hoe goed is de concept2 roeitrainer

Concept2 roeitrainer review 2023: Een goede keuze?

Ben je op zoek naar een manier om je fysieke conditie te verbeteren met de fitness roei oefening? Je hebt vast wel eens gehoord van Concept2 roeitrainers, het merk dat de indoor roeiwereld domineert. Ontdek of de Concept2 Model D met zijn geavanceerde PM5 monitor en zeer goede klasse bouwkwaliteit de ideale roeimachine is voor jou of je sportschool. Of je nu je cardio wilt verbeteren, een total body workout nastreeft of voor wedstrijden traint— deze roeitrainer is ontworpen om aan uiteenlopende eisen te voldoen. Blijf lezen, want we gaan alle functies, voor- en nadelen grondig bekijken om je te helpen een goede aankoop te doen, op het gebied van een roeimachine.

Concept2 roeitrainer kopen – een kort overzicht

concept2 roeitrainer kopen

Voordelen:

 • Eén van de beste beoordeelde roeitrainers op de markt
 • Robuust gebouwd en zeer duurzame roeitrainer
 • 5 jaar garantie (langer dan gebruikelijk)

Nadelen:

 • Wat hoger geprijsd als de gemiddelde roeitrainer

De Concept2 Model D met PM5 monitor is een zeer kwalitatief en duurzaam product als het gaat om roeitrainers. Of je nu een beginner bent of een wat meer ervaren roeier, dit model biedt een grote verscheiden aan functies die gebruikt kunnen worden voor verschillende niveaus. Het stevige aluminium en roestvrijstalen ontwerp maken het duurzaam, terwijl de flexibele voetsteunen en verstelbare monitorarm bijdragen aan een zeer comfortabel moment van roeien. We hebben persoonlijk ook erg genoten van het roeien op deze Concept2 roeitrainer en zullen je in de volgende paragrafen alles vertellen over functies van deze goede roeitrainer.

Voordelen van de Concept2 roeitrainer: wat krijg je bij je aankoop?

Zoek je een manier om je cardio te verbeteren, zonder hierbij in te leveren op kwaliteit of prestaties van je nieuwe roeimachine? Dan is de Concept2 Roeitrainer wellicht wel iets wat je zoekt. Hij behoort namelijk tot de beste roeitrainers op de markt en laat me je vertellen waarom:

 • Innovatief ontwerp: Concept2 is een pionier in het ontwerpen van fitnessapparatuur die zowel duurzaam als functioneel is. Deze roeitrainer is prachtig afgewerkt en ergonomisch ontworpen om te voorzien in optimaal comfort.
 • Hoogwaardige materialen: Dit is niet zomaar een stevige roeitrainer. Met een stevig stalen frame en topkwaliteit onderdelen, biedt deze roeitrainer je een betrouwbare en langdurige ervaring om te trainen. Ook toont hun vertrouwen in eigen product dit aan, door de garantieperiode die zij aanbieden van 5 jaar.
 • Technologie van de bovenste plank: De Concept2 roeimachine is uitgerust met een high-tech monitor die je prestaties in realtime bijhoudt op alle vlakken. Van snelheid tot afstand en calorieverbruik, je kunt alles synchroniseren met je favoriete fitnessapps voor gedetailleerde analyses op persoonlijk niveau.
 • Aanpasbaar aan jou: Of je nu net begint met roeien of een wat meer ervaren roeier bent, deze machine is volledig aanpasbaar aan je eigen niveau en wensen. Stel hem zo in dat jij er maximale voordelen uit kunt behalen.
 • Energie-efficiënt: Dit apparaat is niet alleen gebruiksvriendelijk maar ook vriendelijk voor de aarde en dus het milieu. Dit dankzij zijn energie-efficiënte ontwerp, waardoor hij erg zuinig is in gebruik.
 • Compact & opbergbaar: Beperkte ruimte aanwezig in je huis of sportschol? Maak je geen zorgen. Deze roeitrainer kan gemakkelijk worden opgeborgen, wat hem ideaal maakt voor appartementen of wat kleinere woonruimtes.
 • Wetenschappelijk verantwoord: Het biomechanische ontwerp is niet alleen comfortabel maar helpt ook het risico op blessures te verminderen, waardoor je langer en effectiever kunt trainen.
 • Naadloze digitale integratie: Dankzij de ANT+ en Bluetooth Smart-functionaliteiten, kun je moeiteloos verbinding maken met andere smart apparaten en je vorderingen nauwkeurig volgen.
 • Klantgerichte ondersteuning: Concept2 biedt uitstekende klantenservice en garantievoorwaarden, wat je investering een veilige keuze maakt voor de lange termijn.
 • Adaptieve weerstandsinstellingen: De roeitrainer past zich in realtime aan jouw eigen roeitempo aan, wat elke training uniek en ook zeker uitdagend maakt. Met de luchtweerstand kun je wel een aardige uitdaging verwachten!

In een fitnesswereld vol gemiddelde roeitrainers, staat de Concept2 Roeitrainer synoniem voor betrouwbaarheid, veelzijdigheid en innovatie. Dit is de roeitrainer die echt iets toevoegt aan jouw persoonlijke fitnessreis. Lees je na je aankoop in omtrent goede trainingsschema’s voor je roeitraining en ga direct voor een sterk resultaat.

Voor wie is de Concept2 roeitrainer niet geschikt?

 • Degene die op zoek is naar de beste (laagste) prijs: De Concept2 roeitrainer is minder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar de laagste prijs, want de hoogwaardige ervaring die deze roeitrainer biedt komt met een prijskaartje, waarvan wij weten dat deze niet toegankelijk is voor iedereen. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer kosteneffectieve oplossing voor indoor roeien, kunnen goedkopere goede modellen een betere optie zijn om wat meer op je portemonnee te letten.
 • Beginnende roeiers die nog niet weten wat ze willen: tenzij je het niet erg vind om een klein financieel risico te lopen, kun je als beginnende roeier beter een budgetvriendelijke optie kiezen, zoals bijvoorbeeld een BluMill roeitrainer. Dit omdat de kans bij beginnende roeiers relatief groot is dat zij de roeimachine niet veelvuldig gaan gebruiken. Dan is het zonde, dat je direct een investering van meer dan duizend euro doet, toch?
afbeelding van de concept2 roeitrainer

Concept2 vs alternatieven: Beter als de concurrentie of valt het mee?

In deze paragraaf zetten we de Concept2 naast andere populaire merken zoals VirtuFit, Kettler, Tunturi, en Flow Fitness om je te helpen de beste keuze te maken, op basis van jouw wensen en behoeften.

VirtuFit

 • Prijs: Over het algemeen budgetvriendelijker dan de Concept2.
 • Garantie: 3 jaar aan huis, wat een uitstekend veiligheidsnet biedt, maar wel minder als de 5 jaar van de Concept2 roeitrainer
 • Belastbaar gewicht: Tot 230 kg, iets hoger dan de Concept2.

Kettler

 • Technologie: Vaak minder geavanceerde monitors dan de Concept2’s PM5.
 • Weerstand: Biedt zowel lucht- als magnetische weerstandsopties.
 • Duurzaamheid: Over het algemeen minder robuust dan Concept2 machines.

Tunturi

 • Gebruiksgemak: Over het algemeen zijn Tunturi roeitrainers eenvoudiger te monteren en te verplaatsen is mijn ervaring. Wel geven wij de display van de Concept2 roeitrainer onze voorkeur en ook de functies van het model van Concept2.
 • Trainingsprogramma’s: Minder voorgeprogrammeerde opties in vergelijking met de Concept2.
 • Design: Meer gericht op thuisgebruik en minder op professionele settings, zoals sportscholen bijvoorbeeld.

Flow Fitness

 • Interactieve mogelijkheden: Compatibel met diverse apps, wat een pluspunt kan zijn voor technologie-liefhebbers. Compatibel met Kinomap en EXR.
 • Weerstand: Waterweerstand biedt een natuurlijk aanvoelende roei-ervaring en ze hebben hem uniek gemaakt. Uiteraard biedt Concept2 ook voldoende weerstand.
 • Bouw: IJzersterk stalen frame voor extra duurzaamheid, maar wel ”slechts” 2 jaar garantie en bij Concept2 heb je uiteraard 5 jaar garantie.

Samenvatting: De Concept2 staat bekend om zijn uitstekende prestaties, duurzaamheid en geavanceerde technologie, zoals de PM5 monitor en ANT+ hartslagmonitoring. Echter, merken zoals VirtuFit en Flow Fitness bieden ook sterke alternatieven, vooral als je op zoek bent naar budgetvriendelijkere of meer gespecialiseerde opties.

Wat is het merk Concept2?

Concept2 is een toonaangevend merk in de wereld van indoor roeien, skiën en fietsen, opgericht in 1976 door twee mensen vol kennis en passie omtrent hun producten, namelijk twee Olympische roeiers. De producten van Concept2 staan vandaag de dag bekend om hun duurzaamheid, nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid. De PM5-monitor, bijvoorbeeld, maakt het eenvoudig om prestaties te volgen en te synchroniseren met verschillende fitness-apps. Wat het merk verder echt onderscheidt zijn de hoge beoordelingen en hun uitzonderlijke klantenservice en de sterke, motiverende community die ze hebben opgebouwd. Als je investeert in een Concept2-machine, word je niet alleen eigenaar van een hoogwaardig fitnessapparaat, maar word je ook deel van een wereldwijde beweging gericht op welzijn en topprestaties. Het is een investering in een gezondere, fittere toekomst.

Veelgestelde vragen

Zijn er ook Concept 2 roeitrainer aanbiedingen te vinden?

Ze zijn er niet in overvloed, echter soms zijn er wel Concept2 roeitrainer aanbiedingen. Zorg ervoor dat je de link in ons artikel volgt; soms heeft onze partner een tijdelijke aanbieding.

Waterweerstand vs. magnetische weerstand: wat is het verschil?

Waterweerstand biedt een natuurlijke roei-ervaring en past zich automatisch aan je roeitempo aan, wat veel mensen prettig vinden. Magnetische weerstand is daarentegen consistent en kan handmatig worden aangepast, wat ook zijn voordelen heeft. Beide hebben dus hun eigen voordelen, maar Concept2 gebruikt een luchtweerstandsysteem, dat het beste van beide werelden biedt.

Kan ik de weerstand instellen?

Ja, de Concept2 roeitrainer met PM5 monitor biedt instelbare weerstand, waardoor je de training kunt aanpassen aan je persoonlijke fitnessdoelen.

Is een hartslagmonitoring beschikbaar?

Zeker, de PM5 monitor ondersteunt hartslagmonitoring via ANT+ en Bluetooth Smart connectiviteit. Je kunt een draadloze borstband gebruiken om je hartslag in real-time te volgen.

Dag! Ik ben Maarten, en ik schrijf al geruime tijd voor Mindsetking. Mijn specialisatie ligt in het schrijven van vergelijkingsartikelen en artikelen gebaseerd op onze eigen tests, wetenschappelijke informatie, vooral gericht op ergonomisch werken, sport, voeding en gezondheid. Door mijn leven heen ben ik intensief bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn cliënten. Indien je vragen hebt, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.