beste manieren voor cellulitis behandelen

Beste manieren om cellulitis te behandelen

Cellulitis, een veelvoorkomend huidfenomeen, heeft talloze vrouwen en mannen op een zoektocht naar effectieve behandelingen gestuurd. Vaak verkeerd begrepen en omhuld met mythen, is cellulitis meer dan alleen een esthetische zorg; het is een complex huidprobleem dat een slimme en doordachte behandelaanpak vereist. Ben jij klaar om de strijd met cellulitis aan te gaan met bewezen en effectieve methoden om dit te behandelen?

In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over cellulitis voordat je een van de nieuwste behandelingen probeert. Daarnaast tonen we ook de verschillende behandelingen en refereren we hierbij naar wetenschappelijk onderzoek.

Wat is een cellulitisbehandeling?

Cellulitis is een veel voorkomende huidaandoening die mannen en vrouwen van alle leeftijden treft. Hoewel de aandoening meestal geen lichamelijk ongemak veroorzaakt, kan het voor velen een esthetisch probleem zijn.

Cellulitisbehandeling is steeds populairder geworden bij vrouwen en mannen van alle leeftijden. Het kan het uiterlijk van cellulitis helpen verminderen terwijl het er gezonder uitziet.

Er zijn verschillende soorten cellulitisbehandelingen beschikbaar, waaronder:

Elk van deze behandelingen is ontwikkeld voor individuele behoeften en heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Vind de cellulitis behandeling die bij je past!

1. Crèmes en lotions als cellulitis behandeling

Crèmes en lotions behoren tot de meest populaire cellulitisbehandelingen. Deze crèmes bevatten ingrediënten die vetcellen kunnen verminderen en helpen bij het afbreken van de vezelachtige banden die cellulitis veroorzaken.

Deze crèmes zijn over het algemeen gemakkelijk te gebruiken en aan te brengen op het getroffen gebied. Veel van deze crèmes bevatten ingrediënten die helpen de huid te verstevigen en strakker te maken, waardoor deze er strakker en jeugdiger uitziet.

Enkele van de ingrediënten die deze actuele toepassingen bevatten, zijn:

 • Cafeïne,
 • Retinoïden en vitamine A-derivaten
 • Vitamine C
 • Vitamine E

Deze toepassingen op het lichaam helpen cellulitis te verminderen door de doorbloeding en elasticiteit van de huid te vergroten.

1.1 Wetenschappelijk onderzoek

 • Volgens een gerandomiseerde studie, uitgevoerd door de universiteit van Canada, heeft toepassing van anticellulitisgel plaatselijk twee keer per dag gedurende 3 maanden aangetoond dat de cellulitis opnieuw gevormd en verdwenen is.
 • Een studie die in 2000 werd uitgevoerd om de behandeling van cellulitis met retinol te beoordelen, heeft veelbelovende resultaten opgeleverd na 6 maanden gebruik van het product.

Let op: De effecten zijn echter meestal slechts tijdelijk en vereisen regelmatige toepassingen om hun resultaten te behouden.

1.2 Huismiddeltjes

Hoewel er online veel huismiddeltjes voor cellulitis beschikbaar zijn die koffie, kokosolie, vitamine C en retinol combineren, is er geen wetenschappelijk bewijs om deze te onderbouwen.

1.3 Waarschuwingen en risico’s

Veel actuele anticellulitiscrèmes bevatten ingrediënten die huidirritatie of andere bijwerkingen kunnen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te lezen en ervoor te zorgen dat je niet allergisch bent voor een van deze ingrediënten voordat je de crème aanbrengt.

De dermatoloog adviseert om eerst een zeer kleine hoeveelheid lokaal aan te brengen en gedurende 20 minuten te observeren op eventuele allergische reacties.

Daarnaast is het ook belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en alleen te gebruiken zoals aangegeven.

2. VASTR als cellulitisbehandeling

Vacuümondersteunde precieze weefselafgifte of VASTR is een revolutionaire techniek voor de behandeling van cellulitis. Het is een minimaal invasieve procedure waarbij zuigkracht wordt gebruikt om de bindweefselbanden die cellulitis veroorzaken af te breken. De procedure is veilig en effectief in gebruik op elk deel van het lichaam met zichtbare cellulitis.

VASTR kan het uiterlijk van cellulitis verbeteren door de vezelachtige banden die kuiltjes veroorzaken af te breken en door de bloedsomloop te verbeteren. Het kan ook het uiterlijk van vetophopingen verminderen, waardoor het een ideale behandeling is voor diegenen die hun cellulitis willen verminderen zonder operatie.

Andere esthetische problemen zoals huidverslapping en rimpels kunnen ook met deze procedure worden behandeld. VASTR kan ook helpen de huidskleur, textuur en elasticiteit te verbeteren, wat resulteert in langetermijnresultaten met minimale uitvaltijd.

2.1 Wetenschappelijk onderzoek

De meeste dermatologen beweren dat de effecten van VASTR levenslang kunnen zijn.

2.2 Waarschuwingen en risico’s

Vacuümondersteunde precieze weefselafgifte (VATR) is een minimaal invasieve procedure die helpt om de zichtbaarheid van cellulitis te verminderen. Het omvat het gebruik van een vacuümapparaat om vetafzettingen onder de huid op te breken en te verwijderen, wat resulteert in een gladdere en stevigere huid.

Hoewel VATR een effectieve behandeling van cellulitis kan zijn, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het overwegen van deze procedure. Minimale effecten zoals pijn, ontsteking en infectie kunnen het gevolg zijn, zoals bij elke chirurgische ingreep. Maar deze zijn minimaal en van voorbijgaande aard.

de beste manieren om cellulitis te behandelen
Nu je het één en ander weet of cellulitis, delen we hieronder graag mogelijke cellulitis behandelingen met je.

3. Laserbehandelingen voor cellulitis

Laserbehandelingen zijn de meest populaire keuze omdat ze het snelst werken. Ze richten zich op de getroffen gebieden en gebruiken laserenergie om de vetcellen die de kuiltjes veroorzaken te verwijderen.

Deze behandeling is ook niet-invasief, veilig en effectief. Dit helpt om het uiterlijk van de huid op gebieden zoals de dijen, billen en buik te verbeteren.

Laserbehandelingen richten zich daarnaast op de vetcellen en stimuleren de collageenproductie om de kuiltjes in de huid veroorzaakt door cellulitis te verminderen.

Door gebruik te maken van lasertechnologie kan deze behandeling helpen de huidtextuur en -tint te verbeteren en tegelijkertijd cellulitis te verminderen.

3.1 Wetenschappelijk onderzoek

 • Volgens de meest recente gegevens is de cellulitisbehandeling met YAG-lasers zelfs 6 maanden na de behandeling nog steeds zeer tevreden bij de patiënt. (B)
 • Een ander vervolgonderzoek gedurende 2 jaar heeft aangetoond dat er geen langdurig nadelig effect is na laserbehandeling.

3.2 Waarschuwingen en risico’s

Laserbehandeling is één van de meest populaire behandelingen voor cellulitis. Maar het is belangrijk om de potentiële risico’s van deze procedure te begrijpen. Laserbehandelingen kunnen namelijk irritatie en pijn veroorzaken.

Patiënten moeten zich er ook van bewust zijn dat laserbehandelingen warmte kunnen produceren, die verdere schade kan veroorzaken als ze niet goed worden gecontroleerd.

Daarom is het essentieel dat patiënten begrijpen hoe belangrijk voorzichtigheid is bij het ondergaan van een laserbehandeling voor cellulitis.

4. Akoestische golventherapie

Acoustic Waves Therapy (AWT) voor cellulitis is een niet-invasieve behandeling die geluidsgolven gebruikt om vetcellen af te breken en cellulitis te verminderen.

Het wordt een steeds populairdere optie voor diegenen die van hun cellulitis af willen zonder dat er een operatie of injecties nodig zijn.

Acoustic Waves Therapy is een veilige en effectieve manier om cellulitis te verminderen, omdat er geen agressieve chemicaliën aan te pas komen.

Deze cellulitis behandeling werkt door akoestische golven te gebruiken, die gemakkelijk door het lichaam worden geabsorbeerd en geëlimineerd zonder schade toe te brengen aan andere organen.

AWT is ook effectief in het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidtextuur en -toon.

4.1 Wetenschappelijk onderzoek

 • Volgens de Braziliaanse studie met 12 sessies AWT was er een duidelijke verbetering in cellulitis en patiënttevredenheid. Verder heeft meer dan 90% van de proefpersonen interesse getoond om de behandeling opnieuw te ondergaan. Er werden geen bijwerkingen gemeld.
 • Een ander gerandomiseerd onderzoek heeft aangetoond dat AWT toegevoegde voordelen heeft bij andere cellulitisbehandelingen, zoals plaatselijke toepassing van retinol en liposuctie.
 • Recente onderzoeken hebben aangetoond dat de effecten van AWT op studiedeelnemers zelfs drie maanden na voltooiing van 10 sessies aanhielden.

4.2 Waarschuwingen en risico’s

Acoustic Waves Therapy (AWT) is een niet-invasieve behandeling die cellulitis helpt verminderen. Het is een veilige en effectieve manier om cellulitis te behandelen. Er kunnen echter op bepaalde plekken irritaties en pijn zijn die 2-3 dagen aanhouden.

