de kobo elipsa vergelijken

Kobo Elipsa review (2E): Het perspectief van een gebruiker”.

Naarmate de technologie voortschrijdt, neemt ook de manier waarop we inhoud consumeren en gebruiken toe en dat heeft ook zeker zijn positieve kanten. E-readers zijn een steeds populairder apparaat geworden voor boekenliefhebbers en -fanaten, met de Kobo Elipsa als één van de nieuwste en meest geavanceerde modellen op de markt. Dit apparaat heeft een groter scherm, notitiemogelijkheden en kan zelfs in verschillende talen lezen en schrijven. Als gebruiker van de Kobo Elipsa 2E ben ik onder de indruk van de functies en functionaliteit en ik zal je uitleggen waarom.

In deze Kobo Elipsa review verkennen we de verschillende mogelijkheden van de Kobo Elipsa 2E en hoe het de lees- en notitie-ervaring verbetert. Van het slanke ontwerp tot de aanpasbare instellingen, deze e-reader is een aangename toevoeging voor iedereen die zijn digitale leeservaring wil verbeteren. Onder andere zullen we de e reader vergelijken met de concurrenten en gaan we diep in op de voor- en nadelen. Dus laten we er eens in duiken en ontdekken wat de Kobo Elipsa allemaal te bieden heeft.

Kobo Elipsa 2E kopen – een kort overzicht

kobo elipsa 2 aanbieding

Voordelen:

 • Grootste scherm van alle Kobo e-readers
 • Lees en luister boeken naar jouw keuze
 • Super veel opslag (32GB)
 • Premium Kobo e reader model
 • Kwaliteit en beschikt over veel functies

Nadelen:

 • Prijs ligt hoger als gemiddeld en het is dus geen goedkope e-reader
 • Voor enkel lezen, misschien iets te geavanceerd

Kobo Elipsa 2E test van een gebruiker: hoe functioneert deze e reader?

Wanneer jij de Kobo Elipsa e reader wil kopen, wil je natuurlijk wel weten of deze goed presteert en hoor je dit het liefst van een echte gebruiker. Lees hieronder hoe goed de specificaties van de Kobo Elipsa 2E zijn en of er verbeterpunten op te merken zijn aan deze e-reader:

Display en leeservaring

De Kobo Elipsa 2E heeft een zeer groot en indrukwekkend 10,3-inch scherm dat 1404 x 1872 pixels heeft. Dit is groter dan de meeste e-readers op de markt, waardoor het lezen van boeken over het algemeen een veel aangenamere ervaring wordt. Het scherm is ook voorzien van ComfortLight Pro-technologie, die een warmere tint aan het scherm toevoegt om de ogen te ontlasten bij het lezen in het donker. Daarnaast heeft deze e-reader ook een schermrotatieoptie, waardoor de leesrichting kan worden gewijzigd om aan jow voorkeur te voldoen. Het is ook uitgerust met een aanraakscherm dat zeer responsief is en het bladeren door pagina’s gemakkelijker maakt, wat wel zo lekker is voor je leesgemak.

Bovendien biedt de Kobo Elipsa 2E verschillende lettertypen en -groottes en hierdoor wordt het lezen nog net een tikkeltje aangenamer. Je kunt het zo namelijk precies afstellen op jouw behoeften en wie wil dat nou niet? Tot slot heeft de Kobo Elipsa ook nog een woordenboek- en vertaaloptie, waardoor het gemakkelijk is om de betekenis van een woord op te zoeken of een zin in een andere taal te vertalen. Dit alles draagt bij aan een soepele en vooral ook zeer comfortabele leeservaring van de Kobo Elipsa.

Schrijven en notities maken

Een van de meest opvallende kenmerken van de Kobo Elipsa 2E is de mogelijkheid om op het scherm te schrijven en notities te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Wacom-technologie die in het scherm is ingebouwd, wat vrij uniek is op de markt van e-readers. Het schrijfoppervlak is groot genoeg om nauwkeurig te schrijven en tekenen, wat natuurlijk wel belangrijk is. Daarnaast heeft het scherm ook verschillende penopties, waaronder een balpen, markeerstift en potlood, zodat je kan kiezen wat jij fijn vindt. Alsof dat nog niet alles is, zijn er ook verschillende kleuropties beschikbaar om jouw notities en tekeningen visueel aantrekkelijker te maken op deze e reader.

Een andere handige functie voor notities is de mogelijkheid om handgeschreven notities om te zetten in getypte tekst. Dit bespaart tijd en moeite bij het maken van langere notities of het schrijven van een document en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Het is ook mogelijk om notities te synchroniseren met OneNote en Dropbox, waardoor het gemakkelijker wordt om notities te delen tussen je e reader en andere apparaten. Wel zo makkelijk toch?

Connectiviteit en opslag

De Kobo Elipsa 2E heeft 32 GB aan opslagruimte, wat meer dan genoeg is om duizenden boeken op te slaan. Het heeft ook een Micro-USB-poort voor opladen en gegevensoverdracht. Het apparaat heeft Wi-Fi en Bluetooth-functionaliteit, waardoor het gemakkelijk is om e-books te downloaden en te synchroniseren met andere apparaten.

Batterijduur en opladen

De Kobo Elipsa 2E heeft een batterijduur van ongeveer 2 weken bij gemiddeld gebruik, wat indrukwekkend is gezien de grootte van het scherm en de hoeveelheid functies die beschikbaar zijn. Het apparaat wordt opgeladen met behulp van een Micro-USB-kabel en heeft een snellaadfunctie waarmee de batterij in enkele uren volledig kan worden opgeladen en dus hoef je je om een lege batterij geen zorgen te maken. Ook kun je hem hierdoor gerust meenemen op vakantie of op reis, waar dan ook naar toe.

kobo elipsa aanbieding
De Kobo Elipsa, de beste e-reader op de markt? Lees hieronder hoe deze e-reader met de concurrenten vergelijkt.

Vergelijking met andere e-readers en tablets

De Kobo Elipsa 2E behoort ongetwijfeld tot de elite van e-readers en daarom ziet Kobo deze e reader ook als hun premium model. Dankzij de geavanceerde mogelijkheden voor notities en de functie om handgeschreven notities om te zetten in getypte tekst, onderscheidt deze e-reader zich van vele anderen in de markt. Hieronder zal ik hem naast zijn meest geduchte concurrenten leggen, die wij ook beoordeeld en getest hebben:

Kobo Elipsa 2E vs Tablets

 • Batterijduur: In vergelijking met tablets, die vaak maar een dag meegaan, biedt de Elipsa e reader een aanzienlijk langere batterijduur, veel beter voor intensief leeswerk.
 • Leescomfort: Het E Ink-display van de Elipsa en de ComfortLight Pro-technologie maken het veel vriendelijker voor je ogen, vooral tijdens langdurig lezen is dit natuurlijk erg prettig!

Kobo Elipsa 2E vs Kobo Sage

 • Schermgrootte: De Elipsa is een zeer grote e reader en heeft een indrukwekkend 10,3-inch scherm, in tegenstelling tot de Sage’s 8-inch scherm (wat trouwens ook vrij groot is).
 • Stylusfuncties: Beide apparaten bieden Kobo stylus-functionaliteit, maar de Elipsa gaat verder – als de standaard Kobo Stylus functie -met meer geavanceerde mogelijkheden om aantekeningen te maken.
 • Opslagcapaciteit: Beide modellen bieden een royale 32 GB opslag, dus hierin zijn ze gelijk. Bij beide weet je zeker dat je voldoende boeken kunt lezen.
 • Prijs en waarde: De Elipsa kan duurder zijn maar biedt meer geavanceerde functies, ook op het gebied van aantekeningen maken. Als je echter een compacter model zoekt dat toch behoorlijk functioneel is, dan is de Kobo Sage een betere keuze voor je portemonnee.

Kobo Elipsa 2E vs Kobo Clara 2E, Kobo Nia, Kobo Libra 2

 • Schermgrootte: Met een 10,3-inch scherm overtreft de Elipsa alle drie, die een 6-inch scherm hebben.
 • Functionaliteit: In tegenstelling tot de Kobo Clara 2E, Kobo Nia, en de Libra, biedt de Elipsa de mogelijkheid om handgeschreven notities te maken en om te zetten in getypte tekst.
 • Opslagruimte: De Elipsa heeft een gigantische 32GB opslagruimte, wat veel meer is dan de standaard 8GB van de Clara 2E en Nia, en het dubbele van de 16GB van de Kobo Libra 2.
 • Prijs: de Elipsa is ook de duurste van bovenstaande opties en dat komt door zijn meer geavanceerde functies. Om eerlijk te zijn heb je veel hiervan niet nodig als je gewoon regelmatig een e book wil lezen. Als dat het geval is, kun je in mijn optiek het beste voor de Kobo Libra 2 gaan, omdat deze voor alleen lezen, de beste e reader is.

Kindle Scribe vs Kobo Elipsa 2E

Het is belangrijk om op te merken dat de Kindle Scribe momenteel een conceptmodel is en nog niet beschikbaar op de markt. Echter, de Kobo Elipsa, met zijn 10,3-inch scherm en uitgebreide stylusmogelijkheden, lijkt een betere keuze te zijn, gebaseerd op de nu beschikbare gegevens. Uiteraard moet dit nog bevestigd worden zodra de Kindle Scribe wordt gelanceerd en wordt beoordeeld.

Conclusie concurrenten

Over het algemeen bezit de Kobo Elipsa meer functies als bovenstaande opties, biedt hij meer opslag en heb je met de Kobo Elipsa beschikking over een grote display. Toch kunnen bovenstaande opties, een betere keuze voor je zijn, als je niet teveel geld uit wil geven. De door ons verkozen e-reader met de beste prijs/kwaliteit verhouding, is de Kobo Libra 2.

Beoordelingen en feedback van gebruikers

De Kobo Elipsa heeft positieve recensies gekregen van gebruikers over de hele wereld en wordt over het algemeen goed beoordeeld. Veel gebruikers zijn onder de indruk van de schrijf- en notitiefuncties, zijn te spreken over de grote display en hoe het de leeservaring verbetert. Sommige gebruikers hebben echter problemen gemeld met de synchronisatie van notities en het gebrek aan toegang tot de Google Play Store. Daarnaast wordt het prijskaartje als obstakel gezien en vinden een groot aantal gebruikers de prijs te hoog voor de kwaliteit die het biedt.

Tips en trucs voor het gebruik van Kobo Elipsa

Hier zijn enkele tips en trucs om het meeste uit jouw Kobo Elipsa e reader te halen:

 1. Maak gebruik van de verschillende penopties om notities en tekeningen visueel aantrekkelijker te maken.
 2. Gebruik de woordenboek- en vertaaloptie om nieuwe woorden te leren en zinnen in andere talen te vertalen.
 3. Maak gebruik van de mogelijkheid om handgeschreven notities om te zetten in getypte tekst om tijd te besparen bij het schrijven van langere notities of het schrijven van een document.
 4. Maak gebruik van de mogelijkheid om notities te synchroniseren met OneNote en Dropbox om notities tussen apparaten te delen.

Conclusie en slot gedachten

De Kobo Elipsa is een geavanceerde e-reader met veel handige functies die het lezen en notities maken gemakkelijker en comfortabeler maken. Het grote scherm, de ComfortLight Pro-technologie en de mogelijkheid om op het scherm te schrijven en notities te maken, maken het een van de beste e-readers op de markt. Deze e reader heeft ook een lange batterijduur en is waterbestendig, waardoor het geschikt is voor gebruik in verschillende omstandigheden. Het lezen van e books was nog nooit zo duidelijk en zo gevanceerd en vver het algemeen is de Kobo Elipsa een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige e-reader die de lees- en notitie-ervaring naar een next level tilt. Het is echter geen goedkope e-reader en voor alleen leesbehoeften is hij misschien net te high tech.

Veelgestelde vragen

Kan de Kobo Elipsa PDF-bestanden lezen?

Ja, de Kobo Elipsa is meer dan alleen een grote e reader voor traditionele e-books; hij kan ook PDF-bestanden openen. Maar dat is nog niet eens alles. De Elipsa e reader stelt gebruikers in staat om notities te maken en annotaties toe te voegen aan PDF-documenten. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor professioneel gebruik of voor bijvoorbeeld je studie, waarbij het markeren en annoteren van documenten vaak nodig is. De gebruiksvriendelijke interface van deze e reader zorgt ervoor dat je moeiteloos kunt wisselen tussen lezen en aantekeningen maken.

Kan de Kobo Elipsa op internet surfen?

Ja, de Kobo Elipsa biedt de mogelijkheid om zelfstandig verbinding te maken met het internet via een ingebouwde webbrowser. Hoewel deze browser niet zo uitgebreid is als die op je computer of smartphone, biedt het wel de basisfunctionaliteit om te surfen, je e-mail te checken, of nieuwsartikelen te lezen.

Kan de Kobo Elipsa audioboeken afspelen?

Inderdaad, de Kobo Elipsa heeft de capaciteit om audioboeken af te spelen. Dit is een uitzonderlijke functie die de Elipsa onderscheidt van veel andere e-readers op de markt. Zo kun je gemakkelijk switchen tussen lezen en luisteren, afhankelijk van je situatie of stemming. Het biedt een geïntegreerde ervaring voor zowel visuele als auditieve leesvormen.

Is de Kobo Elipsa waterdicht?

Nee, de Kobo Elipsa is niet waterdicht. Als waterbestendigheid een erg belangrijke factor is voor jou—bijvoorbeeld als je vaak leest aan het zwembad of in bad—dan zou je inderdaad beter een ander model kunnen kopen. Het ontbreken van deze feature betekent dat je voorzichtiger moet zijn in de nabijheid van water om schade aan het apparaat te voorkomen.

Hallo! Ik ben Mahnoor, een klinisch psycholoog die haar werk met veel liefde en toewijding uitvoert. Ik vind het heerlijk om mijn creatieve kant te uiten door het schrijven van vakkundige artikelen voor websites zoals Mindsetking.nl. Maar mijn passie beperkt zich niet alleen tot psychologie en schrijven. Ik heb ook een kleine onderneming, genaamd 'Ibteda', die ik met hart en ziel run. Ibteda is mijn manier om echt een verschil te maken; we richten ons op het helpen van mensen in nood.