beste elektrische deken Inventum kopen uit onze vergelijking

Inventum elektrische deken 2024 review: kopen of overslaan?

De elektrische dekens van Inventum zijn erg populair en vliegen als warme broodjes over de toonbank. In dit artikel nemen wij de gelegenheid om onze bevindingen over deze dekens met jullie te delen.

Zijn ze werkelijk zo goed als dat ze populair zijn of kunnen we de populariteit beter overhevelen naar een ander merk? Deze vraag en meer zal beantwoord worden. Onder andere gaan we in op hun beste modellen en op de voor- en nadelen van deze modellen, maar ook van de Inventum dekens in het algemeen.

Ben jij benieuwd of er betere alternatieven zijn op het gebied van kwaliteit of wellicht wel prijs/kwaliteit? Lees dan met ons en zie jouw vragen beantwoord worden in deze Inventum elektrische deken review.

Elektrische dekens van Inventum kopen – een kort overzicht

Hieronder volgt een mooi overzicht van de beste elektrische dekens die Inventum in haar assortiment heeft. We hebben deze dekens zelf getest om een goed oordeel te kunnen vellen en hebben ook veel naar de meningen van klanten en experts geluisterd, voor het beste resultaat. Aanschouw de beste Inventum elektrische dekens op de markt verkrijgbaar:

1. Inventum elektrische onderdeken HN236I (Beste keuze onderdeken)

inventum elektrische deken met voetverwarming

Voordelen:

 • Scoort hoog in de reviews
 • Zone voor voetverwarming inbegrepen
 • Wasbaar op 30 graden
 • Extra lang snoer
 • ISS, Kema Keur en Öko-Tex 100

Nadelen:

 • Een klant vind dat de deken traag opwarmt
 • Minder geschikt voor op de bank

De Inventum HN236i elektrische onderdeken is ontworpen om een knus en voorverwarmd bed te bieden voor twee personen. Het beschikt over een extra warme voetzone en is speciaal op maat gemaakt voor nachtelijk gebruik met drie warmtestanden en twee schakelaars met aangenaam sluimerlicht. De warmte is aan beide zijden van het bed apart te regelen en de schakelaars zijn uitneembaar voor eenvoudig wassen in de machine. De deken is gemaakt van extra dik fleece en heeft een afmeting van 150 x 150 cm en is daarmee geschikt voor twee personen. Het heeft ook een oververhittingsbeveiliging en twee verlichte schakelaars voor het gemak. De deken is wasbaar op 30°C en wordt geleverd met een afneembaar koord van circa 230 cm. Het is gecertificeerd door ISS, Kema Keur en Oeko-Tex 100, wat de kwaliteit en veiligheid garandeert. Op de elektrische onderdeken Inventum HN236i zit ook 5 jaar garantie.

2. Inventum elektrische deken HB180G (Beste keuze bovendeken)

afbeelding van de beste elektrische deken inventum

Voordelen:

 • Geschikt voor in bed of voor op de bank
 • Zeer hoog beoordeeld door klanten en ook door ons
 • Zachte comfortabele fleece Inventum deken
 • Oververhittingsbeveiliging inbegrepen
 • Getest op gevaarlijke stoffen

Nadelen:

 • Alleen in het grijs verkrijgbaar

De Inventum HB180G elektrische deken biedt een grote verscheidenheid aan voordelen voor zijn gebruikers en is ook heerlijk voor op de bank. Met zijn extra grote afmeting van 180 x 130 cm biedt hij voldoende bedekking en comfort voor een groot persoon. Zo is de deken gemaakt van superzachte fleece en zorgt voor een behaaglijk en luxueus gevoel wanneer je hem om je heen slaat. De deken heeft daarnaast 9 warmte-instellingen, zodat gebruikers de temperatuur naar eigen voorkeur kunnen aanpassen. Voor de veiligheid heeft de deken een automatische uitschakelfunctie na maximaal 180 minuten en een oververhittingsbeveiliging. Het is ook wasbaar op 30°C, waardoor het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Het ± 230 cm lange snoer zorgt voor flexibiliteit in plaatsing. Verder is de deken voorzien van het Oeko-Tex 100 keurmerk, wat aangeeft dat deze is getest op schadelijke stoffen en voldoet aan hoge gezondheidseisen. Afsluitend kunnen gebruikers met een garantie van 5 jaar er gerust op zijn dat hun elektrische deken van hoge kwaliteit en duurzaamheid is.

3. Inventum HN1312V – Elektrische onderdeken (Ook een goede keuze)

elektrische deken inventum HN1312V kopen

Voordelen:

 • Zachte comfortabele fleece deken, die erg lekker aanvoelt
 • Met 3 veiligheidskeurmerken voor een gerust hart
 • Voetenzone inbegrepen en apart in te stellen

Nadelen:

 • Verkrijgbaar in slechts één kleur
 • Geen timer

De Inventum HN236i elektrische onderdeken beschikt over een extra warme voetzone en is speciaal op maat gemaakt voor nachtelijk gebruik met drie warmtestanden en twee schakelaars met aangenaam sluimerlicht. De warmte is aan beide zijden van het bed apart te regelen en de schakelaars zijn uitneembaar voor eenvoudig wassen in de machine. Het heeft ook een oververhittingsbeveiliging en twee verlichte schakelaars voor het gemak. De deken is wasbaar op 30°C en wordt geleverd met een afneembaar koord van circa 230 cm. Het is gecertificeerd door ISS, Kema Keur en Oeko-Tex 100, wat de kwaliteit en veiligheid garandeert. Op de elektrische onderdeken Inventum HN236i zit ook 5 jaar garantie. Een van de opvallende kenmerken van deze elektrische onderdeken is het extra warme voetgedeelte. Deze ruimte is voorzien van een extra verwarmingselement, zodat uw voeten de hele nacht warm blijven.

4. Elektrische deken Inventum HL197V (Onderdeken)

inventum elektrische deken 1 persoons

Voordelen:

 • Zachte comfortabele Inventum fleece deken
 • Antibacteriële coating met ook een anti-allergiefunctie
 • Verwarmde voetenzone, welke apart instelbaar is

Nadelen:

 • Mag maximaal 2x per jaar gewassen worden
 • Bovenstaande opties zijn hoger beoordeeld

De Inventum HL197V elektrische deken onderdeken is geïntegreerd in een hoeslaken waardoor het goed op zijn plek blijft liggen. Met een afmeting van 210 x 92 cm is hij geschikt voor matrassen van 210 x 100 cm. Met 9 warmtestanden is de deken verdeeld in 2 zones: een lichaamsdeel en een voetendeel. Elke zone is eenvoudig in te stellen op de door jou gewenste warmtestand. Als je haast hebt om je bed op te warmen, is het in de turbostand binnen 15 minuten lekker warm. Ook bij deze elektrische deken staat hygiëne voorop. Het heeft een antibacteriële coating en kan in de machine gewassen worden op 30°C. Door de speciale anti-allergie instelling blijft de deken vrij van huisstofmijt. Het energieverbruik van de deken kan worden gecontroleerd met de eco-control functie. De schakelaar is verlicht en afneembaar.

5. Inventum HNL4112Z elektrische onderdeken

afbeelding van de inventum elektrische deken hnl4112z

Voordelen:

 • Met verwarmde voetenzone
 • Eénpersoons of tweepersoons elektrische deken van inventum
 • Extra veiligheid door zwakstroom
 • Zachte en comfortabele fleece deken van Inventum

Nadelen:

 • Vrij hoog in prijs

De Inventum HNL4112Z elektrische onderdeken biedt erg veel comfort en meer dan voldoende veiligheid. Deze zwakstroomdeken, gemaakt van katoen en fleece, zorgt voor extra warmte met een speciale focus op de voetenzone, ideaal voor koude nachten. Het product beschikt daarnaast over zes warmtestanden en een automatische uitschakelfunctie na 12 uur voor extra gemak. Verder garandeert de oververhittingsbeveiliging veiligheid tijdens gebruik. De deken is wasbaar op 30°C en heeft een afkoppelbaar snoer van circa 230 cm voor eenvoudig onderhoud. Met keurmerken zoals ISS, KEMA Keur en Öko-Tex 100, en een garantie van 5 jaar, belooft deze deken kwaliteit en duurzaamheid.

Hoes: Inventum DH160 beschermhoes voor elektrische deken

Beschermhoes inventum elektrische deken

Voordelen:

 • Beschermhoes voor je elektrische deken, waardoor hij minder gebruikssporen zal vertonen
 • Gemaakt van fijn katoenen materiaal

Nadelen:

 • Het is een extra investering

Algemene voor- en nadelen van de Elektrische dekens van Inventum

Inventum elektrische dekens bieden een verleidelijke, voordelige en toch zeer positieve ervaring volgens gebruikers, maar zoals elk product hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Laten we deze aspecten eens dieper onderzoeken, wat deze voor- en nadelen nu precies zijn en of jij er rekening mee wil houden:

Voordelen

 1. Diverse modellen: Het uitgebreide assortiment elektrische dekens van Inventum verleidt ons met talloze modellen en functies, zodat je kunt kiezen uit meer dan voldoende opties die – naar alle waarschijnlijkheid – aansluiten bij jouw behoeften. Inventum onderscheid zich door hun grote keuzemogelijkheid van veel concurrenten.
 2. Comfortabele materialen: De elektrische bovendekens van Inventum zijn gemaakt van comfortabele materialen, waardoor je erg comfortabel kunt genieten van jouw nieuwe elektrische deken. Voor alle Inventum elektrische dekens kun je ook een zachte hoes kopen, die je voor de deken kunt gebruiken.
 3. Instelbare warmteniveaus: Een ander voordeel van de Inventum elektrische dekens ligt in de mogelijkheid om de temperatuur naar jouw voorkeur aan te passen. Met meerdere warmtestanden geven zij je de mogelijkheid om het warmte-niveau precies afstemmen op jouw stemming en omgeving.
 4. Veiligheidsfuncties: Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Inventum en dat merk, met belangrijke veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling, geef je deze deken ook gemakkelijk cadeau aan je partner of zelfs kind. Jij of iemand anders uit je huishouden kan hierdoor vol vertrouwen genieten van de heerlijke warmte die de deken biedt, terwijl de deken waakt over zaken als veiligheid of tijdsbesef.
 5. Garantie: Inventum biedt een garantie van maar liefst 5 jaar, wat veel langer is dan vrijwel al hun concurrenten.

Nadelen

 1. Beperkte kleurkeuze: Een kleine kink in de kabel wat betreft het grote assortiment is de beperkte kleurkeuze van sommige Inventum dekens. Dit kan voor mensen die een bepaalde kleur zoeken (bijvoorbeeld mooi op de bank) hinder vormen. Als je op zoek bent naar een specifieke kleur die jouw huiskamer-interieur mooi aanvult, kan dit een punt zijn om rekening mee te houden.
 2. Geen timerfunctie: Sommige Inventum elektrische dekens (niet allemaal) missen een handige timerfunctie, wat betekent dat je de deken handmatig moet uitschakelen na gebruik. Het is voor sommigen misschien een kleinigheid, maar een automatische timer kan je erg veel gemak brengen, zeker als je eenmaal aan gewend bent

Bovenstaande voor- en nadelen kun je overwegen voordat je zorgvuldig een keuze maakt voor een Inventum elektrische deken. Ik denk dat de voordelen wel opwegen tegen de nadelen, maar deze keuze laat ik uiteraard graag aan jouzelf over!

Verschillende soorten elektrische dekens van Inventum

Benieuwd naar de verschillende soorten elektrische dekens die Inventum aanbied in haar assortiment? Laat me je meenemen op een warme ontdekkingsreis langs deze goed beoordeelde dekens:

Boven- en onderdekens

 • De bovendeken van Inventum is ontworpen om over je bestaande beddengoed te leggen en zorgt voor een zalige warmte die je met open armen verwelkomt en je de gehele nacht warm houdt. De bovendekens zijn gemaakt van superzacht materiaal en je kunt ze ook gebruiken als elektrische deken voor op de bank.
 • De onderdeken daarentegen wordt onder het hoeslaken geplaatst en verwarmt jouw bed de gehele nacht of voor een specifieke periode als je de timer gebruikt. Ook de onderdekens worden hoog beoordeeld en zijn van hoge kwaliteit.

1- en 2 persoons dekens

 • Voor de solo-liefhebbers zijn er 1 persoons dekens beschikbaar, ideaal om jezelf te verwennen met een gewenst warmteniveau en vaak extra lange kabel meegeleverd. Een warme omarming die helemaal voor jou is en die je overal in huis zou kunnen gebruiken.
 • Maar als je liever de warmte wilt delen, zijn de 2 persoons dekens ook een mogelijkheid en tevens populaire keuze.

Dekens met voetverwarming

 • En dan hebben we de Inventum elektrische dekens met voetverwarming, speciaal ontworpen om jouw voeten het extra beetje warmte te geven dat ze verdienen tijdens koude dagen. Deze slimme functie omarmt jouw voeten als nooit tevoren, terwijl de rest van het lichaam ook wordt verwend met een heerlijke warmte.
afbeelding van een inventum elektrische deken met diverse standen

Ervaringen van klanten met de Inventum elektrische dekens

Aan te raden en prima elektrische deken, mede door de extra voetenwarmte en de 6 standen schakelaar waarmee je de warmte kunt instellen waarbij jij je prettig voelt en omdat het zwakstroom (24volt) is geeft biedt ook een veilig gevoel. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat wij deze Inventum gekocht hebben en kunnen hem iedereen van harte aanbevelen! Review door 4543 bij Inventum HNL4112Z.

Ideaal deze Inventum deken. Het heeft ons al enorm veel gas (en geld0 bespaart. Vanaf 0103 niet meer de kachel aan gehad. Elektrische deken is snel warm en heel groot, waardoor je hele kamer verwarmen als je ook jezelf kan verwarmen. Deze deken al dubbel en dwars terugverdiend. Een echte aanrader! Review door Pieto59 (60-69 jaar) uit Lisse.

Snel warm, sterk, en gemakkelijk te bedienen. Erg tevreden met deze Inventum elektrische deken, heb er meerdere geprobeerd maar dit is een blijvertje! Review door Caarli (30-39 jaar).

Inventum elektrische deken gebruiksaanwijzing – Onze tips

 1. Perfecte temperatuur: Experimenteer met de verschillende warmtestanden van je Inventum elektrische deken en ontdek welke stand jij nu lekker vind. Gaat die van jou in de buurt van een sauna deken komen of toch niet? Je kunt het beste laag beginnen en opbouwen om erachter te komen welke stand het beste bij jou past.
 2. Was voorzichtig, volgens instructies: Als je de Inventum elektrische deken wilt wassen, volg dan zorgvuldig de instructies van de fabrikant, want sommige dekens kunnen op slechts 30 graden gewassen worden.
 3. Timerinstelling: Geniet van de vrijheid van automatisch uitschakelen met een timerinstelling op sommige modellen. Zo kan je rustig wegzakken in dromenland zonder je zorgen te maken dat jouw Inventum elektrische deken bijvoorbeeld oververhit raakt.
 4. Veiligheid voorop: Wees gerust, vrijwel alle Inventum dekens zijn uitgerust met belangrijke veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling, wat zorgen wegneemt. Ontspan en geniet van de warmte, terwijl je deken een oogje in het zeil houdt en op jouw veiligheid let.
 5. Deel de warmte: Als je samen onder de Inventum elektrische deken kruipt, speel dan met de warmte-instellingen zodat iedereen zich comfortabel voelt en maak hem lekker warm voor je partner. Een heerlijke warmteverspreiding creëert de perfecte sfeer om samen te genieten. Misschien houdt ook je kat of hond wel van een beetje warmte en wil die met je knuffelen?
 6. Warmer met accessoires: Maak je warme bank of bed compleet met extra dekens, warmtekussens en zachte plaids. Laat jezelf omringen door een warme knuffelzone om de wintermaanden door te komen!

Veelgestelde vragen

Hoe lang loopt de garantie op een elektrische deken van Inventum?

Doorgaans loopt de garantie op een Inventum elektrische deken tot wel 5 jaar door. Dit is erg lang in vergelijking met andere merken en dus een punt waarop Inventum zich onderscheid van haar concurrenten.

Inventum elektrische deken wordt niet warm, wat kan ik doen?

Eerst en vooral, zorg ervoor dat de deken goed is aangesloten op een werkend stopcontact en dat alle draden intact zijn, want dit kan problemen opleveren. Controleer ook of de bedieningselementen op de juiste temperatuur en warmtestand zijn ingesteld. Even geduld alsjeblieft, sommige dekens hebben wat tijd nodig om op te warmen en dat wordt soms vergeten. Als dit niet werkt, is het zeker verstandig om de veiligheidsfuncties te controleren. Misschien heeft jouw Inventum elektrische deken een slimme beveiliging die hem uitschakelt als hij te lang aanstaat of oververhit raakt.

Kun je de elektrische dekens van Inventum bij Blokker kopen?

Blokkker biedt inderdaad elektrische dekens van Inventum aan, maar helaas niet het volledige assortiment. De best beoordeelde elektrische deken van Inventum vind je bijvoorbeeld niet in het assortiment van Blokker.

Inventum elektrische deken geeft een foutmelding, wat moet ik doen?

Je Inventum elektrische deken werkt niet en geeft een foutmelding aan? Het eerste dat je moet doen, is proberen te achterhalen wat de aard van de foutmelding is, zodat je actie kunt ondernemen. Het controleren van je handleiding of de website van Inventum kan je een beter idee geven van wat de foutmelding precies betekent. Als de foutmelding blijft terugkomen, is het belangrijk dat je stopt met het gebruik van de deken totdat het probleem is opgelost. Elektrische apparaten kunnen gevaarlijk zijn als ze niet correct functioneren. Ik raad je ten zeerste aan om direct contact op te nemen met de klantenservice van Inventum. Zij hebben deskundige medewerkers die je kunnen helpen bij het identificeren van het probleem en je kunnen adviseren over de beste te volgen stappen.

Hallo! Mijn naam is Elizabeth en ik test voor Mindsetking allerlei slaapartikelen. Mijn reis in de wereld van slaap en gezondheid begon enkele jaren geleden toen ik al jarenlang problemen met mijn slaap had. Ik sliep vaak niet diep genoeg en had erg veel moeite om in slaap te vallen. Hierdoor was ik overdag vaak moe en kon ik niet goed presteren op mijn werk. Zo werd ik door mijn eigen slaapproblemen en gezondheidsuitdagingen gedreven om diverse slaapproducten uit te testen en deze bevindingen deel ik binnen Mindsetking graag met jullie. Aanvullend schrijf ik ook graag informatieve blogberichten over relevante onderwerpen die te maken hebben met slaap en gezondheid. Als je me iets wilt vragen, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.