een diepgaande verkenning van de verschillende manieren om verslaving aan te pakken en succesvolle revalidatie te bereiken.

Het biedt een uitgebreide gids voor het begrijpen van verslaving en de effecten ervan op het individu en je leert de verslaving een stuk beter begrijpen.

De aanpak van Jan Geurtz is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en persoonlijke ervaring, waardoor dit een essentiële lectuur is voor iedereen die door verslaving wordt getroffen of die het beter wil begrijpen.

Jan Geurtz is op middelbare leeftijd na ontevredenheid over zijn huidige baan, terecht gekomen in het aanpakken van verslavingen. Hij stopte zelf met roken en ging vervolgens andere mensen helpen ook van het roken af te komen.

Zijn methode was zo effectief, dat hij talloze mensen succesvol heeft geholpen om te stoppen met roken. Vervolgens kwamen mensen ook bij hem met andere verslavingen, waarna hij doorkreeg dat vrijwel alle verslavingen op de zelfde manier werken.

Zodoende werd Jan Geurtz ook succesvol in het aanpakken van andere verslavingen en werd hij een ware expert. Dat heeft uiteindelijk tot dit boek geleid!

Bekijk dit boek hier>>>

3. De opluchting

Dit boek van Jan Geurtz gaat over stoppen met roken en is zeer effectief en snel. Het boek biedt een stapsgewijze aanpak die rokers helpt om gemakkelijk en snel te stoppen, zo geeft Jan Geurtz aan dat je binnen één dag kunt stoppen.

Het richt zich op de psychologische factoren die bijdragen aan roken en biedt lezers methoden om deze factoren te overwinnen. Het boek is voor veel rokers succesvol gebleken en het is een geweldige bron voor mensen die willen stoppen.

Dit was ook het eerste echte en veel verkochte boek van Jan Geurtz. Hierna heeft hij bovenstaand boek ”de verlaving” geschreven omdat zijn methode voor stoppen met roken, ook effectief bleek bij andere verslavingen.

Bekijk dit boek hier>>>

4. Verslaafd aan denken

Het boek van Jan Geurtz, verslaafd aan denken, is een geweldig boek voor iedereen die de spirituele kant van onze denkverslaving wil onderzoeken en op zoek is naar meer rust in zijn hoofd en geest.

Het boek biedt een grondig overzicht van het onderwerp en gaat in op alles, van de geschiedenis van gedachteverslaving tot de effecten ervan op ons dagelijks leven.

Jan Geurtz vertelt dit op een inspirerende manier en neemt talloze voorbeeld die hij heeft verkregen van eigen leraren en illustreert dit aan de hand van zijn eigen reis op weg naar het leren doorzien van je gedachten.

In dit boek leer je hoe boeddhisten tegen de wereld aan kijken en dit kan behoorlijk verhelderend werken. Onze neurotische Westerse geest is wel toe aan een beetje gelijkmoedigheid.

Het boek vertelt hoe we kunnen leren onze gedachten los te laten en meer in het hier en nu te leven. Dit is extreem nuttig omdat je hier direct rustiger van wordt en het ook meer geluk kan brengen in je leven.

Bekijk dit boek hier>>>

5. Het einde van de opvoeding

Het boek gaat over hoe we kinderen beter kunnen opvoeden om zo een vreedzamere samenleving te creëren.

Geurtz stelt dat we door kinderen minder op te voeden (klinkt gek, maar legt het heel logisch uit) kunnen helpen om kinderen voor zichzelf te leren denken en hen te laten opgroeien tot gelukkigere en minder neurotische volwassenen.

Dit zal hen helpen uitgroeien tot volwassenen die in staat zijn om voor zichzelf te denken en rationele beslissingen te nemen, in plaats van blindelings de normen van de samenleving te volgen.

Ook wordt tot in detail uitgelegd wat er verkeerd is aan de huidige opvoeding van veel volwassenen en hoe dit door werkt in het karakter van het kind.

Na het lezen van dit boek zal je anders tegen de gebruikelijke manier van opvoeden aan gaan kijken.

Bekijk dit boek hier>>>

6. Bevrijd door liefde

Bevrijd door liefde is een boek over zelfacceptatie en geluk. De auteur, Jan Groentz, deelt haar eigen persoonlijke verhaal over hoe ze leerde gelukkig te zijn en zichzelf te accepteren zoals ze is.

Ze legt uit dat het mogelijk is om gelukkig en tevreden te zijn, zelfs als je niet alles doorhebt. Je hoeft alleen maar dingen te vinden om van jezelf te houden en je daarop te concentreren.

Dit is een vervolg op eerdere boeken die hij heeft geschreven en op basis van nieuwe inzichten en voorbeelden is dit boek tot uiting gekomen.

Jan Geurtz probeert er geen kopie van te maken en zorgt met aantal verfrissende hoofdstukken voor meer leesplezier!

Bekijk dit boek hier>>>

7. Over liefde en loslaten

Over liefde en loslaten van Jan Geurtz is een persoonlijke gids op je spirituele zoektocht. Het boek gaat over het loslaten van vervelende dingen in het leven. Het bespreekt verschillende levenscrises en hoe deze te overwinnen.

Jan Geurtz publiceerde eerder bestsellers als De opluchting, De verslaving voorbij, het einde van opvoeding en verslaafd aan liefde.

Verder vertelt het boek ook over de verschillende aspecten van liefde en hoe het mensen kan helpen hun grieven uit het verleden los te laten en hoe je verder kunt gaan met leven in het huidige moment.

Over het algemeen is het een nuttige gids voor mensen die moeilijke tijden in hun leven willen doorstaan en willen groeien als persoon. Je zal gebeurtenissen in je leven beter leren begrijpen.

Bekijk dit boek hier>>>

8. Wijzen naar de maan

Wijzen naar de maan is een boek over de zoektocht naar verlichting en de natuurlijke staat van zijn. Het boek bespreekt verschillende concepten en theorieën met betrekking tot verlichting en hoe deze te bereiken.

De auteur geeft zijn eigen inzichten en persoonlijke ervaringen in een poging de lezers te helpen dit ongrijpbare concept beter te begrijpen.

De spirituele zoektocht kan iedereen helpen meer rust en geluk in zichzelf te vinden en daarnaast een beter begrip te ontwikkelen van de wereld.

Dit boek, geïnspireerd door Dzogchen, Tantra en Advaita zijn als vingers die wijzen naar de echte maan, het ongemanifesteerde bewustzijn dat wordt weerspiegeld in ons schijnbaar gescheiden ego-bewustzijn.

Bekijk dit boek hier>>>

9. Vrij van gedachten

Dit boek is bedoeld om je te helpen je gedachten onder controle te krijgen en een hoger niveau van verlichting te bereiken. Het biedt je de tools die je nodig hebt om jezelf te bevrijden van negatieve gedachten en een positievere mindset te cultiveren.

Wanneer je dingen in dit boek onthoud en toepast in het dagelijks leven kan het helpen meer macht over je gedachten te krijgen en jouw algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Als je bijvoorbeeld een gedachte hebt die je nerveus of bang maakt, kun je die kwijtraken en vervangen door een betere gedachte waardoor je je beter gaat voelen. Je leert de versluierende werking van je gedachten te doorzien.

De Vrij van Gedachten-benadering biedt een eenvoudige manier om de sluier te doorbreken die onze gedachten veroorzaken. Het komt uit de ‘geheime’ Dzogchen-traditie in het Tibetaans boeddhisme en vertaald naar de eisen van de hedendaagse westerse mens.

Bekijk dit boek hier>>>

Meer top lijstjes van boeken:

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *