wake up light kopen

Wat is het best beoordeelde wake-up light in 2024?

Ontwaak uit je slaap op de meest natuurlijke manier mogelijk met de revolutionaire wake up light. Stel je voor: langzaam ontwaken met een zacht, geleidelijk toenemend licht, alsof de zon zelf je persoonlijk goedemorgen wenst. Dit wonder van technologie, vaak aangeduid als een wekker met licht, simuleert de zonsopgang om je zachtjes uit je slaap te halen, waardoor je frisser en energieker aan je dag begint. Geen abrupte, irritante wekkers meer; in plaats daarvan biedt de wake up light een kalme en serene start, waardoor je beter in tune bent met je natuurlijke slaapritme. Het is meer dan een gewone wekker; het is een innovatie die je slaapkwaliteit en ochtendroutine kan transformeren. Ontdek de beste wake up light opties die vandaag beschikbaar zijn, van luxe designs tot de meest energiezuinige modellen, en ervaar zelf de voordelen van deze geweldige technologische vooruitgang in slaap en welzijn.

Inhoudsopgave

Hoe een wake up light werkt

Het begint allemaal heel subtiel. Terwijl je in diepe slaap bent, begint de wake up light heel zachtjes te gloeien, langzaam helderder wordend over een periode van 30 minuten tot een uur. Dit proces simuleert een natuurlijke zonsopgang, die je lichaam zachtjes voorbereidt om te ontwaken, het verstoorren van je slaap minimaliserend.

Het idee hierachter is niet alleen het nabootsen van het ochtendlicht, maar ook het ondersteunen van je natuurlijke biologische ritme. Door dit te doen, helpt de wekker met lamp je te ontwaken op een manier die aanvoelt meer in lijn met het natuurlijke ritme van je lichaam, wat resulteert in een meer verkwikkende start van de dag. Ervaar de transformatie in je ochtendroutine en voel je meer verjongd en klaar om de dag te omarmen met de hulp van een wake up light.

Samenvatting van de voordelen een wake up light (later diepere informatie)

 • Beter en diepere slaap: De wekker met lamp is ontworpen om in harmonie te werken met jouw biologische slaapritme. Dit draagt bij aan een diepere en meer herstellende slaap, waardoor je meer energie hebt overdag.
 • Ontwaak zacht en rustig: In plaats van abrupt gewekt te worden door een luid alarm, laat het wake up light je zachtjes en geleidelijk wakker worden door het nabootsen van een natuurlijke zonsopgang. Wat is er nu rustgevender?
 • Begin je dag vol energie: Begin elke nieuwe dag met een uitgerust gevoel van vernieuwing en vol energie. Het gebruik van een wake up light kan je helpen om meer uitgerust wakker te worden, doordat je niet zo abrupt wordt gewekt.
 • Verbeterde stemming in de ochtend: Moeite met wakker worden? Een zachte en natuurlijke manier van wakker worden kan bijdragen aan een betere stemming in de ochtend. Hierdoor zal je je minder gestrest voelen en mentaal een stuk stabieler. Wel lekker om zo aan je dag te beginnen toch?

Beste wake up light voor jouw slaapkamer

Wanneer je een wake up light gaat vergelijken met een ander wake up light zijn er diverse aspecten waar je op wil letten. Onze slaap experts weten dit precies en hebben hieronder de beste wekkers met licht voor jullie verzameld. Zij hebben ook rekening gehouden met verschillende budgetten. Mocht je op zoek zijn naar budget optie, dan vind je deze wat verder naar onder.

1. Philips wake up light HF3531/01 (Beste keuze)

beste wake up light philips

Voordelen:

 • Middels klinisch onderzoek aangetoond dat specifiek dit model werkt
 • 7 natuurlijke wekgeluiden en radio
 • Wordt uitgerust en geleidelijk wakker, volgens je biologische klok

Nadelen:

 • Muziek afspelen met je smarthphone is niet mogelijk

De Philips Wake-Up Light HF3531/01 transformeert de ochtendroutine met een harmonieuze combinatie van licht en geluid. Geïnspireerd door de natuurlijke zonsopgang, verschuift het licht subtiel van zacht rood naar zonnig geel binnen 30 minuten, terwijl zeven kalmerende geluiden het ontwaken vergemakkelijken. Dit zorgt voor een energieker en frisser begin van de dag, zoals bevestigd door 92% van de gebruikers die gemakkelijker uit bed komen. Praktische voordelen zijn de mogelijkheid om een smartphone op te laden en de veelzijdigheid van 20 lichtinstellingen. Echter, het ontbreken van de optie om het apparaat via een telefoon te bedienen, is een klein nadeel.

2. Philips Somneoze F3671/01 (Meest luxe keuze)

Voordelen:

 • Wake up light met erg mooi design
 • Met powerwake functie voor degene die moeite hebben met opstaan
 • Relaxbreath hulp om in slaap te vallen

Nadelen:

 • Deze heeft wel een prijskaartje

De Philips Somneo Wake-up Light HF3671/01 maakt ontwaken en in slaap vallen tot een de meest aangename ervaring. Deze wake up light van hoge kwaliteit simuleert zonsopgang en zonsondergang, waardoor je lichaam natuurlijk kan ontwaken en rustig in slaap kan vallen. Verbonden met de SleepMapper-app, biedt het nuttige inzichten en tips voor een betere slaap, terwijl de AmbiTrack-sensor de slaapkameromstandigheden optimaliseert. De RelaxBreathe-technologie en intuïtieve touchscreen maken bediening moeiteloos. Ondanks deze rijke features, zou een eenvoudiger installatieproces met de app welkom zijn. Laat je verleiden door een vernieuwde slaapervaring met Philips Somneo.

3. De Ninoway wake up light radio (Beste roze wake up light)

Voordelen:

 • Top als je van de kleur roze houdt
 • Toegang to applicatie
 • Ook geschikt als nachtlampje of leeslamp

Nadelen:

 • Niks voor jou als je niet van roze houdt

De Ninoway Wake-up Light radio is een toonbeeld van innovatie die zorgt voor een serene slaapervaring. Deze lichtwekker bootst een natuurlijke zonsopgang na, wat bijdraagt aan een verbeterd slaapritme. Uitgerust met diverse functies zoals een snelle draadloze oplader, 8 natuurlijke wekkergeluiden en een ingebouwde Bluetooth-speaker, tilt het de slaapkamerervaring naar een hoger niveau. Via een gebruiksvriendelijke app biedt het controle en personalisatie, om je zowel zachtjes in slaap te wiegen als ontspannen te wekken. De veelzijdigheid kan echter overweldigend zijn en enige gewenning vergen. Ontwaak dagelijks verfrist en energiek met de Ninoway Wake-up Light!

4. DistinQ wake up light (Beste goedkope wake up light)

distinq wake up light afbeelding

Voordelen:

 • Zeer voordelig in prijs en vrij kwalitatief
 • Houtkleurig voor de mensen die hier van houden
 • USB aansluiting voor slaaphulp

Nadelen:

 • Wat minder geavanceerd als de meeste bovenstaande opties
 • Oogt wat goedkoper qua design

De DistinQ Wake-Up Light is niet zomaar een wekker; het is een zeer rustgevende en ontspannen ervaring die je natuurlijke slaap-waakritme ondersteunt. Ontwaak ontspannen en geleidelijk met een zonsopgangsimulatie en kies – indien wenselijk – ook nog uit betoverende natuurlijke geluiden of je favoriete radiozender. Unieke sfeerlichtthema’s en aanpasbare helderheidsstanden maken het personaliseren van je slaapomgeving eenvoudig, terwijl de dubbele wektijden flexibiliteit bieden voor verschillende schema’s. Dit wake up light met radio heeft zelfs een USB-poort om je telefoon op te laden. Met de DistinQ, ga je niet alleen naar bed; je wordt ondergedompeld in een sfeer die is geoptimaliseerd voor een rustgevende slaap en een verfrissend ontwaken.

5. Yono wake up light (Goede budget optie)

Voordelen:

 • Zeer voordelig in prijs
 • Goede kwaliteit voor deze prijs
 • Veel positieve reviews

Nadelen:

 • Minder geavanceerd als bovenstaande opties
 • design is minder mooi

De YONO wake up light is een zegen voor een natuurlijk slaapritme, ontworpen om zowel het inslapen als het ontwaken te verbeteren. Met zijn zonsopgangsimulatie en 7 rustgevende natuurgeluiden, biedt het een ontspannen en rustgevende start van de dag. De variabele lichtintensiteiten en kleuren, gecombineerd met een handige snooze-functie, maken het gebruik van deze wekker met licht moeiteloos. Bijzonder geschikt voor kinderen, functioneert het ook uitstekend als een nachtlamp, waarbij een timer het licht geleidelijk dimt, helpend in een vredige nachtrust. Het biedt een rijkelijk verscheidenheid aan gebruiksvriendelijke functies, maar het kan even duren om alle mogelijkheden volledig te benutten.

Waar let je op bij het kopen van het beste wake up light?

Het kiezen van de juiste wekker met licht kan voelen als ”door de bomen het bos niet meer zien”, want er zijn zoveel keuze mogelijkheden. Maar gelukkig ben je bij onze review op de juiste pagina beland om erachter te komen waar je op moet letten bij het kopen van jouw nieuwe wake up light:

 • Lichtintensiteit: Kies voor een wake up light welke de mogelijkheid biedt om de lichtsterkte aan te passen. Een zachte gloed in de morgen is het beste voor een kalme ontwaking, maar soms wil je misschien een feller licht, indien je moeite hebt met wakker worden.
 • Kleuropties: Sommige wake up lights geven de mogelijkheid tot het kiezen van kleuropties. De mogelijkheid om te kiezen tussen warm oranje, helder wit of een diversiteit aan kleuren kan je helpen bij het personaliseren van het uitgerust wakker worden.
 • Zonsopgang- en zonsondergangsimulatie: De beste wekkers met licht bootsen niet alleen de zonsopgang na, maar ook de zonsondergang, waardoor je ook nog eens op natuurlijke wijze in slaap kunt vallen. Hoe compleet wil je het hebben?
 • Geluidsopties: Een aantal soorten wake up lights bieden diverse geluidsopties. Sommige mensen geven de voorkeur aan het wakker met het geluid van vogels, terwijl anderen liever de golven van de oceaan horen in de morgen. Is dit voor jou belangrijk?
 • Gebruiksvriendelijkheid: Niets is erger dan een wekker die je niet begrijpt of met teveel opties. Kies voor eenvoud en een makkelijk instelbaar wake up light. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
 • Extra functies: Sommige wake up lights hebben aanvullende functies zoals het instellen van radio, snooze-opties of zelfs de mogelijkheid om je telefoon op te laden.
 • Reviews en aanbevelingen: Lees altijd goed door wat anderen zeggen over het wake up light, welke jij op het oog hebt. “Beste wake up light consumentenbond” zou bijvoorbeeld een goede bron kunnen zijn voor beoordelingen en aanbevelingen.

Voordelen van wake-up lights

Bevordering van een rustig- en natuurlijk ontwaken

Wake-up lights kunnen je helpen om op een rustigere en meer ontspannen manier wakker te worden, dankzij het gebruik van lichtintensiteit die geleidelijk toeneemt voordat je ontwaakt. In plaats van abrupt wakker te worden door het geluid van een traditionele wekker, simuleert een wake-up light een zonsopkomst in jouw slaapkamer, waardoor het niveau cortisolniveau en de melatonine-aanmaak op een natuurlijke manier worden gereguleerd.

Invloed op humeur en energie

Het gebruik van een wake-up light heeft niet alleen invloed op het wakker worden zelf, maar ook op je humeur en het energieniveau gedurende de dag. Door geleidelijk en natuurlijk wakker te worden, komt je lichaam langzaam uit de slaapmodus, wat resulteert in een betere stemming en meer energie.

De lichtintensiteit die door de wake-up light wordt gebruikt, heeft namelijk direct invloed op jouw energiehormonen, voor een positief effect. Daarnaast helpt het gebruik van een wake-up light om slaapproblemen te verminderen en de algehele slaapkwaliteit en het slaapritme effectief te verbeteren.

Lichttherapie en slaaphulpmiddelen

Wake-up lights, ofwel lichtwekkers, zijn ontworpen om je op een natuurlijke en verkwikkende manier wakker te maken. Ze combineren namelijk lichttherapie en geluid om een aangenamere en rustigere ochtendroutine te creëren. Merken als Philips staan bekend om hun wake-up lights, waaronder de Philips Somneo, Philips HF3531/01 en Philips HF3506/05.

Lichttherapie helpt bij het reguleren van je biologische klok en ondersteunt een gezond slaap-waakritme. Wake-up lights simuleren een natuurlijke zonsopgang, waardoor het licht geleidelijk toeneemt voordat je wakker wordt. Dit heeft een positief effect op je energieniveau en je gevoel van welzijn.

Er zijn zelfs mensen die eerst moe wakker werden na 8 uur slaap, maar dit hebben verholpen met een goed wake up light. Ga voor een goede wake up light en verbeter je slaapervaring!

Naast de wake up functie, kunnen deze lichten ook worden gebruikt als:

 • Nachtlampje: Een zachte en subtiele verlichting tijdens de nacht.
 • Leeslamp: Een helderder licht om bij te lezen in bed.

Gebruiksvriendelijke kenmerken

Moderne wake-up lights, zoals de Philips Somneo, bieden ook gebruiksvriendelijke functies die het gebruiksgemak vergroten. Enkele voorbeelden van deze functies zijn:

 • FM-radio: Hiermee kun je naar je favoriete radiostation luisteren terwijl je langzaam wakker wordt.
 • Touchscreen: Een eenvoudige en intuïtieve manier om je wake-up light in te stellen en te bedienen.
 • Mobiele app: Veel wake-up lights kunnen worden bediend via een mobiele app op je smartphone, zodat je nog meer controle hebt over je ochtendroutine.
 • Spotify: Sommige wake-up lights integreren met Spotify, waardoor je je favoriete muziek of afspeellijst kunt afspelen tijdens het ontwaken.
 • Bluetooth-verbinding: Hiermee kun je draadloos verbinding maken met andere apparaten, zoals je smartphone of luidsprekers.

Innovatie is een belangrijk aspect van wake-up lights, en fabrikanten zoals Philips zijn voortdurend bezig met het verbeteren en uitbreiden van hun productassortiment om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Het gebruik van wake-up lights kan leiden tot een betere slaapkwaliteit, minder stress en een verhoogd energieniveau, wat je gezondheid en welzijn ten goede komt.

Natuurgeluiden en diverse geluidsopties

Wake-up lights bevatten vaak een reeks ingebouwde natuurgeluiden en geluidsopties om je op een rustige en ontspannen manier te helpen ontwaken. Deze geluiden variëren van zachte vogelgeluiden tot kalmerende oceaangolven, waardoor je een betere slaapervaring krijgt en ontspannen wakker wordt.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle wake-up lights dezelfde geluidsopties bieden, dus het is verstandig om verschillende modellen te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Als je naast kalmerende natuurgeluiden ook andere audio-opties wenst, zoals het luisteren naar uw favoriete muziek, kunt u overwegen om een wake-up light met FM-radio of Spotify-integratie aan te schaffen.

Integratie met muziekdiensten

Sommige wake-up lights bieden integratie met muziekdiensten zoals Spotify, zodat jij jouw favoriete liedjes kunt instellen als geluid om wakker te worden. Dit maakt jouw ervaring nog persoonlijker en aanpasbaar aan je eigen voorkeuren.

Om er zeker van te zijn dat het gekozen model over de gewenste functies beschikt, kun je reviews en beoordelingen van gebruikers raadplegen op websites zoals Mindsetking of Trust Pilot. Daarnaast zijn er diverse modellen op de markt met ingebouwde FM-radio, zodat je ontspannen wakker kunt worden met jouw favoriete radiostation.

Extra functionaliteiten van wake up lights

Naast de lichtopties, zijn er extra functies die wake up lights nog aantrekkelijker maken:

 • Snooze-functie: Als u nog even wilt blijven liggen nadat het licht is aangegaan, kunt u de snooze-functie gebruiken. Deze functie vertraagt het alarm met een paar minuten, zodat je wat extra tijd heeft om op een rustige manier wakker te worden.
 • Tijdsaanduiding: Veel wake up lights zijn ook uitgerust met een tijdsaanduiding, zodat u altijd weet hoe laat het is.
 • Geluidsopties: Sommige wake up lights bieden ook verschillende rustgevende geluiden om u te helpen ontspannen en sneller in slaap te vallen.

Veelgestelde vragen

Welke merk maakt de beste wake up lights?

Bij het kiezen van een wake up light is Philips één van de beste merken die uitblinken op het gebied van prestaties. Philips, een gevestigd Nederlands merk met een rijke geschiedenis in elektronica, biedt wake up lights die garant staan voor betrouwbaarheid en uitmuntendheid. De wake up lights welke Philips aanbiedt zijn veelvuldig gekozen in dit overzicht, wat getuigt van hun populariteit en het vetrouwen onder gebruikers.

Hoe goed is het wake up light van Action?

De Wake Up Light van Action is een budgetvriendelijke optie in vergelijking met meer high end merken zoals Philips en JBL. Hoewel het Action wake up light basisfuncties zoals een nagebootste zonsopgang en verschillende alarmgeluiden biedt, kan de bouwkwaliteit en duurzaamheid wat te wensen overlaten.

Hoe kan ik mijn wake up light het beste instellen qua felheid?

Selecteer een lichtintensiteit die voor jou comfortabel is en ga niet direct voor n van de fellere opties zijn. Het licht moet uiteraard helder genoeg zijn om je natuurlijk wakker te maken, maar niet zo fel dat het storend is. Hoe lichter het licht, hoe comfoertabeler de meeste mensn het wakker worden ervaren.

Hoe maak je optimaal gebruik van een wake-up light?

Om optimaal gebruik te maken van een wake-up light, plaats je het apparaat op een nachtkastje dicht bij je bed. Stel vervolgens de gewenste wektijd en helderheidsniveau in, op basis van jouw voorkeuren. Het licht zal geleidelijk toenemen gedurende 30 minuten voor je wektijd, waardoor je op een natuurlijke en rustige manier ontwaakt.

Welke kenmerken zijn belangrijk bij het kiezen van de beste wake-up light?

Bij het kiezen van het beste wake-up light zijn er enkele belangrijke kenmerken om te overwegen, zoals de instelbare helderheidsniveaus, geluidsfuncties, prijs en duurzaamheid.

Hoe kan een wake-up light bijdragen aan je slaapkwaliteit?

Een wake-up light kan bijdragen aan je slaapkwaliteit door je op een natuurlijke manier wakker te maken met zacht toenemend licht. Dit zorgt voor een rustiger en meer ontspannen ontwaken, wat kan bijdragen aan een gezond slaap- en waakritme en bovendien een gezonder humeur en beter gevoel overdag.

Is een wake-up light geschikt voor iedereen, of kunnen sommige personen beter geen wake-up light gebruiken?

Over het algemeen zijn wake-up lights geschikt voor de meeste mensen. Echter, voor personen die erg gevoelig zijn voor licht, kunnen ze mogelijk beter een andere methode gebruiken om wakker te worden, zoals iets met enkel geluid.

Waarom kun je beter een wake-up light gebruiken, dan je mobiele telefoon?

Een wake-up light bootst de natuurlijke zonsopgang na, wat zorgt voor een rustiger en meer ontspannen ontwaken dan wakker worden met het geluid van een mobiele telefoon. Bovendien kan het bewust vermijden van je mobiele telefoon in de ochtend helpen om stress te verminderen en de blootstelling aan blauw licht te beperken.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een wake-up light?

De kosten voor een wake-up light variëren afhankelijk van het merk en de functies, die het wake-up light bezit. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €50 en €200.

Hoe lang gaat een wake-up light mee?

De levensduur van een wake-up light verschilt per model en merk, maar over het algemeen gaan deze apparaten meerdere jaren mee.

Wat is de aanbevolen Lux-niveau voor een effectieve wake-up light?

Er is geen vastgesteld Lux-niveau voor een effectieve wake-up light, maar sommige experts suggereren dat een wake-up light met ten minste 200 lux geschikt is om op een natuurlijke manier wakker te worden.

Hoe verschilt de Philips HF3531/01 van andere modellen wake-up lights?

De Philips HF3531/01 is een populair model wake-up light met een aantal functies, waaronder een zonsopgangsimulator, verschillende geluidsopties en een ingebouwd nachtlampje (luxe toch). Dit model kan zich onderscheiden van andere modellen op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en betrouwbaarheid.

Hallo! Mijn naam is Elizabeth en ik test voor Mindsetking allerlei slaapartikelen. Mijn reis in de wereld van slaap en gezondheid begon enkele jaren geleden toen ik al jarenlang problemen met mijn slaap had. Ik sliep vaak niet diep genoeg en had erg veel moeite om in slaap te vallen. Hierdoor was ik overdag vaak moe en kon ik niet goed presteren op mijn werk. Zo werd ik door mijn eigen slaapproblemen en gezondheidsuitdagingen gedreven om diverse slaapproducten uit te testen en deze bevindingen deel ik binnen Mindsetking graag met jullie. Aanvullend schrijf ik ook graag informatieve blogberichten over relevante onderwerpen die te maken hebben met slaap en gezondheid. Als je me iets wilt vragen, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.