5. Carboxytherapie

De procedure omvat het injecteren van kleine hoeveelheden kooldioxidegas in de gebieden die zijn aangetast door cellulitis, wat helpt bij het afbreken van vetcellen en het verbeteren van de bloedsomloop.

De resultaten zijn binnen een paar weken zichtbaar, waarbij sommige patiënten al na één sessie een dramatische verbetering van het uiterlijk van hun huid melden.

Carboxytherapie wordt steeds populairder voor de behandeling van cellulitis, vanwege de effectiviteit en het ontbreken van bijwerkingen.

5.1 Wetenschappelijk onderzoek

5.2 Waarschuwingen en risico’s

Er waren enkele meldingen van subcutaan emfyseem na carboxytherapie die binnen een week verdwenen. Bij sommigen kan pijn en zwelling van het gebied optreden. Infectie en dermatitis na behandeling zijn zeldzaam.

deze vrouw is net een cellulitis behandeling ondergaan

6. Liposuctie, cryolipolyse behandeling voor cellulitis

Liposuctie is een chirurgische procedure waarbij kleine incisies worden gemaakt en een zuigapparaat wordt ingebracht om vetcellen onder de huid te verwijderen. Aan de andere kant gebruikt cryolipolyse of ‘vetbevriezing’ extreem koude temperaturen om vetcellen af te breken en te vernietigen zonder enige invasieve operatie.

Beide cellulitis behandelingen bieden effectieve resultaten voor mensen die hardnekkige vetophopingen op hun lichaam willen verminderen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide behandelingen waarmee je rekening moet houden voordat je beslist welke de juiste voor jou is.

Regelmatig zijn er liposuctie apparaten te vinden in ons artikel met beste massage apparaten voor cellulite en cellulitis.

6.1 Wetenschappelijk onderzoek

 • Volgens de literatuur heeft liposuctie en cryolipolyse weinig succesvolle resultaten als een enkele therapie voor cellulitis behandeling. (B) (B)

7. Cellulitis apparaten behandeling

Cellulitis-apparaten zijn de nieuwste technologie om cellulitis te helpen verminderen. Dit proces omvat het gebruik van een handapparaat of massage cups dat is ontworpen om zich op vetcellen te richten en de bloedsomloop te vergroten.

Het werkt door zachte trillingen op het huidoppervlak te gebruiken, wat helpt om cellulitis op te lossen en te verminderen. Deze vorm van behandeling is niet-invasief, pijnloos en kan worden gebruikt in combinatie met een dieet en lichaamsbeweging om het uiterlijk van cellulitis te helpen verbeteren.

Apparaten voor cellulitis kunnen de elasticiteit van de huid verbeteren en vetophopingen verminderen. Deze apparaten werken bijvoorbeeld door een combinatie van vacuüm- en massagetechnieken toe te passen op het getroffen gebied.

Niet alleen zijn cellulitis massage apparaten een veiliger, sneller en goedkoper alternatief voor chirurgie, maar ze bieden ook resultaten op langere termijn die tot twee jaar aanhouden. Soms worden ook bindweefsel massage apparaten gebruikt, die een veelal overlappende werking hebben.

8. Gewichtsverlies als cellulitisbehandeling

Gewichtsverlies kan een effectieve manier zijn om cellulitis te behandelen, omdat het kan helpen de hoeveelheid vet die in het lichaam is opgeslagen te verminderen, wat kan leiden tot het ontstaan van cellulitis. Zoals bij elke vorm van gewichtsverlies, wordt een combinatie van dieet en lichaamsbeweging aanbevolen.

Door een uitgebalanceerd, gezond dieet te volgen en regelmatig te bewegen, kan het vetgehalte in het lichaam worden verlaagd en de verschijning van cellulitis worden geminimaliseerd. Voor degenen die zich echter willen richten op specifieke delen van hun lichaam die door cellulitis zijn aangetast, kunnen bepaalde oefeningen nuttig zijn.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle soorten gewichtsverlies effectief zullen zijn bij het verminderen van cellulitis. Vette diëten en extreme caloriebeperking kunnen schadelijk zijn voor jouw gezondheid en kunnen de cellulitis zelfs verergeren.

Concentreer je in plaats daarvan op: het handhaven van een gezond, uitgebalanceerd dieet met veel fruit, groenten, magere eiwitten en volle granen.

Drs. Hiruni Tharuka heeft onder andere medicijnen gestudeerd en is afgestudeerd als medisch professional. Ze schrijft veel artikelen over fysieke en mentale gezondheid en hoe deze twee verband houden met elkaar. Daarnaast heeft Hiruni veel kennis over psychologie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *