hoe goed is de Kobo Nia e reader?

Kobo Nia review: getest en vergeleken met de concurrenten

Welkom bij mijn recensie van de Kobo Nia, een e-reader die ik heb mogen testen en vergelijken met zijn concurrenten. Als een zelfbenoemde boekenwurm en tech-enthousiasteling, ben ik altijd op zoek naar het perfecte apparaat om mijn leeservaring te verbeteren. Dus toen ik de Kobo Nia in handen kreeg, kon ik niet wachten om in de functies te duiken en te zien hoe het zich verhoudt tot andere e-readers op de markt.

In de wereld van vandaag waar digitalisering bijna elk aspect van ons leven heeft overgenomen, wordt het vinden van een betrouwbare e-reader cruciaal voor elke enthousiaste lezer zoals ik. De Kobo Nia belooft een meeslepende leeservaring met zijn ruime ontwerp en indrukwekkende functies.

Kobo Nia e reader kopen: een kort overzicht

kobo nia vergelijken

Voordelen:

 • Goed beoordeeld door ons en klanten

Nadelen:

 • Het is niet de beste e reader: er zijn duurdere modellen die beter presteren (lees verderop wat de opmerkingen zijn)

De Kobo Nia e-reader is een compact en handig apparaat voor digitaal lezen. Met zijn brede scala aan leesmogelijkheden is het perfect voor beginners in de wereld van digitaal lezen. Ondanks zijn kleine formaat kan de Kobo Nia meer dan 1000 boeken bevatten, waardoor het een uitstekende keuze is voor enthousiaste lezers. De ingebouwde batterij zorgt voor wekenlang leesplezier, afhankelijk van het gebruik van schermverlichting en wifi. De e-reader biedt ook gebruikerscomfort met aanpasbare lay-outopties, waaronder lettertypekeuzes, groottes, regelafstand en paginamarges. Het maakt het ook mogelijk om aantekeningen te maken, tekst te markeren en gemakkelijk woorden op te zoeken met het ingebouwde woordenboek of Wikipedia. Bovendien kunnen gebruikers onbeperkt lezen of luisteren met een gratis proefperiode van 30 dagen van het Kobo Plus-abonnement. Ook als je je e-reader bent vergeten, kun je blijven lezen en luisteren met de bol.com Kobo-app, verkrijgbaar in de App Store of Google Play.

Alle specificaties Kobo Nia e reader

 • Scherm: 6 Inch Carta E Ink HD-touchscreen (Grootste scherm is van de Kobo Elipsa met 10-11 inch)
 • Schermresolutie: 1024×768 (212 ppi)
 • Schermverlichting heeft de Kobo Nia ook
 • Lichtgewicht: 172 gram
 • Afmetingen: 159,3×112,2×9,2 mm
 • Stof- en waterbestendig: Nee
 • Opslagcapaciteit: 8GB

Kobo Nia hoes (Meerdere kleuren verkrijgbaar)

Kobo nia hoesje blauw

Eigenschappen:

 • 1 jaar garantie
 • Verkrijgbaar in blauw, lichtblauw, roze en grijs
 • Waterbestendig: nee
 • Materiaal: kunstleer
 • Gewicht: 200g

Kobo Nia review: hoe presteert hij t.o.v. de concurrentie?

De Kobo Nia e-reader heeft de markt stormenderhand veroverd met zijn ongeëvenaarde betaalbaarheid, waardoor het een solide concurrent is van andere populaire e readers. Wat de Kobo Nia onderscheidt, is niet alleen het prijskaartje, maar ook het lichte en compacte ontwerp. Met een gewicht van slechts 260 gram is deze e-reader perfect voor lezers die onderweg zijn en geen last willen hebben van een zwaar apparaat. De grootte is een ander onmiskenbaar voordeel – klein genoeg om in elke tas te passen, maar groot genoeg voor een zeer aangename leeservaring.

Nadelen Kobo Nia

Als fervent lezer en fanatiek gebruiken van de Kobo Libra 2 e reader vond ik het geweldig om de Kobo Nia e-reader in handen te krijgen. Maar nadat ik er enige tijd mee heb doorgebracht, kan ik niet anders dan een beetje teleurgesteld zijn, zeker wanneer ik hem vergelijk met mijn Kobo Libra. Begrijp me niet verkeerd, de Kobo Nia heeft zijn voordelen en is een goede optie voor boekenwurmen met een beperkt budget. Maar in vergelijking met de concurrentie zijn er betere modellen.

Relatief trage werking

Een ding dat me opviel aan de Kobo Nia is de iets tragere prestatie in vergelijking met andere e-readers, al dan niet in een duurdere prijsklasse. Bij het bladeren door pagina’s of het openen van menu’s waren er merkbare vertragingen die de leeservaring verstoorden volgens klanten.

Een aantal klanten geeft aan dat hij wel eens vast kan lopen

Na het een tijdje te hebben gebruikt, merkte ik echter een belangrijk nadeel op dat sommige klanten ook hebben genoemd: het kan af en toe vastlopen.

Er zijn gevallen geweest waarbij het navigeren door menu’s of het openen van boeken langer duurde dan verwacht of zelfs het apparaat tijdelijk deed bevriezen.

Voordat je conclusies trekt, wil ik eerst verduidelijken dat dit probleem mogelijk verband houdt met het geheugen van het apparaat. Zorg er daarom voor dat je boeken die je uit hebt of niet gebruikt ook verwijderd uit je bibliotheek.

Voordelen van de Kobo Nia

De Kobo Nia kan een geweldige goedkope e-reader, met veel voordelen voor liefhebbers van digitaal lezen:

 • Simpel en compact design zonder poespas
 • Groot geheugen van 8 GB, ruimte voor 6.000 boeken
 • Ideaal voor beginnende digitale lezers
 • Handige leesopties met 11 lettertypen en 50 lettergroottes
 • Notities maken, teksten markeren en ezelsoren plaatsen als bij een echt boek
 • Onbeperkt lezen en luisteren met het Kobo Plus abonnement
 • Naadloos verder lezen met de bol.com Kobo app als je je e-reader vergeet
 • Instelbare schermverlichting voor comfortabel lezen in het donker
 • Lichtgewicht van slechts 172 gram, perfect voor onderweg en thuis

De Kobo Nia was mijn eerste e-reader en ik ben er helemaal verliefd op geweest! Het is een geweldige keuze voor iedereen die graag boeken wil ontdekken in de digitale wereld voor een budgetvriendelijk bedrag.

Conclusie: Kobo Nia kopen of niet?

Na het grondig testen van de Kobo Nia e-reader, kunnen we gerust zeggen dat dit ongetwijfeld het beste apparaat is dat je binnen zijn prijsklasse kunt krijgen. Met zijn betaalbare prijskaartje biedt de Kobo Nia een indrukwekkende leeservaring die kan wedijveren met sommige van zijn duurdere tegenhangers. Het scherm is helder en duidelijk, waardoor het een plezier is om lange tijd te lezen zonder je ogen te vermoeien. Het compacte en lichtgewicht ontwerp draagt ook bij aan zijn aantrekkingskracht, waardoor hij gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Ondanks zijn vele sterke punten heeft de Kobo Nia echter enkele nadelen in vergelijking met de beste modellen op de markt. Een opmerkelijk nadeel is zijn traagheid en de mogelijkheid tot vastlopen.

Veelgestelde vragen

Kobo Nia loopt vast, wat moet ik doen?

Als je eReader niet meer reageert of het scherm vastloopt, kun je een eenvoudige oplossing proberen. Houd de aan/uit-knop 15 seconden ingedrukt om de eReader geforceerd uit te schakelen. Schakel het daarna weer in en controleer of het probleem is opgelost.

Kobo nia batterij snel leeg, wat moet ik doen?

Als je problemen hebt met de batterij of het opladen van je eReader, kun je de volgende stappen proberen om het probleem op te lossen. Sluit eerst je eReader aan op je computer en laat hem minimaal 1 uur opladen. Laad je eReader vervolgens drie uur op om er zeker van te zijn dat hij volledig is opgeladen. Controleer daarna of de eReader wordt ingeschakeld.

Wat is de prijs van de Kobo Nia?

Regelmatig kun je hem al vanaf 99 euro kopen, via de link naar onze partner in dit artikel. Soms hebben zijn een Kobo Nia aanbieding.

Hallo! Ik ben Mahnoor, een klinisch psycholoog die haar werk met veel liefde en toewijding uitvoert. Ik vind het heerlijk om mijn creatieve kant te uiten door het schrijven van vakkundige artikelen voor websites zoals Mindsetking.nl. Maar mijn passie beperkt zich niet alleen tot psychologie en schrijven. Ik heb ook een kleine onderneming, genaamd 'Ibteda', die ik met hart en ziel run. Ibteda is mijn manier om echt een verschil te maken; we richten ons op het helpen van mensen in nood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *